mama_idalki 30.01.07, 17:38 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3884183.html Nie wiem co oni biorą, ale to musi być zajebiście mocne ;)) I nawet nie wiem czy śmiać się, czy wyć z rozpaczy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzina Re: Ideał rodziny 30.01.07, 21:04 ja Ci powiem co oni biorą - zbyt dużo kasy co miesiąc. kasy, którą biorą z naszych kieszeni, jak pomyślę, że moje podatki idą na utrzymanie tych wszystkich... i tu nie będę się wyrażać, ale wiesz co mam na myśli. banda... pewnie, niech kobiety nie pracują, bo wszyscy wiedzą, że w niektórych dziedzinach są o wiele lepsze od facetów, i to ich poniża! a żeby facet sam utrzymał żonę i czwórkę dzieci, to nie 1000 a ze cztery musieliby dokładać! że nie wspomnę o tym, że kobiecie samej wychować czwórkę dzieci (facet by musiał tyrać od świtu do nocy!) byłby baaardzo ciężko. ja podziwiam te, co mają dwa i trzy a czterech sobie nie wyobrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
natalya20 Re: Ideał rodziny 30.01.07, 21:40 tylko ze wiekszosc tych rodzin wielodzietnych to nawet za darmo do teatru nie pujdzie...niestety taka jest prawda, ciekawe ile dzieci maja ci co to wymyslaja Odpowiedz Link Zgłoś
jusiadyk Re: Ideał rodziny 30.01.07, 23:09 I ja w tym miejscu chciałam oznajmic światu, że mam koleżankę, która ma troje małych dzieci (aktualnie wszystkie w wieklu przedszkolnym) i w międzyczasie skończyła studia magisterskie artystyczne i zrobiła prawo jazdy i jest pięna, zadbana i maluje obrazy i robi scenografie teatralne. Tylko, że czasem jest zmęczona to fakt. Ale dla mnie jest bohaterką dnia powszedniego. A co do pomysłu naszych polityków - skuteczność podobna do becikowego: ci, którzy maja mieć rodziny wielodzietne (dobre czy złe) to i tak je będą mieli bez łaski polityków. Gdzieś na gazecie jest forum "rodziny wielodzietne z wyboru" - w sumie niesamowite życie tak jak się czyta. I wcale niekoniecznie jest tam tak, że facet cały czas pracuje a żona wcale (zawodowo oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
andzina Re: Ideał rodziny 31.01.07, 20:31 szczerze podziwiam - ja z jednym nie mogę się zorganizować, a trójki nawet sobie nie mogę wobrazić. uczę się kosztem czasu dla dziecka i domu, co drugi weekend zawalony, czyli dom nie posprzątany, mały u babci a ja na wykładach. chylę czoła przed tą laską :) Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypa77 Re: Ideał rodziny 01.02.07, 15:06 Ten, kto będzie chciał mieć dużą rodzinkę i tak będzie ją miał! Niech buce z rządu pomogą tym, którzy już dorobili się gromadki uśmiechniętych buziek, a nie obiecują tego, co i tak będzie nie możliwe - że niby skąd wezmą kasę na wypłaty dla matek??? Ojciec powinien w takim razie zarabiać po 1000 na "łepka", ale w naszych realiach jak ktoś zarabia 2000 to jest bogiem, a gdzie tu 6000? Życie jest drogie - nie ma co się oszukiwać, więc młodzi ludzie poprzestają na 1, 2 dzieci. Ja też chylę czoła przed koleżanką Jusiadyk i tak jak Andzina nie mogę czasami dojść do ładu z 1 Tornadem, a gdzie tu 3,4? Odpowiedz Link Zgłoś