Dodaj do ulubionych

"katolicka" podstawówka

16.03.07, 22:07
Czytałyście w dzisiejszej wyborczej? Do tej podstawówki zapisy rocznika 2006
już się zakończyły!Rodzice zapisują tam dzieci zaraz po urodzeniu!
Czy to rzeczywiści jakaś genialna szkoła?
Mój szkrab jest rocznik 2005 i ja jeszcze o przedszkolu nie myślałam, a tu
okazuje się że do "dobrej" podstawówki się nie załapie. Co za czasy!!!
Obserwuj wątek
    • luca28 Re: "katolicka" podstawówka 16.03.07, 22:12
      a staciłaś taką szansę na odpowiednią edukację swojego dziecka ;)

to chyba działa na zasadzie owczego pędu - w tym roku w rankingu najlepsza jest
      ta szkola więc ci bardziej ambitni rodziece (lub jeszcze nie rodzice - a zam
      takich) już zapisują dziecko to tej szkoły co by mu "odpowiedni start życiowy"
      zapewnić i żeby dziecko nie poszło broń boże do osiedlowej podstawówki.
      • natalya20 Re: "katolicka" podstawówka 17.03.07, 11:11
        mnie w mojej "zwyklej" podstawowce uczylo kilku nauczycieli uczacych tez w
        katoliku, nie wydaje mi sie zeby jakos inaczej czy gorzej mnie uczyli. ludzie
        juz zapisuja dzieci a nie wiadomo co bedzie za pare lat. paranoja jakas
        • andzina Re: "katolicka" podstawówka 17.03.07, 17:55
          Nie, nie Natalya, to nie chodzi o to, jak uczą Ci sami nauczyciele, tylko w
          jakich warunkach - w szkołach prywatnych klasy liczą po kilku max. klikunastu
          uczniów, a w takich warunkach, nie trzeba być super nauczycielem. A ponieważ w
          takich szkołach jest ograniczona ilość miejsc, żeby właśnie nie zmieniać
          warunków nauki, rodzice zapisują dzieci wcześniej, ale i ja myślę, że z takim
          wyprzedzeniem to już przesada...
          ja rozważałam prywatną podstawówkę, ale czysto teoretycznie. A czemu
          teoretycznie? z dwóch powodów - po pierwsze kasa - nie stać mnie na wydatek
          rzędu 400-500 zł, nawet jeśli w ten koszt wliczonych jest wiele dodatkowych
          atrakcji. Po drugie fakt, że dziecko po prywatnej podstawówce nie odnajdzie się
          w państwowym gimnazjum... Mam jeszcze troszkę czasu do szkoły, ale coraz
          częściej o tym myślę.
    • jusiadyk Re: "katolicka" podstawówka 18.03.07, 23:24
      porąbana rzeczywistość. A mój syn pójdzie do rejonowej podstawówki, chociażby
      dlatego, że najbliżej i najbezpieczniej. Znam otoczenie, naucycieli, będa znała
      kolegów syna i jego rodziców. To też sa atuty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka