rufus71 08.02.07, 00:08 wychodzi mecz kujawiak łks łódż.zawisza jest jeden 4-ligowy.łks pozdrawia zawisze!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
legia Re: Piłkarze piszą do właściela Zawiszy 08.02.07, 09:18 Przestań chrzanić.. tylko chorzy umysłowo ludzie mogą woleć klub 4 ligowe od 2 ligowego walczacego o awans do ekstraklasy. Wspólczuć można kibicom, z Włocławka, a nie z Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ser.86 Re: Skończcie już... 08.02.07, 12:13 Była zabawa przez prawie rok, było ciekawie, kibicowałem temu, ale to już koniec ! Trzeba się po prostu z tym pogodzić, nic już się nie zmieni. Piłkarze napisali "Dla Bydgoszczy, dla wspaniałych kibiców, jakich tu znaleźliśmy. Dla nas!" A prawda jest taka, że dla kasy, dla zachowania pewnego miejsca pracy i niczego innego, wiem jak to jest. Swoją drogą tak źle z piłką nożną w mieście nie było jeszcze nigdy- żeby najlepszym klubem w mieście był zespół ze środka IV ligi (Chemik). Więc statystycznie rzecz biorąc zespół na poziomie ok. 220 miejsca w kraju. Zawisza SA był 18. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba719 Re: zastanów się człowieku 08.02.07, 17:10 Po pierwsze,czy miejsce w ligowej tabeli jest wyznacznikiem mojego przywiązania do klubu?Czy zrozumiecie,że tak naprawdę to nie jesteście kibicami,lecz widzami sukcesu? Co to za róznica czy klub jest w 1. czy w 4.lidze? Tutaj chodzi o te same emocje,to jest futbol. Czy przestałes kibicować reprezentacji po 2 nieudanych mundialach? A co by było gdyby w zeszłym sezonie Antoni Ptak postanowił z Pogoni Szczecin(Piotrcovii) zrobić Zawiszę SSA,a ten zespół grałby w pierwszej lidze?Co byście wybrali? Czy nie czujecie się ośmieszeni całą tą sytuacją(mowa do zagorzałych kibiców kupionej ligi pod nazwą Hydrobudowa)? Bronicie Hydrobudowy,klubu bez tradycji,którego czarny PR spowodował umocnienie stereotypów nt.prawdziwego Zawiszy(chuligani,itd),zagalopowaliście się panowie.My zapraszamy na IV ligę wszystkich kibiców,nie wiem kto zaczał pisać te bzdury,ze jest niebezpiecznie na stadionie,ostatni raz było niebezpiecznie było ok. 90. roku w lidze na pamiętnym meczu ze Sląskiem,nie pamiętam roku,opowiadał mi o tym ojciec,ja miałem ok.6lat).Potem było moze parę incydentów,takich samych jak co tydzień na ligowych stadionach 1. czy 2.ligi. Zarzucacie nam korupcję? Nikt się nie wypierał, jak wyszła ta gó..ana sprawa,wszyscy byliśmy wściekli na owych panów K.i W. Ale nie mogę czytać bzdur w stylu SP kupuje mecze od lat.Cóż za ignorancja maximus debilus,gdyby tak było nie tułalibyśmy się po Zbrachlinie czy Pakości. Chyba już słyszeliście,że nawet CWZS poszedł po rozum do głowy i będzie tworzył piłkę nożną w Bydgoszcy w oparciu o prawdziwego Zawiszę.Ale na forach bydgoskich gazet leje się strumieniami propaganda kibiców sukcesu,dla których piłkarskimi idolami są chyba red.Borakiewicz,Dudkiewicz czy Karpiński(a propos zauważyliście ich powolną zmianę frontu?).Cóż chodzcie sobie na waszą 2 ligę, do Janikowa macie najbliżej,choć zapomniałbym,ze tam zawsze byli z prawdziwym Zawiszą,więc nie bedziecie mile widziani.Albo wymyślajcie sobie nicki "legia",aby 5 osób uwierzyło,że naprawdę Warszawa popiera(popierała?) wasz (tfu)twór.Legia jako jedna z pierwszych przyłączyła sie do akcji ZAWISZA JEST JEDEN,a Polonia chyba dosyc dosadnie dałą wam do zrozumienia ,kim jesteście. ZAPRASZAMY WSZYSTKICH KIBICÓW NA IV LIGĘ.TO OD NAS ZALEŻY CZY BĘDZIE TRZECIA.A Z TRZECIEJ TO JUZ... Odpowiedz Link Zgłoś
ser.86 Re: zastanów się człowieku 08.02.07, 21:28 Tylko dlaczego SP już 9. sezon gra na prowincjach. Taki Chemik którym nikt się nie interesuje grał sobie bez przeszkód w 3. lidze. A w Zawiszy SP nic się nie dzieje- brak nadziei na rozwój. Z klubem trzeba być na dobre i na złe, a teraz wydaje się że tam nie ma nawet tego "złego", od 9 lat jest najgorsze i nic się nie zmienia. Ktoś odpowiedział, ze to dlatego że władze miasta nie patrzą dobrze na klub. Ale przecież sponsorom nikt przychodzić nie zabrania, a jednak nie chcą przyjść. Może dlatego że kojarzy im się z chuligaństwem ? Odpowiedz Link Zgłoś
kuba719 Re: zastanów się człowieku 08.02.07, 22:48 Na to złozyło się wiele przyczyn.Ja mimo wszystko wychodzę z załozenia,że Bydgoszcz to niestety żużlowe miasto.Ludzie wolą motorki i wpisywać czasy w program,niz futbolową religię.Gdy Zawisza grał w latach 90. w II lidze, na Sportowej były seryjnie zdobywane mistrzostwa.To tam był pełen stadion,na Gdańskiej frekwencja wahała sie od 1000-5000osób.Gdy Zawisza znalazł się w IV lidze,z wiadomych powodów,nie było jakaiegoś pospolitego ruszenia.Ważniejszy był Klan Gollobów i Pepe-żel.Nikomu nie zależało na piłkarskim klubie.Przypomnijcie sobie.Zasłanianie sie chuligaństwem to najłatwiejsza wymówka.Mimo koktajlu mołotowa na Polonii z Apatorem bodajże,nikt nie mówi o terrorystach na żużlu. Odpowiedz Link Zgłoś
fordoniak-z Re: zastanów się człowieku 08.02.07, 22:49 spróbuj człowieczku tak poprowadzic klub aby awansowac, ciekaw jestem efektów. a jesli nie masz pojecia o tym to chociaz nie neguj pracy ludzi którzy bardzo się poswiecają i próbują cos zdziałac. chętnych sponsorów oczywiscie mamy w Bydgoszczy multum, Astorii tez nikt nie chcial pomoc ze względu na chuligaństwo na meczach i bandy kapturowców Odpowiedz Link Zgłoś
caniggia90 Re: zastanów się człowieku 10.02.07, 20:38 Trzeba umiec sie przyznac - chłopaki z SP mieli racje co do hydrobudowy .... 1,5 roku w plecy .. Odpowiedz Link Zgłoś
zawiszahooligans Zawisza jest jeden IV -ligowy 12.02.07, 13:06 Oczywiście zawsze tak było.Zawisza jest jeden IV -ligowy Odpowiedz Link Zgłoś