mac_byd 22.03.07, 18:40 Wreszcie Zachem oddetchnie i zacznie piąć się w górę. Wszystko dobre co szczęśliwie konczy się. ps. pamiętam te "dobre" życzenia zza miedzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamnik.szorstkowlosy Re: Pół miliarda na Zachem 22.03.07, 21:31 W koncu ruszyl przemysl, juz koniec budowania marketow jako kola napedowego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
tortor5 Re: Pół miliarda na Zachem 22.03.07, 21:56 u ciebie wszystko widzę sprowadza się do jednego - kompleks miasta "zza miedzy" Odpowiedz Link Zgłoś
pedro62 Re: Pół miliarda na Zachem 23.03.07, 10:32 Ciech znany jest z solidnosci, więc rzeczywiście taka inwestycja to dobry początek i powód do radości. A co tu gadac , Bydzi potrzeba zakładów przemysłowych jak kani..... Bo Bydgoszcz ma wykształcona kadrę specjalistów i tradycje w wielu dzidzinach przemysłu. No i jeszcze jedno: chyba nigdzie nie udało sie tak szybko jak u nas zlikwidować potencjału wytwórczego: pamiętacie: Romet, Telfę, Fato, Kobrę, Brdę, KBK WSCHÓD, Modus, Foton i kilkanaście innych firm, w przypadku których "przekształcenie" oznaczało jedynie zniszczenie i wyprzedanie masy... zamiast modernizacji i rozwoju? A w pierwszych latach "nowego" Bydzia była prawdziwym zagłębiem bankowym .... NIe musielibyśmy teraz rozpaczliwie wygladac "za inwestorami" ......... Odpowiedz Link Zgłoś
pit771 dziękujemy za życzliwość, pamięć i troskę 23.03.07, 08:13 teraz i w przyszłości, a do swoich /bydgoszczan/ SPECJALNA STREFA EKONOMICZNA DLA BYDGOSZCZY - gdzie to lobby? a może to juz zwiastun, że cos się w tej sprawie ruszyło? Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: dziękujemy za życzliwość, pamięć i troskę 23.03.07, 10:37 Cos sie ruszylo! Odpowiedz Link Zgłoś
bart_lex Re: Pół miliarda na Zachem 23.03.07, 10:43 Może dzięki Zachemowi rozkręci się rynek kooperantów, a w ślad za nim rynek prawniczy, doradczy w zakresie księgowości i rachunkowości itd.? Wytrwajmy w optymizmie... Odpowiedz Link Zgłoś
bart_lex Re: Pół miliarda na Zachem 23.03.07, 10:51 gracz_nr_1 napisał: > Podziwiam Twoj optimizm! Zawsze byłem optymistą i dobrze na tym wychodziłem:-) Nie narzekam i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bart_lex Re: Pół miliarda na Zachem 23.03.07, 10:55 gracz_nr_1 napisał: > Dzieki :-) Ależ nie ma za co! Zresztą przyznam szczerze, że bardzo uważnie obserwuję rynek bydgoski, odnośnie otwarcia w Bydgoszczy oddziału dużej kancelarii zajmującej się nie tylko doradztwem prawnym, ale również podatkowo-rachunkowym. Jeżeli moje przewidywania się sprawdzą, może za 3-4 lata coś takiego ruszy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Pół miliarda na Zachem 23.03.07, 11:00 Miejmy nadzieje ze sie nie mylisz! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Pół miliarda na Zachem 23.03.07, 11:12 no i w końcu jakaś konkretna inwestycja. Tylko czy to nie będzie bardziej smrodziło niż dawny zachem? Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Pół miliarda na Zachem 23.03.07, 11:13 Sa jakies normy, ktore zaklad bedzie musial spelnic, tak wiec mnie bedzie tak zle Odpowiedz Link Zgłoś