Dodaj do ulubionych

Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szkoda

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 16:33
Pod koniec marca zamknęli jedyną wypozyczalnie na ternie Fordonu - Bevery
Hills. Szkoda bo była to prawdziwie profesjonalna duża wypozyczalnia .I na
tej pustyni kulturalnej stanowiła częsty punkt wizyt Fordoniaków i nie tylko.
Co gorsza wypozyczalnia ta zniszczyła istnienie innych wypozyczalni
osiedlowych bo była jakby takim wielkim markertem video . Nie podoba mi się
że dyrekcja nie podała jakielkowiek przyczyny likwidacji nie podziękowała
klijentom . Nie wiadomo o co chodzi pewnie o pieniądze -jak zwykle .
Mieszkańcy Fordonu i nie tylko co wy nato ?
Obserwuj wątek
    • Gość: #kasia Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: 217.96.75.* 07.04.03, 16:36
      dziura na rynku
      korzystaj
      • Gość: wojt Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 20:21
        Ale musisz pierwsza wypozyczyć w niej kasetę . Jaki dział cie najbardziej by
        interesował ?
        • Gość: MONK Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 22:20
          W fordonie naprawde nie ma wypozyczalni video???
          dziwie sie, ze bh sobie nie poradzilo. w toruniu na rubinkowie (czyli podobny
          charakter zabudowy) radza sobie chyba niezle.czyzby klopoty centrali?
        • Gość: #kasia Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: 217.96.75.* 08.04.03, 09:08
          hmmm nie mam odtwarzacza video :)
          ale jakbys mial tez dvd ewentualnie video-cd to bardzo chetnie..

mam szerokie horyzonty
          • Gość: atomski Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.04.03, 13:47
            to znaczy telewizor panoramiczny ?

• Gość: #kasia Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: 217.96.75.* 08.04.03, 13:51
              nieeee....

wlasne...
              zdjemam klapki i szerzej widze
              • krotoss Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk 08.04.03, 13:57
                i bardzo dobrze, że zamkneli, wielkie mi halo, w prywatnych wypożyczalniach
                było taniej, było pare takich na oseidlu ale upadły... Teraz jak chodziłem do
                BH to tylko z kartą nokii bo jakbym miał wypożyczać za normalną kasę, to wole
                parę złotych dołożyć i isć do kina na najnowszy film.
                • Gość: #kasia Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: 217.96.75.* 08.04.03, 14:50
                  gratuluje przedmówcy :) tez wole kino

gorzej sprawa sie ma jak ktos nie lubi chodzic do kina /atomski np./ i ma male
                  dzieci w domu.. a wyjscie i obejrzenie filmu cala rodzina to juz spory wydatek..

takze.. jednak przydalaby sie ta wypozyczalnia..

dziura w rynku
                  • Gość: MONK Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 16:25
                    jedno i drugie jest fajne. lubie bh ale korzystam tez z innych wypozyczalni -
                    duzej roznicy nie ma - szczegolnie w przypadku dvd
                    • krotoss Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk 08.04.03, 18:58
                      no dziecko-ciekawy problem ;o) ale z tego co wiem Multikino organizuje cykl
                      seansów dla matek z dziecmi, bilet jest tani, obejmuje 2 miejsca w kinie (żeby
                      możn abyło swobodnie przewinąć dziecko itp itd.), dodatkowo nawet na sali w
                      tym czasie sa dostepne (darmowe!) pieluszki itp. of corbs okupione to
                      kryptoreklamą, ale nie jest tak źle. Tak.. tylko co z atomskim? ;oD W sumie
                      mając 2 dzieci mogą wejść na 2 bilety ;oP Choć wiem, że na wypożyczalnie
                      jeszcze miejsce jest.
                      • Gość: #kasia Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: 62.244.137.* 08.04.03, 19:46
                        a nie uwazasz, ze godzina moze komus nie odpowiadac?? 12 w srodku tygodnia? Tym
                        bardziej jesli ktos pracuje..
                        Wydaje mi sie, ze jednak w domu jest spokojniej.. dziecko mozna polozyc spac..
                        ewentualnie na czas przewijania zatrzymac odtwarzanie.
                        Oczywiscie pokazy dla matek z dzieci, to fajny sposob na wyrwanie sie z domu..
                        jednak nie wszyscy ludzie lubia chodzic do kina, przebijac sie z jednego konca
                        Bydzi na drugi itd..
                        • Gość: wojt Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 21:18
                          ja też zdecydowanie wole chodzić do kina ale nie zawsze mam chęć przebijać sie
                          z Fordonu na koniec Bydzi .Problem jest szerszy w tym wielkim Fordonie to juz
                          chyba oprócz Auchana nic nie bedzie zostały nam tylko górki polecam
                          szczególnie gdy jest ładna pogoda...
                        • krotoss Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk 09.04.03, 13:43
                          Gość portalu: #kasia napisał(a):

> a nie uwazasz, ze godzina moze komus nie odpowiadac?? 12 w srodku tygodnia?
                          Tym bardziej jesli ktos pracuje..
                          > Wydaje mi sie, ze jednak w domu jest spokojniej.. dziecko mozna polozyc
                          spac..
                          > ewentualnie na czas przewijania zatrzymac odtwarzanie.
                          > Oczywiscie pokazy dla matek z dzieci, to fajny sposob na wyrwanie sie z
                          domu..
                          > jednak nie wszyscy ludzie lubia chodzic do kina, przebijac sie z jednego
                          konca
                          > Bydzi na drugi itd..

Tu podawałem propozycję, dla ludzi opiekujących się dzieckiem , wiec mniemam,
                          że niepracujących, jest to jedna z propozycji, i jeden z plusów kina, które
                          jak widać wychodzi naprzeciw ludziom, którym trudniej jest do tego kina się
                          wybrać-w tym wypadku z powodu dzieci. Więc, nie udowadnianie wyższości jednego
                          nad drugim (kinem domowym). Poza tym jak ktoś już pracuje, to ma raczej bliżej
                          do pracy-patrzę z perspektywy mieszkańca Fordonu pracującego w mieście,
                          którego właśnie pozbawiono ostaniej wypożyczalni w dzielnicy :o)
                          • Gość: #kasia Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: 217.96.75.* 09.04.03, 13:54
                            ha! moze pracowac w domu/mieszkaniu itd.. moze opiekowac sie nawet 2ka
                            dzieciaczkow..
                            w tym wypadku wyprawa do miasta w dalszym ciagu jest utrudniona.. tym bardziej
                            jezeli malzonek musi do pracy dojezdzac samochodem /centrum miasta/, na inna
                            godzine niz odbywaja sie seanse w multi..
                            • krotoss Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk 09.04.03, 14:00
                              no ok, tylko czemu zwalczasz, ten konkretny przykład ułatwienia ewntualnego,
                              jakie wprowadza multi? Dla jasności, nie twierdze, że kino zaspokoii
                              wszystkich i wszędzie, ale ma coraz więcej atutów, a dla mnie osobiście jest
                              bardziej korzystne niż wypożyczenie kasety (pomijam już walory wizualne gdzie
                              cinema bezsprzecznie...)
                              • Gość: #kasia Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: 217.96.75.* 09.04.03, 14:04
                                alez nie zwalczam..
                                napisalam, ze pomysl jest ok i bardzo mi odpowiada /aczkolwiek nie korzystam/

to byla moja odpowiedz, na to, ze napisales: "wielka mi rzecz".. pokazuje, ze
                                dla niektorych moze byc wielka..

mi multi odpowiada.. mam blisko zewszad.. chadzam czesto.. mam znizki
                                najrozniejsze z tego powodu...
                                biore pod uwage jednak gusta innych
                                • krotoss Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk 09.04.03, 14:08
                                  dla mnie to nadal jednak żadne halo żę zamkneli, bo to tak jak z hipkami,
                                  jakby zamkneli np Hypernovą, (biorąc pod uwagę gusta innych) obeszło by sie,
                                  bo nie jest ona najlepszym rozwiązaniem. Że się nie przejmuje innymi? Nie
                                  chodzi o to że, w tym przypadku mam nadzieję, żę powstanie jedno, może kilka
                                  rozwiązań zamiast BH i będzie bardziej korzystnie, bo jak zaznaczyłem w
                                  pierwszym poście od czasu do czasu tez korzystałem.
                • Gość: adek Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 09:59
                  krotoss napisał:

> i bardzo dobrze, że zamkneli, wielkie mi halo, w prywatnych wypożyczalniach
                  > było taniej, było pare takich na oseidlu ale upadły... Teraz jak chodziłem do
                  > BH to tylko z kartą nokii bo jakbym miał wypożyczać za normalną kasę, to wole
                  > parę złotych dołożyć i isć do kina na najnowszy film.

I na dodatek wiele płytek DVD było uszkodzonych , o czym nie jednokrotnie
                  miałem okazję się przekonać......
          • Gość: wojt Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 21:19
            Oczywiście że będzie dvd . To chyba wpadniesz ?
            • Gość: #kasia Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: 217.96.75.* 09.04.03, 09:16
              k-pax masz?
              • krotoss Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk 09.04.03, 13:45
                brzydko zrobię, ale zrobię w końcu rozmawiamy wśród ludzi posiadających
                internet. Pobaw się z czymś takim jak Direct Connect :o) (jakby co instalkę
                moge na meila) To oczywiście w kwestii k-paxa.
                • Gość: #kasia Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: 217.96.75.* 09.04.03, 13:55
                  ja i piraty?
                  nielegalne?

no wiesz..

maila znasz
                  • krotoss Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk 09.04.03, 14:12
                    biorąc pod uwagę moje bogate formaty dysku twardego, i fakt, iż inni może tez
                    chcieli by skorzystać> utrum.dyndns.org:8000/
                    • Gość: wojt Re: Wypoż. Bevery Hills w Fordonie zamknięta -szk IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 16:57
                      Ktoś tam pisał coś o Hiper Nova poniewaz była ona blisko BH zakładam ze upadnie
                      w nastepnej kolejnosci .Jezeli ktos mieszka koło multikina to ma fajnie ale
                      nikt nie zrozumie mieszkanca Fordonu dopuki troche nie pojezdzi z miasta i z
                      powrotem i dlatego szkoda ze pozbawili nas tej wypozyczalni. Z drugiej strony
                      ja lubie Fordon ale nie raz nie jechałem do Pubu kiedy moi koledzy z Kapuścisk
                      albo z centrum dawali mi takiego sms : Może małe piwko na barce" a jam im
                      odsyłałem wpadnijcie do Fordonu do ogródków. I wszystko jasne... Ale Fordon ma
                      swoje uroki...
              • Gość: wojt Re: Do Katarzyny IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 16:59
                Kasiu możesz mnie nazwać głąbem ale nie wiem co to k-pax ???
                • Gość: #kasia Re: Do Katarzyny IP: 217.96.75.* 09.04.03, 17:08
                  film
                  • Gość: wojt Re: Do Katarzyny IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.03, 21:09
                    Brawo ! Już wiem ze to film ,zrobiliśmy bardzo duży postęp , a może powiesz mi
                    coś więcej o tym filmie ?
                    • Gość: #kasia Re: Do Katarzyny IP: 217.96.75.* 10.04.03, 09:10
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=303&w=1717015&a=1717015&v=2&strona=0

www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=8661
                      • Gość: wojt Re: Do Katarzyny IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 15:15
                        No zapowiada sie interesująco tylko gdzie ja go teraz wypozyczę jak nie ma
                        Beverly Hills w Fordonie ... Polecam ci film Amores Peros był ostatnio na HBO
                        • Gość: #kasia Re: Do Katarzyny IP: 217.96.75.* 10.04.03, 15:29
                          dzieki
                          widzialam
                          • Gość: wojt Re: Do Katarzyny IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 18:33
                            To był dobry film mówił o niewdzięczności ludzi których kochamy przynajmniej
                            takie odniosłem wrażenie...
                            • Gość: wojt Re: IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 18:33
                              Ostatnio Gazeta Wyborcza próbowała spytać szefa Bydgoskiego Beverly Hills o
                              powód zamkniecia wypozyczalni w Fordonie , nie chciał on rozmawiać z
                              dziennikarką i powiedział że to wewnetrzna sprawa firmy. Artykuł mówił też o
                              rozżalonych mieszkańcach Fordonu , którzy czują się oszukani. No cóż Firma
                              Bevrly Hills zaprasza wszystkich Fordoniaków do swojej placówki na Wyżyny ( tak
                              pisali w Wyborczej) - bardzo zabawne...
                              • Gość: freeride Re: IP: *.bydgoski.pl / 192.168.36.* 15.04.03, 19:04
                                Gość portalu: wojt napisał(a):

> Ostatnio Gazeta Wyborcza próbowała spytać szefa Bydgoskiego Beverly Hills o
                                > powód zamkniecia wypozyczalni w Fordonie , nie chciał on rozmawiać z
                                > dziennikarką i powiedział że to wewnetrzna sprawa firmy. Artykuł mówił też o
                                > rozżalonych mieszkańcach Fordonu , którzy czują się oszukani. No cóż Firma
                                > Bevrly Hills zaprasza wszystkich Fordoniaków do swojej placówki na Wyżyny (
                                tak> pisali w Wyborczej) - bardzo zabawne...

Hehe, to mi przypomina, jak Kierownictwo zamknietych w Bydgoszczy stacji BP
                                zapraszało do korzystania ze swoich stacji w Toruniu i we Włocławku;-)
                                pozdr
                                • Gość: wojt Re: IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 23:12
                                  He He ! dokładnie tak samochodem do Rubinkowa w Toruniu ( tam jest BH) a na
                                  Wyżyny ...No na Wyżyny trochę bliżej wprawdzie ale prawie na jedno wychodzi...
                                  • Gość: wojt Re: IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 11:16
                                    WSZYSTKIM BYŁYM KLIJENTOM WYPOŻYCZALNI BEVERLY HILLS W FORDONIE ZA TO ŻE
                                    BYLIŚCIE NASZYMI WIERNYMI KLIJENTAMI Z RADOŚCIĄ ZYCZYMY WSPANIAŁYCH ŚWIĄT
                                    WIELKANOCNYCH I ZAPRASZAMY DO NASZEJ PLACÓWKI NA WYZYNACH
                                    A TAK NA SERIO
                                    DLA WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW Z FORDONU I NIE TYLKO WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE ŻYCZY
                                    WOJT
                                    • Gość: nauczyciel Re: IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.03, 22:43
                                      Słuchaj po pierwsze to masz błąd ort. Klijent piszemy inaczej , po drugie
                                      Fordoniacy nie zmartwili sie z tego co wiem Fordon jest tylko sypialnią i
                                      miejscem przejściowym a Fordoniacy i tak się bawią w pubach w miescie i chodza
                                      do tamtejszych wypozyczalni pewnie dlatego ta wypozyczalnia upadła bo nikt do
                                      niej nie chodził.
                                      • Gość: jack Re: Wypożyczlania w Fordonie IP: *.rambler.bydgoszcz.pl 23.04.03, 06:51
                                        Kolega na uczyciel lekko przesadza. Mieszkam dość długo w Fordonie i wiem że
                                        wypożyczalnia ta była trwałym elementem nowego Fordonu. Dość dużo ludzie
                                        korzystało z jej usług. Dodam jeszcze że nie można pisać że ludzie z Fordonu
                                        bawią się w mieście i tam wypożyczają kasety itd. Teraz infrastruktura
                                        fordońska jest ok. i i nas też od pewnego czasu jest wszystko. Widać kolega
                                        nie był u nas i wpowiada się nie znając tematu. Ktoś kiedyś powiedział
                                        sypialnia ia tak już zostało. Niestety. Zapraszam do fordonu.
                                        • Gość: wojt Re: Wypożyczlania w Fordonie IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.03, 22:16
                                          Słusznie mówisz Jack mamy oszołoma , hiper -nove , górki blisko do Wisły itd
                                          chociaż kolega nauczyciel troche racji ma ,pokaż mi jakis porządny pub w
                                          Fordonie ? Teraz na szczęscie jest ciepło i pojawiły sie ogródki, a co do
                                          wypozyczalni najbardziej wkurzajace jest to że zlikwidowała małe wypozyczalnie
                                          i się zmyła , podobnie jak Multikino , wiesz ze padł juz Pomorzanin .Molochy
                                          pojawiaja sie i znikaja...a my dalej żyjemy
                                          • Gość: Reno Re: Wypożyczlania w Fordonie IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 23:15
                                            Kurcze wypozyczałam tam tyle kaset i dvd ,chyba sama ich nie
                                            utrzymywałam .Namawiam do bojkotu tej placówki na wyzynach , żeby nikt z
                                            Fordonu tam sie nie pojawił ! Najwieksza dzielnica w miescie bez wypozyczalni,
                                            zmyli sie nie powiedzieli dziekuje i do tego wykonczyli male
                                            wypozyczalnie .Precz z wami zycze wam upadku na Wyżynach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka