Dodaj do ulubionych

"Nowości" i "Express Bydgoski"

18.02.07, 19:52
Czy zauważyliście, że NOWOŚCI są radykalnie antybydgoskie, a EXPRESS
antytoruński.
To chyba taka taktyka wydawcy ( oczywiście tego samego ), żeby grać na
animozjach między dwoma miastami. Myślą, że będą mieć większy nakład, bo
zawartość tych gazeta pozostawia WIELE do życzenia.
Ale na szcęście inteligentni ludzie nie dadzą się nabrać na takie "tricki
marketingowe", mam nadzieję.
Obserwuj wątek
    • mac_byd Re: "Nowości" i "Express Bydgoski" 18.02.07, 20:05
      Masz rację, szczególnie te tytuły w tym samym temacie. Cóż ex i no juz dawno
      sięgnęły bruku!
      • rokoman Re: "Nowości" i "Express Bydgoski" 18.02.07, 20:46
        Przyznam się, że tego nie zauważyłem. Po prostu nie czytuję szmatławców. W tym
        Gazetę Wyb/ió/orczą!
        • ethanak Re: "Nowości" i "Express Bydgoski" 18.02.07, 20:53
          A co według ciebie nie jest szmatławcem?
          • rokoman Re: "Nowości" i "Express Bydgoski" 18.02.07, 21:00
            Z bydgoskich gazet Pomorska, z ogólnopolskich Rzeczypospolita, z tygodników
            Wprost, jeśli chodzi o polskie czasopisma. Oczywiście z krytycznym podejściem
            do wielu artykułów. Ale mówię o ogólnej , mojej zresztą opinii.
            • goniec_bydgoski Re: "Nowości" i "Express Bydgoski" 18.02.07, 22:45
              rokoman napisał:

> Z bydgoskich gazet Pomorska

Hehe, Pomorska jest tak bydgoska, jak tygodnik Paluki mniej wiecej. Gazeta dla
              rolasow i towarzyszy, ktorzy maja sentyment za starymi czasami. Podawanie cen
              skupu zywca w jakims Pcimiu i wkladki dla rolasow - z tego Pomorska zyje. Wsiadz
              czasem rano w autobus, ludzie czytaja rozna prase, od Naszego Dziennika, przez
              Express, po Dziennik i Wyborcza, ale Pomorskiej nie ma. Bo to nie jest bydgoska
              gazeta.
              Co zas sie tyczy Expressu i Nowosci, to chyba dziwne byloby, jesliby Express byl
              antybydgoski, a Nowosci antytorunskie?
              • maximus100 Re: "Nowości" i "Express Bydgoski" 18.02.07, 22:46
                goniec_bydgoski napisał:

> rokoman napisał:
                >
                > > Z bydgoskich gazet Pomorska
                >
                > Hehe, Pomorska jest tak bydgoska, jak tygodnik Paluki mniej wiecej. Gazeta dla
                > rolasow i towarzyszy, ktorzy maja sentyment za starymi czasami. Podawanie cen
                > skupu zywca w jakims Pcimiu i wkladki dla rolasow - z tego Pomorska zyje.
                Wsiad
                > z
                > czasem rano w autobus, ludzie czytaja rozna prase, od Naszego Dziennika, przez
                > Express, po Dziennik i Wyborcza, ale Pomorskiej nie ma. Bo to nie jest
                bydgoska
                > gazeta.
                > Co zas sie tyczy Expressu i Nowosci, to chyba dziwne byloby, jesliby Express
                by
                > l
                a ty jaki jestes?
                • goniec_bydgoski Re: "Nowości" i "Express Bydgoski" 18.02.07, 23:00
                  maximus100 napisał:

> a ty jaki jestes?

Wysoki.
            • jareczek72 Re: "Nowości" i "Express Bydgoski" 20.02.07, 11:07
              "Wprost" nie jest szmatławcem. Dobre:)
    • patriota_lokalny Czasami redakcje same się gubią 18.02.07, 23:36
      Ostatnio tak było, gdy w "Expressie" na pierwszej stronie był tekst Grażyny
      Ostropolskiej o tym, że całbecki to oszust i kłamca, a na szóstej tekst na ten
      sam temat redaktorzynki "nowości" Oberlan, która w samych superlatywach pisała,
      jak to wspaniałe, że zamiast pieniędzy na lotnisko, uczelnie i szynobusy dla PKP
      kasa pójdzie na remont kilku kamieniczek w Toruniu. Jedno wydanie gazety i dwa
      zupełnie inne teksty na ten sam temat...
    • ja_ponury_zniwiarz Re: "Nowości" i "Express Bydgoski" 19.02.07, 01:24
      Inteligentni powiadasz? To niewielu ich niestety. Łatwo sprawdzić, że Express i
      Nowości mają lepszą sprzedaż w Bydgoszczy i w Toruniu niż pozostałe tytuły. A co
      do antybydgoskości i antytoruńskości, to teza mocno naciągana. Trudno oczekiwać,
      żeby bydgoski dziennikarz źle pisał o Bydgoszczy,a toruński o Toruniu. Nie
      widziałem także antytoruńskich tekstów w Expressie, ani antybydgoskich w
      Nowościach (czytam obydwie gazety - mieszkam tu i tam). Razić może co najwyżej
      pewna niekonsekwencja, która sprawia, że teksty dziennikarzy toruńskich
      sąsiadują czasami z tekstami bydgoskich gdy dotyczą tematów regionalnych i
      czasami prezentują dwa różne stanowiska w tej samej sprawie (takie lokalne
      partykularyzmy).
      Z drugiej strony co mnie może obchodzić antybydgoskość Nowości? Zwisa mi to
      kalafiorem...
      • altstadt Re: "Nowości" i "Express Bydgoski" 19.02.07, 20:53
        Czytam Express i Wyborcza. Mam sentyment do obu gazet. Jednak Wyborcza ma mocne
        strony z kraju i swiata ale bydgoskie sa biedne. Naciagane tematy, albo
        piszecie o tym co bedzie za 100 lat. Dlatego zawsze rzuce okiem na Express. U
        nich przynajmniej cos sie dzieje w miescie. Pierdoly ale konkrety. A
        antytorunskosc tej gazety podoba mi sie. w koncu Bydgoszcz to stolica regionu.
        Poza tym nie sa tak omotani ameryka i izraelem jak wyborcza.
        • ser.86 Re: "Nowości" i "Express Bydgoski" 20.02.07, 12:42
          Wadą GW bydgoskiej jest pisanie o inwestycjach które mają być "będzie".
          Będzie hotel NATO, będą odbudowane spichrze, będzie aquapark... itp.

Wyborcza to organ jakiegoś chorego, obsesyjnego środowiska, tuba która ma za
          zadanie przekonywać wyłącznie do 'jedynie słusznych' racji. Gazetę tworzą
          ludzie będący na bakier z uczciwością, rzetelnością dziennikarską, tak
          zacietrzewieni w swoich chorych poglądach że aż często niemoralni.

Express i Pomorska to prowincjonalne nieestetycznie wydawane gazetki.

Ale mam na szcęście swoją gazetę a właściwie dziennik :)
        • kuj-pom Re: "Nowości" i "Express Bydgoski" 20.02.07, 18:48
          altstadt napisał:
          > A
          > antytorunskosc tej gazety podoba mi sie. w koncu Bydgoszcz to stolica
          > regionu.
          Wreszcie szczery bydgoszczanin zabrał głos.
          • gracz_nr_1 Re: "Nowości" i "Express Bydgoski" 10.03.07, 17:40
            Tylko tyle ze ,,Nowosci" wypisuja same bzdury i nieprawde!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka