Dodaj do ulubionych

Dla Radcy!

04.05.07, 07:43
Szanowny Radco, przeczytaj wiadomość w Interia pl, podobną wypadkowi w
Strzyżawie. Kolejny incydent wart zastanowienia nad kwalifikacjami niektórych
lekarzy. Tragiczne, do przemyślenia.
Obserwuj wątek
    • radca Re: Dla Radcy! 04.05.07, 07:50
      rokoman napisał:

> Szanowny Radco, przeczytaj wiadomość w Interia pl, podobną wypadkowi w
      > Strzyżawie. Kolejny incydent wart zastanowienia nad kwalifikacjami niektórych
      > lekarzy. Tragiczne, do przemyślenia.

- Drogi Rokomanie, gdybym mogl Ciebie jeszcze prosic o podanie linku do tego
      artykulu ? Nie czytam Interii i nie wiem jak to znalesc.

dziekuje i pozdrawiam serdecznie
      radca
      • rokoman Re: Dla Radcy! 04.05.07, 08:26
        www// interia.pl. Wiadomość: Polsat. Żyje, choć lekarz stwierdził zgon!
        • radca jakie mamy Praw i jaka Sprawiedliwosc ? 04.05.07, 09:05
          fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/zyje-choc-lekarz-stwierdzil-zgon,903483,2943

- Tak Rokomanie, znalazlem ta wiadomosc i jest mi przykro - gdy pomysle o Tej
          rodzinie, Tym chlopaku ... i o tej wielkiej bezdusznosci i tej niby " rutynie"
          lekarskiej. Ja rozumie,ze moze ktos popelnic blad w swoim zawodzie, ale tam -
          gdzie jest czlowiek ranny... tam lepiej sie trzy razy upewniac... i jeszcze
          raz upewniac - bo przeciez to CZLOWIEK.... nie jakies tam zwierze...

Rokoman.... brak mi slow.... gdy przypomne sobie jak bardzo perfidni i chamscy
          byli jeszcze do tego pracownicy pogotowia w Fordonie. Jak wykrzykiwali do mnie
          na korytarzu w Sadzie Wojewodzkim , ze " mozg jego syna wisial na krzakach.
          Podamy jego do Sadu, my jestesmy uczciwymi i niewinnymi ludzmi.Co on chce od
          nas.Dlaczego dziennikarze tylko jego sluchaja ? Lekarz nie byl pijany " itd.itd.

prawda okazala sie inna......

i nawet biegli z Lodzi potwierdzili minn.ze : " w tym stanie, w jakim
          znajdowala sie ofiara wypadku - lekarz powinien podjac czynnosci reanimacyjne.
          Powinien zabrac do karetki i zawiesc do szpitala.Nie bylo zadnej otwartej rany
          w glowie - a wiec nie moze byc tutaj mowy o wyplynieciu mozgu " ...itd. itd.

jakze klamliwe okazaly sie wszystkie wykrzyki i zeznania zalogi pogotowia
          ratunkowego.... a najwiecej wykrzykiwal pielegniarz Leszek S. - ktory na dodatek
          jeszcze sie okazal zlodziejem samochodow ( o czym pisal w swoim obszernym
          reportazu red. Marek Weckerth )

... i mozna sobie zadac teraz pytanie:

co na to wszystko Organa Scigania ? ... gdzie jest Prokuratura ? i wreszcie...
          jakich mamy Prokuratorow ?.... jakie mamy PRAWO i jaka SPRAWIEDLIWOSC ?

... gdy Prokuratorzy pomagaja sprawcom przestepstwa w uniknieciu
          odpowiedzialnosci karnej

radca
          • rokoman Re: jakie mamy Praw i jaka Sprawiedliwosc ? 04.05.07, 10:24
            Cóż, sprawiedliwość w Sądzie jest podobna do szukania zdrowia w szpitalu, w
            którym zapada się na śmiertelna chorobę. Jest powiedzenie, żeby nie szukać
            sprawiedliwości w sądzie, podobnie jak zdrowia w szpitalu. I coś w tym jest!
            • radca jakie mamy Prawo i jaka Sprawiedliwosc ? 04.05.07, 13:37
              rokoman napisał:

> Cóż, sprawiedliwość w Sądzie jest podobna do szukania zdrowia w szpitalu, w
              > którym zapada się na śmiertelna chorobę. Jest powiedzenie, żeby nie szukać
              > sprawiedliwości w sądzie, podobnie jak zdrowia w szpitalu. I coś w tym jest!

- jakie panuja w Sądzie UKLADY niech tylko pokaze przyklad ( jeden z wielu,
              ktore dane mi bylo poznac ) .. gdy szef kancelarii Garnizonowego Sadu
              Wojskowego w Bydgoszczy powiedzial o OBRONCY jednego z lekarzy - przestepcy
              ze Strzyzawy :
              " to jest moj dobry kolega i sie bardzo dobrze znamy "

.... a kolejny przyklad z UKLADU ( niejednego z reszta w tej sprawie) gdy
              policjant ktory mial przebadac caly personel pogotowia ratunkowego w Fordonie -
              ALKOTESTEM 7410 .... nie dokonal wpisu wyniku badan na liscie starszego
              felczera Romana J. lat 68..( notabene- znanego pijaka w bialym kitlu )...
              .. i ten oto policjant powiedzial :
              " ja jego szczegolnie lagodnie potraktowalem - bo znam sie z nim osobiscie.
              Moja zona chodzila do tej samej klasy z jego corka i sa kolezankami "

.. wiec o czym my tutaj mowimy ? czego chcemy ? - sprawiedliwej oceny ?
              .. a jak zastepca komendanta KRP-FORDON osobiscie sie chwalil,ze z prokuratorami
              sie znaja dobrze i sa ze soba po imieniu, ze zalatwiaja sprawy na telefon

radca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka