rozczarowana-torunianka 06.03.07, 18:28 Stanisław Jerzy Lec - ur. 6 marca 1909 r. niezły ma dorobek. Kto zna niech wpisuje co zna. Kto nie zna niech pozna;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rokoman Re: Rocznica urodzin Mistrza 06.03.07, 20:54 Stanisław Jerzy Lec -" Myśli nieuczesane ". Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rocznica urodzin Mistrza 06.03.07, 21:08 no jednak :) to może jeden przykład mistrzostwa;) Budujcie mosty od człowieka do człowieka, oczywiście zwodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
lew131313 Re: Rocznica urodzin Mistrza 06.03.07, 21:09 "Myjcie sie dziewczyny, nie znacie dnia i godziny". Dobrze pamietam? To chyba lata 70-te, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rocznica urodzin Mistrza 06.03.07, 21:11 chyba jednak niedobrze. Musisz trochę więcej poczytać książek, nawet kosztem forum;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rocznica urodzin Mistrza 06.03.07, 21:17 Ci, co mają szersze horyzonty, mają zazwyczaj gorsze perspektywy Odpowiedz Link Zgłoś
lew131313 Re: Rocznica urodzin Mistrza 06.03.07, 22:35 Oj, nie dogaduj. "Lece" z pamieci, a ta jak wiadomo jest zawodna. A poza tym, nie posilkuje sie zadnymi "sciagami". Totez, druga proba; "szal cial". Zgadza sie..? A to powyzsze, to zapene Sztaudynger..? Ino nie bij, jak sie znowu "sztachnalem". Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rocznica urodzin Mistrza 06.03.07, 23:20 no, jakbyś leciał Lecem to byłoby dobrze. A Ty wolisz jednak Sztaudyngera. Co do drugiej próby to ja nie wiem. Może jakiś ekspert się znajdzie jak np. Ojro lub zinekk. Ale fajnie, że próbujesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Rocznica urodzin Mistrza 07.03.07, 10:15 "Myjcie się dziewczyny ..., to jedna z fraszek Sztaudyngera. Szczególnie ujmujące są Jego przemyślenia w obliczu nękającej Go śmiertelnej choroby. Ale także inne w stylu ; " rzekł raz kwiatek do motyla. Nikt nie widzi, niech Pan zapyla! " Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: Rocznica urodzin Mistrza 07.03.07, 10:19 Inna fraszka Sztaudyngera- "Rzekł mąż rzucając chudą żonę, kośći zostały rzucone". Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rocznica urodzin Mistrza 07.03.07, 19:10 toż Lecem lecieć tu mieliście;) Odpowiedz Link Zgłoś
ojro1 Re: Rocznica urodzin Mistrza 08.03.07, 20:52 Cos nie Leci ten watek we wlasciwym kierunku ;-) Moja pierwsza Milosc zaczarowala mnie Lecem, ale nie tylko nim, soba tez ... ;-) Czesto chodzilismy po miescie i "wolno" nam bylo rozmawiac tylko Lecem. Jesli cytuje gdzies Leca, to niemal zawsze z glowy (i tu uklony dla J.Glowackiego :-) Moze na poczatek taki cukiereczek: "Czasem sztywna postawa jest wynikiem paralizu" Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rocznica urodzin Mistrza 08.03.07, 22:53 no, niestety, nie leci;) Dzięki za wsparcie Euro:) To ja dzisiaj dam cytat na czasie: Mężczyźni wolą kobiety ładne niż mądre, ponieważ łatwiej im przychodzi patrzenie niż myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Rocznica urodzin Mistrza 08.03.07, 23:15 Cóż, wolę Jana Sz.! " Szczęśliwi łysi! nic im nie stoi, nic im nie wisi ". Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Rocznica urodzin Mistrza 08.03.07, 23:30 A teraz coś z Mistrza: " otyli żyją krócej, ale jedzą dłużej! " Odpowiedz Link Zgłoś
ojro1 Re: Rocznica urodzin Mistrza 08.03.07, 23:54 "Czy czlowiek nie umiejacy liczyc, ktory znalazl czterolistna koniczyne, ma tez prawo do szczescia?" Odpowiedz Link Zgłoś