Dodaj do ulubionych

Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:54
Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy?
I dlaczego was wywiało???
Obserwuj wątek
    • Gość: ziuk Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 89.191.144.* 08.02.07, 09:03
      Bardzo wielu aż do Fordonu.
      • Gość: MK Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 17:06
        Ja trochę dalej niż do Fordonu. Mieszkam prawie od 20 lat na południu Polski,
        niedaleko Krakowa. Po ukończeniu Studium Nauczycielskiego podjęłam pracę tak
        daleko od Bydgoszczy. Ale głównym powodem była wielka miłość a potem ślub.
        Do Bydgoszczy przyjeżdżam, ale coraz rzadziej... Prawie codziennie czytam Forum
        i szukam znajomych z lat osiemdziesiątych...
        • Gość: grazyna Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.07, 18:33
          Skad pomysl na takie forum ?
          Kazdy mial swoje powody wyjazdu .
          Ja opuscilam Bydgoszcz w latach dziewiecdziesiatych i obecnie mieszkam w
          Niemczech .
      • Gość: Lech Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 210.56.68.* 30.03.07, 13:36
        Oj, bardzo, bardzo daleko bo az do Sydney. Czesto jednak wracam myslami do
        mojej "starej" Bydgoszczy.
    • marboro2 Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? 09.02.07, 22:08
      UK.Za lepszom przyszloscia dla dzieci
      • Gość: Koralka Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.proxy.aol.com 10.02.07, 14:47
        Francja, milosc i lepsza, pogodniejsza przyszlosc, szczegolnie dla dzieci!
      • Gość: Janusz Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 30.03.07, 13:47
        Ja tez siedze w niemczech i co widze po wpisach,ze nie jestem sam po za
        Bydgoszcza nie mam daleko
    • Gość: Dana Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 129.187.45.* 12.02.07, 10:58
      Piszcie dokladniej. Ja mieszkam w Monachium.
    • Gość: rapson Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 62.225.190.* 13.02.07, 09:42
      Ja wyjechalem rowniez do Niemczech. Byly to lata 80-te, co prawda niemoglem
      jeszcze wtedy decydowac sam za siebie, ale tak jak u wiekszosci moi rodzice
      szukali polepszenia warunkow zycia dla siebie a przedewszystkim prawdopodobnie
      i dla mnie lepszej perspektywy na przyszlosc :-)) Pozdrawiam wszystkich
      emigrantow i tych ktorzy do dzisiaj mieszkaja w moim rodzinnym miescie.
      • Gość: vlak Ja wyjechalem do Poznania, wkurzony na Bydgoszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 08:54
        Ja wyjechalem do Poznania, wkurzony na Bydgoszcz: układy, powiazania nie daja
        znalezc pracy zwyklym ludziom!!!!!
      • Gość: kj Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 81.15.149.* 30.03.07, 12:39
        ja mieszkam w Warszawie.pozdrawiam
        • furtonus5 Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? 30.03.07, 18:39
          Do USA. Nowy Jork.
    • Gość: aga Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.07, 00:01
      od 19 lat polnoc niemiec/okolice bremy/
      pozdrawiam
      • Gość: Dennis Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.heliweb.de 03.05.07, 23:28
        Hi,

do niemiec mie pociaglo. moi rodzice mie zabrali i od tego czasu tam siedze.
        fajne czasy w bydg. byly :-)

ciao
        • Gość: Rysio54 Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.05.07, 11:48
          Hi! A ja najpierw do Gdyni a potem do Niemiec do Hannoveru gdzie mieszkam
          szczesliwie z rodzina ale czasami tesknie za moim JEDNAK RODZINNYM miastem
          Bydgoszcza.Pozdrawiam wszystkich bydgoszczakow!!!!!
    • Gość: alex Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.pools.arcor-ip.net 31.03.07, 18:17
      ja wyjechalem w 1988 do niemczech Berlin,wtedy jeszcze West Berlin(szkoda ze go
      nie ma)tak jak Dana i Grazyna mieszkalem na SZWEDEROWIE!no i jak Dana chodzilem
      do gastronomika.Moj rocznik 1962
      • Gość: Janusz Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 31.03.07, 19:36
        To moze zajrzysz na forum
        • Gość: jaaaa Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.ltv.se 10.04.07, 18:20
          Dopiero rok temu wyemigrowałem do Szwecji. Z mojej licealnej klasy prawie
          połowa wyjechała , chociaż niektórzy dość szybko wrócili.
          • Gość: Jerzy Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.chello.pl 10.04.07, 23:15
            Ja do Wenecji kolo Żnina. Ale jest fajnie niedaleko Biskupin.
    • bruxa1 Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? 14.04.07, 15:32
      Ja na studia do Francji, potem do pracy do Warszawy, potem za mężem do Niemiec,
      a teraz nas wywiało za pracą do Belgii, konkretnie do Brukseli.

I to był błąd - LUDZIE ! NIGDY NIE WYJEŻDŻAJCIE DO BELGII !!! TU BAREJA NIE
      POTRZEBOWAŁBY SCENARIUSZY DO SWOICH FILMÓW, WŁĄCZAŁBY KAMERĘ I JECHANE !!!
      A tak w ogóle, to tęsknię cały czas za moja Bydgoszczą, gdzie wracam wiernie
      się obkupić w moich ukochanych sklepach.
      • Gość: grazyna Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy?- do Alexa IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.07, 15:49
        Na tym forum , ani Danka ani ja nie pisalysmy , ze jestesmy Szwederowiankami .
        Czytasz nasze forum , zapewne stad posiadasz te informacje .
        Przylacz sie do nas , jesli masz ochote .
        Rocznik nie ma tu zadnego znaczenia .
        Nasze wspomnienia sa tez Twoimi wspomnieniami .
        Zapraszam
      • Gość: en Belgique aussi Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.cec.eu.int 03.05.07, 17:55
        myslalem, ze w BXL mieszkaja tylko ludzie z Siemiatycz, a tu prosze...
        krajanka! Zgadzam sie, ze Belgia to smiszny kraik ale da sie tu zyc. Ja nie
        narzekam.
    • Gość: roberto Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.TAS.netspace.net.au 21.04.07, 12:20
      na mala wyspe ponizej Australii
      • Gość: koralka Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.proxy.aol.com 22.04.07, 14:00
        ale cie pognalo!tam pewnie nie ma zbytnio polakow, co? a juz bydgoszczan?
        • Gość: Janusz Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.07, 14:27
          Kochana
          To wielki blad z Bydzi sa wszedzie i kazdy troszke teskni
          • Gość: Przemo Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 89.124.89.* 03.05.07, 01:18
            Obecnie Irlandia, a konkretnie Claregalway zachodnie wybrzeże.
            Przede mną już tylko ocean i Ameryka.
            A dlaczego? Za chlebem.
            • Gość: gosciowa :-) Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.07, 13:29
              A ja przed prawie 18 laty do Niemiec, okolice Düsseldorfu. Na "polecenie" meza
              z pochodzeniem. A teraz jestem rozwiedziona i zyje mi sie dobrze :-))
              Mieszkalam na Bartodziejach.
              • Gość: zenobiusz Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.home.cgocable.net 04.05.07, 03:42
                jestem w Toronto od 1989.
                • Gość: Papuzia Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.gdynia.mm.pl 04.05.07, 21:24
                  Wyjechałam 19 lat temu do Gdyni! Spełnić swoje młodzieńcze marzenie, by miszkać
                  nad marzem!Dziś spokojnie mogę powiedzieć, że nie żałuję! Za Bydzią jednak
                  tęsknię!!!
                  Serdecznie pozdrawiam Marzena
              • Gość: R. Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.adsl.alicedsl.de 04.05.07, 23:53
                Witam! Tez wyjechalem 16lat temu z Bartodziejów-MC Sklodowskiej do Hamburga.
                • Gość: Ela Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 23:27
                  A ja juz 38 lat w Warszawie...
    • Gość: Max Do Torunia... IP: *.n.INTELINK.pl 07.05.07, 23:26
      ...
      • Gość: ja Re: Do Torunia... IP: 89.191.147.* 20.05.07, 00:04
        Ja też do Torunia na studia i chyba zostanę...
        • Gość: wojtek Re: Do Torunia... IP: *.torun.mm.pl 24.05.07, 12:12
          a mnie burze osobiste! nigdy to miasto nie bedzie moim Toruniem!!!!!!!!!!!!
    • maggaszak Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? 19.05.07, 20:46
      Ja jestem w Kanadzie od 1994 roku. Tesknie za Bydgoszcza...
      • Gość: hot_muffin Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dsl.bell.ca 20.05.07, 06:38
        ja tez kanada od '99 roku

pozdrawiam

jak mi teskno za bydg to sobie patrze na zdjecia:)ale z reguly nie tesknie
    • Gość: kiwonka Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.07, 20:41
      Od 5 lat mieszkam w Niemczech, okolice Braunschweigu, ale dwa razy w roku
      odwiedzam Bydgoszcz.
    • Gość: Wojtek Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.t.pppool.de 28.05.07, 00:10
      Od roku 1989 w Niemczech w okolicach Saarbrücken. Planowałem wyjazd do Francji,
      ale urodzenie się drugiego syna spowodowało, że tutaj zostaliśmy. Do Bydgoszczy
      czesto zaglądam chociaż mam aż 1200 km do jechania. Serdecznie pozdrawiam
      znajomych ze Straży pożarnej z ZACHEMU i członków Zespolu Pieśni i Tańca Ziemi
      Bydgoskiej.
    • Gość: Andrzej Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.05.07, 14:44
      W 73 do Gdyni do szkoly morskiej , a w 84 do Sydney Australia za wolnym slowem
      Andrzej
    • Gość: iksa_nl Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.upc-g.chello.nl 02.06.07, 12:17
      najpierw praca w Poznaniu, potem wrocilam, teraz juz od ponad roku w
      Holandii/jakies 30 km od Amsterdamu, niedlugo wracam :)
    • oko6661 Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? 07.06.07, 18:15
      Ja do Białegostoku,żona mnie sprowadziła i myślałem że to daleko
      • Gość: Hanka Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: 206.248.69.* 11.06.07, 20:48
        A co myslisz o Puero Rico? Kawal drogi, ale ta do Bydgoszczy najmilsza.
        Jedziemy w te wakacje.Co ciakawe spotklismy tu bydgoszczanina.
    • slaww.kobenhavn Do Kopenhagi 12.06.07, 10:55
      Lekarze w Polsce zarabiaja niegodnie Unii Europejskiej (uposazenie zasadnicze,
      bez dyzurow czy prywatnych praktyk, jest skandaliczne).

Do tego sa opluwani - np. na tym forum slynie z tego radca, jak zauwazylem.

Za granica pracuje sie w cywilizowanych warunkach (w Danii 37 godzin
      tygodniowo!!!) za normalne pieniadze.

Zachecam lekarzy, zwlaszcza specjalistow, do emigracji. Naprawde warto.
      • Gość: gosc Re: Do Kopenhagi IP: *.dip.t-dialin.net 12.06.07, 11:28
        Nie przejmowac sie radca on nie jest sam w tym. trzeba popatrzyc na innych ale
        wiekszosc jak za duzo pisze sa wykreslani.
    • Gość: charlie_x Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.sol2.cable.ntl.com 10.08.07, 22:53
      ..wywialo mnie w okolice Coventry.Dziwne,ale jakos nie
      ciagnie mnie do ojczyzny.pozdr..8)
      • Gość: gigus Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 23:01
        A mnie do Presova na Słowacji. Ludzie milsii niż w Polsce język
        podobny choć czasami ciężko się dogadać zwłaszcza w urzędach. Fajnie
        się tu mieszka
        • gosia_hh Lieden-Holandia 07.09.07, 14:54
          juz od 5 lat holandia, powd wyjazdu: partner holender
    • Gość: Nika Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.07, 13:47
      Czesc

Wyjechalam w 89r do berlina mieszkalam na gdanskiej wtedy jeszcze
      aleje 1 maja.
      chodzilam do szkoly podstawowej nr 58 kolo rywala
      Pozdrawiam wszystkich serdecznie
      Nika :-))))
    • Gość: Nika Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.07, 13:53
      W 89 roku do berlina

mieszkalam na alejach 1 maja 65 na przeciw kapliczki
      chodzilam do sp nr 58 kolo rywala
      pozdrawam wszystkich serdecznie
      Nika

• Gość: Maja Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.126.76.136.dyn.user.ono.com 25.10.07, 23:49
        hej, ja tez chodzilam do sp nr 58 kolo rywala, ale jestem rocznik
        70 i tez mieszkalam na Al. 1. maja,
        pozdrawiam, Maja.
        • Gość: Nika Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.07, 16:32
          Fajnie ze napisalas moze sie znamy
          wpisz sie na forum gdanska albo poszukuje

pozdrawiam Nika
          • Gość: Maja Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.126.76.136.dyn.user.ono.com 03.11.07, 00:10
            pewnie sie znamy, przynajmniej z widzenia, moja wych. byla p.
            Wyrobek, chodzilam do klasy a
          • Gość: Maja Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.126.76.136.dyn.user.ono.com 03.11.07, 00:11
            pewnie sie znamy, przynajmniej z widzenia, moja wych. byla p.
            Wyrobek, chodzilam do klasy a
            • Gość: Nika Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 03.11.07, 12:24
              Moja wychowawczynia byla B.Raczynska chodzilam do klasy a o ile sie
              nie myle rownolegla klasa a miala wychowawczynie A. Szlapke

Pozdrawiam Nika
    • Gość: ilo58 Re: Dokąd wyjechaliscie z Bydgoszczy? IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.08, 15:12
      Do Berlina (wteedy Zachodniego), byl rok 1985 - kto mogl to
      wyjezdzal - takie byly czasy. Odwiedzam moja Bydgoszcz srednio raz w
      roku, no i tesknie za nia, pomimo ze w Berlinie nie jest zle.
      Pozdrawiam wszystkich Bydgoszczan w kraju i na emigracji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka