Dodaj do ulubionych

Autopark pójdzie za bezcen

16.02.07, 22:15
Jeżeli pozwala się parkować w centrum w dowolnych miejscach, a straż miejska
nie goni właścicieli pojazdów to takie parkingi nigdy nie będą opłacalne. Co
dzieje się przed i za pałacem młodzieży, parkowanie odbywa się nawet na
chodnikach!
Obserwuj wątek
    • mac_byd Autopark pójdzie za bezcen 16.02.07, 22:16
      Z tego wynika, że metr kwadratowy to 1000 zł. Nieźle!
      • maximus100 Re: Autopark pójdzie za bezcen 16.02.07, 22:22
        mac_byd napisał:

> Z tego wynika, że metr kwadratowy to 1000 zł. Nieźle
        i znowu wine ma prezydent?
      • bartas1 Re: Autopark pójdzie za bezcen 16.02.07, 22:22
        a czego sie spodziewałes po dombrowiczu? że poradzi sobie z tym problemem? ten
        nieudacznik , ten najgorszy z najgorszych , ten który po wyborach schował sie
        jak szczur
        • coooler1 Re: Autopark pójdzie za bezcen 16.02.07, 22:25
          lepiej bym tego nie ujął. "Schował się jak szczur"!
          Żadnych centrów handlowych na placu kościeleckich!!!!!!!!!!!!!!!
          skoro budują astorię, i ma być jeszcze coś przy browarach. Wystarczy chyba co ?
          • maximus100 bartas 16.02.07, 22:26
            nie schował się
            był w środę na pedros cup
            • coooler1 Re: bartas 16.02.07, 22:28
              byłeś tam jako jego podnóżek ?
              • coooler1 ^^ 16.02.07, 22:28
                ^^ to ugóry tyczy sie maximusa oczywiście. Trola zniewieściałego.
                • maximus100 Re: bartas 16.02.07, 22:29
                  pewnie ty byles jego wycieraczka
                  • coooler1 Re: bartas 16.02.07, 22:30
                    ja bym mógł wytrzeć buta o ten uśmiech :)
                    • maximus100 Re: bartas 16.02.07, 22:33
                      coooler1 napisał:

> ja bym mógł wytrzeć buta o ten uśmiech
                      pisz obiektywnie albo wcale
                      usmiech ma piekny
                      • bartas1 Re: bartas 16.02.07, 22:35
                        że takim jak ty sie podoba , to sie nie dziwie.Ja swojego , podobnie jak
                        coooler1 , tez chętnie bym wytarł
                        • maximus100 Re: bartas 16.02.07, 22:37
                          bartas1 napisał:

> że takim jak ty sie podoba , to sie nie dziwie.Ja swojego , podobnie jak
                          > coooler1 , tez chętnie bym wytar
                          badz obiektywny
                      • marecki_m Re: bartas 18.02.07, 19:13
                        maximus100 napisał:

> coooler1 napisał:
                        >
                        > > ja bym mógł wytrzeć buta o ten uśmiech
                        > pisz obiektywnie albo wcale
                        > usmiech ma piekny
                        ale zeby zepsute
            • bartas1 Re: bartas 16.02.07, 22:33
              bo szukał głupich , naiwnych , którzy pomyślą ,że ta impreza to jego zasługa.
              • m0nk Re: bartas 17.02.07, 00:13
                to jest jakis absurd. gadka o rzekomo pustym parkingu to wymysl dziennikarzy i wladz miasta. Parking w ciagu dnia jest zaparkowany w 80 %. Jedyne miejsca sa na dachu. W nocy jest troche luzniej ale i tak jest niezle.
                Jesli parking nie przynosi dochodu to ktos zle policzyl. wiecej aut tu nie stanie bo zwyczajnie sie nie zmiesci.
                cos mi sie wydaje, ze ktos sprzedaje Wam wielka scieme
                • ibmt Re: bartas 19.02.07, 07:21
                  Pusty parking? kto to mówi? ludzie, mam całomiesięczny abonament i nieraz nie
                  można postawić samochodu w sensownym miejscu (tzn. pod dachem). Miasto nie wie
                  co robi sprzedając swoje udziały. Ten parking to najlepszy pomysł dla nas,
                  mieszkańców sródmieścia. A co będzie jak całość przejmą bracia S.? wyrzucą
                  nas???
                • artctrl Re: bartas 19.03.07, 21:06
                  Potwierdzam jako klient!
            • marecki_m Re: bartas 18.02.07, 19:09
              Gdybym wiedzial,ze tam bedzie,dostalby jajami
          • oblewai Re: Autopark pójdzie za bezcen 18.02.07, 02:13
            coooler1 byc moze Dombrowicz schowal sie w kanaly, to ze ty nie chcesz moczyc
            swoje pieniadze w inwestycje to jest twoj problem, i niby dlaczego masz
            decydowac o tym za innych, skoro jeszcze obowiazuja mechanizmy wolnorynkowe nie
            rozumiem???
    • jerry0369 Re: Autopark pójdzie za bezcen 17.02.07, 08:05
      Tak...zgadzam się z tym całkowicie! Wprowadzić całkowity zakaz parkowania w
      centrum!! Np. na ulicy Mostowej, Gdańskiej, Śniadeckich, wokół Starego
      Rynku...sam też widzę, żę większośc samochodów parkuje na chodnikach..i czasem
      bywa, że w miejscach zupełnie niedozwolonych do parkowania!!
      Niech zrobią tak jak ostatnio na Mostowej..łamiesz zakaz parkowania - to twoje
      auto na lawetę!!!
      Wtedy wypalą te parkingi wielopoziomowe...nawet tak jest w Niemczech...byłem w
      Monachium i gdzie tu zaparkować...wszędzie płatne parkingi, no i te
      wielopoziomowe...
    • maciejgolata Re: Autopark pójdzie za bezcen 17.02.07, 11:45
      I znow Stajszczcacy kombinuja jak zwykle!Byle tylko za bezcen cos kupic i
      zrobic walek na calego!Ten hotel to jedna wielka przykrywka i pralnia kasy
      lewej i wyzysk ciezko pracujacych tam ludzi!Niech ten dupas Dombrowicz za cos
      sie w koncu wezmie!Bydgoszcz to niestety jest wioska z tramwajami:(
      • rokoman Re: Autopark 17.02.07, 12:26
        Pie.....sz jak porąbany. nie wypowiadaj się w kwestiach, w których masz marne
        rozeznanie. Parking już dawno powinien zostać sprzedany Stajszczakom. Jest
        zupełnie nie wykorzystany i przynosi straty. Rozsądne jest tylko traktowanie go
        jako parkingu hotelowego dla Hotelu City. W centrum obok Opery Nova miasto
        powinno postawić wielopoziomowy parking z zapleczem co pozwoliłoby ma
        zostawianie tam samochodów z nie daleką drogą do centrum miasta. Sprawą
        urzędników jest wynegocjowanie rozsądnej ceny sprzedaży. Czas nagli, bo oddanie
        kompleksu" Starej Drukarni /Astorii/ " spowoduje wykorzystywanie tamtejszego
        parkingu przez turystów i mieszkańców.
        • hrabina.pizdziwas Re: Autopark 17.02.07, 13:12
          ty za to pierdzielisz jak przydupas stajszczakow.
          twoj punkt widzenia pokrywa sie z punktem widzenia braci.

swoja droga jak chcesz skomunikowac parking pod opera?
          szczegolnie dla ruchu w kierunku ronda grunwaldzkiego?
          dla tych co by chcieli wjechac na parking, oraz dla tych co by chcieli wyjechac
          i skoczyc np do geanta?
          • rokoman Re: Autopark 17.02.07, 16:02
            Pierdzelenie widać w twoim hrabiowskim nicku. Budowa wielopoziomowego parkingu
            przy Operze Nova jest rozważana od dawna. przebudowa dotyczyć musi całej
            okolicy z odpowiednimi wyjazdami i rozjazdami. Co do przydupasa, to możesz mo
            skoczyć na kant, o którym mówisz.!
            • m0nk Re: Autopark 17.02.07, 16:48
              powtarzam jeszcze raz. Jezeli ktos pisze, ze parking stoi pusty albo kompletnie niewykorzystany to albo nie wie o czym mowi albo klamie. Prauje tam od 3 lat i widze co sie dzieje.
              W ciagu tygodnia parking jest zapelniony w blisko 80% i nie wierze, ze nie przynosi dochodu. Jesli tak jest to nie jest to wina braku chetnych tylko zlego zarzadu.
              ta sprawa cuchnie.
        • artctrl Co???? 19.03.07, 21:04
          Ja place miesiecznie 120 pln i czesto nie mam tam miejsca aby zaparkowac pod
          dachem. Powaznie zastanawiam sie aby zacząć parkowac miedzy blokami....
      • artctrl Re: Autopark pójdzie za bezcen 19.03.07, 21:01
        Niw iem czy w tym hotelu wyzyskuja ludzie, ale z doswiadczenia wiem ze goscie
        spoza bydgo lubia tam mieszkac
    • ania_2010 Re: Autopark pójdzie za bezcen 18.02.07, 16:32
      Co za brednie. W ciągu dnia codzienne parking jest zajęty. Wolny jest tylko
      dach. Parking hotelowy. To dobre. Wtedy dopiero będzie pusty. Na parkingu
      parkują pracownicy Pałacu Młodzieży, Banku Pocztowego, Banku Handlowego i innych
      firm oraz okoliczni mieszkańcy. Gdzie oni niby będą parkować? W okolicy nie ma
      żadnych dodatkowych wolnych miejsc do parkowania.
    • artctrl Co???? 19.03.07, 20:44
      Nie cieszy sie powodzeniem u kierowcow??? Od 2 lat parkuje wkazdy dzien roboczy
      w autoparku i jadac do pracy na 8, rzadko kiedy mam miejsce pod dachem! A
      plaxce 120 miesiecznie.
      • artctrl Re: Co???? 19.03.07, 21:12
        oj ktos z naszych wybrankow wezmie niezlą kase za ten przekret:)
    • artctrl Re: Autopark pójdzie za bezcen 19.03.07, 20:57
      mac_byd napisał:

> Jeżeli pozwala się parkować w centrum w dowolnych miejscach, a straż miejska
      > nie goni właścicieli pojazdów to takie parkingi nigdy nie będą opłacalne. Co
      > dzieje się przed i za pałacem młodzieży, parkowanie odbywa się nawet na
      > chodnikach!
      Jak to nie goni???? Mnie sholowali z 3 maja, za co dostalem 100 pln mandatu
      (ktorego nie zaplacilem do dzis) i 165 pln musialem gotowka zaplacic firmie
      prywatnej bo zabrali mi samochod. Od polakow biorą 100, od np anglikow 300.
      Oczywiscie, robią to wyrywkowo... Na tym polega ich proceder... Gdyby w jednym
      dniu chcieli ukarac wszystkich parkujacych w centrum (jakies kilkaset a moze
      ponad 100 samochodow) to podnioslo by sie larum ze jest to dzialalnosc
      przestepcza... (bo taka w istocie jest). A tak, straz miejska i prywatna firma
      codziennie moze liczyc na staly dochod .... Bo jak za komuny kazdy obywatel tak
      teraz kazdy z kierowcow jest przestepcą....
    • artctrl Jutro wam podam ile autopark zarabia miesiecznie.. 19.03.07, 21:16
      • rokoman Zarabia czy nie zarabia ? 20.03.07, 07:30
        Coś tu nie gra z tym parkingiem. Jedni dowodzą, że opłaty są wysokie / 120 zł
        miesięcznie /, że parking jest wypełniony do ostatniego miejsca. Drudzy, że do
        utrzymania parkingu trzeba dopłacać i miasta na to nie stać. Tak różne opinie
        świadczą, że coś tu nie gra. Tak rozbieżne opinie mogą pochodzić tylko ze
        źródeł o krańcowo odmiennych interesach. Jaka jest prawda ?
    • trendy4 jesli od lat przynosi straty i podatnik utrzymuje 20.03.07, 11:25
      W sumie, jesli od lat przynosi straty i podatnik musi go utzrymuywac, to
      sensowne jest zakmniecie dotacji miejskich.
      • wilhelm_zdobywca Re: jesli od lat przynosi straty i podatnik utrzy 16.04.07, 14:50
        trendy4 napisał:

> W sumie, jesli od lat przynosi straty i podatnik musi go utzrymuywac, to
        > sensowne jest zakmniecie dotacji miejskich.

pisalem o tym gniocie prawie dwa lata temu. Auto park generuje straty nie tylko
        przez brak klientow , ale takze przez fatalne zarzadzanie prezesa Miroslawa
        Bachnickiego i do tego nie sá rejestrowane wszystkie parkowania, a pieniazki z
        tego precederu trafiaja do prywatnej kieszeni.Kogo? moze czas na jakás kontrole.
        • rokoman Re: jesli od lat przynosi straty i podatnik utrzy 16.04.07, 15:14
          I tu się sprawa macała / ma cała! /
          • fox28pl d 8-15 trzeba parokwac na samej gorze z braku miej 16.04.07, 19:50
            sca. Mam tam abonament i jestem zbulwersowany ze nie mam gdzie zaparkowac. Po 17
            robi sie szansa na zaparkowanie pod dachem. A jak slysze ze nie ma klientow to
            mi sie smiac chce. Ktos tu jakas propagande sieje
            • wilhelm_zdobywca Re: d 8-15 trzeba parokwac na samej gorze z braku 18.04.07, 21:33
              Mam tam abonament i jestem zbulwersowany ze nie mam gdzie zaparkowac. Po 17
              robi sie szansa na zaparkowanie pod dachem. A jak slysze ze nie ma klientow to
              mi sie smiac chce. Ktos tu jakas propagande sieje

TE!!! moze ty jestes Bachnicki bo piszesz bzdety, na dachu chlopaki jezdza
              wieczorami na rolkach,bo ich widze z okna.nizsze pietra tez sa puste. a ty
              jakis slepy jestes, jak tobie zaoraja auto to miej pretesje do siebie. pa !!

na frajerach zbudowany jest ten swiat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka