krotoss 29.11.01, 19:30 Ile wersja Home a ile Proffesional??? KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
da.killa Re: Ile kosztuje Microsoft Windows® XP ??? 29.11.01, 20:02 nigdzie jeszcze nie widzialem cen. podobno czekaja z nimi do czasu kiedy osik rzeczywiscie trafi do sklepow. da ”xp” killa Odpowiedz Link Zgłoś
ochman Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? 29.11.01, 20:13 u nas wyglada to tak: Home Upgrade - 80 funtow Pelna wersja - 163 funtow Professional: Upgrade - 158 funtow Pelna wersja - 235 funtow kupcie sobie lepiej maki :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? 29.11.01, 20:18 ty wiesz ile u nas maki kosztuja????????? chlopie!!!!! toc jakbym mogl to bym se maka kupil jeszcze dzisiaj, coby sie nie meczyc z windoza!!!! da ”mac” killa Odpowiedz Link Zgłoś
ochman Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? 29.11.01, 20:21 da.killa napisa?(a): > ty wiesz ile u nas maki kosztuja????????? chlopie!!!!! toc jakbym mogl to bym > se maka kupil jeszcze dzisiaj, coby sie nie meczyc z windoza!!!! tutaj niestety tez, ale kto wie moze za rok..... :-))) niestety w tyrce uzywam IE, Outlooka, MSWorda i Excela - gdyby nie to to moj maczek chodzilby jak zegarek a tak to ma problemy :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? 29.11.01, 20:58 No da.killa ja slyszalem/widziale juz sam nie wiem ze Home cos okolo 800zł a Prof. chyba ponad 2k brrrr ale mam nadzieje ze beda to tylko niemile przeslyszenia/przewidzenia. KroTosS Ps.A tak na marginesie co polecacie z Linuxa no i gdzie mozna sciagnac/zaczerpnac rady ^_^ Ps.2 Ochman sorry ale bez jabluszek prosze nie trawie tego sprzetu jakos... i jeszcze te ceny grrr >< Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? 29.11.01, 21:16 krotoss napisał(a): > Ps.A tak na marginesie co polecacie z Linuxa no i gdzie mozna > sciagnac/zaczerpnac rady ^_^ na pierwszy raz - mandrake 8.2 idealny dla poczatkujacych i wygodny w instalacji i obsludze. w kioskach powinien jeszcze lezec chip specjal z trzyplytowa wersja tego linuxa z 30 zyla - polecam rady chetnie ci udziele, ale w necie jest tego sporo > Ps.2 Ochman sorry ale bez jabluszek prosze nie trawie tego sprzetu jakos... i > jeszcze te ceny grrr >< a ja chce miec jabluszko zeby mogl porzednie popracowac w photoshopie!!! i kiedys bede mial!!! da ”mac” killa Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? 29.11.01, 21:43 Ktory CHIP ten 100 numer czy jakis dodatek specjalny? A z netu nie mozna sciagnac legalnie? KroTosS "pytajacy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da.killa Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.01, 00:03 to sie nazywa chip special linux jesien. kosztuje 33.17 i ma trzy cd. lepiej kupic cos takiego niz sciagac, bo i tak najlepiej instalowac z plyty a ty na dodatek masz od razu porzadnie zrobionego instalatora, a w gazecie opisik instalacji + sporo ciekawostek. tak wiec goraco polecam rozwiazanie z chipem. jesli sie nie zdecydujesz mozesz sciagac obrazy plyt do wypalenia lub poszczegolne pakiety tegoz mandrake'a 8.1 ze strony www.linux-mandrake.com/en/ftp.php3 obrazy iso masz w polsce na: ftp://ftp.ps.pl/mirrors/mandrake/iso/ ftp://ftp.task.gda.pl/pub/linux/Mandrake/iso/ jak bedziesz potrzebowal rady - daj znac. pomoge ci sam, lub podam namiary na jakies serwisy. da "pingwin" killa Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? 30.11.01, 10:44 Kupilem CHIPA dzis ^_^ naszukalem sie ale w koncu trafilem (przy 6 kioski hi hi) dzieki za pomoc, z ktorej jakby co chetnie skorzystam ^_^. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deviant Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? IP: 212.160.232.* 30.11.01, 20:51 a ja chce miec jabluszko zeby mogl porzednie popracowac w photoshopie!!! i kiedys bede mial!!! Proszę bardzo. A czym się według Ciebie różni Photoshop na Macu od tego na PC? Może chcesz powiedzieć że na Macu można robić lepsze grafiki? Jestem bardzo ciekaw Twojej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? IP: 194.203.162.* 30.11.01, 08:53 > Ps.2 Ochman sorry ale bez jabluszek prosze nie trawie tego sprzetu jakos... Krotossie niewierny, ja tez nie czcilem jabluszka dopoki nie dostalem go w pracy i nie zostala mi objawiona Prawda. Jeszcze zyjesz w ciemnosci, ale juz niedlugo - jabluszka zdobywaja swiat... ha, haha, hahahahahahahaha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 09:49 oem home-500 zl brutto oem profesional -772 zl brutto Taki cynk dostałem.To jednak jeszcze ceny nieoficjalne Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? 30.11.01, 10:46 Gość portalu: atomski napisał(a): > oem home-500 zl brutto > oem profesional -772 zl brutto > > Taki cynk dostałem.To jednak jeszcze ceny nieoficjalne No to normalne ceny i nawet Proffesional bym sobie chyba sprawil kurcze, tylko ze ja slyszalem ze w stanach sa po 199$ (a moze 99$ juz sam nie pammietam) a w Polsce maja byc dorozej >< ale mam nadzieje ze Twoj cynk atomski sie sprawdzi. Pozdrrawiam-KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? IP: 194.204.138.* 30.11.01, 10:47 hmmm.. to sa wersje oem czyli tansze... Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? 30.11.01, 10:51 To po ile "normalne" wersje sa? KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? 30.11.01, 10:48 Gość portalu: ochman napisał(a): > > Ps.2 Ochman sorry ale bez jabluszek prosze nie trawie tego sprzetu jakos.. > . > > Krotossie niewierny, ja tez nie czcilem jabluszka dopoki nie dostalem go w prac > y i nie zostala mi > objawiona Prawda. Jeszcze zyjesz w ciemnosci, ale juz niedlugo - jabluszka zdob > ywaja swiat... > ha, haha, hahahahahahahaha!!!! Nigdy Ochmanku wole swojego PC'a ktorego moge dowolnie modernizowac itp. a monitorek mam taki ze jakbym musial zmieniac... eh szkoda gadac PC RULZE! ^_" KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? IP: 194.204.138.* 30.11.01, 10:54 a dlaczego oem Ci nie odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? 30.11.01, 11:01 Gość portalu: #kasia napisał(a): > a dlaczego oem Ci nie odpowiada? To wytlumacz mi laikowi jaka jest roznica miedzy zwykla wersja i OEM bo mi sie kojarzy oem tylko z instalacja na nowym kompie i ze nie moge jej kupic w pudelku w sklepie... ale mam nadzieje ze sie myle. I co "normalna" wersja ma wiecej wtedy? No i jaka jest jej cena. Kcem kupic dla tego tak pytam ^_^. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Ile kosztuje Microsoft Windows? XP ??? IP: 194.203.162.* 30.11.01, 11:01 > Nigdy Ochmanku wole swojego PC'a ktorego moge dowolnie modernizowac itp. tez mam w domu PC ktorego modernizuje - w maczku zamiast pieprzyc sie (od pieprzu a nie od aktu seksualnego) ze srubkami naciskasz guzik i voila. Wszystko zaprojektowane tak, ze sklada sie jak klocki (a nie wciska z uzyciem przemocy). www.apple.com/r/store/gallery/powermac/g4mac_open.html > monitorek mam taki ze jakbym musial zmieniac... eh szkoda gadac PC RULZE! ^_" Chyba nie widziales monitorow Appla. Na wszelki wypadek: www.apple.com/uk/displays/acd22/ Nic na sile - nie bede Cie namawial (zbyt dlugo). Tkwij sobie w komputerowym sredniowieczu. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Apple... 30.11.01, 11:05 No kwestia obudowy... ale ok macie standardowo lepsza ^_^ choc mam tez ciekawa bo standardowego kompa nie kupuje. A monitorek to racja zjada moj na sniadanie choc moj tez jest niczego sobie-mala 19, z ktorej jestem b.zadowolony. Ale ok powiedzmy Ochmanie ze mnie przekonales-teraz kwestia ceny i oprogramowania -__- Pozdrawiam-KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: IP: 194.204.138.* 30.11.01, 11:08 a do czego Ci podelko potrzebne? brakuje tylko podelka.. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: 30.11.01, 11:11 Ok jezeli taka roznica tylko to fajnie ^_^ ide wlaczyc pewien komunikator. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Apple... IP: 194.203.162.* 30.11.01, 11:15 zapytaj sie da killi - on gdzies to wczoraj sprawdzil z oprogramowaniem tak jak wszedzie: zaplacic musisz (acha i jezeli uzywasz komputera glownie do gier to zapomnij) co za to dostajesz? oprocz niezawodnosci i wygladu (o ile nie uzywasz programow Microsoftu) to jeszcze duza szybkosc zwlaszcza przy pracy z grafika Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Apple... 30.11.01, 11:21 Gość portalu: ochman napisał(a): > zapytaj sie da killi - on gdzies to wczoraj sprawdzil > z oprogramowaniem tak jak wszedzie: zaplacic musisz (acha i jezeli uzywasz komp > utera glownie do > gier to zapomnij) > > co za to dostajesz? oprocz niezawodnosci i wygladu (o ile nie uzywasz programow > Microsoftu) to > jeszcze duza szybkosc zwlaszcza przy pracy z grafika Mam stroneke PL i ceny sa zabujcze ten omnitorek ktory mi pokazales kosztuje bagatela 10.965 +22%vat grrrr a i reszte cen nie nazwal bym przystepna... pozostane przy PC jednak jeszcze jakies 10 lat chyba ^_". Co do gier Ochmanku to aktualnie mam zainstalowane 2 na HD ale nie odpalalem ich juz chyba ze 3 miesiace. Pozdrawiam-KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Apple... IP: 194.203.162.* 30.11.01, 11:39 Kroti - Ty mnie juz chyba nie lubisz ;-) - o wszystko sie obrazasz co do gier, to mowilem ogolnie, powodowany tym ze nie ma na maki takiego wyboru jak na PCty. Sam grywam, glownie w Championship Managera, ale jezeli czas mi na to pozwala to tez inne (a ze nie pozwala to nie grywam :-))) co do cen, to jest to troche tak jak z samochodami. Oczywiscie mozesz kupic malucha, ale o ile lepiej sie jezdzi malym Audi? (a to ze ladniejsze to sprawa drugorzedna) wspominalem juz o szybszym internecie na makach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Apple... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.11.01, 12:32 ochman ,czy pracujesz na tej wyspie w grafice ?? Czy mógłbyś podzielić się z nami wrażeniami ? (no szczególnie ze mną ) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Apple... IP: 194.203.162.* 30.11.01, 12:37 nie pracuje w grafice ale mam maka o jakie wrazenia Ci chodzi? Chetnie to zrobie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Apple... 30.11.01, 20:58 Ochmanku (wczesniej tez tak Cie nazwalem a nie zdrabniam imion/nickow osob ktorych nie lubie) alez oczywiscie ze Cie lubie ^_^ a nie obrazilem sie o nic szkoda ze to tak wygladalo. Teraz jeszcze bardziej Cie lubie za tego CM w ktorego tez sporo pogrywalem wczesniej ale teraz juz zarzzucilem ten czasochlonny proceder, ale pewnie kiedys wroce, szczegolnie jak seria braci Collyer dorobi sie choc czesciowej wizualizacji meczow ^_^. Co do Apple no t bez demonizowania ja najwyzej porownal bym to do jazdy E klasa Mercedesa (Apple) i VW Passatem (PC). NIestety ceny sa zabojcze mysle no ale moze kiedys sie to zmieni. A wyglada jabluszek jest po prostu boski ^_^. Cio do internetu to nie mowiles a tak jest rzeczywiscie dobry PC'et z dopieszczonym Linuxem chyba tez swoje potrafi... Pozdrawiam-KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re Ja chcę Jabłko !!! 30.11.01, 23:09 A ja zaczynałem swój żywot od Macintosha Classica z 9-calowym monitorkiem i 40 MB-towym dyszczkiem (bo chyba inaczej tego nie można nazwać). I wiecie co? Ja chcę wrócić do Makaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss JUZ WIEM ^_^ 06.12.01, 14:59 497 chyba i 730 Proffesional. OEM oczywiscie ^_^ ale systemik jak na razie spisuje mi sie ekstra. KroTosS XP ^_" Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: JUZ WIEM ^_^ 06.12.01, 16:17 na liscie progow, ktore moga miec problemy z xp jest moj ukochany dreamweaver4. probowales moze kroti czy dziala w nowych oknach??? da ?xp? killa Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: JUZ WIEM ^_^ 06.12.01, 16:31 No nie bo mialem co prawda pelna wersje tego programiku ale... mi wcielo caly HD -__- wiec musze "powarezowac" od nowa... co do kompatybilnosci to jest na razie tak: te ktore nie sa zatwierdzone przez firme Billa po prostu pisze iz uruchamiasz na wlasna odp. (tak mialem ze sterownikiem do SDI np.) bo moga zawiesic system. Mysle ze z Dreamem tez tak bedzie, ale jak sprawdze to dam znac-ide "powarezowac" ^_" Pozdrawiam-KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: JUZ WIEM ^_^ 06.12.01, 17:13 co ciekawsze progsy, co do krorych m$ przyznaje, ze moga byc problemy: Pagemaker 6.5 Plus (Adobe Systems, Inc.) Draw 10 (Corel Corporation) Draw 9 (Corel Corporation) Drakan: Order of the Flame (Psygnosis) Dreamweaver 4.0 (Macromedia) DreamWeaver UltraDev 4 (Macromedia) Easy CD Creator 4.02 (Roxio) Approach Millennium 9.1 (Lotus Development Corp.) Approach Millennium 9.5 (Lotus Development Corp.) Approach Millennium 9.6 (Lotus Development Corp.) VirusScan 4.5 (McAfee Associates, Inc.) VirusScan 4.5 (McAfee Associates, Inc.) VirusScan 5.16 (McAfee Associates, Inc.) VirusScan 5.21 (McAfee Associates, Inc.) Design Draw 7.0 (Micrografx) Money 2000 (Microsoft) !!!! Nero 5.5 (Ahead Software) Norton Antivirus 2001 (Symantec) RealPlayer 7.0 (Real Networks) SmartSuite Release 9.6 (Lotus Development Corp.) Works Suite 2001 (Microsoft) !!! da ®m$® killa Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: JUZ WIEM ^_^ 06.12.01, 18:49 da.killa napisał(a): > na liscie progow, ktore moga miec problemy z xp jest moj ukochany dreamweaver4. > probowales moze kroti czy dziala w nowych oknach??? Dziala Dreamweaver4 jak zyletka ^_^ KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Mac i net IP: 194.203.162.* 06.12.01, 17:20 jezeli chodzi o szybkosc (ale to chyba siec ma tez znaczenie) 30MB sciagniete w niecale 4 minuty :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Mac i net 06.12.01, 18:12 Gość portalu: ochman napisał(a): > jezeli chodzi o szybkosc (ale to chyba siec ma tez znaczenie) > 30MB sciagniete w niecale 4 minuty :-))) No kurcze, ale podaj jakie masz lacze kolego bo to najwazniejsze. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Mac i net IP: 194.203.162.* 06.12.01, 18:14 krotoss napisa?(a): > No kurcze, ale podaj jakie masz lacze kolego bo to najwazniejsze. pracowe... czy to wystarczy? (btw sam sie troche zdziwilem ze tak szybko - nie wazne, kiedy przesiadalem sie z PCta na Maca zauwazylem roznice w szybkosci i to tylko sie liczy :-))) Odpowiedz Link Zgłoś