Dodaj do ulubionych

ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!!!!

IP: *.gdynia.mm.pl 22.05.03, 19:25
Ludzie, co się z wami dzieje??!!!!!!!!!!
Pozakładalście rodziny i cisza!!!!!
Miło mi będzie porozmawiać z kimś, kto tak jak ja w latach 1985-1990
większość wolnego czasu spędzał na Byrdyujściu.!!!
Mam nadzieję,że jeszcze istnieją ludziska ,którzy pamiętają Papugę!!!!
Oj, to były PIĘKNEEEEE CZASYYY........!!!!!!!!!
Czy macie śiwe brody???hihihi I mnóstwo niesfornej dzieciarni???!!:)))))
Dajcie znać co u was słychać???
Pozdrawiam Marzena L.
Obserwuj wątek
    • Gość: Burgess Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.tvgawex.pl 12.06.03, 09:24
      Hej Papuzia!! Pewnie że Cię pamiętam. Co u Ciebie słychać? Co porabiasz? Masz
      kontakt z kimś z naszej drużyny? Napisz do mnie pbaumgart@gazeta.pl
      • Gość: Papuga Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 12.06.03, 12:11
        Hej Burgess!!! Hej Piotruś!!!
        :))))))))))
        Długo czekałam i wreszcie jeden Dzióbek wreszcie się odezwał ciesze sie
        bardzo!!!
        Zaraz do Ciebie piszę!!!!!!!!
        • Gość: Papuga Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 13.06.03, 11:08
          To były piękne czasy, ale i ludzie wspaniali!!!
          Miałam szczęście, że na mojej drodze spotkałam tylu świetnych gości!!!
          Życzyłabym sobie by moje dzieci miały tyle szczęścia co ja !!!!
          By w czasie kształtowania ich osobowości, mogły wybierać same i by miały
          przyjaciół dokoła siebie!!!!!!
          I tego samego życzę wszystkim Naszym dzieciom - Kochani!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: podatNIKT Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: 213.25.33.* 13.06.03, 13:26
            cóż - ja się przez Kogę przewinełam gdzieś w latach 1990-1993.. moje
            wspomnienia? hmm.... cos jak przez mgłę.. kilku aktywistów, kilku alkoholików,
            prywata (tzn remontowanie łodek prywatnych za klubowe pieniądze), jakieś
            konflikty i rozgrywki personalne ... to tyle jeśli chodzi o 'starą ekipę'....
            bo młody 'aktyw' wspominam jak najlepiej :-)))).. hmm.. te obozy.. ech.. to se
            ne wrati....
            • Gość: Papuga Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 13.06.03, 13:38
              Przykro mi Podatniku, że się nie spotkaliśmy, kiedyś tam....
              I przykro,że wspomnienia masz różne !!!!
              Ale przyznasz, że chciałbyś jeszcze choć raz.......!!!!!!!!
              Pozdrawiam Papuzia
            • Gość: Burgess Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.tvgawex.pl 13.06.03, 15:12
              Gość portalu: podatNIKT napisał(a):

> cóż - ja się przez Kogę przewinełam gdzieś w latach 1990-1993.. moje
              > wspomnienia? hmm.... cos jak przez mgłę.. kilku aktywistów, kilku
              alkoholików,
              > prywata (tzn remontowanie łodek prywatnych za klubowe pieniądze), jakieś
              > konflikty i rozgrywki personalne ... to tyle jeśli chodzi o 'starą ekipę'....
              > bo młody 'aktyw' wspominam jak najlepiej :-)))).. hmm.. te obozy.. ech.. to
              se
              > ne wrati....

Szkoda podatNIKT, że nie napisałeś nic bliższego o sobie. Z tą prywatą to bym
              polemizował - łódki owszem prywatne ale za własne pieniądze, tylko forma i
              pracownicy klubowi.
              Papuga ciekawe czy ten wątek się w końcu ożywi????
              • Gość: Papuga Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 13.06.03, 15:27
                Już coś drgnęło Burgess !!!!
                Więc mam nadzieję,że będzie do przodu!!!!!!!!!!!!
                Może ktoś jeszcze się znajdzie i ujawni :)))))))
                ZAPRASZAMY
                • Gość: Papuga Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 21.06.03, 20:25
                  Niestety cisza!!! :(((((((((
                  • Gość: Sternik Jachtowy Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 11:05
                    Ja byłam w "Kodze" w latach 90-93. Wspomnienia mam różne,ale takiego szplajsu
                    na linie stalowej jakiego nauczyłam się u druha Sikorskiego nie powstydziłby
                    się nikt. Ta umiejętność przydała mi się później, kiedy z rodzinką żeglowaliśmy
                    po Mazurach. Z osób, które pamiętam: Bogdan Lewandowski, Jacek Suty, Damian
                    Skałecki, Grześ Stępkowski, Grześ Piątowski i wielu innych... Może zrobimy
                    jakiś zlocik na przystani?
                    pozdrawiam wszystkich.
                    A.
                    • Gość: Papuga Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 29.06.03, 22:19
                      Witaj Sterniku!!!
                      Niestety musiałyśmy się minąć!!! A może znamy się?!!! Na pewno mamy wspólnych
                      znajomych, gdyż rozpoznaję Bogusia i Grzesia S.(należał do naszej drużyny
                      wraz z siostrą Dorotką)!
                      Byliśmy razem na kilku obozach w Funce i na rejsie po Bałtyku "Zawiszą
                      Czarnym".

Przydałoby się dotrzeć jeszcze do "kilku" osób, a wtedy na pomysł zlociku
                      reflektuję chętnie!!!!!!!!!
                      Pozdrawiam Papuga
                      • Gość: Iza Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 11:19
                        Grześ S. jest moim mężem i ma się dobrze, własnie wprowadza w świat żeglarstwa
                        swojego siedmioletniego syna :-) Dorota mieszka w Szczecinie, jej syn i córka
                        żeglują namiętnie na Optymistach. Grześ P. chyba nie ma już specjalnie kontaktu
                        z żeglarstwem. Damian S. jest teraz komandorem KOGI (o ile mam aktualne
                        informacje :-)
                        Pozdrawiam, choć chyba nie mieliśmy okazji poznać się osobiście :-)
                        • Gość: Papuga Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 22.09.03, 13:37
                          Witam, witam!!!!!!!!!!
                          I choć się nie znamy, miło mi bardzo!!!!!!!!!!!!
                          Wreszcie jakieś wieści od sympatycznych ludzi!!!
                          Obecnie mieszkam w Gdyni (jedno z marzeń spełnione), mam synka i córeczkę.
                          Niestety choć mój mąż zawodowo związany jest z morzem, nasz ośmioletni syn
                          nie chce słyszeć o pływaniu ( córka jest jeszcze za mała - 1,5 roczku)!!!
                          Ubolewam nad tym i wciąż mam nadzieję, że może jednak uda mi się to kiedyś
                          zmienić!!! Cieszę się ,że odpowiedziałaś na mój list!!!
                          Może uda nam się kiedyś spotkać !!!
                          Na razie pozdrawiam serdecznie rodzinkę państwa S. :))))))))))))))
                          Papuzia
                          p.s. Z Grzesiem pływaliśmy na "Zawiszy" , nefrytami po zatoce, o obozach nie
                          wspomnę..... oj, to było piękne....!!!!!!!!!
    • Gość: Burgess Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.tvgawex.pl 17.07.03, 08:48
      Ocalić od zapomnienia!!!!
      Hej żeglarze czyście wszyscy potoneli???????
      • Gość: Papuga Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 12.09.03, 13:01
        Piotrze Witaj!!! Przepraszam Cię, ale chwilowo mam coś z moją skrzynką nie
        tak jak trzeba i nie mogę wysyłać listów. Muszę poczekać, aż mój Sławciowaty
        będzie w domu i mi to naprawi, bo ja jestem "bardzo zdolny komputerowiec":)))))
        Na razie pozdrawiam całą rodzinkę, małego przedszkolaka w szczególności!!!!!
        Papuga
        • Gość: Papuzia Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 07.12.03, 23:19
          Ludziki !!!!!!!!!!!!

Proszę Was, niech tu ktoś zapuka!!!!!!!!!!
          Chyba "Koga" nadal istnieje....?
          • Gość: Papuzia Re: ŻEGLARZE Z HKŻ 'KOGA'z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 17.05.04, 10:12
            13 maja 2004 był dla mnie dniem wspomnień. Gdynię nawiedzili Mechanicy Szanty
            i to oni sprawili, że przez chwilkę znów "byłam w liceum i na warsztatach
            marynistycznych".......
            Wspomnień czar.....
            Może ktoś z dawnych Warsztatowców się tu ujawni ...zapraszam!!!

Burgess co u Ciebie??.... Już za chwilkę wakacje, może w tym roku odwiedzisz
            z rodzinką Gdynię ........ serdecznie zapraszam!!!!!

Pozdrawiam Papuzia
    • Gość: jaca Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 18:02
      cześć Papuga jak się masz nazywam się zakrzewski jacek jeśli siegniesz pamiecia
      wstecz to sobie przypomnisz ( 15 bdh ; 30 bdh)
      • Gość: Papuzia Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 07.06.04, 15:02
        Cóż za miła niespodzianka ...!!!!!! Dawno tu nie zaglądałam, właściwie już
        straciłam nadzieję, że ktoś " nowy" się tu ujawni!!!!!
        Witam Cię Jacku !!!!!Witam.......
        Co u Ciebie słychac..??? Co porabiasz i dokąd Ciebie rzucił los....????
        Napisz do mnie... qmarz@interia.pl !!!!
        Pozdrawiam Papuga
    • Gość: kornik Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.crowley.pl 22.06.04, 11:51
      Ahoj Papuga nie wiem czy ty mnie będziesz pamietać bylem sobie takim wiecznie
      zapracowanym małym Jackiem który wiecznie przesiadywał w Kodze. Bardzo milo
      wspominam tamte lata, teraz próbuje moim dzieciom zaszczepić żeglarstwo i chyba
      coś ztego będzie.
      • Gość: Papuzia Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 23.06.04, 13:20
        Ooooo...cześć mały Jacusiu......a coś bliżej .... Jak wyglądałeś , do jakiej
        drużyny należałeś i znaki szczególne proszę.....!!!!!!
        Wtedy na pewno sobie Ciebie przypomnę..!!!!
        Ale i tak Cię witam...... prawda,że nasze "szczenięce lata" były piękne!!!!
        Super,że Twoje dzieci idą w nasze ślady.....
        Poadrawiam Papuga
        • Gość: Kornik Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.crowley.pl 24.06.04, 12:34
          Cześć Papuga ,dzięki za szybką reakcję trudno będzie mnie skojarzyć z jakąś
          drużyną bo właściwie byłem bezpański, zaczynałem w drużynie Zespołu Szkół
          Drzewnych, ale na skutek rozłamów zostałem wolnym strzelcem, czyli ja i koga.
          W Kodze zawsze przy pracy, coś jakby cień Henia Sikorskiego, pływałem na Gnomie
          (jeziorak, Charzykowskie), na orionie BD 204(z Rynu do Bydgoszczy) no i na
          Kadecie którego mi Heniu ściągnął z Pólka.Ale moim ulubieńcem był TRENER
          którego dosyć często łatałem. Co do tych szczenięcych lat to naprawde były
          piękne, ciągle mi się marzą takie wycieczki jak wtedy, popłynął bym sobie
          chętnie z rodzinką na jeziorak tak jak za starych dobrych lat.
          Pozdrowienia Kornik.
          • Gość: Papuga Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 24.06.04, 16:34
            Wybacz Jacku,gdybym Cię zobaczyła, to na pewno rozpoznałabym Cię bez trudu.
            Jednak "starość nie radość" i aż mi wstyd się przyznać, ale nie mogę sobie
            skojarzyć twojej twarzyczki!!!! Przepraszam, może za jakiś czas przyjdzie
            olśnienie i wszystko sobie przypomnę!!!!
            Jednak i tak bardzo mi miło, że się odezwałeś.
            Może pomysł zebrania starej wiary i spotkania się w Kodze nie jest taki
            nierealny.!!!!!!!!!!!
            A co do wakacji to muszę się pochwalić, że po raz pierwszy od wielu lat, w tym
            roku odwiedzę Mazury.!!!!!! Opuszczę na chwilkę moje młodsze dziecko i wraz z
            resztą rodzinki "WITAJ PRZYGODO"!!!!!!!!!!!!Może w sierpniu spotkamy się na
            Niegocinie. Już zacieram rączki z radości......
            Jeszcze raz dziękuję za odzew , przepraszam za sklerozę :)))))))))))))
            i pozdrawiam serdecznie Ciebie i twoich najbliższych!!!!!!!!!!
            Papuga
            • Gość: kornik Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.crowley.pl 25.06.04, 09:49
              Fajnie by bylo spotkać ludzi z tamtej Kogi i razem popływać, ja w tym roku to
              raczej za dużo nie popływam, zmieniłem prace i mam mało urlopu po prostu pech.
              Ale zawsze mam jeszcze weekendy. A co do twojej pamięci to naprawde trudno
              pamiętać osoby które się czasami spotykało 15 lat temu.
              Pozdrowienia i silnych wiatrów na mazurach.
      • chylasty Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! 08.10.04, 12:21
        Jacek ja ciebie pamiętam. Nie wymagaj tego od dziewczyn one żywicy nie
        mieszały. Tomek Chyła
        • Gość: kornik Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.crowley.pl 19.10.04, 11:26
          no Tomuś ja ciebie też pamietam, jednak ludzie starej Kogi nie wygineli.
        • Gość: kornik Koga IP: 82.146.247.* 09.12.07, 20:23
          Pozdrowienia, a z tą żywicą to ty masz racje. Zresztą to chętnie bym jeszcze coś
          sobie polaminował.
    • Gość: Gośka Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 14:22
      Cześć Marzena . Tu Gośka , która miała brata Roberta , koleżanka z klasy Gosi W.
      ( C ) . Pamiętasz mnie .
      • Gość: Gośka Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 14:30
        też spędzałam czas w Brdyujściu , razem byłyśmy w Funce . Takie duze
        dziewuszysko ze mnie było no i nadal jest . Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie .
        • Gość: Papuga Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 24.06.04, 16:14
          Hej, hej......oczywiście ,że Cię pamiętam Małgosiu!!!!!!!!!!!!
          Witaj!!!!!!
          Ty byłaś Małgosia S., a na twojego brata Roberta mówiliśmy "Aleksander"!!!!!!
          Pamiętam jeszcze,że miałaś malutką siostrzyczkę!!!
          Co teraz porabiasz,co się z Tobą dzieje!????!!!!!
          Napisz do mnie!!!!qmarz@interia.pl
          Pozdrawiam mocno Ciebie i Aleksandra Papuga
    • Gość: Gośka Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 07:18
      Fajnie , że mnie poznałaś . Wiesz co to maleństwo co się wtedy urodziło to
      teraz ma 17 lat i jest chłopczykiem a nie dziewczynką ma 190 cm wzrostu i jest
      koszykarzem .Dostęp do netu mam tylko w pracy dlatego piszę z opóźnieniem , ale
      obiecuję że się odezwę . Pozdrawiam Gosia
      • Gość: Papuga Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 21.07.04, 14:31
        Jednak mam sklerozę! Zakodowałam sobie,że małaś siostrzyczkę, ale co tam brat
        też dobry- zwłaszcza, że koszykarz:))))
        Co porabiasz, czy nie zdradziłaś Bydgoszczy?? Masz małe pociechy!!???
        I w ogóle jak Ci się żyje ??!!!
        Mam nadzieję, że dalej jesteś usmiechnietą optymistką - jak kiedyś!!!
        Pozdrawiam Cię serdecznie Papuzia
        • Gość: Papuzia Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 11.08.04, 15:27
          Hej !!!
          Może znajdzie się jeszcze ktoś z tych pięknych lat, kto wpadł na ten wątek!
          Zapraszam!!!
          Papuzia
          • Gość: Gośka Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:03
            Coś cieniutko z żeglarzami . Nikt się nie odzywa . Chyba mało popularna ta
            stronka . :-)
          • chylasty Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! 08.10.04, 11:02
            Witajcie Kochani po latach.
            Pamiętacie Tomka Ch. Byłem sternikiem na obozach w 1987 Jeziorak, 1988 Funka,
            1989 Koronowo, 1990 Wisła - Mazury - Pisa - Narew- Wisła(dwa turnusy z przerwą
            w Elblągu na egzaminy na studia) "Kastor" "Poluks" "Laguna" "Atol". Byłem
            drużynowym 9 BWDH w Mechaniku nr 2. Teraz mieszkam w Gdyni Wielkim Kacku.
            Pracuję w MW. Pływałem dużo(obie ameryki, cała europa, Indie, trzy oceany)
            niestety mało na żaglach tylko parę razy na ORP "ISKRA" po Bałtyku i
            Północnym. Mam córkę 7 lat interesuje się sportem ale żeglarstwem jakoś nie -
            trenuje gimnastykę artystyczną. W Bydgoszczy bywam ale do KOGI nie wpadłem
            (jeszcze). Piszcie kochani na adres: chylasty@gazeta.pl
            Mam wiele zdjęć z tych czasów więc może jakies spotkanko - czytałem że ktoś też
            mieszka w Gdyni!
            • Gość: Papuzia Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 10.10.04, 13:04
              Hej, hej... witaj Tomku!!!!!
              Nie może być!!! I Ciebie rzuciło do Gdyni!!:)))))))))
              Jak miło....prawda,że Gdynia to jest , to.....!!!
              Tomek Chyła - pamiętam bardzo dobrze i miło wspominam, choć prawdopodobnie
              nigdy nie byliśmy razem na żadnym obozie, no może w Funce 1988 ( ze spływem do
              Czernicy).
              Jednak jak wiele nas łączy!Na początek oczywiście stare, dobre czasy!Później
              Gdynia, moja dzielnica to Oksywie! I jak nie trudno się domyśleć, "firma"
              mojego męża to MW!!!
              Z tego wniosek, że spotkać się trzeba!!! Mam nadzieję, że przypominasz sobie
              choć trochę Papugę!
              Serdecznie pozdrawiam Ciebie i twoją rodzinkę!
              Marzena Kuźmicka , kiedyś Lewandowska :))))))))
              • chylasty Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! 12.10.04, 13:57
                Marzeno ja również pracuję w MW. Mieszkałem kiedyś na Dąbka. Napisz na adres
                chylasty@gazeta.pl
            • Gość: Sternik Jachtowy Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.telsten.com / 83.238.68.* 30.12.04, 17:51
              Pamiętam Cię Tomku, byłam na obozie w 1990 (II etap) wtedy jako świeżo
              upieczony żeglarz jachtowy. Płynęłam z Sikorskim jako sternikiem. Moja
              koleżanka Kasia F. też była na tym obozie ale na I etapie. Jacka też
              pamiętam... A i żywicę zdarzyło mi się mieszać kilka razy... Teraz wiodę los
              szczura lądowego. Ostatni raz żeglowałam z mężem na Jezioraku w 2000 roku.
              Pozdrawiam wszystkich serdecznie - Agnieszka.

Ps. Szkoda, że już nie ma Sikorskiego...
    • Gość: Papuzia Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 16.12.04, 21:00
      Dziś dotarła do mnie przykra wiadomość - dh hm Heniu Sikorski nie żyje.
      Smutno mi, tym bardziej smutno, gdyż nie będzie mnie w Bydgoszczy 18.12.04
      na cmentarzu przy ul. Zaświat.
      Tyle razy obiecywałam sobie, że odwiedzę Go w Kodze, zawsze coś stawało na
      przeszkodzie.... Niestety jest już za późno....

Miło było wracać wspomnieniami do dawnych lat i myśleć, że Heniu jak zywkle
      na pewno jest w klubie.....

Odpłynął Tom do Hilo.... Żegnaj.......
      • Gość: Papuga Re: IP: *.gdynia.mm.pl 17.12.04, 10:24
        Pogrzeb odbędzie się w sobotę na cmentarzu przy ul.Zaświat o godz. 1200
        • Gość: Papuzia Re: Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ! IP: *.gdynia.mm.pl 28.03.05, 20:51
          Malutki baranek ma złote różki.
          Pilnuje Pisanek na trawie z rzeżuszki.
          Gdy nikt go nie widzi chorągiewką buja,
          I buczy cichutko Wesołego Alleluja!!!

Życzenia zdrowych, wesołych i miłych Świąt Wielkanocnych dla wszystkich
          starych przyjaciół
          śle Papuzia
          • Gość: Papuzia Re: Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ IP: *.gdynia.mm.pl 22.11.05, 17:46
            I do przodu nieubłaganie pędzi czas !!!
            Może jednak Ktoś Nowy (Stary )Ludzik odezwie się do Nas!!!!!!!
            Zapraszam i Pozdrawiam M
            • Gość: Magda ( łabądek ) Re: Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:44
              Hejo !
              A pamiętasz "trzy łabądki", które płynęły z dh Sikorskim i z Bartkiem
              Ledworowskim na Gnomie z Mazur do Bydgoszczy ? Marzena Lewandowska - to mi nie
              jest obce, pamiętam Cię jako wciąż radosną dziewczynę. Te "łabądki" to : Beata
              Komoszyńska, Hanka Należyta i ja - Magda Lewandowska. Generalnie pływałyśmy
              jeszcze w Pólku, tj. po prostu Zalew Koronowski, w Funce, no i trasa Mazury -
              Bydgoszcz i Bydgoszcz-Mazury. Fajne czasy...
              Pozdrawiam !!!
              Magda ( magda_31@wp.pl )
            • Gość: Magda (łąbądek) Re: Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 21:51
              Oj, widzę, że tu rzadko bywasz, oj rzadko ...
              Pozdrawiam !
              Magda
              • Gość: Papuzia Re: Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ IP: *.gdynia.mm.pl 05.12.05, 13:57
                Witam!!!!!!!!!!:)))))))))))))
                Jak miło !!!! Oczywiście,że pamiętam Łabądki!!!!!:)))))))))))
                To był obóz wędrowny z Rucianego-Nida do Bydgoszczy. Wy pływałyście z Heniem
                Sikorskim na Gnomie(tak myślę,ale mogę się mylić - to już wiele lat minęło)!!
                Świtna przygoda!!Ja wtedy pływałam na DZ Kap. Koli, który wciąż
                przeciekał:)))))) I spałam pod namiotem, wyłączając noc nad Zalewem
                Zegrzyńskim,gdzie z powodu strasznego błota nie rozbijaliśmy namiotów i wtedy
                spaliśmy na Koli, na wiosłch, pod żaglami!!Pamietam spływ Drwęcą, gdy kilka
                nieposłusznych łódek (w tym i my) odłączyło się od grupy i noc spędziliśmy o
                kilka kilometrów z tyłu, przy ognisku!!!!! To było piękne!!!!!!!
                Potem jeszcze Funka i Kaszuby!!!!!
                Super,że się odnalazłaś i napisałaś!!!!!!!!!!:))))))))))Cieszę się bardzo!!!!!!
                Prawie straciłam już nadzieję, że ktoś tu jeszcze wejdzie i faktycznie nie
                często obecnie tu zaglądam! Dlatego tak długo czekasz na odpowiedż!!!!!!Ale i
                tak bardzo mi miło!!!!!!!!!
                Proszą Cię Magdaleno, napisz coś o sobie, co robisz, jak Ci się ułożyło życie
                i czy Jesteś szczęsliwa???!!!!!!!!!!! Czekam z niecierpliwością ,jednocześnie
                zachęcam innych klubowiczów:))))))))
                Pozdrawiam serdecznie Marzena
                • Gość: Magda Łabądek Re: Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 20:31
                  Hejo !
                  Prawie wszystko się zgadza, tylko ta Drwęca mi tu nie pasuje. Te łódki
                  odłączyły się o ile pamiętam na Pisie. Ale co tam ! Pamiętam, że szliśmy do
                  jakiejś wsi po jedzenie, bo oczywiście zaginęła nam łódka z prowiantem.
                  A wieś nas zaopatrzyła w mleko prosto od krowy i ziemniaki. Pyyyyszneee - z
                  ogniska.
                  Co ja porabiam ? Nic ciekawego. Śledząc to forum, obserwuję, że każdy gdzieś
                  się zakopał w dobrych instytucjach, na dobrych stanowiskach.
                  A ja taka nijaka jestem na tym tle. Od 1988 roku pracuję w jednym miejscu.
                  Jestem "wredną babą z dziekanatu". Na WL w CM UMK. :)))
                  Rodziny nie założyłam, mieszkam sobie tylko z psem. I to takim, co nie lubi
                  wody !!!
                  Może dałoby się jakoś-kiedyś wszystkich ( a przynajmniej większość ) zebrać na
                  jakimś spotkaniu ? Ale nie wiem czy to jeszcze jest możliwe, wszyscy teraz tacy
                  są zabiegani, w różnych częściach kraju, świata...
                  Pozdrawiam !
                  Magda Łabądek
                  • Gość: Papuzia Re: Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ IP: *.gdynia.mm.pl 11.12.05, 16:33
                    Magduś!!!!!
                    Oczywiście, że to była Pisa!!!!!!:))))))))))Długa, kręta i wąziutka!Patrzymy
                    Gnom przed nami na zakręcie, a tu za chwilkę znów za nami::))))))Oczywiście
                    poszczególne łódki ciagnięte były przez te, które miały silnik:)) Więc
                    nieliczne:)))A Kapt. Kola na wiosełkach!!:))) Jako, że ze mnie siła pociągowa
                    była mała, to przesadzili mnie na omegę i tam zasłużyłam się łamiąc rogatnicę
                    (zaczepiłam o przybrzeżne krzaki).Chłopcy szybko zrobili prowizoryczny
                    ster,który potem służył jeszcze kilka lat:))))))Jak to prowizorka!
                    To juz stare dzieje!! Ale, ale!!! Jak to Jesteś "wredną babą z dziekanatu"!!??
                    No nie !!!!!!! Nie przyjmuję tego do wiadopmości!!! Na pewno Jesteś "super
                    babką z dziekanatu":))))!!!!!!!!
                    Co do spotkania , to ja bardzo chętnie się na to piszę!!!! Tylko czy to jest
                    realne??? Kiedyś kilka lat temu będąc w Bydgoszczy, zajechałam na przystań , a
                    tam pustki i wszystko zamknięte na cztery spusty!!!!
                    Teraz jak wiesz dh. Sikorskiego już nie ma, a przecież przypominając sobie
                    przystań, w pierwszym momencie zawsze widzę właśnie Jego i wielki
                    czajnik:)))))))) !!!!Zupełnie nie wiem jak teraz tam wygląda i kto tam
                    dalej "działa"!!!
                    Ale spotkać się byłoby miło!!!!:)))))))Realnie jednak patrząc, to może będzie
                    możliwe dopiero na emeryturze! <jak dożyjemy, bo faktycznie tempo pracy jest
                    tak zawrotne, że chwilami czuję się jakbym miała sto lat!Trzymam się jednak
                    całkim dobrze i mam zamiar narazić kochaną Ojczyznę na coś tak koszmarnego jak
                    moja emerytura:))))))> Pożyjemy, zobaczymy!
                    Serdeczne dzięki za odzew !!!! Pozdrawiam Cię goraco!!!
                    Marzena
    • Gość: . Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.atr.bydgoszcz.pl 03.12.05, 16:44
      • Gość: Papuzia Re: ŻEGLARZE Z HKŻ "KOGA"z BYDGOSZCZY - HEJ!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 29.01.06, 14:47
        O witamy nowego ludzika!!!!
        Wielka szkoda,że się nie ujawnił!!!A jednak wchodził tu!!!! Bardzo, bardzo
        gorąco namawiam i proszę o kilka słów!!Pozdrawiam Papuzia
        • vergilka1 Re: zeglaze hej 30.07.06, 11:27
          witam moze nie pamietam jak bylo kiedys osobiscie ale zopowiadan eszczyzna
          mojego zycia tam zaczynal zeglowac a z czasem i ja wsiaklam w te kregi jednak
          moje poczatki byly w gdansku
          pozdrawiam goraco przed rejsem w tym roku zatoka botnicka bedzie pieknie
          chociaz jak taka pogoda sie utrzyma to pozostanie silniczek i zero przyjemnosci
          z zeglowania
          • Gość: Papuzia Re: zeglaze hej IP: *.gdynia.mm.pl 23.11.06, 21:53
            Hej! Hej! Miła Nieznajoma-Żeglarko!!!!!!!!!!!!!!!!
            Jak się udał rejs?? Może jednak silniczek nie był aż tak niezbędny!???!! Mam
            nadzieję, że było świetańsko!!!!!!!!!( jak mówi mój syn, który nadal nie chce
            pływać! Jednak ku uciesze mamy całkiem dobrze radzi sobie w tańcu
            towarzyskim!! Więc zostało mu odpuszczone!!! W końcu to już prawie mężczyzna -
            ma 12 lat!!!)

Pozdrawiam serdecznie Papuzia
            • Gość: Papuzia Hej! Ludziki!!! IP: *.gdynia.mm.pl 16.05.07, 14:53
              Hej Ludziki!!!! Znów mija kolejny roczek i znów zbliża się lato! Może w tym
              roku spotkamy się na Mazurach?!
              pozdrawiam M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka