Gość: gardan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:54 Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? I dlaczego was wywiało??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziuk Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 89.191.144.* 08.02.07, 09:03 Bardzo wielu aż do Fordonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 17:06 Ja trochę dalej niż do Fordonu. Mieszkam prawie od 20 lat na południu Polski, niedaleko Krakowa. Po ukończeniu Studium Nauczycielskiego podjęłam pracę tak daleko od Bydgoszczy. Ale głównym powodem była wielka miłość a potem ślub. Do Bydgoszczy przyjeżdżam, ale coraz rzadziej... Prawie codziennie czytam Forum i szukam znajomych z lat osiemdziesiątych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.07, 18:33 Skad pomysl na takie forum ? Kazdy mial swoje powody wyjazdu . Ja opuscilam Bydgoszcz w latach dziewiecdziesiatych i obecnie mieszkam w Niemczech . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 210.56.68.* 30.03.07, 13:36 Oj, bardzo, bardzo daleko bo az do Sydney. Czesto jednak wracam myslami do mojej "starej" Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
marboro2 Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? 09.02.07, 22:08 UK.Za lepszom przyszloscia dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koralka Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.proxy.aol.com 10.02.07, 14:47 Francja, milosc i lepsza, pogodniejsza przyszlosc, szczegolnie dla dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.07, 13:47 Ja tez siedze w niemczech i co widze po wpisach,ze nie jestem sam po za Bydgoszcza nie mam daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 129.187.45.* 12.02.07, 10:58 Piszcie dokladniej. Ja mieszkam w Monachium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rapson Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 62.225.190.* 13.02.07, 09:42 Ja wyjechalem rowniez do Niemczech. Byly to lata 80-te, co prawda niemoglem jeszcze wtedy decydowac sam za siebie, ale tak jak u wiekszosci moi rodzice szukali polepszenia warunkow zycia dla siebie a przedewszystkim prawdopodobnie i dla mnie lepszej perspektywy na przyszlosc :-)) Pozdrawiam wszystkich emigrantow i tych ktorzy do dzisiaj mieszkaja w moim rodzinnym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlak Ja wyjechalem do Poznania, wkurzony na Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 08:54 Ja wyjechalem do Poznania, wkurzony na Bydgoszcz: układy, powiazania nie daja znalezc pracy zwyklym ludziom!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 81.15.149.* 30.03.07, 12:39 ja mieszkam w Warszawie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
furtonus5 Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? 30.03.07, 18:39 Do USA. Nowy Jork. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.07, 00:01 od 19 lat polnoc niemiec/okolice bremy/ pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dennis Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.heliweb.de 03.05.07, 23:28 Hi, do niemiec mie pociaglo. moi rodzice mie zabrali i od tego czasu tam siedze. fajne czasy w bydg. byly :-) ciao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio54 Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.05.07, 11:48 Hi! A ja najpierw do Gdyni a potem do Niemiec do Hannoveru gdzie mieszkam szczesliwie z rodzina ale czasami tesknie za moim JEDNAK RODZINNYM miastem Bydgoszcza.Pozdrawiam wszystkich bydgoszczakow!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.pools.arcor-ip.net 31.03.07, 18:17 ja wyjechalem w 1988 do niemczech Berlin,wtedy jeszcze West Berlin(szkoda ze go nie ma)tak jak Dana i Grazyna mieszkalem na SZWEDEROWIE!no i jak Dana chodzilem do gastronomika.Moj rocznik 1962 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.07, 19:36 To moze zajrzysz na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.ltv.se 10.04.07, 18:20 Dopiero rok temu wyemigrowałem do Szwecji. Z mojej licealnej klasy prawie połowa wyjechała , chociaż niektórzy dość szybko wrócili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.chello.pl 10.04.07, 23:15 Ja do Wenecji kolo Żnina. Ale jest fajnie niedaleko Biskupin. Odpowiedz Link Zgłoś
bruxa1 Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? 14.04.07, 15:32 Ja na studia do Francji, potem do pracy do Warszawy, potem za mężem do Niemiec, a teraz nas wywiało za pracą do Belgii, konkretnie do Brukseli. I to był błąd - LUDZIE ! NIGDY NIE WYJEŻDŻAJCIE DO BELGII !!! TU BAREJA NIE POTRZEBOWAŁBY SCENARIUSZY DO SWOICH FILMÓW, WŁĄCZAŁBY KAMERĘ I JECHANE !!! A tak w ogóle, to tęsknię cały czas za moja Bydgoszczą, gdzie wracam wiernie się obkupić w moich ukochanych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazyna Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy?- do Alexa IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.07, 15:49 Na tym forum , ani Danka ani ja nie pisalysmy , ze jestesmy Szwederowiankami . Czytasz nasze forum , zapewne stad posiadasz te informacje . Przylacz sie do nas , jesli masz ochote . Rocznik nie ma tu zadnego znaczenia . Nasze wspomnienia sa tez Twoimi wspomnieniami . Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Belgique aussi Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.cec.eu.int 03.05.07, 17:55 myslalem, ze w BXL mieszkaja tylko ludzie z Siemiatycz, a tu prosze... krajanka! Zgadzam sie, ze Belgia to smiszny kraik ale da sie tu zyc. Ja nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberto Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.TAS.netspace.net.au 21.04.07, 12:20 na mala wyspe ponizej Australii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralka Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 14:00 ale cie pognalo!tam pewnie nie ma zbytnio polakow, co? a juz bydgoszczan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.07, 14:27 Kochana To wielki blad z Bydzi sa wszedzie i kazdy troszke teskni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 89.124.89.* 03.05.07, 01:18 Obecnie Irlandia, a konkretnie Claregalway zachodnie wybrzeże. Przede mną już tylko ocean i Ameryka. A dlaczego? Za chlebem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa :-) Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.07, 13:29 A ja przed prawie 18 laty do Niemiec, okolice Düsseldorfu. Na "polecenie" meza z pochodzeniem. A teraz jestem rozwiedziona i zyje mi sie dobrze :-)) Mieszkalam na Bartodziejach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenobiusz Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.home.cgocable.net 04.05.07, 03:42 jestem w Toronto od 1989. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papuzia Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.gdynia.mm.pl 04.05.07, 21:24 Wyjechałam 19 lat temu do Gdyni! Spełnić swoje młodzieńcze marzenie, by miszkać nad marzem!Dziś spokojnie mogę powiedzieć, że nie żałuję! Za Bydzią jednak tęsknię!!! Serdecznie pozdrawiam Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.adsl.alicedsl.de 04.05.07, 23:53 Witam! Tez wyjechalem 16lat temu z Bartodziejów-MC Sklodowskiej do Hamburga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 23:27 A ja juz 38 lat w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do Torunia... IP: 89.191.147.* 20.05.07, 00:04 Ja też do Torunia na studia i chyba zostanę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Do Torunia... IP: *.torun.mm.pl 24.05.07, 12:12 a mnie burze osobiste! nigdy to miasto nie bedzie moim Toruniem!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maggaszak Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? 19.05.07, 20:46 Ja jestem w Kanadzie od 1994 roku. Tesknie za Bydgoszcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot_muffin Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dsl.bell.ca 20.05.07, 06:38 ja tez kanada od '99 roku pozdrawiam jak mi teskno za bydg to sobie patrze na zdjecia:)ale z reguly nie tesknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwonka Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.07, 20:41 Od 5 lat mieszkam w Niemczech, okolice Braunschweigu, ale dwa razy w roku odwiedzam Bydgoszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.t.pppool.de 28.05.07, 00:10 Od roku 1989 w Niemczech w okolicach Saarbrücken. Planowałem wyjazd do Francji, ale urodzenie się drugiego syna spowodowało, że tutaj zostaliśmy. Do Bydgoszczy czesto zaglądam chociaż mam aż 1200 km do jechania. Serdecznie pozdrawiam znajomych ze Straży pożarnej z ZACHEMU i członków Zespolu Pieśni i Tańca Ziemi Bydgoskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.05.07, 14:44 W 73 do Gdyni do szkoly morskiej , a w 84 do Sydney Australia za wolnym slowem Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksa_nl Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.upc-g.chello.nl 02.06.07, 12:17 najpierw praca w Poznaniu, potem wrocilam, teraz juz od ponad roku w Holandii/jakies 30 km od Amsterdamu, niedlugo wracam :) Odpowiedz Link Zgłoś
oko6661 Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? 07.06.07, 18:15 Ja do Białegostoku,żona mnie sprowadziła i myślałem że to daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 206.248.69.* 11.06.07, 20:48 A co myslisz o Puero Rico? Kawal drogi, ale ta do Bydgoszczy najmilsza. Jedziemy w te wakacje.Co ciakawe spotklismy tu bydgoszczanina. Odpowiedz Link Zgłoś
slaww.kobenhavn Do Kopenhagi 12.06.07, 10:55 Lekarze w Polsce zarabiaja niegodnie Unii Europejskiej (uposazenie zasadnicze, bez dyzurow czy prywatnych praktyk, jest skandaliczne). Do tego sa opluwani - np. na tym forum slynie z tego radca, jak zauwazylem. Za granica pracuje sie w cywilizowanych warunkach (w Danii 37 godzin tygodniowo!!!) za normalne pieniadze. Zachecam lekarzy, zwlaszcza specjalistow, do emigracji. Naprawde warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Do Kopenhagi IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.07, 11:28 Nie przejmowac sie radca on nie jest sam w tym. trzeba popatrzyc na innych ale wiekszosc jak za duzo pisze sa wykreslani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: charlie_x Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.sol2.cable.ntl.com 10.08.07, 22:53 ..wywialo mnie w okolice Coventry.Dziwne,ale jakos nie ciagnie mnie do ojczyzny.pozdr..8) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigus Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 23:01 A mnie do Presova na Słowacji. Ludzie milsii niż w Polsce język podobny choć czasami ciężko się dogadać zwłaszcza w urzędach. Fajnie się tu mieszka Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_hh Lieden-Holandia 07.09.07, 14:54 juz od 5 lat holandia, powd wyjazdu: partner holender Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.07, 13:47 Czesc Wyjechalam w 89r do berlina mieszkalam na gdanskiej wtedy jeszcze aleje 1 maja. chodzilam do szkoly podstawowej nr 58 kolo rywala Pozdrawiam wszystkich serdecznie Nika :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.07, 13:53 W 89 roku do berlina mieszkalam na alejach 1 maja 65 na przeciw kapliczki chodzilam do sp nr 58 kolo rywala pozdrawam wszystkich serdecznie Nika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.126.76.136.dyn.user.ono.com 25.10.07, 23:49 hej, ja tez chodzilam do sp nr 58 kolo rywala, ale jestem rocznik 70 i tez mieszkalam na Al. 1. maja, pozdrawiam, Maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.07, 16:32 Fajnie ze napisalas moze sie znamy wpisz sie na forum gdanska albo poszukuje pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.126.76.136.dyn.user.ono.com 03.11.07, 00:10 pewnie sie znamy, przynajmniej z widzenia, moja wych. byla p. Wyrobek, chodzilam do klasy a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.126.76.136.dyn.user.ono.com 03.11.07, 00:11 pewnie sie znamy, przynajmniej z widzenia, moja wych. byla p. Wyrobek, chodzilam do klasy a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 03.11.07, 12:24 Moja wychowawczynia byla B.Raczynska chodzilam do klasy a o ile sie nie myle rownolegla klasa a miala wychowawczynie A. Szlapke Pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilo58 Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.08, 15:12 Do Berlina (wteedy Zachodniego), byl rok 1985 - kto mogl to wyjezdzal - takie byly czasy. Odwiedzam moja Bydgoszcz srednio raz w roku, no i tesknie za nia, pomimo ze w Berlinie nie jest zle. Pozdrawiam wszystkich Bydgoszczan w kraju i na emigracji. Odpowiedz Link Zgłoś