cnorris 15.04.07, 11:11 W tym temacie podawajcie wszystkie Bydgoskie kapele jakie znacie, także te najbardziej znane. Potrzebuję tego :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mc_pele Re: Bydgoskie kapele 15.04.07, 11:43 Żuki i kloszard, więcej nie obiło mi się o uszy :P W drugiej połowie lat 90tych Jacek Gollob brał się za śpiewanie ale niestety nie pamiętam nazwy jego kapeli Odpowiedz Link Zgłoś
goniec_bydgoski Re: Bydgoskie kapele 15.04.07, 21:17 Ta kapela od Jacka Golloba to Graffiti. Z lepszych bydgoskich kapel to polecam Variete, naprawde fajny klimat, niezla jest Schizma, ale to juz "ciezka" liga, nie kazdy lubi. Jest jeszcze Little Wing, ktorych spotkach na wszelkich mozliwych festiwalikach i imprezach okolicznosciowych. Cos mi sie kojarzy jeszcze Dubska, ale glowy nie dam. Byl jeszcze szubinski Something Like Elvis, szkoda, ze to czas przeszly. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Bydgoskie kapele 16.04.07, 00:42 Something Like Elvis -> Contemporary Noise Quintet , Potty Umbrella. A co do reszty bydgoskich zespołów - Dezire , 3moonboys , Chainsaw.... Tyle znam. Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: Bydgoskie kapele 20.04.07, 16:36 Ich muzyki nie znam, ale nazwy to zespoły mają "badziewiackie". Odpowiedz Link Zgłoś
kawa001 Re: Bydgoskie kapele 16.04.07, 17:05 Green Grass-bluesowy. Little wing (polecam na żywca) Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Bydgoskie kapele 17.04.07, 12:08 Jest jeszcze George Dorn Scream i Eljazz Big Band... Odpowiedz Link Zgłoś
kadarka1976 Bydgoskie kapele 15.04.07, 23:30 Z kapel to jedynie Capella Bidgostiensis...i jeszcze pani Kapela - uczyła mnie fizyki w "Elektryku".Pozdrawiam! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szerylejdi Re: Bydgoskie kapele 16.04.07, 12:53 Upside Down zagra za kilka dni w Mozgu!!! koncert akustyczny-bedzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
syriusz-s Roan rulez 16.04.07, 14:40 A ROAN z wielkim przebojem MOJE MIASTO NA B.? Bie wolno zapominać o tak wielkich geniuszach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rypcumpypcum Re: Roan rulez 16.04.07, 14:43 syriusz-s napisał: > A ROAN z wielkim przebojem MOJE MIASTO NA B.? A to nie Solec Kujawski czasem? Odpowiedz Link Zgłoś
rypcumpypcum Re: Miasto na B. 17.04.07, 11:24 profesorbek napisała: > A solec Kujawski jest na B. ??? Dobre. :) Nie miałem na myśli tytułu utworu, tylko miasta z jakiego się wywodzą. Przyznaję jednak, że nie mam pewności. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski.kapturek Re: Roan rulez 16.04.07, 15:04 A to nie Solec Kujawski czasem? Chyba nie: profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=141148733 A tytuł to "Depesza z miasta B." ;) Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Bydgoskie kapele 16.04.07, 14:46 kadarka1976 napisał: > i jeszcze pani Kapela - uczyła mnie > fizyki w > "Elektryku". Uczyła też mojego brata w 5lo. traumatyczne przeżycia:) Odpowiedz Link Zgłoś
aniita Re: REMONT 17.04.07, 19:44 O ile się nie mylę, zespół Abbadon był z Bydgoszczy, ale to też dawne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
jassgot Nofuck/Aputacja 17.04.07, 22:41 NOFUCK/AMPUTACJA to dla wielu jedyna autentyczna punkowa reprezentacja Bydgoszczy... więcej na nofuck.w.interia.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: REMONT 20.04.07, 15:07 aniita napisała: > O ile się nie mylę, zespół Abbadon był z Bydgoszczy, ale to też dawne czasy. Dokładnie tak. Abbadon był z Bydgoszczy. I nawet reaktywował swoją działalność jakis czas temu. Odpowiedz Link Zgłoś
jassgot Re: REMONT 17.04.07, 22:43 koszalek_opalek napisał: > REMONT ale to stare czasy:( pamiętam to zrobili wiele dobrego pamiętam to jak wczoraj ... Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: REMONT 20.04.07, 15:19 jassgot napisał: > koszalek_opalek napisał: > > > REMONT ale to stare czasy:( > > pamiętam to > zrobili wiele dobrego pamiętam to jak wczoraj ... No proszę:) A myślałem, że już nikt nie pamięta:) A może ktoś ma jakieś stare nagrania z tamych czasów? Odbywało się wtedy sporo przeglądów i niektóre z nich były rejestrowane. Mp w nieistniejącym klubie na Solnej (chyba) czy w DK Modraczek lub kinie Adria. Mam jedną kasetę, lecz jej jakość jest taka, że gdybym nie był autorem tekstów, nie zrozumiałby słów:) Odpowiedz Link Zgłoś
kot_31 Re: Bydgoskie kapele 17.04.07, 23:19 Heavy metalowa formacja NOL Słyszałem, zę teraz nagrywają nową płytę i jeszcze przed wakacjami ma być promocyjny koncert w Bydzi. Pą miętam jak grali w Kuźni A! I znalazłem adres: www.nol-metal.com Odpowiedz Link Zgłoś
lehbyd Re: Bydgoskie kapele 21.04.07, 07:13 SAMMATH NAUR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! www.sammath-naur.com/ Odpowiedz Link Zgłoś