radca 11.02.07, 22:15 "Tak trzymaj, proboszczu" - moge byc dumny z mego krewniaka :) radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: Kościół jak malowany 11.02.07, 22:24 w tym kosciele bylem chrzczony itd. itd. niezapomniane lekcje religii oraz wspaniale spotkania mlodziezy z ksiedzem AUGUSTYNEM EKCMANNEM . Kiedy bylem na szkoleniu spadochronowym w Aeroklubie Podkarpackim i zglosilem,ze jestem z Fordonu ... to instruktor Wesolowski natychmiast zapytal o proboszcza Parfii Sw Mikolaja - ksiedza Aszyka :) Oczywiscie wiele tu mozna by pisac o samej ParafiiSw Mikolaja jak i losach samego Kosciola , ale nie miejsce tutaj i nie o to przeciez chodzi. Wazne,ze obecny proboszcz ks Bulinski stara sie i remontuje kosciol ... i za to Jemu SERDECZNE BOG ZAPLAC. pozdrowienia serdeczne dla wszystkich Parafian kosciola Sw Mikolaja przesyla Fordoniak ( z urodzenia :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
jam_pawel2 Re: Mam nadzieje......... 13.02.07, 19:55 radca napisał: > "Tak trzymaj, proboszczu" > > - moge byc dumny z mego krewniaka :) > > radca Mam ndzieje ze nie bylo pomocy finansowej z podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
1_polski_francuz Re: Mam nadzieje......... 14.02.07, 19:15 jam_pawel2 napisał: > radca napisał: > > > "Tak trzymaj, proboszczu" > > > > - moge byc dumny z mego krewniaka :) > > > > radca > > Mam ndzieje ze nie bylo pomocy finansowej z podatkow. Mylisz sie! Napewno cos z podatkow poszlo na ten religijny budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadius003 Re: Mam nadzieje......... 14.02.07, 20:29 przecież jest napisane w artykule, że część prac dotowało miasto, wiec za coś zapłacaliśmy, ale warto było, bynajmniej jest czym się pochwalić xP Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Mam nadzieje......... 14.02.07, 20:55 a ja pytam (hipotetycznie) jak to jest ze musze sie podporządkowywać większości. gdybym był Muzłumaninem,Buddystą i płacił podatki z jakiej racji miałbym wspierać budowę świątyni wyznania katolickiego??(chodzi o Świątynie Opatrzności Bożej)... przecież zmierzamy w kierunku państw wyznaniowych zupełnie jak Iran...czy jeden kiczowaty Licheń nie wystarczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
ojro1 Re: Mam nadzieje......... 14.02.07, 21:13 poklepywacz napisał: > )... przecież zmierzamy w kierunku państw wyznaniowych zupełnie jak > Iran...< Nie, nie zmierzamy, Polska juz jest panstwem wyznaniowym! :-( Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Mam nadzieje......... 14.02.07, 21:48 ojro1 napisała: > poklepywacz napisał: > > > )... przecież zmierzamy w kierunku państw wyznaniowych zupełnie jak > > Iran...< > > Nie, nie zmierzamy, Polska juz jest panstwem wyznaniowym! > :-( w sumie fakt...ale ja zawsze mam nadzieje do konca ze jest inaczej i ze moze sie myle ;] Odpowiedz Link Zgłoś
radca pisalem juz w 2003 roku - o kosciele Sw Mikolaja 18.02.07, 18:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=6749541&a=6751148 - jak bardzo sie to potwierdzilo radca Odpowiedz Link Zgłoś