behemot79 06.04.07, 13:19 Witam! Pilnie poszukuję dobrego dermatologa lub alergologa (najchętniej dziecięcego)w Toruniu. U mojego synka stwierdzona AZS i chciałabym skonsultować tę decyzję z jakimś dobrym lekarzem. Proszę o pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazajac ja też mam to samo i szukam, 06.04.07, 16:01 chetnie skorzystam jeśli ktoś coś tu wpisze, zapraszam na Forum Touńskich rodziców i tych z okolic forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45366 Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac do beheomt 09.04.07, 08:51 jeśli możesz napisz mi jak u Was objawia się AZS, bo moje dziecko niby tez to ma, ma krostki na policzkach i na nóżkach9 od kostek do kolan) i rączkach ( od nadgarstków do łokci), miał też okropną ciemieniuchę, krostki na buzi raz się powiększają a raz nie, buzia szorstka i czasem policzki bardzo czerwone, a jak jest u Ciebie,i oczywiście, jeśli znajdziesz jakiegoś lekarza daj znać, Odpowiedz Link Zgłoś
imzd Re: Dobry dermatolog/alergolog dziecięcy w Toruni 10.04.07, 09:20 Polecę 2, oczywiście prywatnie : -dr Polakiewicz jego zalecenia doprowadziły do tego że w wieku 3 lat moje dziecko ma skórę idealną i może jeść wszystko a stan był bardzo zaawansowany. -dr Łysek Czeka was szukanie przyczyny, restrykcyjna dieta ale warto. Póki się nie wybierzesz do lekarza kąp dziecko w oilatum, nie używaj mydła ani oliwki, z kremów tylko balneum baby crem, żadnych nivea, jonsonów i innych. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: Dobry dermatolog/alergolog dziecięcy w Toruni 10.04.07, 10:17 Ja słyszałam że dobrym dermatologiel jest dr Markowski. Dr Łysek jest alergologiel ale moze najpierw rzeczywiście warto wybrać sie do niej aby stwierdzić lub wykluczyć alergię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac macie jakieś namiary 10.04.07, 10:42 a macie jakieś namiary na tych lekarzy Odpowiedz Link Zgłoś
kama1978k Re: macie jakieś namiary 10.04.07, 12:37 Dr Łysek przyjmuje w Citomedzie - w poradni Alergologicznej w środy bodajże. a markowski z tego co sie orientuję w Pomorskim Centrum Medycyny Estetycznej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś