Dodaj do ulubionych

Wymuszanie datków w tramwajach i autobusach

19.03.07, 08:34
Tez sie z tym spotkalam na linii 52, po godzinie 18-19 normalnie strach
samemu jezdzic. A kierowcy normalnie cisza i nic nie widza.
Obserwuj wątek
    • filipiak2 Wymuszanie datków w tramwajach i autobusach 19.03.07, 10:52
      Nie no mie wierze!!!! Az tak źle?
      • coooler1 Re: Wymuszanie datków w tramwajach i autobusach 19.03.07, 10:58
        i tak w temacie wypowiedział się toruń.
        U was tego nie ma, że tak na to zareagowaliście? U was jest dużo większa bieda.
    • campenile Re: Wymuszanie datków w tramwajach i autobusach 19.03.07, 11:40
      Czy ty w ogóle wiesz gdzie kursuje 52?
      • mac_byd Re: Wymuszanie datków w tramwajach i autobusach 19.03.07, 12:15
        Przeciez widzisz, ze to głupkowaty spam, ignorujemy!
        • dar_jag1 Temat bulwersujacy, ale wiadomo, jak to na tym 19.03.07, 13:33
          Temat bulwersujacy, ale wiadomo, jak to na tym forum - wszystko z winy Torunia.
          Ech żałosne.
    • johny.byd Jestem motorniczym 19.03.07, 17:43
      Jestem motorniczym, jeżdżę na linii 2. Osoby, które żebrają (Rumuni itp)
      spotykam kilka razy dziennie, wsiadają i jak tylko zamknę drzwi od razu
      zaczynają tekst, że biedni. Szczególnie nachalna jest kobieta z małym
      dzieckiem, prosząca o 50 gr na mleko... NIe ma co zgłaszać takich spraw bo: 1)
      nawet jeśli zgłosze straż miejska odpowiada, że nie ma kogo wysłać a 2) takie
      osoby jadą 1 góra 2 przystanki, więc zanim patrol przyjedzie, ich już po prostu
      nie ma. Ale jest to coraz bardziej uciążliwe dla pasażerów. Zdarza się że do
      tramwaju wsiada 4 facetów o kulach (po 2 w każdy wagon) i żebrają, krzycząc na
      cały wagon, że chcą chociaż 50 gr...
      • intervention Re: Jestem motorniczym 19.03.07, 18:32
        Czy Ty przypadkiem nie prowadzisz zespołu 310+311? :)
      • helenka612 Re: Jestem motorniczym 19.03.07, 20:11
        ostatnio spotkałam sie z tym w linii tramwajowej nr 8 przy pks... był to chyba
        pan pochodzenia rumunskiego.. strasznie nachalny, a jak wysiadł do sobie komórke
        wyciaganał i gdzies dzwonił... ktos powinien zareagowac... uciazliwy jest fakt
        jak sie jedzie w godzinach szczytu scisnietym, ale to przekracza wszelkie granice!!!
        • foczafoka Re: Jestem motorniczym 20.03.07, 08:21
          Kierowcy i motorniczowie maja tak napiete czasy w godzinach szczytu kiedy to
          zebrzacy chodza ze nie ma czasu, a zreszta- jak ty bys jechal bys podszedl i co
          powiedzial? Oni wogole by cie zignorowali i od Ciebie jeszcze zaczeli wymuszac,
          nikomu nie dzieje sie krzywda wiec na straz miejska nie warto dzwonic bo oni
          jada jeden przystanek, fakt jest taki ze jak ludzie beda dawac to oni beda zebrac.
          Mi tez to nie odpowiada, tak samo jak widok pijacych w komunikacji młodych
          drechów, pijanych mezczyzn, dlatego uwazam ze powinnu jezdzin non stop kilku
          policjantow ze straza w komunikacji, zwlaszcza wieczorami. Teraz sa takie czasy
          ze kierowcy zwyczajnie boja sie podejsc do agresywnych osob, czy pijanych, od
          tego sa inne sluzby
    • jaca515 Jezeli do czegos takiego w Bydgoszczy dochodzi 21.03.07, 08:19
      Jezeli do czegos takiego w Bydgoszczy dochodzi naprawde, jestem w szoku.
      Nigdy w zadnym miescie sie z tym nie spotkalem.
      • gruss.aus.thorn Re: Jezeli do czegos takiego w Bydgoszczy dochodz 21.03.07, 08:42
        W Krakowie ,w kościołach w czasie mszy chodzą całe stada rumuńskich dzieciaków
        wołających o pieniądze .
    • em-biz "Zapomniał wół jak cielęciem był"!!! 22.03.07, 09:58
      W latach 1988-1993 całe stada "Polaczków" koczowały w parkach i na skwerach Włoch,Niemiec,Francji,Beneluksu i bez pytania MYLI SZYBY na skrzyżowaniach przy czerwonych swiatłach,handlowalo każdym gównem wywiezionym z Polski,żebrali we wszystkich kościołach i organizacjach charytatywnych,stosowali wszystkie chwyty aby uzyskać liry,marki czy franki!
      Tam jezdzili WYKSZTAŁCIUCHY -lekarze,ekonomiści,prawnicy i tam szmacili się żebrząc!
      Żaden rolnik ani stoczniowiec tam nie jechał!
      A teraz kto tutaj biadoli na Rumunów?
      Kto opluwa ciężko pracującego szofera autobusowego?
      Katolicy-obłudnicy!
      Powołajcie społeczną straż obywatelska i zróbcie porządek sami!A wy wykształceni czekacie z rękami pod dupą aż KTOŚ za was to zrobi !?!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka