Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 11:19 Pani Grazynko, zdjecia dostalam za ktore bardzo dziekuje. prosze zajrzec do swojej skrzynki.Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 11:30 Janusz, Bajsertów znam, było ich chyba dwóch i mieli też chyba siostry. Ćwik to był Idzi, ale miał zdaje się syna, może tak w Twoim wieku. Zgadza się był Olek i chyba Waldek, a ich ojciec był krawcem. O ile mnie pamięć nie myli Olek trenował boks i później wyjechał do Kanady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 11:40 Sabina, pamiętasz tego dryblasa Wojtka Rutkowskiego? Mieszkał chyba w Twojej okolicy. I Roberta Tomalę, pracował kiedyś w pizzeri przy Długiej? Mam przed sobą fotkę z 8 kl. i patrzę na Twój zamaszysty podpis - bardzo ładne pismo masz. Zresztą zawsze za rysnki, które za mnie odwlałaś dostawałem piątki. Widzę jeszcze Gosię Kwiatkowską - naszego klasowego kujona. Spotkałem ją na swojej studniówce - była z moim kolegą z klasy. Od ukończenia szkoły nie widziałem Doroty Nachowiak i Cholewińskiej, Bozeny, Diabła, Babiaka, Chwiłki, Iwony, Rutka, Michalskiego i Brzyckiego, Sahm. Kiedyś przy dworcu PKP widziałem Januszka Lewandowskiego. Stoczył się chłopina. Modliłem się, żeby mnie nie poznał i nie próbował prosić o kasę - bo akurat miałem przy sobie same groszaki. PS. Często tu się wpisujesz. Pracujesz, czy należysz do tego szczęśliwego grona nielicznych, którzy mogą się wachlować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.07, 11:49 No tak chodzilismy do roznych szkol ale paru znajomych mamy wspolnych. Jak juz setke zaliczyliscie warto ciagnac dalej jest po co, nasza strona tez stala w miejscu dlugo a teraz.Warto sobie powspominac jest sie mlodszym przez to ja to musze uwazac bo Pani pilnuje bardzo.Znikam i Zycze Wam szybko nastepnej setki ino nie pomylic ze seta. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 11:54 Ciesze sie ze moglam Ci jakos pomoc w szkole,i ze to pamietasz.To prawda z plastyka niemialam problemow,gorzej bylo z matma,sama sie sobie dziwie jak udalo mi sie skonczyc podstawowke hehehe(chyba Aniol Sroz czuwal nademna) Rutkowski Wojtek mieszkal w tym samym wiezowcu co ja,z tym ze ja na 10pietrze o On na 6,ale nieutrzymywalismy ze soba kontaktow.On zdaje sie poszedl do szkoly rolniczej w Karolewie.Potem jego rodzice sie pobudowali i sie wyprowadzili. Jesli chodzi o Janusza Lewandowskiego,to zal mi tego chlopaka,on mial wspanialy talent do rysowania,ale niepotrafil go wykorzystac.Pewnie dzis bylby wzietym rysownikiem,no ale coz...Tez Go kiedys spotkalam ale niepoznal mnie,zreszta nawet niepodchodzilam do niego blizej bo stal w bramie z podejrzanymi typkami i popijali "winko".Gosi Kwiatkowskiej i calej reszty ktora wymieniles niespotkalam nigdy wiecej.A szkoda bo mowia ze swiat jest taki maly. Adas ja teraz niepracuje,siedze w domku i dlatego mam tyle czasu na wpisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 12:01 Wiesz, tak patrzę na te fotki i przypomniałem sobie, że w naszej szkole byli fajnie woźni - mieszkali zaraz przy szkole. Pamiętasz, jak się nazywali? Mieli chyba dwie córki, które chodziły do 8a. Z tamtej klasy pamiętam Rafała Bagińskiego, Ankę Król - taką chłopczyca oraz Grażynę Andreskowską - nawet mi się podobała w pewnym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 12:18 Pamietam Adas woznych.Nazywali sie Zielinscy,mieli dwie corki jedna z nich zdaje sie Wioleta chodzila do 8a,druga byla mlodsza,a potem urodzil im sie synus.Niestety niepamietam imienia.Chodzilismy do p.woznej po krede. Pamietam taka sytuacje na matmie ze dyzurni mieli obowiazek na lekcje przygotowac takie duze cyrkle,linialy itp potrzebne do lekcji geometrii,i ja bylam dyzurna i zupelnie zapomnialam o tych przyrzadach i p.Badtke od matmy niezdazyla nawet mi powiedziec ze niema tych cyrkli,a ja jak popazona wybieglam z klasy szukajac po innych salach tych przekletych cyrkli.I kiedy zrezygnowana przyszlam na lekcje i juz chcialam sie tlumaczyc,to ona mi na to ze chciala tylko krede.Boze myslalam ze ze wstydu przed klasa pod ziemie sie zapadne,ale jakos to wytrzymalam,choc na przerwie nieobeszlo sie bez glupich komentarzy na temat mojego roztargnienia hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 12:31 Pamietam Grazyne Andreskowsa mieszkala niedaleko szkoly w pietrowce zreszta mieszka tam do dzisiaj ale jej niewiduje.Mojamama czesto widzi sie z jej mama i ucinaja sobie krotkie pogawedki.Swego czasu trzymalam sie zGrazynka i nawet pare razy bylam u niej w domu.Ojej jaka ja bylam zafascynowana tym ze on ma swoje podworko i duzy dom a ja tylko trzepak przed blokiem,potem nasze kontakty sie ochlodzily i niewiem dlaczego,moze jednak wolalam zycie przy blokowisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 12:41 Właśnie wyskoczyłem z pracy do Empiku, żeby dokupic coś do prezentu dla naszego podopiecznego - Adriana, który w niedzielę idzie do I komunii. I zaplątałem się między półki z komiksami. Kupiłem mu fajną encyklopedię dla dzieci, a sobie Tytusa, Romka i Atomka (człowiek się cofa w rozwoju, czy co:-)). Powiedz, Sabinka, jakie lekcje-przedmioty najbardziej lubiłaś w szkole. Skoro poszłaś do Chemika, to chyba chemię... Ja najbardziej polski i wf. Nie cierpiałem plastyki i zpt, chemia też mi ciężko wchodziła. A na biologii, chyba w 6 klasie, zapytałem panią, dlaczego takie dziewczyny z 6 klasy nie mogą mieć dzieci. Trochę mnie wtedy kobitka zjechała, ale cóż, ciekawość naukowa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:01 Niewidze nic zlego ani tym bardziej smiesznego w tym ze kupiles sobie ten komiks.Ja czasami tez zagladam do ksiazek mojej corki i musze Ci powiedziec ze sa calkiem ok:):) Z przedmiotow w szkole bardzo lubilam plastyke,polski,przyrode i angielski.Na angielskim nauczycielka nadala mi imie Susan hehe. Natomiast nielubilam matmy i fizyki a chemia szla mi jako tako,ale szybko nadrobilam braki w Chemiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:08 Pracowałaś w ogóle w zawodzie chemika? Ja mam b. dobre wspomnienia z tą profesją. Byłem z takim kolegą - inżynierem-chemikiem w Korei przez miesiąc. Boże, ile on mógł wypić. I ciągle rozpisywał wzory substancji rozweselających. W ogóle był, jest, bardzo zabawny. PS. Bywasz w Bydgoszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:16 Pracowalam przez 5lat w POLONIE na dziale ktory nazywal sie fotochemia,ale niebardzo moglam sie wykazac tam moja wiedza hihihi Potem zaszlam w ciaze i musialam zrezygnowac z pracy ze wzgledu na dolegliwosci zdrowotne,chcialam potem ponownie wrocic tam do pracy ale moj dzial zlikwidowano i jakis czas siedzialam w domu.A potem znalazlam prace ale zupelnie nie w moim zawodzie bleee. W Bydgoszczy bywam srednio raz w miesiacu,moze czesciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 13:26 Wiesz, zawsze jak przechodzę obok naszej szkoły - a jak jestem w Bydgoszczy, to staram się iść Wzgórzem - mam wielką chęć, żeby wejść do szkoły. Zobaczyć, co się zmieniło, jak wyglądają klasy, jak wyglada nasza (była na ostatnim piętrze, dobrze pamiętam?. Zobaczyć, czy są jeszcze jacyś nauczyciele, którzy nas uczyli. A dotarło do mnie, że zaczynalismy naukę 30 lat temu!!!!! Sabina, pamietasz ostatnią zabawę na koniec podstawówki? I jeszcze jedno - była u nas w klasie, choć krótko, niejaka Ćwiklińska. Ona była "spadem", znaczy powtarzała klasę. PS. Może znasz Jarka Sierko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 14:10 Jarka Sierko w ogole nie kojarze.Chyba nie chodzil z nami do klasy.A Cwiklinska pamietam,masz racje ona powtarzala klase,mieszkala na Bielickiej,no,no ale mi sie pamiec odswierza jest coraz lepiej.Do naszej klasy chodzil tez Waldek Demski on tez powtarzal klase. Jesli chodzi o ostatnia dyskoteke to nic niemoge sobie przypomniec.Czas zrobil swoje,moze dzialo sie cos co szczegolnie utkwilo Ci w pamieci,bede wdzieczna za podpowiedzi:)))) Wiesz ze ja tez jestem ciekawa co dzieje sie z naszymi nauczycielami i jak przechodze kolo naszej szkoly to nieraz moje serduszko mocniej zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 14:18 Adas a pamietasz jak przenioslam sie na religie do Twojej parafii?Zdaje sie ze chodziles z Kasia Gorska i Arturem Harmacinskim do Fary i ja tez tam sie zapisalam ,caly rok chodzilam z Wami.A potem znowu sie przenioslam na Ugory do mojej parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 15:02 Sabinka, zabij mnie, ale w ogóle tego nie pamiętam. Może myślałem tylko o sprawach wiecznych, a nie doczesnych hihihi. Zamiast zająć się pogaduszkami z dziewczynami, słuchałem księdza. Odnośnie ostatniej dyskoteki - pamietam ją, bo chciałem koniecznie zatańczyć z Mariolą i Bożeną, ale nie dały się namówić. A przecież dobrze tańczę:-). Jarek Sierko pracował w POLONIE, to mąż mojej b. dobrej kuzynki. Pamiętam też nasz magiczny czworokąt kujonek - GGAD, czyli Gosię, Grażynę, Asię i Dorotę Ch. Jaki byłem dumny, gdy udało mi się dostać lepszą ocenę od którejkolwiek z nich:-) Pamiętam też, że chyba z 7 lub 8 klasie startowałem razem z rafałem w olimpiadzie historycznej. To była sobota, gdzieś w szkole na Błoniu. Problem w tym, ze dzień wcześniej na treningu karate dostałem kopa w paszczę - tak mocno, że lekarze chcieli mi szyć górną wargę (nie zgodziłem się). Poszedłem na tę olimpiadę rozbity, z pyskiem prawie jeszcze krwawiącym, zasypanym jakimiś pudrami. W efekcie napisalismy kiepskko, nie przechodząc do następnego etapu. Jednak od Majki dostalismy bilety do kina na Wejście Smoka lub na Klasztor Szaolin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 16:21 Przypomniała mi się jeszcze taka Kasia - była od nas o rok starsza. I bardzo chciała, żebyśmy razem "kręcili", znaczy chodzili. Ciągle chciała, żebym jej dał swoje zdjęcie. Kurczę, jak się musiałem nagimnastykować,uniknąć tego chodzenia, choć dziewczyna była bardza ładna i niezwykle sympatyczna. Zaprosiła mnie nawet na urodziny - mieszkała nieopodal MDK 2, w okolicach przedszkola sióstr Elżbietanek (chodziła do niego moja córka Malgosia) - ale oczywiście się jakoś wyłgałem. A później, gdy opuścila naszą szkołę nasze kontakty się urwały, choć kilka razy do siebie dzwoniliśmy. Pamiętam, ze miała jasne, półdługie, kręcone włosy i nosiła jasne dzinsy. PS. Przypomniałem sobie, że p. G. Kalinowski trafił do liceum plastycznego. Spotykałem go czasami w autobusie 52, bo jeździliśmy razem z oś. Leśnego. On do plastyka, ja do elektryka. Zdarzało sie nawet uciąć milą pogawędkę. Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 23.05.07, 16:37 życze wszystkim milego popołudnia serdeczne pozdrowienia dla Sabinki i Andrzeja(milutkie wspomnienia macie) pa pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 18:41 Isamika,male sprostowanie,mile wspomnienia mam z Adamem a nie z Andrzejem:)))) Dlaczego nas tak rzadko odwiedzasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 23.05.07, 19:31 Ojejkuu przepraszam ,to jest Adam oczywiscie a ja ? no cóż..piszę tu i ówdzie ,czasu brakuje na wszystko ale staram sie poczytac choc troszke i nacieszyc sie z to forum przynioslo troche pozytku innym .Będę się od czasu do czasu odzywac abyście mnie nie zapomnieli:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 20:36 Isamika,to dzieki Tobie to forum istnieje i tylko Ty masz prawa autorskie do tego forum:)))) Mam nadzieje ze tez odnajdziesz swoich kolegow z klasy,ja jak narazie pisze tylko z Adamem,ale wierze gleboko ze ktos sie jednak odezwie,Ty tez badz dobrej mysli i prosze Cie o wpisy,moze nam co nieco przypomnisz,bo jak wiesz czas robi swoje, a Twoje wspomnienia moglyby nam nieco rozswietlic tamte czasy. Pozdrawiam Cie isamika i pamietaj ze jestesmy z Toba! Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 23.05.07, 21:46 Dziekuję Ci bardzo za ten wpis ,to było bardzo miłe co napisałaś:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 22:00 Cala przyjemnosc po mojej stronie. Zycze spokojnej nocki isamika,trzymaj sie cieplutko!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.07, 23:50 No tak nie jest my tez stare pryki trzymamy kciuki,jak by nie bylo to jset Szwederowo. Spokojnej nocy i Milego dnia. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 24.05.07, 07:58 Witam wszystkich ktorzy tu dziś zagoszczą Poranek jest przepiękny i cieplutki ,moje maleństwa(he he he 10 i 13 lat) poszly do szkoly a ja przed nawałem spraw które muszę dziś załatwic pozwoliłam sobie na kawke przy komputerze i przy okazji trochę zaktualizuję sylwetki Woźnych:) Aśka (ta mlodsza)pozostała na miejscu i ma córeczke (ok 10 lat)bardzo ładną murzyneczkę.Razem z swoją mamą mieszkają wciąż przy szkole.Starszą, rzadko widzę a jeśli chodzi o ich ojca to zmarł dość dawno(jeśli nie mylę ludzi) Dzięki Wam nie męczę się juz z przypomnieniem sobie nazwiska pani od biologi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.202.reserved.ish.de 24.05.07, 15:45 Dzien dobry,pozdrawiam bylych absolwentow S.P.nr.11.)))) Fajnie sie czyta te dawne wspomnienia. Chociaz bardzo dawno ukonczylam edukacje ,lata 1958-1965, jednakze sporo wspomnien pozostalo jeszcze w glowie. Jak juz wczesniej pisalam,niektore nazwiska sa mi znane. Np.Leonard-Olek z Podgornej 1 ,nazywal sie Kwitkowski, tam mieszkala tez Krystyna,na porterze,miala dwoje dzieci, dziewczynke Kasie i chlopca,imienia niepamietam. Oczywisie znam p.Janusza z Nowodworskiej,nawet mieszkamy obecnie niedaleko od siebie,chociaz ostatnio widzielismy sie jako dzieci...... Isamika,czy pani od biolobii nazywala sie moze Teska? bo mnie ona wlasnie biologii uczyla,taka jak to sie mowi "przy kosci")))) troche .W miescie ,w ktorym obenie mieszkam spotykam moja szkolna kolezanke Zosie,ktora rowniez ponad 20 lat temu wyemigrowala..... Namawialam "na wejscie" na Gazete .pl,ale jakos bezskutecznie..... Czy ludzie nie maja juz na taki rodzaj kontaktow checi, przeciez to jest nasz mlodosc,dziecinstwo... Te czasy juz nie wroca, niewiadomo jakbysmy chcieli.!!!! a jakie to mile ,kiedy ktos sie odszuka... prawda Sabinko i Adasiu??i te wspomnienia.... Zycze wszystkim milego popoludnia i wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.07, 15:59 Danusiu. Dziekuje za przypomnienie tego nazwiska oczywiscie pamietam Olka tez Waldka pamietam wiecej bo razem chodzilismy do szkoly. Olek tez przychodzil na boisko czesto w pilke gralismy ale wozny z IIgo Lo zawsze nam przeszkadzal.Nie wiem dlaczego nie mozna powspominac chyba,ze ktos sie wstydzi albo chce cos ukryc.Ja sie nie wstydze bo nie mam czego,ze powtarzalem klase zaden wstyd ,ze w zyciu nie mialem dobrze nie musze mowic.Masz racje robimy sie zamknieci w sobie a to nie dobrze.Juz nie chcialem pisac a jednak mapisalem. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 24.05.07, 17:15 Danusiu ,mnie akurat uczyła P.Hyjek ale z tym nazwiskiem o którym piszesz tez sie spotkalam w szkole ale nic poza tym. A co wspomnień...no cóż nie każdy za tym tęskni ,nie każdy ma taką potrzebę i nie kazdy chce...szkoda. Codziennie mijam się z koleżanką z ktorą spędziłam bite 9 lat w szkole, już od bardzo dawna nie witam się z nią, powód ?Gdy skończyłysmy szkołę tak poprostu przestala się odzywać i odpowiadać na przywitania .Chyba nie tylko mi. Myślę że tacy właśnie ludzie nie mają potrzeby wspomnień,potrzeby kontaktu tak poprostu.Ech...szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 09:52 Witam Wszystkich bardzo serdecznie! Adas ja niekojarze tej Kasi w jasnych jeansach,moze gdybym ja zobaczyla to napewno bym wiedziala o kogo chodzi.Dowiedzialam sie ze Wojtek Rutkowski mieszka w Niemczech,a jego rodzice mieszkali na Rogali w domu jednorodzinnym.Jakis czas temu sprzedali dom i przeniesli sie do bloku. Pisales ze p.Kalinowski przeszedl do liceum,to jednak dobrze pamietalam ze tak nam kiedys mowil,ze niechce uczyc w podstawowce.Od czasu skonczenia szkoly niespotkalam nigdy zadnego z nauczycieli,a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 28.05.07, 09:42 Witam wszystkich w ten cudowny poranek poniedzialkowy ale widzę ze cisza jak makiem zasiał zapanowała....Sabinko,Adamie gdzie jesteście?chyba nie dacie tego forum zagrzebać w archiwach... Tak czy siak ,życzę każdemu kto tu się pojawi bardzo radosnego dnia i udanego rozpoczęcia całego tygodnia pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:11 Witam Niestety, musiałem na kilka dni udać się w niespodziewaną podróż i stąd moje milczenia. Jednak wracam w pełni formy. Myślę, że damy radę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:57 Sabina, żyjesz? Powiem Ci, że bardzo mi przez te kilka dni brakowało naszych wspomnień. Człowiek się szybko przyzwyczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 11:19 Witaj isamika.Witaj Adasiu. Niebylam na forum bo bylam w Bydgoszczy u mamy.A dzis od rana musialam sie w koncu wziac za moj ogrodek,troszke go zaniedbalam,ale teraz jest juz nienajgorzej i korzystajac z chwili wytchnienia,popijajac kawke weszlam na nasze forum i prosze,nadal jestesmy w czolowce:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 11:26 A jesli chodzi o nasze wspomnienia,to masz racje mnie tez tego brakowalo,i myslami bylam tu z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 11:42 Jak Ci Sabina zazdroszczę, że byłaś w Bydgoszczy!!! Jak dopiero teraz, gdy z niej wyjechałem dostrzegłem jej prawdziwy urok, choć zawsze wydawała mi się najbardziej szarym miastem w Polsce (poza Włocławkiem oczywiście). Co słychac w Bydzi? Z okna mamy miałaś pewnie piekny widok?? PS. Kasi jasnych dzinsach możesz nie pamiętać (a ja pamietam, ze dałem jej plakat zespołu Wham). A pamiętasz Limahla i Kajagoogoo? Chcieliśmy z Krzychem ściąć się jak Limahl, ale fryzjerzy nic nie kumali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 12:04 Widok z 10 pietra pozostal tylko w wspomnieniach,poniewaz moja mama przeprowadzila sie na pierwsze pietro,i teraz to widoku niema zadnego.Bydzia jak Bydzia mysle ze nic sie nie zmieniło,na ulicach ruch,na twarzach ludzi widac pospiech,poza tym moze jest tylko bardziej kolorowo,a to za sprawa upalow.Ludzie zdjęli z siebie wszelkie szarosci i odziali sie w kolorowe szmatki. Bylam na Wzgorzu Dabrowskiego,pozmieniało sie tam,jest ladniej i przyjemniej jest pochodzic po alejkach naszego parku. Doskonale pamietam zespol Kajagoogoo,nawet lubilam od czasu do czasu ich posluchac,Kasia Gorska byla fanka Wham,w jej pokoju sciany byly powyklejane plakatami Georga Michaela. A jesli chodzi o fryzure na Limahla,to Beata Sahm nosila cos podobnego,i nauczyciele nie bardzo patrzyli na nia przychylnym wzrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 12:15 Sabina, przypomniało mi się, że do naszej klasy chodził niejaki Jacek Badecki lub Badejski. Kojarzysz go? PS. Kurczę, ale jestem dzisiaj zmęczony. Praca idzie jak krew z nosa, pogoda - w Koszalinie jest niesamowicie parno - fatalna, w głowie siedzi ciągle stresik - wczoraj mielismy I komunię św. Dzieciaki bardzo to przeżywały. Trzeba będzie dziś wieczorem skoczyć na siłownię, żeby sie trochę odstresować. Zazdroszczę Ci tego ogródka - hodujesz coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 12:36 Wiesz,jak przez mgle kojarze tego Jacka,a nie mial on przypadkiem tzw.zajeczej wargi?On bardzo krotko chodzil z nami do klasy,a potem poszedl do szkoly specjalnej.Nie wiem czy o tej samej osobie myslimy.A pamietasz Beate Grott? Ona byla z Olsztyna,tez dlugo nie zabawila w naszej klasie i szkole.Mieszkala z dziadkami,a jej rodzice w Olsztynie.Zdaje sie ze wyprowadzila sie po I komuni sw. Swego czasu to byla moja najlepsza kumpelka.Klocilysmy sie jak diabli, ale zawsze siedzialysmy w jednej lawce. Moj ogrodek to trawnik,iglaki i kwiaty.Milo jest posiedziec wsrod moich dorodnych brzozek i posluchac swiergotu ptakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 12:47 Probuje od kilku dni skontaktowac sie z Iwona Wawrzyniak,zeby pochwalic sie ze piszemy na forum, ale niestety bezskutecznie,ale by sie zdziwila ze pisze z Toba,w koncu kiedys podobales sie jej i to nawet bardzo.W ubieglym roku spotkalysmy sie i urzadzilysmy sobie babski wieczor,z pogaduchami do rana,i bylo co wspominac z okresu podstawowki hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 12:50 Beatę pamiętam, bo siedziałem z nią w ławce, chyba to było w pierwszej klasie. Pamiętam, że do szkoły przyprowadzał ją dziadek. Co do Jacka to nie wiem, czy miał zajęczą wargę, ale wiem, że był z niego kawał luja, znaczy frechowny był. A pamiętasz, jak Tobie lub Iwonie Wawrzyniak wrzuciłem beret na lampę? To była pierwsza uwaga w moim szkolnym zyciu. Ciężko ten beret było ściągnąć - w naszej starej szkole sufity były bardzo wysoko. PS. Sabina, masz świetną pamięć! Co bierzesz, hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 13:04 Adam,tak parsknelam smiechem,ze az moja corka dziwnie na mnie popatrzyla. Nie pamiętam akcji z beretem,nawet nie wiem czy chodzilam w berecie hihihihi To raczej Ty masz doskonala pamiec,piszac z Toba wiele rzeczy mi sie przypomina. Ale mi poprawiles humor,teraz do wieczora bede chodzic usmiechnieta.Musze na dzis zrobic przerwe w pisaniu,wzywaja mnie obowiazki domowe,moze pozniej uda mi sie wejsc na kompa.Pozdrawiam Cie i zycze milego popoludnia.Pa pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 13:27 Trzymaj się cieplutko. Naramka, jak mówią w Karlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 16:57 Piszę, bo później mi to wyleci z głowy. Taki chłopak z zajęczą wargą to był bodajże Boniecki. Miał dwie starsze siostry (jedna z nich ciągle lała wszystkich chłopaków po gębie) i mieszkał na Podgórnej - numer lub dwa numery wyżej od Cyganów. Do naszej klasy chodził też przez pewnien czas niejaki Maciej Nowarzyk. Pamiętasz go, to był niezły "artysta". PS. Iwona W. też mi się podobała, ale... Więcej nie powiem. Spróbuj Iwonę namówić na wpisy. A propos, co u niej? PSS. Chciałem wkleić tu nasze klasowe zdjęcie (co byłoby cenne zwłaszcza dla założycielki wątku, Isamiki), ale nie wiem jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 10:58 Witajcie kochani!! Adas masz racje,ten chlopak to Boniecki i faktycznie mial dwie starsze siostry,ja tez wolalam tym dziewczynom schodzic z drogi. Jesli chodzi o Macieja Nowarzyka to nie kojarzę tej osoby.W glowie czarna dziura. Iwonki to nie namówię na wpisy bo ona niema komputera,a szkoda,bo byloby nas wiecej. Adas zdjec na tym forum nie wkleisz,moze i lepiej,bo kto wie czy nie pokusił bys sie na ujawnienie zdjec z 6 klasy hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:03 Witaj Może trochę szkoda, że zdjęcia nie uda się wkleić. Przecież w 6 klasie wygladalismy rewelacyjnie:-)))) Sabina, jeśli mnie pamięć nie myli, to miałaś taka koszulę w kratkę (czerwono- brązową) z krótkim rękawkiem i bodajże stójką? I jasnobrązową spódnicę - obowiązkowo za kolano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:05 A jak Twoje samopoczucie? Lepsze?Pisales wczoraj ze pojdziesz na silownie.Byles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:10 Mialam koszule w kratke,zgadza sie.Ale przewaznie nosilam spodnie,granatowe z bialymi wstawkami na nogawkach i do tego obowiazkowo trampki hihihi.A wlosy mialam sciete cos na wzor Robin Hooda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:22 A pamietasz moja kurtke która nosilam bodajże w 8 klasie,na tej kurtce na plecach byl napis i oczywiscie nikt inny jak Ty wymysliles przezwisko dla mnie.Zreszta miales talent do tego:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:31 Kurtki, napisu i przezwiska nie pamietam. A możesz przypomnieć - mam tylko nadzieję, że nie było obraźliwe. Co słychać u Iwony, co robi, pracuje itd. Pamiętasz, jak wywaliła kiedyś barana w kaloryfer i rozcięła głowę? PS. Byłem na siłowni. Ręcę mnie bolą, bo z kolegą chodzimy ćwiczyć zaledwie od kilku dni. Do "karka" jeszcze mi bardzo daleko, hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 11:53 Pewnie sie zdziwisz,ale ta kurtke pamietam doskonale,a to dlatego ze jak na tamte czasy to wydaje mi sie ze byla ok.Niebieska,sztruksowa z żóltym napisem na plecach: BISHOP CONWELL.Dostalam ja z USA,a jaka dumna chodzilam... Nazwales mnie "Biszkopt" to z tego napisu.hahaha. A na Bozene Zakurzewska wolales "Czacza zakurzacza":D Iwonki wypadek pamietam,miala szyte czolo,czy to bylo w szkole 61? Iwonka nie pracuje.Jest na utrzymaniu meza,dzieci niema i mieszka w Bydgoszczy.Nie mogę się z nią skontaktowac ma ciągle wylaczoną komórke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:03 1. Gratuluję. Wykonałaś 100 i 150 wpis. Po powrocie z pracy wypiję za Twoje zdrowie zimne piwo. 2. Ufff, jak mi ulżyło. "Biszkopt" nie był chyba taki zły, choć mogłaś nie czuć się bardzo zadowolona z tej ksywki. Mnie też przezywali, też na B. Mianowicie Bidon. 3. Czacza zakurzacza - było coś takiego. Ale byłem okropny. 4. Wypadek chyba rzeczywiście był w 61, a "pomógł" w tym Tomek Misiak. Jak Ci się uda skontaktować z Iwoną, to pozdrów ją ode mnie. 5. Swoją drogą, Bydgoszcz to takie mało miasto, a przez te lata ani razu na siebie nigdzie nie wpadlismy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:30 A wiesz nawet nie zwróciłam uwagi na te wpisy.Jestes spostrzegawczy.Nie byłam zla na ta ksywke,nawet mi się podobala. Przypomnialo mi sie jak umówilam sie po lekcjach z Rafalem Kosciuszko,ale nie na randke tylko na bitwe.Pokłócilismy sie ale nie wiem o co,i nasz spór mielismy rozstrzygnąć przy pomocy pięści.Jejku ja niewiem co mną kierowalo,zeby stanąc oko w oko z chlopakiem i sie bić. zrzucilam mu okulary z nosa,ale nie pamiętam czy sie potłukły.Ja tez dostalam od niego tornistrem po glowie.Na szczęscie wszystko skończyło sie dobrze.Adam, szkoda ze nie mieliśmy okazji sie nigdy spotkac,zresztą oprócz Iwony nie spotkałam nikogo z naszych. Z Iwona chodzilam do Chemika, do jednej klasy,powiem Ci ze byla kujonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:35 Zapomnialam dopisac,ze Iwonka jako jedyna podkreslam jedyna w klasie nie poszła z nami na wagary w Dniu Wagarowicza.Cala klasa miala obnizone zachowanie a Iwka wzorowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:48 Patrz, jak ludzie się zmieniają. W SP 11 Iwka jawiła się jako osoba b. wesoła i zdolna do robienia sobie jaj. A tu proszę, nie uciekała z lekcji, na dodatek była kujonem. Ja z kolei w technikum elektrycznym w trzeciej klasie jak wpadłem w trans wagarowania (nie mogą tego czytać dzieci), to nie mogłem się wydostać. Opuściłem jakieś 250 godzin no i mnie zostawili. Musiałem powtarzać klasę! Moi rodzice nie byli bardzo zachwyceni, ale jakoś przeżyłem. Tyle tylko że do szkoły średniej chodziłem 6 lat. I pomyśleć, że w podstawówce tak dobrze się uczyłem hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:54 Az oczy przetarlam ze zdumienia,Adasiu faktycznie wpadles w trans wagarowania.Szkoda tylko ze rok musiales powtarzac,ale przynajmniej dluzej zabawiles w szkole. Gdzie teraz pracujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 13:01 Po technikum poszedłem na studia - polonistyka. Jednak ich nie skończyłem, przerwałem ana czwartym roku (teraz się dokształcam - studiuję psychopedagogikę), bo dostałem pracę w Expressie Bydgoskim. Przez prawie 11 lat pracowałem tam w dziale sportowym jako dziennikarz. Teraz też muszę pracować; poza pracą w SOS Wiosce Dzięcej dojeżdżam do Koszalina. Jestem nadal dziennikarzem w tutejszej gazeci, Miasto. Nowy Dziennik Koszaliński. Fajny zawód, bo daje dużo możliwości poznania ludzi, z którymi zwykły śmiertelnik nigdy nie miałby okazji się spotkać No i można trochę po świecie pojeździć. Tyle tylko że zabiera bardzo dużo czaasu - niestety kosztem rodziny. PS. Mogłaś mówić, że się będziesz bić z Rafałem. To stanąłbym w Twojej obronie. Jednak dziwię się, że "święty" Rafał w ogóle sie bił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 13:17 To Ty Adamie jesteś światowy:)A tak poważnie,to gratuluję Ci tak wspaniałego wyboru jakim jest dziennikarstwo.Mój mąż tez próbował sił w gazecie Powiat,jako reporter ale stracił zapał(kwestie finansowe)W 2004r wyjechał do Anglii i siedzi tam do tej pory i najważniejsze ze jest zadowolony.Adas ja w Polsce bede do konca czerwca,potem przeprowadzam sie do męża,ale będę pisać tu dalej,i nie dam tak szybko o sobie zapomniec:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 13:28 Świat jest teraz mały i to chyba dobrze. Liczę na Ciebie, że nie dasz umrzeć temu wątkowi, będąc gdzieś tam w Londynie czy innym mieście. Jak Twój angielski, jak córka na zmianę klimatu (pewnie bardzo tęskni). Szkoda,że wyjeżdżasz, bo gdybym wpadł do Bydgoszczy, to zmusiłbym Cię do spotkania. A tak chyba w czerwcu nie uda mi się zjechać. Jednak co się nie odwlecze to... PS. Dziennikarstwo jest fajne jeśli nie masz rodziny. Ja przez ponad 10 lat miałem może wolne ze 4 niedziele. Wszyscy na spacer, a ja do roboty. Jednak ma też dużo atutów. Nienormowany czas pracy (widzisz jak często piszę, choć teraz w pocie czoła płodzę jakieś teksty, duża samodzielność, ale i odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 13:45 Córka ( ma na imię Kamila ) przyzwyczaiła sie do tego że widzi swojego tatusia średnio co cztery miesiące.Początki były trudne,dlatego że musialam dojeżdżać do pracy do Bydgoszczy,zostawiając ją samą w domu.Miala 9 lat i bardzo martwilam się o nią.A najbardziej zimą,kiedy wracalam do domu grubo po południu i kiedy patrzyłam jej w te smutne oczęta każdego ranka jak szykowałam sie do pracy,to serce sie krajalo.Dlatego zrezygnowalam z pracy i zajęłam sie domem.( kura domowa :) ) Mój mąz mieszka w WIRKSWORTH to jest male miasteczko w zasadzie większa wioska.Piękne okolice łaki i wzgórza zachecają do długich spacerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 13:53 Trochę to znam, bo moi bardzo dobrzy znajomi są w identycznej sytuacji. Aśka siedzi w Bydzi z dzieciakami, a Olek pracuje w Londynie. Teraz mu się znacznie poprawiło - został taksówkarzem - więc częściej przylatuje do Polski. Pamiętam jednak, że na początku pojawiał się tu może dwa razy do roku. Kurczę, z jednej strony to skandal, że ludzie z Polski muszą wyjeżdżać na Zachód, żeby godnie żyć. My też mielismy plany, by wyemigrować. Nawet uczyliśmy się szwedzkiego, bo marzyłem o tym kraju. Ostatecznie zostalismy w Polsce i na razie nie żałujemy. Z drugiej strony dobrze, że nie ma ograniczeń i każdy mieszka i pracuje tam, gdzie mu wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 14:06 Moja znajoma mieszka w Szwecji,nawet nie narzeka, gorzej z językiem, ale jak to Ona mówi szybciej sie go nauczy na miejscu aniżeli na kursie w Polsce. Mi tez będzie cięzko zostawic tu rodzinę,znajomych ale na coś musialam się zdecydowac, za długo mieszkam sama z dzieckiem, a wiem ze mój małżonek jak na razie nie myśli o powrocie. Adas będę musiala kończyć, moje dziecko lada moment przyjdzie ze szkoly i znów zastanie mamę przy kompie.Do jutra papa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 14:08 Dzięki Sabina. Do jutra. Miło się z Tobą rozmawia. Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc do isamika IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.05.07, 16:44 mam pytanie,masz moze siostre ktora nazywa sie EWA? Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: do isamika 29.05.07, 19:08 Mam siostre ale nie ma na imię Ewa,pewnie kojarzysz kogos innego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: do isamika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:58 witam Z zachmurzonego i zimnego Karlina oraz Koszalina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 10:45 Halo Co tu tak cicho. Wszyscy śpią czy co? Sabina, co słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 30.05.07, 19:23 skoro nikt się nie odzywa, to nie pozostaje mi nic innego jak zająć się nauką. W sobotę mam kolokwium zaliczeniowe z psychologii rozwojowej i osobowości. Sięgam więc po Freudów, Jungów, Adlerów, Cattelów i innych. Życzcie mi powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 31.05.07, 09:25 Witam Nadal cisza jak makiem zasiał. A ja zagrzebany w książkach i notatkach. Dotarłem już do Modelu Wielkiej Piątki i determinizmu społecznego. Zachowanie wpływa na środowisko, ale i środowisko wpływa na zachowanie. Dobra, wystarczy, sam do siebie nie będę pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:55 Witam serdecznie!!!! Przepraszam ze nie dawałam znaku zycia, ale po ostatniej burzy i dosc ulewnego deszczu w naszym regionie,nastapila awaria w internecie.Mój operator w pocie czola naprawial szkody wyrzadzone przez silny wiatr.Ale juz jestem, cala i zdrowa,pelna zapalu i werwy do pisania. Adas stanął na wysokosci zadania i dzielnie podbijal nasze forum,jednoczesnie niedając mu zaginac. Dzięki Adas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:14 Adas przypomnij mi, o ile pamietasz, w której klasie przeniesiono nas do 61? i jak dlugo tam chodzilismy, bo potem uczylismy sie w 12 a na koniec w naszej 11. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:53 No tak.Adas pewnie zakuwa do kolokwium,isamika zajęta jest swoimi sprawami, a forum? Forum podupada. Wobec tego zycze spokojnego popoludnia.Narka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.07, 14:43 Nie musisz sie martwic tak bardzo forum nie upadnie, sa jeszcze inni co obserwuja i w razie czego pomoga.Podziwiam za wytrwalosc czasami ja tez jestem sam na forum nic strasznego mozna zyc.Pare razy bylo wymienione nazwisko Demski z ul Norweskiej czy innej, znalem to nazwisko ale bardzo wczesnie wyprowadzili sie na Norweska chlopak Leszek i dziewczyna Hania roczniki 1955 i 1956 nie pamietam juz dokladnie.Nie wiem moze to Ci sami albo tylko zbieznosc nazwisk. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.07, 14:43 Nie musisz sie martwic tak bardzo forum nie upadnie, sa jeszcze inni co obserwuja i w razie czego pomoga.Podziwiam za wytrwalosc czasami ja tez jestem sam na forum nic strasznego mozna zyc.Pare razy bylo wymienione nazwisko Demski z ul Norweskiej czy innej, znalem to nazwisko ale bardzo wczesnie wyprowadzili sie na Norweska chlopak Leszek i dziewczyna Hania roczniki 1955 i 1956 nie pamietam juz dokladnie.Nie wiem moze to Ci sami albo tylko zbieznosc nazwisk. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 17:03 W tej rodzinie o której wspomniales Januszu, niema osób o tych imionach.Przykro mi. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip.t-dialin.net 31.05.07, 17:28 Nie szkodzi ja tylko spytalem jesli sie to nie zgadza to nic takiego ale sprobowac mozna ,mieszkalismy razem na Nowodworskiej i wiem ,ze tam sie wyprowadzili . Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 31.05.07, 19:18 rzeczywiście zakuwam, aż mi sie w głowie miesza. Jednak muszę się nauczyć, bo to bardzo ciekawe. Sabina, nie pamiętam kiedy chodziliśmy do 61 i 12. Mam słabą głowę do dat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 31.05.07, 20:45 sabina nie wiem, czy jutro uda mi się zajrzeć do internetu. jeśli tak, to chyba tylko rano. później muszę się uczyć. plan mam napięty. w sobotę jadę do szkoły na cały dzień, a w niedzielę... do bydgoszczy (hura!)na ligę światową siatkarzy. pozdrawiam cię serdecznie. ps. pamietasz ławki w naszej starej 11. z takimi otworami na kałamarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 01.06.07, 07:19 Witam skoro świt Nie sprawdzałem, ale jestem chyba porannym rekordzistą naszego wątku. Godz. 7.17. Sabina, w Dniu Dziecka życzę Ci wszystkiego najlepszego, uśmiechu od ucha do ucha, słodkiego soku cytrynowego, ciągle życzliwych kierowców na drodze i miłej ekspedientki w sklepie. Niech moc bedzie z Tobą. PS. Pamietam, ze w szkole polubiliśmy Depeche Mode i ich Somebody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 08:13 Dziekuje Adamie za zyczenia, ja tez Tobie zycze duzo ,duzo usmiechu na codzien, powodzenia na kolokwium i samych slonecznych dni. Rekordzistka we wczesnym pisaniu to jestem ja, mój pierwszy wpis po zalozeniu tego forum to godz 06.42.hehehehe Adasiu!! Coz to? zapomniales?! Przeciez bylismy zafascynowani "Master end serwant" Depeche Mode. PS. Zielone lawki w klasie pamietam, mozesz nie wierzyć, ale ten specyficzny zapach sal klasowych pozostal mi w pamieci do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 01.06.07, 08:30 bububu, a ja myślałem, ze nikt mnie nie wyprzedzi. Rzeczywiście ranny ptaszek z Ciebie. Masz rację - Master&Servant, ale chyba też Shake Disease lub everything counts. A pamiętasz Spandau Ballet. Prawie wszyscy faceci z naszej klasy byli obcięci na tzw. poppersów, czyli krótkie boki i tył i spora grzywa na bok. Jak ogladam stare fotki, to płaczę ze śmiechu patrząc na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 08:59 O tak.Fascynacje zespolami mialy ogromny wplyw na nasz wyglad.Chcielismy miec choc mala namiastke czegos co nie osiągalne.Jakies tandetne znaczki z wizerunkiem zespolu, plakaty z Dziennika Ludowego czy z Bravo.Ja pamietam ze na moich najlepszych jeansach napisalam dlugopisem DM hihihi. Adas pamietasz moze nauczyciela od j.polskiego, uczyl nas bodajże w 2 lub 3 klasie.Taki siwy starszy pan, czesto czytal nam bajki na lekcjach i jak mnie pamiec nie myli nosil muszke? Otóż to wcielenie dobroci i ciepla, jak mi sie wtedy wydawalo, spoliczkowal mnie na koniec lekcji za to ze zamiast stac prosto i grzecznie odpowiedziec do-wi-dze-nia, to ja odwrocilam sie do tylu do siedzacej za mna kolezanki.Jejciu pierwszy raz ktos podniósl wtedy reke na mnie.Nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego ze to moze tak potwornie bolec.Jak ja jego nienawidziłam za to co mi zrobil.Mialam nieodparta chec uciec z klasy i schowac sie w mysia dziure. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 01.06.07, 09:10 Najgorsi są nauczyciele z tzw. negatywnej selekcji. Nigdzie nie może znaleźć pracy, to idzie do szkoły. I męczy dzieci oraz siebie. A już kary cielesne to jakieś średniowiecze. Nie wiem jakbym zareagował, gdyby ktoś mnie uderzył lub moje dziecko. To musi być bardzo poniżające - pamiętam, że raz dostałem od swego ojca. Ból psychiczny większy od fizycznego. Na szczęscie swoich dzieci nie piorę, choć czasami krew się burzy. Wczoraj miałem lekkiego nerwa, bo byli u nas z tygodnika NAJ, robili z nami reportaż. A dzieciaki jak spuszczone z łańcucha - każde sobie, każde w swoją stronę, w ogóle nie chcieli stawać do fotografii. Ale minęło. PS. Jak chcesz sobie obejrzeć Karlino, to jest ładna galeria na www.karlino.home.pl. Trochę o Wioskach dziecięcych na www.sos-wd.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 09:39 podaje Ci link do mojej miejscowosci dobrcz.pl/ w wolnej chwili mozesz sobie tu zajrzeć.Twoje Karlino jest b.ładne i takie malownicze na pewno dobrze Ci sie tam mieszka. Ja teraz musze isc do sklepu na zakupy.Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 01.06.07, 09:46 szymon wydra śpiewa - co ma być to będzie, niebo znajdę w wszędzie. I choć go nie lubię, to akurat prawda (w moim przypadku). Sabina, to leć. Ja też kończę, bo nadal czeka na mnie b. dużo nauki. Zajrzę na forum jeszcze, ale myślę, że około 22.00. 3maj się prosto. Grunt to trzymac pion Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 12:30 Adas mozesz mi napisac, kiedy ukaze sie ten artykul o Was w tygodniku Naj.Chetnie bym kupila i sobie poczytala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:18 Pisze bo zapomne. Pamietasz moze jak chodzil z nami do klasy chlopak, zdaje sie ze mial nazwisko Kilichowski czy jakos tak.Imie pamietam,Wojtek. Wszystkie dziewczeta w klasie podrywal, kazda mu sie podobala, taki maly podrywacz.Tez dlugo nie chodził z nami do szkoly.Z niego byl tez niezły gagatek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 01.06.07, 19:20 kurczę, sabina, załamujesz mnie. skąd Ty to wszystko pamietasz??? podaj nazwę tego srodka, który Ci pomaga odzyskać wspomnienia. może i mnie pomoże w nauce, bo ryje jak kret, a wiedza wchodzi opornie. a propos. Twoja córka ma 12 lat. to wchodzi w okres operacji formalnych - według jeana piageta - który się charakteryzuje tym, że dzieci zaczynają myśleć abstrakcyjnie, rozumuja też hipotetyczno-dedukcyjnie. i tak jej zostanie do końca życia. ps. sam nie wiem, kiedy to się ukaze w naj, ale autor reportazu wczesniej mnie powiadomi, to dam znac. pss. kilichowskiego zupelnie nie kojarze, ale za to pamietam wszystkie dziewczyny, hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 01.06.07, 21:38 wlasnie sie ogoliłem (nie cierpie tego robic), bo rano nie bede miał czasu. jutro wstaje o 6 rano i pędze do Koszalina na uczelnię. Tam 6 godz, wykładów, 3 godz. przerwy i kolokwium, później wracam szybko do karlina, skąd koledzy zabierają mnie z przystanku do białogardu na mecz. gram w lidze oldbojów, choć niektórzy mówią, że to liga playbojów:)). dzień zatem napiety, a w niedzielę choć przez chwile pooddycham bydgoskim powietrzem. PS. sabina, co zrobisz z domem, jak wyjedziesz do anglii. my swojego mieszkania w bydzi nie sprzedaliśmy. mieszka w nim koleżanka, bo może kiedyś się wróci na stare śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 07:29 A ja jak zwykle na nogach, chyba sie starzeje , bo nie mogę dospac nawet w sobote hahaha. Pytales mnie co biore ze tyle pamietam z czasow naszego dziecinstwa.Otoz sama sie sobie dziwie,ze tyle rzeczy zapamietalam.Ale powiem Ci ze zanim zaczelam pisac na forum, to nawet nie myślałam o tamtych czasach,to samo przychodzi,im bardziej o tym mysle, tym wiecej faktow ze szkoly mi sie przypomina.Ot i cala prawda :))))) Jesli chodzi o moj dom , to mam juz lokatorow na wynajem.Na poczatek pol roku, a potem zobaczymy, wszystko zalezy od tego jak w szkole poradzi sobie moja corka.Mam nadzieje ze da sobie rade i niebede musiala wracac po polrocznym pobycie w UK do PL.O sprzedazy domu nie mysle,nigdy nic nie wiadomo. Dzis chyba juz nie uda mi sie wejsc na kompa,w planach mam wyjazd do miasta. Pozdrawiam cieplutko i zycze udanego dnia.:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 10:12 Witaj sabina wróciłem właśnie z bydgoszczy, gdzie byłem z kolegą na meczy siatkarzy. trochę zmęczony, bo w karlinie bylismy w nocy, a trzeba pracować :) to bardzo rozsądna decyzja związana z domem. dom to kapitał, a jak mówisz, nigdy nic nie wiadomo. jednak córka na pewno sobie poradzi, dzieci są zdolne, a ma jeszcze zdolną mamę. ps. ile km jest z dobrcza do bydzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 10:33 Witaj Adamie. Mecz sie udal? Jesli chodzi o moje zdolnosci to troszke przesadziles:))Az taka zdolna to ja nie jestem.Bylo by jej latwiej w angielskiej szkole,gdyby tam miala choc jedna polska kolezanke w klasie, ale niestety niema.Jest jedna polska dziewczynka,ale chodzi klase nizej, i chcemy sie postarac aby nasza Kamila chodzila z nia do jednej klasy, no chyba ze sie okaze po rozmowie z psychologiem ze da sobie rade, to zostanie przydzielona do grupy rowiesnikow.Jestem dobrej mysli. Dobrcz jest oddalony od Bydzi 25 km.Ale komunikacja podmiejska stara sie o dobry dojazd, tak ze niema problemow z dojazdem do miasta.Zdarzalo sie zima, jak zasypane byly drogi, ze bus niejechal, ale do wszystkiego sie mozna przyzwyczaic:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 10:40 mecz się bardzo udał, polska wygrała z argentyna 3:0, była fajna atmosfera w łuczniczce. pójscie do klasy nizej jest moze nawet ciekawym pomyslem. kamili byłoby znacznie raźniej, choc z drugiej strony może lepiej rzucić ją na głęboką wodę. jednak Wy najlepiej znacie swoje dziecko. a angielski pewnie b. szybko złapie, pamiętasz, jak my się szybko uczyliśmy... ps. przypomniałem sobie jak z harmatą paliłem radomskie na Terasach, pod słupem wysokiego napięcia. ale mnie później łeb bolał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 10:55 No tak, Dzieciaki w tym wieku szybko sie ucza, mysle ze z moja corka nie będzie większych problemów. Jesli chodzi o fajki palone gdzies w ukryciu, to musze Ci napisac ze nigdy mnie nie kusilo zeby spróbowac zapalic, a teraz.... wstyd sie przyznac ale pale i nawet nie próbuję rzucic tego swinstwa.W podstawowce strasznie mnie draznil zapach nikotyny, zwlaszcza wtedy jak musialam siedziec w jednej lawce z palaczem, a takich w naszej klasie nie brakowało. A jak Ci poszlo na kolokwium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:01 Jak mi poszło kolokwium? Myślę, że dobrze. Obszernie napisałem na dwa zasadnicze pytania, po czym dorwałem się do dodatkowego. Pomyślałem sobie, że jak umiem, to też napiszę. Przecież od przybytku głowa nie boli :))) Jednak przede mną nadal sporo nauki, za tydzień mam dwa następne kolokwia, z socjologii oraz pedagogiki resocjalizacyjnej. A 23-24 czerwca egzaminy z historii wychowania, logiki, psychologii rozwojowej i osobowości, działań twórczych i... języka angielskiego. Natomiast ma początku lipca wyjeżdżama na miesiąc do Włoch jako wychowawca kolnijny z naszymi dzieciakami z Wioski z Karlina. Ps. Masz natychmiast rzucić palenie, zrozumiano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:10 ja rzuciłem palenie z dnia na dzień, bez żadnych przygotowań, plastrów, gum czy innych wynalazków. powiedziałem sobie, że przestaję i tak się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:17 Wieeeeedziaaaaaaaalam ze mi sie dostanie za papierosy :)))))))))))Moze uda mi sie rzucic to cholerstwo w Anglii. No tak, przed Toba sporo nauki, o rany ja chyba juz bym nie dała rady, rozleniwilam sie za bardzo, chociaz gdybym wpadla w ten wir, to kto wie, ale jestem malo zdyscyplinowana i szybko stracilabym zapal do nauki. Super ze jedziesz do Wloch, tylko pozazdroscic takiej wycieczki.Dzieciaczki pewnie juz niemoga sie doczekac,czego im sie wcale nie dziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:22 kłopot w tym, że przypadła mi w udziale najstarsza grupa chłopaków. często są to, że tak powiem, niełatwe jednostki. ciężko im się podporządkować regułom, a jak coś im już każesz zrobić, to się bardzo najeżają. poza tym tylko będą patrzeć, jak tu gdzieś urwać się do dziewczyn. a bedzie sporo ludzi, bo do tej miejscowości przyjeżdżają wychowankowie SOS WIosek Dziecięcych z całej Europy. Podejrzewam, że po tym miesiacu będzie mi się chciało bardzo spać, od pilnowania chłopaków. Dlateo planuję, że ich zajadę grą w piłkę, albo oni mnie :))) Ps. fajnie mi się z Tobą piszę, normalnie jak z siostrą, a przecież tyle czasu się nie widzielismy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:37 No, no Adasiu przed Toba nie lada wyzwanie ! Ale musisz tez zrozumiec, ze w mlodym ciele hormony buzują HIHIHI i nie wiem czy grą w pilke odwiedziesz ich od ukradkich spojrzen w oczy plci pieknej:)))))))))))) Milo mi ze nie znudziłes sie jeszcze pisaniem ze mna,w koncu tylko my zostalismy na tym forum, i nic jak na razie nie wskazuje na to ze ktos do nas dolaczy.Niech zaluja!!!! PS Ilu wychowanków bedziesz miec pod opieka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:44 200 wspis jest mój, hurraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wychowanków będę miał około 12-15, jeszcze się to zmiania, bo wyjazd ma być nagrodą za dobre wyniki w nauce. na szczęście znam chłopaków, bo widują ich codziennie, więc wiem, na co którego stać. żeby tylko chcieli patrzeć, to nie byłoby tak źle, ale na spojrzeniach może się nie skończyć, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:54 Gratuluje 200 wpisu i zycze nam drugie tyle a moze jeszcze wiecej w tak wspanialej atmosferze:)))))))))))))) Adas masz rodzenstwo? Przypomniala mi sie nasza wycieczka do Biskupina,zdaje sie ze w 8 klasie, pamietasz? I gorący romans miedzy Kasia Górską a Robertem Jastrowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
sony42 Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 10.06.07, 10:59 Ciesze sie ze moglam Wam sprawic niespodzianke i teraz zaluje ze sie przyznalam Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 04.06.07, 11:53 Witam po długiej przerwie w to zachmurzone bydgoskie południe,bbbrrr nie znoszę takiej pogody.. Fajnie ze utrzymujecie to forum na czołówce :) Ja nie mam za bardzo czasu pisac ,z mężem chcemy otworzyć własną działaność gospodarczą więc szukamy odpowiedniego punktu co okazuje sie rzeczą niełatwą.Ale mam nadzieję ze coś sie uda nam wynaleść. Trochę podczytałam Was i gratuluję Ci Adamie że wyrwałeś sie z szponów tego nałogu .Ja muszę sie pochwalić, pod koniec czerwca będę świętować 4 rocznicę wyzwolenia się od wszechobecnej nikotynki :)Walka byłą okrutna i ciężka lecz zakończona sukcesem::)))) Sabinko razem z Adamem przywołuje Cie do rozsądku RZUĆ PALENIE I TO NATYCHMIAST!!!!!! Ty wiesz jak mi sie cera poprawiła i więcej kasiorki w portfelu i nie śmierdzę już brzydko papierochami i mam już spokój od dzieci które z każdym widzianym papierosem w moich ustach dosłownie błagały mnie MAMO PROSZĘ NIE PAL!!! i powróciło mi poczucie humoru (chyba przez tyle lat zaczadziłam je) i umysł stał sie jaśniejszy(tyle lat faszerowania go różnymi świnstwami z papierosa) ech....dużo by jeszcze wymieniać ale chyba najważniejsza jest tu kwestia zdrowotna i osobista bo po 15 latach palenia bardzo dużej ilości papierosów zerwać z tym nałogiem jest rzeczą wręcz okrutną i traumatyczną dla organizmu :)więc cieszę się z każdej następnej rocznicy .Naprawdę warto Sabino Ale sobie popisałam ... Trzymajcie sie cieplutko ,za jakiś czas znów się tu wedrę na chwilkę.Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 11:58 No i dostalam bure od autorki forum.O rany czuje sie jak uczennica przylapana na popalaniu.Musze to wziac powaznie do serca i przemyslec.Ale mi glupio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 12:10 Sabina, teraz nie masz wyjścia. fajki do kosza i oddychać świeżym powietrzem, cieszyć się smakiem potraw, zapachem skoszonej trawy i liczyć zaoszczędzone pieniądze! Słyszysz, koniec z paleniem! My się za Ciebie weźmiemy! Romansu, i to gorącego między Kasią a Jastrem, nie pamiętam (może szkoda. A czy ja też romansowałem, bo pamięć zawodna jest. PS. Mam młodszą o 9 lat siostę Magdę. Mieszka w Fordonie, ale jakoś nam się nie klei współpraca. To zupełnie inny typ człowieka niż ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 12:38 Od jutra nie palę!!!!!!! Dlaczego od jutra? bo dzis juz trochę powdychalam nikotynki, a jutrzejszy dzien chce zacząc na czysto.Mysle ze mi w tym pomozecie, uprzedzam moge byc bardzo marudna i nerwowa, ale warto spróbować, chociażby po to aby przekonac sie czy dam rade.Dzis nastawie sie psychicznie a od jutra rozpoczynam walke z nalogiem.Wiem ze bedzie ciezko, ale licze na Was przyjazne duszyczki. Adam, nie pamietam zebys romansowal z któras z dziewczat z klasy.No chyba ze byla to milosc skryta hihihi Adas, Ty jestes starszym bratem, a mnie przypadła rola mlodszej siostry i to az o 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 12:42 No, miałem kilka skrytych miłości klasowych (robi się ciekawie, co nie, hehehe). Napisać coś więcej...? Trzymam Cię za słowo. Nie palisz. Kup sobie marchewkę czy kalarepę i gryź, gdy będziesz chciała palić. A Twoje ewentualne humory przyjmuję na klatkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 12:49 Adas, pisz, pisz, jestem ciekawa, która to wpadla Ci w oko.Na moja kobieca intuicje stawiam na Joasie Gromulska.Mam racje? Ps marchewke mam, kalarepke tez, najbardziej obawiam sie wzmozonego apetytu na slodycze buuuuu.Nie chcę przytyc, a do cwiczen nie mam zapalu.Po ostatnim robieniu porządku w ogródku porobily mi sie zakwasy w nogach.Boli jak diabli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 12:54 Kurczę, Sabina, czytasz w myślach?! Rzeczywiście Asia tak, ale tylko w klasach 1-4. Później mi się zmieniło i to diametralnie, cdn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 13:00 Jezeli zmienilo Ci sie diametralnie, to zainteresowales sie Bozena Zakurzewska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 13:09 Blisko, blisko hahahaha, ale nie do końca. później wpadła mi w oko DN. PS. Ile dziennie paliłaś (piszę to w czasie przeszłym), bo jak jak jeszcze kopciłem to około 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 13:17 wiem!!! Mariola Sawicka.Ale ze DN wpadla Ci w oko to sie dziwie:))))))))No Adas dalej, dalej.Potem ja Ci powiem kto mi wpadl w oko. Jak na dzien dzisiejszy to spalam od 10 do 15 papierosów dziennie.Jak pracowalam, to zdecydowanie mniej, bo w firmie byl calkowity zakaz palenia, chociaz i tak 4 papieroski udalo mi sie wypalic w kibelku po kryjomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 13:30 już i tak dużo powiedziałem, teraz Twoja kolej - w końcu mamy równouprawnienie. PS. Mama w kompie dwie fajne płyty Marillion. To od wielu, wielu lat jeden z moich ulubionych zespołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 13:45 Troche mi glupio tak publicznie na forum pisac o szkolnych sympatiach.choc to bylo tak dawno temu to jednak wspomnienia wydaja sie tak zywe, jak by to bylo wczoraj.Podam Ci inicjaly tych osob.Na poczatek to SB z klasy 8a, potem RJ ale b.krótko a potem.....cdn Adas musze konczyc, bo czas zabrac sie za obiadek.Pozdrawiam Cie serdecznie,Do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 13:47 dzięki za b. miłe przedpołudnie. Do jutra i nie pal (może jestem nudny, ale Ci o tym na koniec przypominam). Smacznego! Ja od ponad 10 lat nie jem mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.07, 17:00 Hmm....ja nie wyobrażam sobie diety bez szyneczki i mieska, choc wiem ze owe produkty mozna zastapic soja,itp to jednak ja wole mniej zdrowa dietke.podziwiam Cie za wybór.Czy Twoja zona tez jest wegetarianka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 09:53 Cześć Biszkopcie Jak tam niepalenie? Dajesz radę? Na pewno Moja żona akurat też nie wyobraża sobie życia bez mięsa, ale ja już się przyzwyczaiłem i wcale mnie do wędlin nie ciągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:05 Witaj Bidon! Adas narazie nie palę 3 godziny, tak jak mowilam dzien zaczelam na czysto.Ale jest ciezko, kawa nie smakuje za to kupilam 1kg truskawek i podjadam.Nie wiem jak ja wytrzymam,juz dwa razy ogarnela mnie taka chec zapalenia ze siegnelam do szafki w której lezy paczka fajek.Nie wyrzuciłam papierosów, bo wydaje mi sie ze bedzie mi latwiej, zwlaszcza w trudnych momentach, kiedy to sobie chociaz popatrze na fajeczki i powiem "NIE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:11 Wczoraj przypomniało mi się, jak chyba w 6 lub 7 klasie dostałem łomot od takiego wypłosza z klasy o rok starszej. Biliśmy się w szkole i podbił mi oko, krew mi też leciała. Pani Wanda Rogala wzięła mnie do sali i ochrzaniła, że nie dałem rady takiemu wymoczkowi (dobrze się lał). Na dodatek w domu dostałem zjebki od ojca, co za życie. PS. W kompie płytka Marillion "Brave", jest fajnie. I wyrzuć te fajki, bo co z oczu to z serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:21 O rany! a ja tego nie pamietam.A chociaz tez mu przylozyles? Swoja droga to p.Rogala byla w porzadku, nie pamietam zebym miala jakies problemy z ta kobieta ani ona ze mna. Fajek nie wyrzuce, bo jak tak na nie popatrze to mam wieksza motywacje w walce z nalogiem.O rany ale brakuje mi "dymku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:26 a pamiętasz, jak któraś z nauczycielek wpajała nam, żeby do kanapki zawsze, ale to zawsze, zjadać jabłko. tak mi to weszło w nawyk, że nawet w szkole sredniej do kanapki zagryzałem jabłko. to było super. Nie pamiętasz, czy mu przyłożyłem, był lepszy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:40 Pamietam te kanapki przegryzane jablkiem, bardzo mi to smakowalo i pamietam ten smak do dzisiaj, nie wiem która nauczycielka nas do tego namawiala.Ale za to doskonale pamietam wizyty p.dentystki, ktora nalewala nam w kubeczki jakiegos ohydnego plynu fuuuuj i kazala dokladnie szczotkowac tym zęby.Ja nie dawałam rady, i wpadlam na genialny pomysl ,zeby pod nieobecnosc owej pani wylac ten plyn i nalac czystej wody.Ale wtedy szczotkowalam zabkiHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:43 Adas na razie nie bede pisac mam meza na "lini" pozniej sie odezwe papapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:45 dzisiaj mam "gó..any dzień". rano moja żona poszła zaprowadzić dzieci do przedszkola, starsze do szkoły. zostałem z amelią (ma 1,5 roku) i mała, która ma pseudonim Mela, walnęła ogrooooooooooooooomną kupę. Co było robić, pampers do worka, tyłek pod kran i mycie. ręcę do tej pory lekko mi "jadą" zapaszkiem hihihi. nie ma to jak zacząć dzień od roboty w gó..e, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 06.06.07, 07:52 witam serdecznie wiecie, że 6 czerwca 1818 roku zmarł J.H. Dąbrowski, patron naszej szkoły, twórca Legionów Polskich we Włoszech? Czapki z głów. A Giertych za pamięć powinien za ten wpis dać nam jakąś nagrodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 08:31 Publicznie oswiadczam, ze próba zerwania z nalogiem papierosowym sie nie powiodła, co jest mi z tego powodu niezmiernie wstyd.A teraz mozecie sie na mnie wyżyć , a wszelkie ataki skierowane w moja strone przyjme z nalezyta godnoscia.BUUUUUUUUUUUUU. Witam wszystkich. NO,no Adasiu, ciekawe czy sam wiedziales o tej rocznicy czy przeczytales w internecie?:)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 06.06.07, 08:39 mam taki kalendarz ścienny :)))))) No cóż, może uda się następnym razem rzucić palenie, a zresztą, czy to warto odmawiać sobie drobnych przyjemności. w końcu co nam pozostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 08:50 Dziekuje za wyrozumialosc. Adas, pisales kiedys ze Ewa Jarmolinska miala wypadek samochodowy, czy moglbys cos wiecej napisac, znasz moze szczegoly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 06.06.07, 09:08 napisze później, bo musze isc na zebranie, papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 06.06.07, 11:07 jestem już byłem na zebraniu organizacyjnym przed wyjazdem do włoch. jadę 7 lipca, wracam 28 lipca, grupa bez zmian. A propos Ewy. Był taki czas, że nawet dość często się z nią widywałem. ona pracowała w sklepie obuwniczym na błoniu, a ja tam chodziłem do szkoły. byłem też parę razy u niej w domu, bo mieszkaliśmy obok siebie w blokach w fordonie. tej historii z wypadkiem dobrze nie pamiętam. wiem, że fido dał mi znać, ze ewka miała wypadek. i pamietam, że pokazywała nogę - miała prawie calą szytą. ale chyba większych obrażeń nie miała. a później, jak zaczałem jeździć do torunia na studia, to nasze kontakty się urwały. widywałem częściej jej brata, adama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:35 Dobrze ze Ewka wyszla z tego wypadku bez wiekszych obrazen, mówisz ze pracowala w sklepie obuwniczym, ciekawe czy jeszcze tam pracuje.Swego czasu jak moja corka byla malutka, to jezdzilam na Blonie po butki dla niej, ale jakos nie miałam szczescia spotkac jej w zadnym odwiedzanym przeze mnie sklepie. A z Fidem masz teraz jakis kontakt? do jakiej szkoly on poszedl, bo ja nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 06.06.07, 11:40 widziałem sie z nim chyba rok lub dwa lata temu przy okazji jakiegoś meczu. chwilę pogadaliśmy, bardzo wysoki jest, pracuje chyba w stomilu, mieszka w fordonie, ma, o ile mnie pamięć nie myli, dwoje dzieci. PS. wczoraj wymyśliłem, że w 2010 roku robimy zjazd. co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:44 Ciekawe co porabia nasz klasowy Diabel hi hi hi.Jak mnie pamiec nie myli to zostal siedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 06.06.07, 11:47 sabina, musze konczyc. czeka mnie duzo nauki, ale i sporo obowiazkow domowych. pewnie odezwe sie dopiero w poniedzialek. milego weekendu, 3maj sie cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:48 Ty tez sie trzymaj papa:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 11:47 Dlaczego akurat w 2010r.Myslisz ze do tego czasu odnajdziemy ludzi z naszej klasy?Ale byłoby suuuuuuupeeeeeer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 06.06.07, 14:48 sabina, 2010 bedzie dobry, taki rocznicowy. my 40-latki, 25 lat po wyjsciu z budy:))) wydaje mi się, że damy radę. Jest już nas dwoje, Ty masz kontakt z Iwką, ja złapię z Fidem (ona ma chyba kontakt z ewa), bez problemu znajde tez tomka misiaka. tata asi gromulskiej jeździł w mzk na linii 61, to przez niego dotrze sie do aski. czacha, podobnie, jak kasia, pracował na kieleckiej na hurcie. to zobacz ile już jest osob. zreszta mozna isc do szkoly i poprosic o stare adresy, jakos to bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 06.06.07, 14:56 nie bedzie tez chyba klopotu z namierzeniem p. rogali, to sie zrobi z ksiazki telefonicznej. wiem tez, gdzie pracuje gonzo. zreszta juz kiedys tomek misiak byl u mnie w pracy i chcial zorganizowac spotkanie, ale wtedy jakos go zbylem. ja nad tym popracuje, a ty dasz wsparcie duchowe z anglii. pózniej juz tylko przylecisz na gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 16:13 I to sie nazywa pelne zaangażowanie , sytuacja wyglada calkiem dobrze i jak najbardziej jestem za.miejmy tylko nadzieje ze nie wszyscy wyemigrowali , i jakos da sie odszukac chociaz polowe klasy. Obiecuje ze na nadmiar mojego wsparcia duchowego z Anglii nie bedziesz narzekal.A moze Iwce uda sie odnalezc Kasie, bo z tego co wiem juz na hurcie nie pracuje , ale ma gdzies stoisko na jednym z bazarow w Bydg. Jestem dobrej mysli i pelna wiary w realizacje tego przedsięwzięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 16:29 Adas przed chwila rozmawialam z Iwka , byla w totalnym szoku jak jej powiedzialam ze Ty i ja piszemy na forum. Nie chciała wierzyc w ani jedno moje slowo, ale udalo mi sie ja przekonac i uwierzyla.Obiecala ze spróbuje odnalezc Kasie , zreszta ona najdluzej miala z nia kontakt. NOOO i oczywiscie kazala Cie naj naj najserdeczniej pozdrowic, co oczywiscie czynie.PA PA PA :)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc - grazyna Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.07, 20:33 Izuniu , Sylwio i Adasiu - moja poczta znowu dziala nie tak jak potrzeba . Listy przychodza , ale nie wychodza . Przyslijcie mi prosze Wasze numery telefonow , skontaktuje sie z Wami po przyjezdzie do Bydgoszczy . / na poczte oczywiscie / Pozdrawiam Grazyna Hinz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 07.06.07, 14:59 sabina, ciesze sie, ze skontaktowalas sie z iwka. musisz ja namowic na kupno kompa, albo na odwiedziny w kawiarenkach internetowych. fajnie by bylo gdyby do nas doloaczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 07.06.07, 16:23 sabina, zapytam z ciekawości - masz już zabukowany bilet do Anglii? KIedy wylatujecie? PS. Mam już w głowie kilka knajpek, gdzie można by urzadzić nasze spotkanie w 2010 roku. A wiesz, że jakieś 3-4 lata temu był wielki zjazd absolwentów 11? Nie byłem, bo nie miałem z nikim kontaktu, a sam nie chciałem podpierać ścian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 08.06.07, 10:23 dzisiaj w karlinie w słońcu ponad 40 stopni. Żar się leje z nieba, a ja biedny zakuwam socjologię, co za los:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 09.06.07, 08:42 podbijam wątek, aby nie był w dole tabeli:)))) Trzymajcie za mnie kciuki, dzisiaj dwa kolokwia i w niedzielę dwa następne. Oj, bedzie się działo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc do adama IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.06.07, 14:16 przepraszam ze tu podgladam,znales moze z podgornej sylwie jarcz...?rog NOWODWORSKIEJ pozdrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
sony42 Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 09.06.07, 09:29 gratuluje ze rzucilas palenie ja tez mam to juz za soba ale jak pamietam nigdy za bardzo nie smierdzialas ( co nie znaczy ze mozesz zaczac )a ktorego czerwca bedziesz miala 4 rocznice duzo zdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.07, 20:34 Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Nie zagladałam na nasze forum bo u mnie w ogrodzie sezon grilowy rozpoczął sie na dobre.Wiadomo, piekna pogoda sprzyja spedzaniu dnia na świeżym powietrzu w gronie najblizszej rodziny , stąd moja nieobecnosc.Ale ciesze sie ze Adas dzielnie podbijal nasze forum i nie pozwolil odejsc w zapomnienie.Pisales ze w 11-tce odbyl sie zjazd absolwentow, szkoda ze nie wiedzialam o tym dostatecznie wczesnie , moze odwazylabym sie przekroczyc mury naszej szkoly , po to tylko aby sie przekonac czy jest tam ktos z naszych znajomych.Ale cóz mówi sie trudno , bede cierpliwie czekac na nastepny zjazd za 3 lata.Mam nadzieje ze uda sie wszystko zorganizowac jak najlepiej i choc bede bardzo daleko stąd zrobie wszystko co w mojej mocy aby to spotkanie doszlo do skutku. Adas pytales czy mam zabukowany bilet do Anglii.Otóz nie lecimy samolotem a zdecydowalismy sie na podróz samochodem, wiadomo ze wiecej zapakuje bagazu do auta niz do samolotu.fakt, podróz bedzie trwala 28 godzin ale mysle ze damy rade.Chcemy wyruszyc na poczatku lipca. Jesli chodzi o Iwke to raczej komputera nie kupi a z uslug kawiarenek internetowych tez nie skorzysta , tak wiec pozostaje tylko wierzyc ze bedzie ze mna w kontakcie telefonicznym.Dzwonilam do niej wczoraj , kazala Cie serdecznie pozdrowic. Ja tez Cie pozdrawiam i zycze spokojnego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:10 Witam po gorącym weekendzie (nie tylko jeśli chodzi o pogodę, ale i uczelnię). Zrobiłem pierwszy mały kroczek w sesji - psychologię rozwojową i osobowości zaliczyłem na 5 (słownie pięć). Jednak zabawa dopiero się zacznie - egzaminy. mam dwa tygodnie na naukę. No tak, samochód to chyba najlepsze rozwiązanie kwestii podrózy do Anglii, a czas pewnie jakoś zleci. ja do londynu jechałem 24 godz. i jakoś dałem radę. Jak tam grillowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:41 Ja tez Cie witam bardzo goraco. Gratuluje Ci tego zaliczenia na 5.Musiales ostro zakuwać, ze tak bardzo dobrze Ci poszlo, a egzaminy zdasz spiewajaco- zobaczysz. Grillowanie pierwsza klasa- wszystko znakomicie smakowalo, kaszanka i miesko i w ogóle bylo super , tylko ten lejacy sie z nieba żar byl nie do wytrzymania , ale od czego jest wąż z zimna woda? Prawda? hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:48 zakuwałem, aż mi się móżg lesował:))) Jednak dało to efekty. Teraz mam jeszcze inną zagwozdkę - przed chwilą byłem u swego naczelnego, który zaproponował mi stanowisko kierownika działu sportowego w powstającym oddziale gazety w Kołobrzegu. Zawsze to nad morzem, no nie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 10:51 Przyjmiesz ta propozycje? bo brzmi bardzo kusząco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 11:22 kurczę, sam nie wiem, a jutro muszę dać odpowiedź. wiesz, chciałbym się głównie skupić na pracy w Wiosce, to dla mnie priorytet. Zresztą już na Wiosce mówią na mnie Misjonarz, bo mam misję do wykonania. Gazeta, w której pracuję dopiero się rozwija i to by była kolejna misja. Potrzeba tu sporo nowych pomysłów, czasu i zapału. Poza tym jeszcze studia. Muszę pomyśleć, czy nie wziąłbym za dużo na swoje barki. Także mam o czym myśleć. A Ty, jesteś już myślami w WLK. Brytanii. Macie już tam jakieś gniazdko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 11:38 Oj to masz nie lada problem ,bo praca w Wiosce jak i praca w Gazecie sa dla Ciebie bardzo wazne , ale musisz sie skupic na tym co sprawia Ci wieksza radosc i spelnienie.Mysle ze podejmiesz sluszna decyzje i nie będziesz zalowal podjetych krokow , bo pamietaj im wiecej na siebie wezmiesz tym mniej bedziesz efektywny i zamiast satysfakcji z wykonywanej pracy bedziesz odczuwal tylko poddenerwowanie , a to moze sie odbic na rodzinie. Adas jesli chodzi o mieszkanie w Anglii to juz mamy domek , 3 pokoje , ogrodek, czyli zyc nie umierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 11:39 Zapomnialam dopisac ze w tym domku jest jeszcze kuchnia i dwie lazienki , a dzielnica bardzo spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 11:55 a macie internet:)))) Bo musisz, podkreślam, musisz, wspierać forum. Pamietaj, zjazd za trzy lata. Szkoda, że nie wpadlismy na siebie wcześniej, bo pewnie byśmy się spotkali na zjezdzie w SP 11. Wyobraź sobie, że dużo o tym pisał Express, czyli moja gazeta, a ja nie brałem w nim udziału. Normalnie skandal, to się nadaje do prasy. A propos prasy - zbierałem plakaty zespołów z Zarzewia, Świata Młodych, Razem i czegoś tam jeszcze. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 12:12 Mamy internet i komputer tak ze niema powodu do zmartwien ze przestane udzielac sie na forum. No zobacz , a ja przegapilam takie wazne wydarzenie jakim byl zjazd absolwentów , ale jak mowi stare porzekadło "co sie odwlecze to nie uciecze".Jesli chodzi o plakaty, to tez zbieralam z Razem i z Dziennika Ludowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 12:16 jestem ciekaw, ile osób z naszej klasy wycjechało z Polski? PS. Masz już jakąś pracę nagraną w Anglii, czy będziesz siedzieć w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 12:24 Narazie nagranej pracy niemam , ale jestem dobrej mysli ze cos znajde , moze po wakacjach jak studenci zjada do polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 12:31 napisz, jak Iwka zareagowała na naszą korespondencję? Mocno była zdziwiona? Pewnie tak:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 12:42 Adas, Ona w ogóle nie chciała wierzyc ze piszemy na forum , i dlugo musialam ja przekonywac ze to prawda , nawet zaprosilam ja do siebie zeby sama zobaczyla na wlasne oczy ze Ty to Ty, ale z braku wolnego czasu odmowila przyjazdu do mnie.Mam jednak nadzieje ze spotkam ja jeszcze zanim odjade to wtedy wciagne ja na forum i sama sie przekona.Niedowiarek z niej straszny hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 12:49 adas musze konczyc bede jutro jak zwyle z rana.Pozdrawiam papapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 12:54 dzięki, do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 08:30 Hej , hej. Witam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 10:05 cześć biszkopcie Co tam dobrego słychać w Dobrczu, na Twojej hacjendzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 10:34 A czesc.U mnie dzien jak kazdy inny , bylam w szkole u mojej Kamili w sprawie wypisania jej ze szkoly i wystapienia pisemnej opinii na temat nauki, zainteresowan,mojej corki, bo ta opinia potrzebna jest w szkole angielskiej.Wyobraz sobie ze tu w PL kamila poszlaby od wrzesnia do 1klasy gimnazjum a tam pojdzie do 3 klasy.Niezle co? Ale moj malzonek pociesza mnie mowiac ze rozmawial z tamtejszym dyrektorem szkoly i stwierdzil ze corka poradzi sobie w szkole bo w klasie jest bardzo malo dzieci i nauczycielka moze wiecej czasu poswiecic dla kazdego ucznia.Jesli chodzi o nauke jezyka angielskiego to tez nie mam sie martwic, bo codziennie bedzie miala po lekcjach dodatkowe nauczanie.Tak wiec sytuacja wyglada nie najgorzej.Jeszcze musze isc do przychodni po zaswiadczenie o szczepieniach , wszystko przetlumaczyc przez tlumacza przysieglego i ruszac w droge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 10:38 Za szybko wyslalam wiadomosc.A ty podjąłeś decyzje w sprawie pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 10:49 rozważyłem wszystkie za i przeciw (na siłowni,dźwigając ciężary). propozycja jest bardzo kusząca, ale musiałem odmówić. jednak najważniejsza jest dla mnie rodzina, a kierowanie działem, szczególnie sportowym, wiąże się z poświęceniem mnóstwa czasu, zwłaszcza w weekendy. nie chcę wracać do tego, co było w bydgoszczy:))) naczelny trochę się wk...., ale moja decyzja jest ostateczna i nienegocjowalna :)) dziwił się też, że otrzymuję kolejną szansę awansu i konsekwentnie ją odrzucam. asertywny się zrobiłem hihihi Wasza córka na pewno da radę, a z angielskim pewnie też nie będzie miała kłopotó. teraz już się uczy w szkole anglika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 11:17 Wiesz co? ciesze sie ze podjales taka a nie inna decyzje.Masz racje nie ma to jak rodzina , mówie to ze swojego doswiadczenia.Nie każdy na Twoim miejscu odmówil by takiej propozycji , ale teraz przynajmniej mozesz poczuc ten smaczek satysfakcji i cieszyc sie w pelni swoja rodzinka. Moja Kamila uczy sie anglika w szkole , nawet nie ma problemow , ale nauczanie w Pl a bezporedni kontakt z tym belkoczącym jezykiem to ogromna róznica.:)))))))))))))))Zreszta bylysmy juz w Anglii pare razy to mogla sie sama przekonac ze porozumiewanie sie w stopniu podstawowym daje wieeeeeeeeele do zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 11:20 Sabina, napisz, jak w ogóle znosisz rozłąkę z mężem? Jakieś GG czy telefony sprawy przecież nie rozwiązują. Wyobrażam sobie, że musi być niesamowicie ciężko. Pamiętam, że jak wyleciałem na miesiąc do Korei, to bardzo mocno tęskniłem:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 11:37 Gdy moj malzonek wyjechal 3 lata temu , nie moglam sobie miejsca znalezc, fakt wtedy jeszcze pracowalam , ale wszystkie sprawy zwiazane z domem spadly na mnie i powiem Ci ze bylo mi cholernie ciezko.Ale pomyslalam sobie ze nie ja pierwsza i nie ostatnia ktora musi podolac wszystkim obowiazkom i stanac twarza w twarz z tesknota. Czesto rozmawiamy przez gg i skypa piszemy sms i jakos ten czas leci , sama jestem w szoku ze te 3 lata tak szybko zlecialy.Powiem Ci ze stalam sie bardzo samodzielna , nie oczekuje od innych pomocy czy wsparcia , nauczylam sie byc sama choc nie powiem czasami sytuacja wymaga skonsultowania sie z męzem.Najgorsze byly dni kiedy mój przyjezdzal do domu na poczatku ogromna radosc a potem im blizej odjazdu to, przerazajaca pustka ogarniala mnie bez reszty.Ale teraz wszystko sie zmieni i znowu bedziemy pelna rodzina , tak jak Pan Bog przykazal. Ale sie rozpisalam, ide zrobic sobie kawke z mleczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 11:49 twarda jesteś, ale życie tego od Ciebie wymaga. na szczęscie niedługo to się skończy i bedzie git. A propos angielskiego. kiedyś - gdy byłem jeszcze młody i przystojny - wydawało mi się, że całkiem dobrze gadam. pojechałem do anglii i niewiele rozumiałem. miałem też okazję pogadać z irlandczykami - w tym przypadku zupełnie nic nie rozumiałem:))))A Wasze miasteczko w jakiej części Anglii leży? Pewnie tam też miają jakiś dziwny akcent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 12:03 Wiesz Adas najlepiej to wpisz w google nazwe tego miasta WIRKSWORTH i otworza sie strony zwiazane z ta miejscowoscia, oczywiscie jezeli masz na to ochote, zdaje sie ze od Londynu jedzie sie jeszcze 3 godziny samochodem. No tak to jest z tym jezykiem , kazdy region ma swoj akcent i najlepiej sie uczyc na miejscu.Moj malzonek opanowal juz ich gware i niema wiekszych problemow z porozumiewaniem.Teraz kolej na mnie , pomimo ze chodzilam na kurs to jest mi ciezko ich zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 12:10 w wolnej chwili sprawdzę, choć podobno ciekawośc to pierwszy stopień do piekła. kurczę, pocę się tu w pracy, a moja żona z kulką (tak wołam na swoją córkę) pojechały dzisiaj do bydgoszczy. bo my za tydzień pracy mamy dzień wolnego. kumulujemy to na koniec miesiąca i mamy 4-5 dni urlopu (poza ustawowym). wtedy nasze miejsce zajmuje ciocia-asystentka. ale mojej dorocie zazdroszczę. PS. Pijesz rozpuszczalną kawę czy "żużel"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 12:27 W Bydgoszczy jest pieklo, dzis taki zar z nieba sie leje ze nawet mi jest ciezko wysiedziec w ogrodzie.Najprzyjemniej jest nad jeziorem czego akurat tego w Dobrczu nie brakuje.Mamy ladne jezioro, osrodek wypoczynkowy, w weekendy plaza jest cala zapelniona przez przyjezdzajacych z Bydgoszczy.Mozna wypic kawke zjesc loda i raczyc sie zimnym piwkiem. No wlasnie kawka, pije tylko żużel bo tylko taka mnie stawia na nogi, rozpuszczalna tez wypije ale zdecydowanie wole tradycyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 12:39 w koszalinie podobnie, normalnie żar tropików :))) Sanina, pamiętasz ogródek naszej pani od biologii, który usytuowany był na dziedzińcu szkoły? A pamiętasz, jak jakiś jełop płci męskiej z naszej klasy, tuż po remoncie szatni w sali gimnastycznej, połamał wszystkie haczyki na ubrania? później musiał załatwiać spawarkę. wiem, że kilka dni potem miałem "spotkanie" w kantorku pani Rogali, po tym, jak Tomkowi włożyłem przed wf jajko do kieszenie spodni (oczywiście zakładając portki je rozbił). ale mnie wtedy zjechała. i słusznie, bo dowcip był wyjatkowo kiepskich lotów, wręcz żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 12:51 O kurcze nie pamietam !! :((( Nawet ogrodka nie kojarzę a zartu z jajkiem w ogole.Pewnie nie bylam wtajemniczona (tylko dla wybranych) w to zajscie.Ale pamietam jak na WF gralysmy w kosza, i Grazyna Shmidt wpadla na mnie z takim impetem ze zgruchotala mi nos.Doslownie musialam zostac po lekcji WF w kantorku i lezec na kozetce bo nie mogli mi zatamowac krwi.Oj bardzo dlugo chodzilam z kolorowym i opuchnietym nosem , bylo nawet podejrzenie pekniecia ale z biegiem czasu wszystko sie zagoilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 13:08 w ogóle postrzegam się z tamtego okresu jako osoba mało przyjazna, dokuczająca innym, jednym słowem - luj, na dodatek nieprzyjemny. sporo czasu zabierało mi przekomarzanie się z grażyną (często próbowała mnie i innych lac po gębie), gosią, asią czy dorotą. na szczęście jakoś z tego wyszedłem :))) lepiej późno niż wcale. A Ciebie pamiętam jako takiego śmieszka, ciągle radosnego i pozytywnie nastawionego do życia. fajna była z Ciebie koleżanka, a wypadku z grażyną też nie kojarzę, tym bardziej Twojego czerwonego, kolorowego nosa :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 13:21 O jak milo po tylu latach przeczytac ze bylam fajna kolezanka , a nie jędzą.a wiesz ze ja Ciebie nie odbierałam jako luja czy tez jakiegos innego nieprzyjemnego goscia , wrecz przeciwnie, z mojego punktu widzenia byles bardzo sympatycznym chlopakiem , fajnie uczesanym , gustownie ubranym , a przede wszystkim milym.Nie wiem, moze wśród swoich najblizszych kumpli troche dokazywales , ale w stosunku do mnie byles calkiem w porzo.:)))))))))))))))))))))))))Czego z przykroscia nie moge powiedziec o Krzysku Pieczarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 13:26 sabina, wypraszam sobie. od ośmego roku życia nie używam grzebienia, nie mogłem więc być fajnie uczesany:)))) jednak dzięki za miłe słowa. Czacha Ci dokuczał???? To aż dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 13:32 To pewnie dlatego Twoja fryzurka byla taka nie powtarzalna :))))))))))) A jesli chodzi o Czache to mialam z nim na pienku, w zasadzie to nie wiem dlaczego ale w jego towarzystwie czulam sie jakos nieswojo, moze to tylko moje wyobrazenie , ale musialo cos byc nie tak skoro tak to odbieram.Bede musiala konczyc , za chwile moje dziecko przyjdzie ze szkoly , i grzecznie wyprosi mnie z kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 13:39 OK, trzymaj się, nie powiem ciepło, bo tego w nadmiarze. ja też chcę szybko skończyć pracę, wrócić do karlina, wypić zimnego browa i zająć się powoli nauką. to do usłyszenia. PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 16:19 kolega jedzie do mielna, zabieram się z nim. nie ma to jak kapiel w morzu, choć woda pewnie strasznie zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:53 witam jestem - silniejszy niż kiedykolwiek Sabina, wczoraj coś mi się przypomniało i prawie popłakałem się ze śmiechu. Mianowicie tzw. szczurze ogony. Pamiętasz, takie wąskie pasemko włosów z tyłu głowy? Oj, ile się naprosiłem, aby mama mi taki fryz (inaczej uczes) zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:28 Witaj Adas Pamietam te mysie ogony , ale ja czegos takiego nie mialam i powiem Ci ze nawet nie bardzo chcialam miec.Dlugo bylam wierna fryzurce na Robin Hooda hihi Ale pamietam naszyjniki robione z kurzych szyjek tzn kosci uprzednio ugotowanych oczyszczonych wysuszonych i polakierowanych lakierem do paznokci.A agrafki przypiete do spodni pamietasz? A jak bylo w Mielnie.Slyszalam ze morze cieple temp wody podobno 20 stopni . Prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:36 w sumie to pojechaliśmie między Mielno a Łazy, bo... przecież nie mieliśmy kąpielówek. Znaleźlismy trochę kawałek dzikszej plaży i wiesz, na waleta:))) Woda dość ciepła rzeczywiście. agrafki pamiętam, okręcało się je takimi kolrowymi cieńkimi drucikami. Fajnie to wyglądało. PS. Właśnie wróciłem z Empiku, kupiłem sobie dwie płytki Marillion i jedną Talk Talk (to jeden z moich ukochanych zespołów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:47 A mnie dzis wzielo na posluchanie Jimmy Somerville (o rany nie wiem jak to poprawnie napisac hahahaha) Mam czasami takie dni ze musze go posluchac , i ukoic nerwy.U nas zaczelo padac i wyglada na to ze burza jest za rogiem moze stad mój nijaki nastroj.Dobrze ze chociaz z Toba moge popisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:57 jimmy jest dobry :))) u nas też niebo zachmurzone jak cholera, a zatem nastrój może siadać. Talk Talk gra w kompie dołująco, psychodelicznie, można powiedzieć. Jednak u mnie nastrój 5+. Pracować mi się nie chce, zresztą odkąd piszemy na forum to moja efektywność spadła hahahah, ale co tam, koleżanki z klasy nie mogę zawieść, no nie? Poszperałem wczoraj trochę w necie i znalazłem Wirksworth. Kurczę, ale piękna miejscowość i okolica też beauty. Zaczynam Ci zazdrościć tego wyjazdu, bo lubię takie klimaty. zresztą od dłuższego czasu jestem zakochany w irlandii i szkocji. Tak we wrześniu lub październiku chcę wziąć familie i polecieć na Wyspy na krótki wypad. No chyba że kupie sobie skuter:)))) PS. Zjedz sobie coś słodkiego, może to Ci poprawi nastrój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:11 To tylko pozazdroscic Twojego nastroju , moze mi sie tez udzieli. Mam nadzieje ze nie przeszkadzam Ci w pracy , w koncu Ty tez musisz sie skupic na swoich sprawach , ale nawiasem mówiac to duzo czasu Ci nie zajmuję , dziekuje ze masz ochote popisac z dawna znajomą. Jesli chodzi o Wirksworth to musze Ci powiedziec ze zdjecia nie oddaja tego klimatu, co tu duzo mówic tam jest pieknie.A powietrze ..... takie rześkie ze jak sobie dzien wczesniej troche wiecej popijesz hihihihihi to rano nie odczuwasz skutków imrezy. Slodkie , tak powinnam zjesc cos slodkiego , ale jak to kobieta..... bede miec potem wyrzuty sumienia ze dietka idzie na marne :)))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:22 tylko nie mów,że jesteś na diecie ;))) to tak jak moja żona, która ciągle próbuje się odchudzać, chociaż ja nie wiem po co. ostatnio miała jakąś dietę trzynastodniową, dość rygorystyczną. A wystarczy trochę ruchu. my zresztą ostatnio bardzo intensywnie uprawiamy nordic walking. to chodzenie z kijami, podobnymi do narciarskich, spalasz 30 proc. więcej kalorii niż przy zwyczajnym marszu. polecam. moja żona dojeżdża też na jogę do Kołobrzegu, a ja w Bydzi chodziłem ana tai chi. ale był odjazd ;)))) Ps. Coraz bardziej Ci zazdroszczę tego Wirksworth, w hrabstwie Derby. Musi być przepięknie - ta zieleń i rozległe tereny. Co do picia. W Karlinie też nie masz kaczora, czyli kaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:39 Ale sie usmialam z tego "kaczora" no , no Adas twoje poczucie humoru jest rozbrajające i uwierz mi masz spore zadatki na dobrego psychterapeutę . SUPER ze uprawiacie nordic walking , gdybym ja wyszla tutaj z tymi kijami , to ludzie mieli by niezly ubaw ze mnie.Taka mentalnosc i nic nie poradze. A na diecie to ja jestem bezustannie , tzn kontroluje sie i tyle a zadnych drastycznych diet nie stosuje , jem duzo owocow i warzyw a cwiczenia silowe zastepuje praca w ogródku , co daje mi niezle w kosc.hihihi Widze ze jestes coraz bardzej zafascynowany Wirksworth, ciesze sie ze Ci sie spodobala ta miejscowosc.Widac mamy podobne gusta.:))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:44 a propos terapeuty. chcę po studiach pracować z osobami uzależnionymi od alkoholu. jeździłem już do warszawy na szkolenia, ale po studiach (lub na ostatnich latach) chcę jeździć na kolejne treningi dla terapeutów, by mieć certyfikat. to moja przyszłość. co do diety. moim zdaniem wystarczy jeść regularnie co trzy godziny i trochę się ruszać. wystarczy. W moim przypadku działa, bo przy 163 cm ważę 95 kilo :)))) A myślisz, że jak w Karlinie idziemy na kije, to ludzie nam klaszczą? Nie, patrzą jak na wariatów. PS. W ogóle mam duży sentyment do WLK. Brytanii (nie wiem dlaczego). A gusta może naprawdę mamy podobne. Spod jakiego jesteś znaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 12:55 Adas to ty jestes wszechstronnie uzdolniony , jestem pod ogromnym wrazeniem ze tyle w Tobie sily , aby podolac tylu obowiązkom .Ale jak widac, dajesz doskonale sobie rade ze wszystkim i zycze Ci aby spelnily sie Twoje marzenia. Adas a Ty nie zaduzo wazysz? Chyba czas na rygorystyczna dietke i przestac podjadac co 3 godziny hihihihihi.No chyba ze to masa mięsniowa to przepraszam. A co do mojego znaku to jestem raczyca z 6 lipca rok urodzenia znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 13:03 z ta waga i wzrostem zartowalem, jestem troche wyzszy i znacznie lzejszy. ja jestem wodnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 13:09 No Adas czas nie ubłagalnie leci musze sie zając obiadkiem.Dziekuje ze poswieciles mi swój drogocenny czas i dzieki za poprawe nastroju, jest mi znacznie lepiej.Papa wodniczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 13:11 dzieki wielkie:) trzymaj się, choc dzisiaj 13 :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 13.06.07, 19:53 jestem sam, i się trochę nudzę, ponieważ moja pojechała do bydgoszczy. z braku lepszych zajęć postanowiłem jeszcze dzisiaj przekroczyć barierę 300 wpisów. zaraz idę na siłownię, ale jak wrócę dokończę dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.06.07, 19:57 no to ci pomoge(bo podgladam troche)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 13.06.07, 21:51 wlasnie wrocilem z silowni, szybki prysznic, trochę białka i można pisać. Jak było w bydgoszczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 13.06.07, 21:52 no i 300 wpis mój, huuuuura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 07:04 No, gratuluje przekroczylismy 300 wpis.Pisze tak rano bo jade dzis do Bydzi , mysle ze kolo poludnia juz bede w domu , to wejde na forum. Pozdrawiam pa pa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 14.06.07, 11:23 witaj sabina siedze w domu i się uczę, co mi pozostało. za chwile ide z krystianem do logopedy. bydgoszcz podobno cała rozkopana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 14.06.07, 13:36 w karlinie grzmi jak 150. za chwile bedzie chyba potężna burza, bo parno się zrobiło niesamowicie. spać się chce, taki dzień :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 13:51 Witaj Adasiu ! Przyjechalam z Bydzi , Masz Racje Bydgoszcz jest rozkopana, chodzi o ulice Jagiellonska , ale kierowcy radza sobie doskonale. Spotkalam sie z Iwka , ma sie calkiem dobrze , kazala Cie serdecznie pozdrowic i bedzie cierpliwie czekac na nasze spotkanie .Co do pogody to cos wisi w powietrzu , chmurzy sie jest dosc duszno i przydalby sie deszcz , bo susza jest totalna.Moj trawnik prosi o wode, ale wiem ze jak go bede podlewac z węza to zrobie wiecej szkody niz pozytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 14.06.07, 13:54 szykujcie już kreacje:))) dzięki za pozdrowienia, mam nadzieję, że przekazałaś także Iwce pzdr w moim imieniu. Zdaje się, że Iwka miała starszego brata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:02 Kreacje bedą wystrzalowe masz to jak w banku :)))))))))))))) No jak ze bym smiala nie pozdrowic Iwki od Ciebie, nasza rozmowa glównie byla o Tobie, nie czkalo cie? Iwka ma starszego brata Darka, swego czasu a bylo to dawno , dawno bylismy parą.Pamietam ze na moje 18 urodziny przyniósł mi 18 pięknych czerwonych róz.Ach.... to bylo piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 14.06.07, 14:06 a czkało, żebyś wiedziała. no i co ustaliłyście na mój temat, jestem b. ciekaw? No, no, to darek romantyczny jest. pewnie poza tym domator, opiekuńczy i czuły:) aż się boje tego zjazdu i tych kreacji, fryzur, make upów, tipsów i co tam jeszcze kobiety wymyślą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:15 Tak Darek byl romantyczny , ale niestety nasze gorące uczucie nie przetrwalo , choc zapowiadalo sie na powaznie.Jak to mówią niezgodnosc charakterów. Adas nic się nie bój , wiadomo , kobieta plec piękna i chocby nic szczególnego w swoim wyglądzie nie poprawi , to i tak w męższczyznie wzbudzi zachwyt.Jestesmy calkiem fajnymi dziewczynami mówie serio!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 14.06.07, 14:20 1. sprytnie wywinęłaś sie od odpowiedzi, a ja czekam dalej. 2. nie wątpię, że jesteście całkiem fajne, zawsze byłyście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:29 Powiem Ci tak. Iwce zawsze sie podobales i mnie tez, choc wiedzialam ze na mnie nawet okiem nie rzucisz , ale dzis przyznalysmy sie do jednego , ze kazda z nas próbowala w jakis sposób zwrócic na siebie uwage .Oj to byly czasy, usmialysmy sie dzis po pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 14.06.07, 14:36 Sabina, powiem Ci tak Też mi się podobałyście, serio i całkiem poważnie, ale nieśmiały byłem strasznie:((( Zdecydowałem się więc na futbol. PS. Dobrze, że nie czyta tego moja żona, bo by mnie na zjazd za 3 lat nie puściła :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 14:44 adas to bylo tak dawno temu ze, to są tylko mile wspomnienia ,które kazdy powinien gdzies przechowywac,a ze my mamy je na forum to nie widze w tym nic zlego. Dzis Iwka mi przypomniala wycieczke do Biskupina.Pamiętasz? i kazda z nas a jeszcze dolączyla Asia Gromulska za wszelką cene chciala usiasc kolo Ciebie w pociagu tzn w przedziale.Ale wtedy sie nieżle pokłóciłysmy, teraz to wspominam ze łzami w oczach ze śmiechu ale wtedy? O rany, ale bylysmy mozna powiedziec zaborcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 14.06.07, 14:49 tak, to tylko bardzo miłe wspomnienia i też nie widzę w tym nic złego. byliśmy wtedy przecież jeszcze dziećmi. A wycieczki do biskupina w ogóle nie kojarzę. może w ogóle nie brałem w niej udziału:))) No i masz rację, zaborcze z Was dziewczyny hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 15:04 No tak, czas robi swoje, ale ta wycieczka byla w 8 klasie. mam nadzieje ze sie nie myle. Adas musze konczyc pozdrawiam z Dobrcza , dziecko przyszlo ze szkoly i czas na obiadek.Pa pa pa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 14.06.07, 15:09 ok, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 15.06.07, 09:01 rain on me karlino całe zalane deszczem, leje jak z cebra. nie ma to jak nadmorski klimat. idę do sklepu po bułki i gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 09:51 a u mnie nie spadla nawet kropelka deszczu , wczoraj cos sie zapowiadalo i lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 15.06.07, 10:10 sabina, daj proszę swego maila, to Ci w prezencie prześlę dwie ładne piosenki. jedną za kilka dni (poniedziałek lub wtorek), drugą, gdy będziesz już opuszczać naszą piękna ojczyznę:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:25 ok. alfa70@gazeta.pl Tylko zeby to nie byly tzw wyciskacze łez, bo jeszcze sie rozmysle i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 15.06.07, 10:30 e tam zaraz wyciskacze :))) po prostu ładne rzeczy, które akurat pasują do sytuacji. moja żona wczoraj żegnała się właśnie ze swoją przyjaciółką. Aśka w poniedziałek leci ze swoimi dzieciakami do męża do londynu. już też na stałe (przynajmniej na kilka lat), popłakały się dziewczyny. zapraszali nas na grudzień, więc jak będę w Londynie, to prześlę Ci telepatyczne, brytyjskie pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:01 Malzonek dzwonil do mnie i dlatego mnie nie bylo na forum. Co do pożegnań to masz racje , nie jest to najweselszy moment , ale z drugiej strony to Anglia nie leży na koncu swiata , i zawsze mozna kilka razy do roku zawitac w rodzinne strony, chocby na kilka dni , albo jak kto woli na weekend.Ty z rodzina w grudniu bedziesz w Anlii , a ja na pewno zjade na swieta do Pl.Przynajmniej takie mam plany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 15.06.07, 12:15 bardzo ładnie mówisz - małżonek, zauważyłem to już kilka razy, duży szacunek ;) Sabina, powiedz, masz obawy przed wyjazdem? Pamiętam swego kolegę z technikum, niejakiego Sikora, który po maturze wyjechał z żoną do Hiszpanii. To były jeszcze czasy przed UE. Załatwił pracę, pobyt, legalne dokumenty i po kilku latach wrócił, bo jego żona nie mogła się tam zaaklimatyzować. opowiadał, że w ogóle nie mieli żadnych przyjaciół. PS. byłem w bibliotece, ale książki, które są mi potrzebne, dostępne są tylko w czytelni. sytuacja się komplikuje hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:29 A wiesz nawet nie zwracalam uwagi na tego "malżonka" ale wydaje mi sie ze tak ladniej brzmi. Co do obaw, to boje sie jak diabli, moze nie tyle tego czy znajde przyjaciól, co samego zycia w obcym kraju.Wiesz , my mamy swoje tradycje , przyzwyczajenia czasami inne spojrzenie na problemy , i wlasnie tego sie obawiam, czy znajde zrozumienie wśród tak obcych mi ludzi i kultury.Obawiam sie tez mojej slabej znajomosci jezyka, bo jezeli go nie podszlifuje to nici z przyjaznia ze sasiadami, a musze Ci powiedziec ze w Wirksworth oprócz nas jest tylko jedna polska rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 15.06.07, 12:36 też bym się bardzo obawiał, choć masz szczęscie, że masz oparcie w rodzinie. ależ jestem dzisiaj w podłym humorze. jak powiedziałby fish z marillion "w jednym z tych kiepskich, cynicznych szkockich nastrojów". pogoda do d..., na dodatek puszczam jeszcze jakieś absolutnie dołujace kawałki. kurczę, chyba trzeba będzie się urżnąć wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:47 Adas teraz Ciebie dopadla handra? To pewnie skutek tej deszczowej pogody u Ciebie.U mnie 35 stopni i slonce tak daje ze wytrzymac nie mozna.Posluchaj Jimmego Somervilla moze pomoze ci pokonac dziadowski nastroj. A urznięcie nic Ci nie da , bo rano mozesz miec jeszcze gorsze samopoczucie.Zrób sobie kawke z mleczkiem i z cukrem i do tego lampke dobrego wina i staniesz na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 15.06.07, 12:55 jimmiego nie mam, cukru nie używam, wina nie lubię ;))) jak widzisz same braki, co za pieskie życie ;)))) gdybym był kobietą to pewnie bym poszedł na zakupy, ale nie pójdę... spoko, humor wróci (przecież nie zawsze człowiek musi być uchachany od ucha do ucha) Sabna, czy chodziłaś do MDK 2 na jakieś zajęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 13:04 Niestety do MDK 2 nie chodzilam , bylam moze raz ale te zajecia nie przypadly mi do gustu , widac bylam nieco bardziej wymagającym dzieckiem, niz pozostali hihihi.Na plac zabaw i basen na terenie tegoż osrodka to owszem czasami poszlam , ale to tez nie bylo to co mi odpowiadalo.W koncu znalazlam cos co w jakis sposób zaspokajalo moje wymagania choc tez w niewielkim stopniu to byl basen na ul.Nakielskiej.Ale tez na krótko.Potem moją uwage przykuło jezioro Gopło i tam jako juz pełnoletnia osoba spędzalam wakacje pod namiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 15.06.07, 13:13 wybredna osóbka z Ciebie:))) Ja z kolei przed dobrych kilka lat grałem w piłkę, nawet z pewnymi sukcesami. później jednak postawiłem na co innego. i tak naprawdę nie miałem czasu na wakacje, bo ciągle trenowaliśmy, ale bardzo mi się to podobało, więc nie narzekam. pamiętasz takiego chłopaka - roberta szałka (starszy o rok), który tak trochę seplenił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 13:23 Taaaak bylam bardzo wybredna i nie zdecydowana , ale pracowalam nad swoim charakterem, tylko ze nieco z marnym skutkiem hihihihihihi Ja pamietam ze w szkole podstawowej bardzo lubiles gre w pilke , pamietasz naszego Wf-ste pana Marciniaka? o rany chyba pomylilam nazwisko.W kazdym bądz razie to byl wąsaty , trochę łysawy gosc. Super nauczyciel , a pamietasz zawody Bialego Misia? Uwielbialam w nich uczęstniczyc i sie wykazywać sprawnoscia i szybkoscia. Natomiast Roberta Szałki nie kojarze.Ale jezeli osiagnąl jakies sukcesy sportowe to proszę napisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 15.06.07, 13:31 pp. marciniak, bauer, staszewska to byli nasi wuefiści. no, białego misia pamiętam, jakżeby inaczej, startowałem też w BIM, Bydgoskiej Olimpiadzie Młodzieży, ale to już w starszych klasach, chyba też w 7 musiałem grać na werblu marsza na pożegnanie ósmych klas. a jak długo ćwiczyłem?? hihihi, ale byłem za to zwalniany z innych lekcji. RObert Szałkowski, możesz go nie kojarzyć, chyba mieszkał koło Czachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 13:43 No taaaaak w Bauerze polowa dziewcząt z naszej klasy byla zakochana , Staszewska niepotrafila mi zatamowac krwi z nosa (pisalam o tym wczesniej) a Marciniak to byl mój najlepszy wf-sta. Masz racje uczęstnictwo Bialym Misiu mialo w sobie dobre strony, ja tez bylam zwalniana z lekcji na rzecz treningów hihihi.Do dzisiaj potrafie bezblędnie wykonac przewrót w tyl, musialam tego uczyc moją córke , ale byla w szoku , ze matka jeszcze cos potrafi.Pamietam tez ze dostalam pale za to ze nie chcialam wykonac przewrotu w przód przez skrzynie.Na samą mysl mam gęsią skórke. Pan Marciniak niech chcial mi jej wstawic ale musial.Tak sie uparlam ze nawet nie spróbowalam czy dam rade z tym przewrotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 15.06.07, 13:46 to zajrzyj do skrzynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 15.06.07, 14:05 są trzy rzeczy (poza oczywiście rodziną) bez których nie mógłbym żyć: MUZYKA, KSIĄŻKI i PIŁKA NOŻNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 15:06 Adas dopiero moglam wejsc na kompa ale i tak tylko na chwilke. Adam, a gdzie ta muzyczka, która miales mi przyslac na poczte?Tam jest tylko strona z WP-muzyka , na której widnieje dlugowlosy , nie zbyt na pierwszy rzut oka sympatyczny gosc.A muzyczka? No chyba ze ja nie umiem jej odtworzyć.Jak mozesz to przeslij mi link do danego utworu, to ja sobie odslucham.To tyle na dzisiaj , pa pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 15.06.07, 15:16 ok, powtórzę operację. dzięki, pozdrawiam, życzę miłego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 17:01 www.youtube.com/watch?v=U7-q1WRaKNg to jest link do jimma sommervilla. Stare ale dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 16.06.07, 09:34 www.youtube.com/watch?v=v5aNNVdYbFo a to jest kawałek, który nieodmiennie od kilku lat mnie wzrusza, tu jest wersja pięciominutowa, a ja na ich płycie mam 16 min. ;)))) PS. co do jimmy'ego. kawałek jest przedni i pomyśleć, że piosenka o geju, który musiał opuścić swe małe miasteczko, bo go nie tolerowali, zrobi aż taką furorę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 11:43 adas wklej poprawnie link, to odslucham ten wg Ciebie wzruszajacy utwór. Ale u nas wczoraj wieczorem rozszalala sie burza , mozna powiedziec horror,tak ciskalo piorunami ze niebo rozblyskiwalo niczym w sylwestrowa noc.Mam w ogrodzie 4 dosc dorodne brzozy i tylko skladalam rece do boga , aby piorun nie walnąl w jedną z nich.A u ciebie jak bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 16.06.07, 12:55 wpisz w youtube ARCHIVE AGAIN i znajdziesz ten kawałek, jest wielki, wierz mi. U nas burze dopiero dzisiaj od rana, ale takie, że strach jest ;))) leje jak z cebra, wszyscy kisimy się w domu, ogladając mini mini :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 16.06.07, 16:18 Witam wszystkich tu obecnych i pozdrawiam serdecznie:) Muszę Wam się pochwalić.....spotkaniem z P.Grażynką. Z poznaniem się po tylu latach nie było problemu ale przyznam sie szczerze że obawy miałam...... Tyle lat jednak upłyneło a ja już nie jestem tą małą Izunią ale za to P.Grażynka nie zmieniła się wiele.Wciąż powtarzam że to niesamowite i pewnie gdzieś to było zapisane aby doszło do takiego spotkania ,mam tylko nadzieję że nie ostatniego... Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 16.06.07, 17:20 Sylwio i Adamie ,widzę że forum prężnie funkcjonuje dzięki Wam i utrzymuje się w czołówce.W związku z tym że moje dzieciaczki wybyły na trochę z domu i komputer jest wolny (cud !!!!) troszkę sobie popiszę w spokoju. DziS calą rodzinką mieliśmy się wybrać na powitanie lata do Myslęcinka ale w związku z zapowiedziami strasznych burz i gradobicia popołudniu nad BydgoszczA zostaliśmy w domku .Gdy patrzę teraz w pogodne i piękne niebo nad Bydgoszczą szlak jasny mnie trafia .Mam nauczkę na przyszłośc aby nie zawsze wierzyć w prognozy: ale przynajmniej wziełam się do solidnego wysprzątania kuchni która już od dawna krzyczała o ratunek :)) Pozdrowionka z słonecznej Bydgoszczy.Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 17.06.07, 10:44 właśnie skończyłem szykować obiad - szczotką wyszorowałem młode ziemniaki, ubiłem kotlety schabowe (okropność) i przygotowałem surówkę. teraz obstawiam się książkami i trochę się pouczę. Muzyka dotarła? JAk wrażenia? Może dzisiaj FC Barcelona - mój ukochany klub i miasto (poza Bydzią, oczywiście) - zdobędzie mistrzostwo Hiszpanii,choć prawdę powiedziawszy musi się wydarzyć cud... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 09:58 witam no i nici ze świętowania. barca nie została mistrzem Hiszpanii, co za dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:11 Ja tez witam. Przykro mi , ze nie bedziesz mial powodu do swietowania, moze pocieszysz sie czyms innym ? np. pisaniem ze mna? Ja dzis od rana kosilam trawnik , pielilam grzadki i jestem skonana, kurcze jaka to ciezka harówka , zamiast sprawiac mi przyjemnosc to odczuwam zniechęcenie.Ale za to milo jest posiedziec wśród wypielęgnowanych rabat kwiatowych. Co do muzyczki nad którą się wzruszasz to .......... kurcze jak dla mnie to trocze dolująca.No chyba ze sie w ogóle nie znam na tym.A jesli chodzi o zwiastun filmu , który mi przeslales , to zapowiada sie calkiem nie zle .Cala Anglia:))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:15 witam biszkopcie chętnie poklikam, by osuszyć łzy po tym, jak moja KOCHANA BARCA, nie zdobyła tytułu :))) Możemy uściślić, bo się pogubiłem? Dostałaś zespół Riverside "I Turned you down" oraz Archive "Again" ( z youtube teledysk). Natomiast powiedz, o jaki zwiastun chodzi, bo się lekko zgubiłem, ale w weekend byłem zakręcony jak słoik na zimę. Na zakwasy dobry jest sok pomidorowy, ale bez alkoholu oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:30 Jesli chodzi o "I Turned you down" to mam problem z odtworzeniem.A jesli mówimy o teledysku z youtube to wlasnie to jest dla mnie dolujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:37 archive rzeczywiście nie grają wesoło, ale mnie się to podoba. Ty też nie lubiłaś kiedyś DM, a później hihihi. Zawsze możesz zapodać Jimmiego albo Army of Lovers (jest tego sporo na youtube). Ostatnio przeglądałem jakieś płyty z lat 80. Jakie wtedy chodziły kawałki - Lady Pank Mniej niż zero, Sztuka latania, Oddział Zamknięty - Obudź się, Ten Wasz Świat, Horror (szła biedronka po zasłonkach, pamietasz), Aya RL (Skóra, Nasza Ściana), Classix Nouveaux (Never Never Comes), TSA, Turbo, Maanam, Republika, Urszula i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:48 Adas DM tak mna kiedys zawladnęlo ze przez dobrych kilkanascie lat bylą ich "oddaną" fanką.Mialam przetlumaczone na j. polski kilkanascie utworów z ich plyt.Teraz to nie problem ale wtedy w tamtych latach? Nawet posunelam sie do tego aby mój fryz choc troche przypominal fryzurke Davida Gahana. Z biegiem lat trochę przystopowalam , ale do dzis pozostal mi sentyment do nie których utworów, i chyba tak juz pozostanie. A wymienione przez Ciebie zespoly z lat 80 mają w sobie to cos.Z tych wymienionych to lubilam posluchac Republiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:58 Moja siostra - Magda - jest ich zaprzysięgłą fanką. Teraz już się trochę ustatkowała, ale kiedyś też tylko Dave, Martin czy Andy (chyba). Miała jakieś fryzy a'la DM, jeździła systematycznie na ich zloty. Mi to nie przeszkadzało, bo wolałem,że słucha tego niż disco polo :)))) A ja b. lubiłem Sinead O'Connor, ależ mi się ona kiedyś podobała. JAk tam Twoje brzózki po wielkiej burzy, przetrwały nawałnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:08 Wyobraz sobie ze zadna z brzózek nie ucierpiala , a maja grubo ponad 10 metrów wysokosci.Tak wiatr targal nimi ze strach bylo patrzec , ale widac są silne i dobrze ukorzenione, w koncu sama je sadzilam. A co Ci sie podobalo w Sinead O' Connor czyzby jej fryzurka? HIHIHI Muszę Ci sie pochwalic ze mój malżonek pięknie gra na gitarze klasycznej, próbowal mnie swego czasu nauczyc grac , ale ja jestem anty talent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:13 widać masz dobrą rękę do roślin. A brzozy mają podobno bardzo dużo dobrej energii. jeśli rosną u Ciebie wybujale, to znaczy, że w dobrym miejscu żyjesz. W Sinead podobało mi się wszystko :)) A jakie ma piękne oczy, zauważyłaś. Po prostu niebiańskie. Też kiedyś próbowałem pitolić na gitarze (wiadomo, jak umiesz grać, to łatwo poderwać dziewczyny), ale miałem za mało cierpliwości. A wyobraź sobie, że po przedszkolu miałem iść do szkoły muzycznej - miałem nawet skierowanie - do klasy skrzypiec. Jednak nie miał ze mną kto dojeżdżać i wylądowałem w SP 11, z Sabiną Młyniec w klasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:21 adas no no a co ? zle Ci bylo z Sabina w klasie? A kto odwalal za ciebie rysunki na plastyce?? :))))))))))))))))))) A ja tez dostalam skierowanie do szkoly muzycznej hehehe i tak jak ty do klasy skrzypiec, i powiem Ci ze gdybym dostala sie do klasy fortepianu to poszłabym bez wahania.Pamietam ze bylam bardzo zawiedziona ze nikt z mojej rodziny nie pokierowal mną w tym kierunku.Jako dziecko uwielbialam sluchac gry na fortepianie. Adas musze konczyc, moze uda sie mi jeszcze dzis skorzystac z kompa, ale troche pózniej.PA PA PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 13:34 źle mi nie było, wręcz przeciwnie. za rysunki będę Ci wdzięczny - może nawet do końca życia, bo bez Twojej pomocy z plastyki pewnie bym nie wyszedł z podstawówki ;))) Ja też mocno żałowałem, że nie poszedłem do muzycznej, ale upodobanie do muzy zostało. był zresztą taki okres, że systematycznie chodziłem do filharmonii, a w domu mam spory zestaw muzyki tzw. poważnej (poza oczywiście rozrywkową). To pewnie do jutra. dzisiaj przyjeżdża do mnie kolega ze studiów, z którym wypilismy morze alkoholu pod wszelaką postacią (głównie taniego wina, hahaha) i podejrzewam, że też będziemy się rozweselać. Ponadto czeka mnie siłownia, a muszę nadrabiać braki, bo z pomiarów wyszło, że jestem za cieńki w klacie ;))) Dzięki za bardzo miłe przedpołudnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 16:56 przypomniałem sobie, jak chyba w 6 klasie przebiłem sobie cyrklem metalowym dłoń miedzy kciukiem a palcem wskazującym. pamiętam też, że Majka zapisała się w mojej osobistej historii - dała mi dwóję w 6 klasie. to była moja pierwsza (!!!) pała w szkole. ależ to przeżyłem. ta trauma wpłynęła chyba na moje późniejsze niepowodzenia szkolne hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:31 dzień dobry!!! witam po dość ciężkim wieczorze hihihi, głowa boli - coś jakby mieć na niej za ciasny berecik. jednak było miło. powspominaliśmy z kolegą dawne czasy (Sabina jak wiesz, we wspomnieniach jestem dobry). zwłaszcza nasze ówczesne miłości :) a muszę powiedzieć, że na roku było 150 osób, z tego tylko 11 facetów. konkurencja zatem żadna ;))) ale teraz jesteśmy już statecznymi głowami rodzin hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:42 witam Cie serdecznie w deszczowy poranek. No tak, po takim wieczorze jak piszesz to sie nie dziwie , ze glowa cie boli.Najlepszy jest podobno kefir na zlagodzenie objawów tzw.kaczora.Na takie spotkania jest najlepiej wybrac dzien w którym nazajutrz mozna poleniuchowac. Ja pamietam ze z Iwką spotkalam sie w wakacje( po kilku latach ciszy) na szczęscie moja córka byla u babci , zatem mialysmy pelen luzik i powiem Ci ze jeden dzien na wspominki to bylo malo.hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:49 a u nas wreszcie wyszło słońce, robi się ukrop. skutki uboczne kaczora łagodzę właśnie wodą mineralną z dodatkiem żeń-szenia, zielonej herbaty i trawy cytrynowej. bardzo dooobre. niestety, bylismy z kolegą w takiej sytuacji, że nie mogliśmy zrobić sobie spotkania np. w weekend. ale nie z takich opresji się wychodziło ;) My wczoraj też gadaliśmy do późnej nocy, a mówią, że tylko kobitki plotkują hihihi mam też plecaku dwie fajnie płytki - nową aptekę i pogodno. jakoś przetrwa się do końca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:01 Faceci pod tym wzgledem , nie róznia sie wcale od kobitek. A co to za woda mineralna z takimi dodatkami? Sam zrobiles taką mieszanke czy kupiles gotową wode? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:17 aż tak zdolny nie jestem, a szkoda ;))) taką wodę można kupić w marketach. są jeszcze z aloesem i zieloną herbatą oraz z guaraną i yerba mate. wszystkie trzy rodzaje są bardzo smaczne, no i setka tej wody ma tylko dwie kalorie, hahaha. jak tam emocje przed wyjazdem? zbliża się wielkimi krokami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:36 Jak bede w Bydzi to muszę sie koniecznie rozejrzec za taka woda , bo u nas takiej nie widzialam. Emocje sa , a jakże ! Jak narazie to jestem pełna nadziei ze dam rade i wszystko ulozy sie jak najlepiej.Ale czas pokaze swoje i wtedy bede sie zastanawiac czy dobrze zrobilam.Pocieszam sie tym ze nie ja jedna stoje przed takim dylematem i takich kobiet w identycznej sytuacji jest sporo.A dobre rady z innych forów dają mi nadzieje i jako taki wewnętrzny spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:45 no widzisz, a w pięciotysięcznym karlinie są takie wody;))) najważniejsze, że będziecie razem, to według mnie podstawa. reszta się ułoży, zresztą Twój mąż jest już w Anglii zasiedziały, więc na pewno będzie Wam łatwiej. ostatnio przeglądałem zdjęcia i okazało się, że mam sporo legitymacyjnych fotek naszych kolegów - Harmaty, Czachy, Chwiłki, Fida, Tomali, Przemka Chrustowskiego (tak miał chyba na imię, prawda). ale jazda - jak my wtedy wygladalismy, dziwne fryzy, jakieś koszulki z tak dużymi kołnierzykami, że można sobie obojczyk połamać. po prostu hard core;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:55 A ja nie mam zadnej fotki buuuuuuuuuuuuuuu tylko klasowe.Musze konczyc mam rozmowe z moim na skype.PA PA jeszcze sie odezwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 11:01 jasna rzecz, rozmawiaj, rozmawiaj A co do wątpliwości związanych z wyjazdem - ktoś powiedział "jakie to proste przejść przez przeszkodę mostem". i "nawet gdy stoją mury, to łatwiej zbiegać w dół niż gonić do góry". Ja akurat jestem taki, ze nie martwie się na zapas, co czasami moją żonę doprowadza do szewskiej pasji, ale taki już jestem. Moje motto "Po co te emocje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 12:17 A propos wczorajszego pisania o muzyce. Kojarzysz ten tekst ;))) I want somebody to share Share the rest of my life Share my innermost thoughts Know my intimate details Someone who'll stand by my side And give me support And in return She'll get my support She will listen to me When I want to speak About the world we live in And life in general Though my views may be wrong They may even be perverted She will hear me out And won't easily be converted To my way of thinking In fact she'll often disagree But at the end of it all She will understand me I want somebody who cares For me passionately With every thought and with every breath Someone who'll help me see things In a different light All the things I detest I will almost like I don't want to be tied To anyone's strings I'm carefully trying to steer clear Of those things But when I'm asleep I want somebody Who will put their arms around me And kiss me tenderly Though things like this Make me sick In a case like this I'll get away with it Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 14:50 A jakże bym miala nie kojarzyć tego tekstu. Przeciez to jest "Somebody" DEPECHE MODE jeden z moich ukochanych utworow spiewa go MARTIN GORE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:01 bo to ładne jest rzeczywiście ;)A gOnzo ciągle katowal nas (mnie na pewno) Dark Side of the Moon Pink Floyd. Uff, uporałem się z tekstami. teraz muszę jeszcze dopilnować składania stron i jestem wolny (czyli za jakieś 3 godz.). ale ulga. Podobno od dzisiaj youtube jest dostępne w polskiej wersji językowej. Jak dopadnę do skanera, to Ci zeskanuję zdjęcia klasowych ziomków, ale bedzie ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:07 Caaaały Gonzo.Pamiętasz jak pozwolił nam w rzuć gume na lekcji? A dlaczego ? bo sam przyszedl z gumą i okazal nam troche dobroci.hihihihi Koniecznie przeslij mi te zdjęcia , tez chce sie posmiac.A Diabla masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:15 gdybym miał fotke Diabło, to bym sobie ją wrzucił jako tapetę do kompa ;) Niestety, mam tylko fotki trochę mniej przystojnych kolegów A pamietasz na Gdańskiej (dawne Al. 1 Maja) takie stanowisko, gdzie robiło się zdjęcia tzw. pięciominutówki? Sam mam takie wklejone do swojej legitymacji z klubu piłkarskiego. Normalnie porażka na całej linii :))) Muszę zatem popytać znajomych o to, czy mają skaner... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:21 Adas rycze ze smiechu!!!!!!! normalnie sie poplakalam , uwierz mi . Pamietam to stoisko , ale nie mialam odwagi zrobic sobie tam zdjecia. O rany niemoge pisac, ale mnie rozbawiles, kurcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:27 zdjęcia stamtąd wychodziły czarne jak węgiel. ja na tym legitymacyjnym mam oczy wybałuszone normalnie jak ... Diabeł. taki wypłosz ze mnie był ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:34 Adas blagam miej litosc , ja sobie wyobrazam to i niemoge przestac sie smiac.Dobrze ze mojej Kamili niema , ta by sobie pomyslala o mnie......... Jak zywy stanął mi przed oczami Diablo, on byl rudy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:36 raczej szczerbaty i miał zaj... wyłupiaste oczy. a włosy - taka gęsta szczecina, chyba rzeczywiście był ryży. a pamiętasz, jak kiedyś na polskim kaleczył czytanie. myślałem, że gonzo go normalnie rozszarpie. diabeł coś tam czytał, że niby spółgłoski tańczą ;))) ja wtedy prawie ze śmiechu leżałem zwiniety pod ławką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:41 Rzeczywiscie on mial problemy z czytaniem , w zasadzie to ze wszystkim mial klopoty, ale zbytnio sie tym nie przejmowal.Czy to on chodzil w za szerokich spodniach przed kostke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:44 podobno ciuchy kupował bezpośrednio u armaniego i dolce gabana. nie gardził też fatałaszkami od versace i arkadiusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:48 Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Adam ja nie moge. Moj makijaż sie rozplynąl ide do lazienki sie umyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 15:56 no co TY? Trochę żartów i wymiękasz? A pamiętasz M. Saw? Ona ciągle była taka wystraszono jakby przed chwilą obejrzała jakiś horror. miałem wrażenie, że boi się, żeby jej nagle coś z tyłu na plecy nie wskoczyło. podobnie jak Ty, nosiła często białe skarpeteczki, sandałki i takie dłuższe spódnice, mini nie były chyba wtedy w modzie. gdyby dziś MS przenieść do szkoły to pewnie by chodziła z gołym pępkiem ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 16:05 Biale skarpeteczki w polączeniu ze sandalkami byly w owym czasie na miejscu.Ale jesli chodzi o spódnice za kolanko to juz to nie byl mój styl.Przypomnialo mi sie jak czacha przyparl M.S.krzeslem do sciany o rany jak ona sie szamotala , czacha i inni mieli taki ubaw z tej biednej dziewczyny a ona niczym syrena zaplatana w siec próbowala sie za wszelką cene uwolnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 16:10 faceci chodzili natomiast w takich butach za kostkę - ale to był odjazd, ewentualnie w chińskich trampkach. Wtedy powstał dowcip - jaki masz numer buta? 42 ktoś odpowiada. A śmierdzi jak 48 ;)) Sabina, czy Ty pamiętasz do jakich szkół poszli ludzie z naszej klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 16:19 Grazyna Schm. zdaje sie do Liceum Handlowego , Gosia Kwiat do LO 2 , Dorota Nach do medyka Wojtek "Rucio" do rolniczej a reszta ? nie mam bladego pojęcia.Mariola Saw chyba do krawieckiej.Kasia Górska poszla jako kaletnik ale nie wiem gdzie ta szkola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 16:23 ja w ogóle tego nie pamietam muszę jeszcze dzisiaj pojechać do kołobrzegu obkupić się przed wyjazdem do Italii. Muszę kupić jakieś okulary przeciwsłoneczne (fajne są z firmy Uvex), jakąś czapkę bejsbolówkę, jakiś polar i zabrać trochę jurków, czyli euro. Kiedy Twoja Kamila kończy rok szkolny, w piątek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 16:31 No tak , nie długo czeka Cie piękna podróz do slonecznej Italii , musisz koniecznie kupic full wypas okularki.To musisz sie pomalu zbierac na zakupy, bo chyba nie chcesz na ostatnią chwile wpasc do sklepu. W piatek ma zakonczenie roku , odbieramy swiadectwo , opinie i jade do tlumacza. No dobra Adas milo bylo posmiac sie dzisiaj , i uwierz mi dawno tak sie nie usmialam do łez.Trzymaj sie cieplutko i zycze udanych zakupów.Pa pa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 16:35 cała przyjemnośc po mojej stronie O czym szumią knieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 20.06.07, 01:04 dobranoc wszystkim! właśnie skończyłem się uczyć i w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku idę spać. gaszę światło, wyłączam muzykę (do nauki musi mi coś grać obok, inaczej nic mi do łba nie wchodzi), biorę szybki prysznic i lulu.Karaluchy pod poduchy, dobranoc pchły na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 21.06.07, 01:58 jest druga w nocy. skończyłem zakuwanie i padam na pysk. ide spac, bo jutro (cholera to juz dzisiaj) trzeba wstac o szostej rano do roboty. To jest normalnie fenomenalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 21.06.07, 15:52 witam tyle pracy, ze nie wiadomo w co rece wlozyc. znikam, w kolobrzegu czapek ani fajnych okularów nie bylo. zamowilem wiec przez net mp3 i plyte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 21.06.07, 19:01 cześć sabina witam po dłuższej przerwie. byłem nieobecny na forum w "normalnych" porach, bo w pracy był lekki bałagam organizacyjny i wujek Adam musiał oczywiście kilka spraw wyprostować. Zmęczony jestem jak koń po westernie, ale wychodzę na prostą. Co u Ciebie, bo jak widzę cisza jak makiem zasiał. Dobrcz zalało, czy co :)) Kołobrzeskie zakupy kompletnie ni wypaliły. Czapki były tylko w dziecięcych rozmiarach, fason okularów do kitu. Ale się pocieszyłem zakupami w necie. Przed chwilą dostałem też listę tego, co trzeba zabrać do Włoch, np. 2 pary kapielówek i 1 ubranie "niedzielne" hihi Czy knieje ode mnie doszły do Ciebie. To kawałek, który ostatnio zwala mnie z nóg i przenosi w knieje i inne chaszcze szumiące. Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 11:33 witam Cie po przerwie. Dobrcza jeszcze nie zalało , ale zrobilo sie dosc chlodno jak na pierwszy dzien lata. Widzisz Adam, Ty nie masz czasu zajrzec na forum do poludnia , czego sie wcale nie dziwie , przeciez Ty pracujesz , a ja po poludniu mam problem skorzystac z komputera, bo jak sie zdązyles juz zorientowac moja corka grzecznie mnie wyprasza i sama zasiada przed kompem.Ponadto na okrąglo ściąga jakies filmy z internetu, i wtedy prędkosc mojego łacza jest taka ze strony w internecie otwieraja sie z prędkoscia ślimaka.Dlatego daję sobie wtedy spokój , bo nie sposób wyslac jakiejkolwiek wiadomosci.Korzystając z okazji ze córa jest na zakonczeniu roku szkolnego , moge tu chwile pobyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 22.06.07, 11:52 tak, całe dzieci doby internetu ostatnio rzeczywiście miałem w robocie młyn jak 150, ale jest już OK. Teraz czekają mnie w weekend egzaminy, więc sporo się uczę, ale forum utrzymamy w czołówce:))) Doszły do Ciebie Knieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:00 Adas nic do mnie nie doszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 22.06.07, 12:06 chyba mam zawirusowną skrzynkę ;)) Ale to nic w poniedziałek Ci prześlę po prostu piekny kawałek zespołu Pogodno. A ja z niecierpliwością czekam na swoje prezenty ze sklepu internetowego, tak na zakończnie roku szkolnego hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 22.06.07, 12:00 a propos netu. ja z tego wybrnąłem w ten sposób, ze do swego laptopa kupilem bezprzewodowy modem z Orange'u. Transfer jest nawet OK i nikt mi na kompa nie siada, bez mojej zgody (a nikogo poza żoną do niego nie dopuszczam) i jest porządek. Dzisiaj wieczorem mamy małą imprezę. Spotykamy się w kręgu znajomych na tzw. psychohigienach. Dziś wieczór hiszpańki. Robimy hiszpańskie żarcie, trochę tamtejszej muzki i szafa gra. Jedziesz dziś do Bydzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:07 Do Bydzi dzis nie jade , pojade w poniedzialek. Nooooooooo to super, musicie sie jeszcze zaopatrzyc w dobre hiszpanskie winiucho hihihi.Mój malzonek ostatnio u siebie w restauracji organizowal wieczor hiszpanski , mowil mi jakie potrawy zaserwowal gosciom, ale ja zapomnialam.Zreszta gotowanie nie jest moją mocną strona w odróznieniu od mojego lubego.On w tym jest bardzo dobry a przede wszystkim cholernie szybki :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 22.06.07, 12:12 spoko, spoko, wino już też jest :)))) przygotowujemy gazpacho - taki chłodnik z pomidorów, paelle - ryż, mięso, ryby, owoce morza i szafran, tapas - przekąski, sangria (wiadomo), oraz takie bagietki, które smarujesz połową pomidora, dodajesz oliwe i czosnek. też lubie się bawić w kuchni, choć raczej hobbystycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:17 www.lemistral.co.uk/ To jest link do restauracji w której pracuje mój mąz.Jak chcesz mozesz sobie poczytac, bo zapewne znasz bardziej angielski aniżeli ja :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 22.06.07, 12:24 no, no, pachnie francją na kilometr ;)) szyk normalnie, ale ceny OK. Jak będę podróżował po świecie to się tam zatrzymam, hahaha, tylko najpierw muszę trafić szóstkę w totka. a propos angielskiego - jutro od 14 mam z niego egzamin ustny. wchodzę jako pierwszy, bo tak wynika z listy, ale jak mówią the sooner, the better. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 15:10 Adas, dostalam od ciebie knieje, milutki jest ten utworek- naprawdę , bardzo przyjemnie sie go slucha. Jutro bede trzymac kciuki za Ciebie , ale i tak wiem ze poradzisz sobie doskonale.Trzymaj sie cieplutko pa pa. PS Twoja skrzynka jest ok, to z moją są problemy :(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 22.06.07, 15:37 dzięki, wsparcia nigdy za dużo. a za trzymanie kciuków weź się lepiej w niedziele o 13.00. wtedy mam egzamin z logiki - normalnie kosmos ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 22.06.07, 22:41 powoli zbieramy się na wieczór hiszpański (właściwie powinno być noc), opiekunowie są, moja ubrała się na biało-czerwono, ja zakładam koszulkę reprezentacji hiszpanii i wio. Zanim jednak pójdziemy musze jeszcze zmienić chomikowi sciółkę. kupilem go mojej córce, ale sybko jej się znudził i teraz śmierdzi u mnie w pokoju :))) ale bardzo go lubie - jest taki pocieszny. To na zakończenie miłego weekendu, pysznego grilla i co tam sobie wymyślisz, choć pogoda ma być mała wakacyjna. pzdr adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 23.06.07, 20:27 wróciłem z koszalina z niezłym efektem. angielski poszedł perfect, podobnie jak reszta przedmiotów. teraz zakuwam dalej, bo jutro od rana kolejny dzień sesji. a w karlinie robi się coraz cieplej... Życzę miłego wieczoru i oddaje CI 400 wpis ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.07, 11:01 400 wpis jest moj :)))))))))))) Gratuluje pomyslnie zdanego egzaminu.Jade do miasta na Dni Bydgoszczy, bo tutaj straaaaaaaszne nudy, choc pogoda w kratke , to mysle ze milo spędze niedziele na Starym Rynku , ponadto w poniedzialek ide do tlumacza ze swiadectwem i opinią. Jak sie udala noc hiszpanska? Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 24.06.07, 12:53 Witaj Zachęcam do spędzenia czasu na Starym Rynku ,jest dużo fajnych imprez,z mężem dziś wybieramy sie na Marylę Rodowicz.Szczególnie moje dzieciaczki są zachwycone bo udało im sie zdobyć autograf lidera zespołu hip -hopowego Grupy Operacyjnej którzy mieli na Starym swój koncert bodajże w piątek no a ponadto córa ma z nim zdjęcie a syn w odpowiedzi na swojego maila do lidera doczekał sie całkiem sympatycznej odpowiedzi i teraz w domu zapanowała fascynacja Grupą Operacyjną:)) Oby tylko dziś pogoda sprzyjała czego i Tobie życzę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 24.06.07, 20:33 a w karlinie, przynajmniej w jednym domu (haha), króluje ostatnio Apteka i Pogodno..., zwłaszcza Knieje. Już nikt poza mną nie może tego słuchać (szczególnie dzieci, bo jest w tekstach trochę grubego słownictwa). To były dwa bardzo ciężkie dni. W sobotę egzaminy, dzisiaj powtórka z rozrywki. Na 5 zaliczyłem egzamin z historii wychowania (straszna kobyła) oraz na 3 logikę. Nie muszę chyba dodawać, że większą satysfakcję sprawiła mi pozytywna ocena z tego drugiego przedmiotu. Tak więc do końca pozostał mi jeszcze tylko jeden egzamin z psychologii rozwojowej i osobowości. W sobotę za tydzień u księdza profesora doktora habilitowanego Z.K. - będzie wesoło. Jak udał się wieczór hiszpański? No rewelacja, jedzonko było pyszne, dodatki - kastaniety, muzyka też. Tylko że zakończyło się... po polsku :))) NA drugi dzień rano był trzeci oddech kaczuchy, ale jakoś się przeżyło. Teraz w kolejce dzień włoski (wiadomo przed wyjazdem do Caldonazzo). Planujemy też wieczór rosyjski, choć nasze wątroby mogą tego nie wytrzymać hihihi. Fajnie macie, dziewczyny, że w Bydgoszczy są jakieś imprezy plenerowe, zawsze coś się dzieje. Ale wiadomo, Bydzia jest najlepsza i już. Rozpisałem się, a tu pora kończyć. Trzeba trochę pomieszkać, porozmawiać z drugą połową, uśpić dzieci. No to do usłyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc - grazyna Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.07, 21:03 Adasiu - gratuluje . Psychologia rozwojowa tez "mala kobylka" , ale poradzisz sobie i z tym ./ H.Zebrowska musialam "miec w jednym paluszku" - tez teraz tak jest ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 25.06.07, 08:32 Sabina, kup sobie dzisiaj NAJ, to poczytasz o swoim koledze z 8b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 09:54 Pani Grażyno Jeszcze moja żona, która kończyła resocjalizację, też miała Żebrowską. Teraz, a przynajmniej na mojej uczelni, obowiązuje Jean Piaget. Też opasłe tomisko, żeby niky nie myślał, że bedzie łatwiej :) Na szczęście mnie ps. rozwojowa (mamy razem z ps. osobowości) łatwo wchodzi do głowy, bo często teorię konfrontuję z praktyką. Myślę zatem, że nie będzie źle. Odpowiedz Link Zgłoś
sony42 Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 25.06.07, 15:00 Oj Izuniu nie masz sie czym chwalic ze zostawilas swoje male dzieciaczki same a Ty poszlas na dyskoteke i w dodatku z mezem oj Izuniu popraw sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 10:28 dzień dobry Coś słychać? Czy głucha cisza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:08 pzdr z deszczowego koszalina Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 27.06.07, 11:34 Witam Adamie W Bydgoszczy pogoda też nienajlepsza,od wczoraj pada jest zimno i pochmurno bbbrrr. Na szczęście pogoda jeszcze mi dopisała w dniu koncertu Maryli Rodowicz .Szkoda że częściej nie ma takich takich atrakcji w Bydgoszczy.Co się dzieje z Sabinką??!!Czyżby opuściła nasze forum na stałe? Serdeczne podrowienia Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 11:42 witaj iza sam nie wiem, pewnie ma jakieś b. wazne sprawy do załatwienia, albo jej się znudziło :) czytałem, że koncert maryli r. był przedni. jakieś trzy tygodnie temu była w koszalinie, podobno przyszły tłumy. podobno - bo nie bylem, nie jestem jej fanem (lubię tylko Małgośke, bo tak ma na imie moja córka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek_uk Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.range86-129.btcentralplus.com 29.06.07, 14:00 Serdeczne pozdrowienia i caluski od Sabinki, kazała Was serdecznie pozdrowic ! i prosiła abyscie sie o nia nie martwili !!!! Dostawca internetu niestety ma awarie i stad ten problem.Sabinka ma nadzieje ze wszystko wkrotce wroci do normy.Sam tez nie moge sobie porozmawiac z własna zona przez Skype.Ale cóż XXI wiek ! Serdecznie pozdrawiam Was a nawed zazdroszcze ze tak ładnie rozbudowaliscie swoje forum.Ja szukałem moich znajomych z lat szkolnych a dokładnie ze SP 56 w Bydgoszczy(Wzgórze Wolnosci) ale niestety----- Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 29.06.07, 21:07 Dzięki za informacje o Sabinie...już się przestrszyłam że opuściła to forum. Piszesz że w Anglii nieciekawa pogoda , pocieszę Cię że u nas również jest brzydko i smętnie.A co do forum to mojemu mężowi też się nie udało nikogo znaleść ale Ty nie pasuj a nuż....Ja też nikogo nie odnalazłam ale za to komuś innemu się przysłużyłam:)) Za jakiś czas znów spróbuję pod innym tytułem, może mi się uda... Serdeczne pozdrowienie z Bydgoszczy dla Ciebie i dla Sabiny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc-grazyna Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.07, 09:18 Witam Was serdecznie . Ucichlo troszeczke , a tak pieknie czyta sie Wasze wspomnienia . Izuniu , nie poddawaj sie , ktos w koncu i z Twojej klasy / naszej / sie odezwie . Mam taka nadzieje . Zachecaj czesciej swoimi wpisami . Jak poszlo Sandruni ? A Michas , co u Niego ? Adasiu - przeczytaj prosze moj wpis na forum o Szwederowie 27.06.- godz.18.35 Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie i dalej niecierpliwie czekam na Wasze wspomnienia . Grazyna H. Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 30.06.07, 14:28 Witaj Grażynko Cieszę się że czasami zerkasz na moje forum. Pytasz jak Sandrze poszło w dwójce no cóż.... nie zawsze dostajemy to co byśmy chcieli .Już Sandra ma papiery złożone w innym gimnazjum i cieszy się bo pod koniec sierpnia jedzie z nową klasą na 7 -dniowy obóz.I pewnie lepiej że tak się stało. Grazynko muszę kończyć jak bedziesz miała już skrzynkę mailową naprawioną to napisz do mnie parę słówek. Serdeczne pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 01.07.07, 10:37 witam serdecznie trochę zaniedbywałem to forum, bo miałem sporo pracy oraz nauki (ostatni egzamin z ps. rozwojowej i osobowości zaliczony, hurrraaa). Pani Grażyno, to cena Naj zwala normalnie z nóg ;). Dziękuję jednocześnie za miłe słowa. Robimy to, co lubimy. Czyli nic nadzwyczajnego (chociaż może jesteśmy w tymi szczęśliwcami, którzy łączą pracę z zainteresowaniami, rozwojem, hobby). Adam, 37-letni przystojny brunet, hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 09:55 a tu nadal cisza, tymczasem ja pracuję w pocie czoła, by zarobić na chleb nasz powszedni. pozdrawiam, miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 09:54 witam podbijam wątek, aby nie spadł w otchłań zapomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 13:01 Sabina Właśnie zeskanowałem zdjęcia naszych klasowych kolegów - wyszło siedmiu wspaniałych, hahahahaha. Prześli Ci tę fotkę na maila. Daj tylko znać, kiedy Twój dostawca internetu będzie gotowy do uruchomienia usługi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc-grazyna Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.07, 19:08 Adasiu , sprawiles mi wielka niespodzianke . Dziekuje za to zdjecie . Rzeczywiscie "silna grupa sportowcow" . Pamietam Wasze buzie , choc nie Wszystkich z Imienia za co przepraszam . Mozesz po kolei mi je przypomniec .Prosze . Krzyska ,Przemka i Ciebie rozpoznalam od razu . Zeskanuje zdjecia ze szkolnej imprezy , na ktorej jest pani Danka Parafinowicz i tez je Tobie przesle . Moze beda nastepne wspomnienia , o ktorych tak piknie na tym forum piszecie . Pozdrawiam Was Wszystkich / co dzieje sie z Sylwia i Izunia ?/ Gdzie podziali sie pozostali Absolwenci z tamtych lat ....i Was zachecam do wspomnien - dolaczcie do Izy , Sylwii i Adama Grazyna Hinz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc- grazyna Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.07, 19:09 Przepraszam Cie Sabinko za Sylwie . Sylwia to inne wspomnienia Grazyna Hinz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 05.07.07, 20:52 witam dzisiaj mieliśmy wolne, więc z żoną i córką pojechaliśmy do kołobrzegu. pogoda pod psem - wiatr, ulewny deszcz i zimno - ale dorsz i surówka palce lizać. podobnie jak lody i aromatyczna kawka. później "moja" poszła na zakupy, a ja z kulką (czyli córką) na shreka 3. bardzo fajny filmik, a kino zapchane do ostatniego miejsca. uśmiałem się aż mnie zawiasy w szczękach bolą. Pani Grażyno cieszę się, że zdjęcie sprawiło choć trochę przyjemności i obudziło może miłe wspomnienia. Pozdrawia, Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 06.07.07, 10:44 sabina nie jestem biegły w składaniu życzeń, więc w dniu urodzin po prostu NIEBA!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 07.07.07, 18:28 wyjezdzam do włoch an 3 tyg. pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 10:45 Witajcie kochani !!!!!!!!!! W koncu naprawili mi lacze internetowe.Moja radosc niema granic.Mysle ze juz bedzie dobrze, choc musze Wam powiedziec ze juz po malu tracilam nadzieje, ze jeszcze sie odezwe.Ale teraz bez watpienia moge powiedziec ze jestem i oby tak pozostalo najdluzej.Dziekuje Adas za zyczenia urodzinowe,wiem ze jestes w slonecznej Italii i zazdroszcze Ci ciepelka , ktorego tutaj jak na lekarstwo.Dzieki tez za zdjecia naszych kolegow klasowych.Powiem Ci ze bardzo sie wzruszylam patrzac na te niewinne twarzyczki hihihihi.Pozdrawiam Was cieplo i serdecznie.Caluski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 12:07 Hej wszystkim. Widze ze na forum zapadla cisza.Pewnie pogoda wszystkich rozleniwila.Musze podbic nasze forum , bo przepadniemy w otchlan.Pozdrawiam serdecznie i zycze milego wylegiwania sie nad jeziorem , morzem , basenem, oceanem itd.Pa pa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 21:16 witam serdecznie. Co jest z Wami ? Dlaczego nikt tu nie zagląda ? Rozumiem ze wakacje itp , ale nie mozemy dopuscic do upadlosci naszego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 18.07.07, 21:53 Witam Cie serdecznie Nie zaglądam tu często ale jesli zauwaze jakis znaczny spadek w dol naszego forum to obiecuje ze bede podbijac wątki wiec sie nie martw .Adam juz pewnie niedlugo wroci z wakacji to bedziesz miala znow z kim dyskutowac:)i forum wroci na czolowke Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip.t-dialin.net 23.07.07, 16:19 Jak widze musicie miec piekna pogode bo nikogo nie ma.Jednak juz wyprzedzaja inni wiec trzeba napisac bo zniknie to calkowicie na dole.Mamy problemy z pogoda czego nie zycze nikomu ,mam nadzieje po urlopach bedziecie jechac dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 29.07.07, 10:43 Ciao Wróciłem w końcu z Włoch - bardzo drogich i gorących. W Mediolanie było jeszcze drożej i goręcej niż w naszej bazie, a w Wenecji jeszcze bardziej drogo i jeszcze bardziej gorąco niż w Caldonazzo.Przez 3 tyg. temperatura nie spadała poniżej 35 stop. Cieszę się, że wróciłem do kraju, bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma; wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Święte i świetne słowa. Sabina, co u Ciebie. Jeszcze w Polsce, czy już w Wlk. Bryt. Pozdrawiam i liczę, ze forum ponownie wróci na szczyty popularności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 09:58 halo, halo, jest tu ktos? Przecież pada wszedzie, warto zatem poklikac... Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 01.08.07, 10:19 Witam Co tu tak ucichło??!! Adam,Sabina co się z Wami dzieje? Pewnie wszyscy powyjeżdżali na wakacje... No nic odezwę sie za jakiś czas to może na kogos trafię tymczasem ślę pozdrowienia wszystkim którzy tu zajrzą. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:29 witaj iza niektórzy jednak są w pracy ;) Co słychać w Bydgoszczy, jaka pogoda? Pada? Bo w Koszalinie od trzech dni dosłownie zalewa ulice i jest strasznie zimno. Ładna jesień tego lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 05.08.07, 11:03 de profundis clamavi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 10.08.07, 14:28 forum idzie na dno jak czarownica z kamiennym balastem u nog. moze to tylko wakacyjna tendencja..? Podbijam zatem watek i zycze wszystkim czytelnikom milego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 13:23 Witam Dzisiaj jade do Bydgoszczy na 5 (slownie piec) dni, huuuuuuuuuura. Ciesze sie jak dziecko. W planach odwiedziny Wzg. Dabrowskiego, moze sie nawet uda wejsc do szkoly :) Pozdrawiam i koncze z nadzieja, ze moze ktos sie w koncu odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.07, 23:03 Witam Was Kochani po dlugiej nieobecnosci , ale sa wakacje , no i czasu niewiele , wyjazdy , spotkania i w ogole. Jestem ostatni tydzien w PL , tak ze i czas wypelniony po brzegi wszelkimi obowiazkami zwiazanymi z przeprowadzka, no i ten przeklety stres .Mysle ze nastepny moj wpis bedzie dopiero z Anglii , pozdrawiam serdecznie, Adas Ciebie pozdrawiam szczegolnie cieplutko i obiecuje ze w miare mozliwosci odezwe sie na pewno , jezeli nie na forum to na Twoja skrzynke.Jeszcze raz wszystkich serdecznioe pozdrawiam- PA PA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 10:06 Sabina, trzymaj się mocno i sie nie martw, bedzie dobrze. Ostatnio tez zegnalismy znajomych (po raz wtory), ktorzy wyjechali do Anglii. Chwala temu, ktory wymyslil internet. PA. do uslyszenia. PS. Bylem w Bydgoszczy w ubieglym tygodniu i 14 sierpnia odwiedziłem stare katy, tj. Wzgorze Dabrowskiego i nasza szkole. Odwazylem sie i nawet wszedlem do srodka, sentymentalny sie robie. Niewiele sie zmienilo, a nasza klasa ma numer 71! Byly w niej mapy i jakies kamienie w gablocie. Obok sala od j. rosyjskiego - nr 69. Bylem tez w pokoju nauczycielskim i na sali gimnastycznej. Fajnie bylo i wspomnienia wrocily jak zywe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 10:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obojetny. Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.07, 17:50 Tyle zapalu wlozone w te strone i nic ludzie obudzic sie ,czy wstydzicie sie swojej budy a moze kolezanek i kolegow.Nie kazdemu sie uklada a to nie powod. Odpowiedz Link Zgłoś
isamika Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si 02.10.07, 15:09 Witam wszystkich którzy tu już byli i tych którzy tu dopiero zajrzą. Nie pamietam kiedy ostatni raz tu zagladalam... Od poczatku wakacji tyle spraw na głowie,waznych i tych mniej waznych . Ostatnio za bardzo męczyła mnie myśl że już nie zagladam na moje forum i chyba ciekawość mnie tu przywiodła spowrotem. Sabino,Andrzeju, zaglądacie tu jeszcze???? a i doszedł jakiś tajemniczy gość który próbuje nas zmobilizować do ponownej akcji przywracania forum do życia za co mu dziekuję. Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.kosman.pl 09.10.07, 11:38 witam widze, ze nasz watek powoli obumiera. mam jednak info dla sabiny. otoz, odnalezli sie jastro o asia g. pozdrawiam wszystkich. Motto: klaniam sie systemowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: 62.108.185.* 20.11.07, 11:45 hey ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: 62.108.185.* 11.12.07, 10:41 jest tu ktos??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: 149.254.192.* 14.01.08, 19:42 witajcie kochani.Mysleliscie pewnie ze o Was zapomnialam, alez skadze znowu, myslami zawsze bylam na forum.Pisze do Was z Angli,mieszkam tu i pracuje i jak narazie jest calkiem niezle.Adas gdzie jestes? Mam nadzieje ze zagladasz tu od czasu do czasu.Teraz bede to forum odwiedzac regularnie, mam nadzieje ze ty tez.Czekam na odpowiedz.Buzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: 62.108.185.* 15.01.08, 13:16 Sabina, kupę lat ;-)) Bardzo się cieszę, że znowu się pojawiłaś. Taka "Sabina reaktywacja". Napisz, jak Ci się wiedzie, co porabiasz. I koniecznie zaloguj się na www.nasza-klasa.pl. Musisz znaleźć nasza szkole. Są już Tomek M. i Tomek M., Robert J., Kasia G., Marek B., Asia G., Iwona B., Mariola S., Sebastian B. Czekamy aż do nas dołączysz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: 149.254.192.* 15.01.08, 19:24 bardzo sie ciesze ze odpisales, u mnie wszystko idzie w dobrym kierunku, mam prace,internet i rodzine w kaplecie.gorzej z jezykiem, nawet wiecej niz gorzej, ale zawsze mozna porozumiec sie za pomaca gestow hehehehe.Bardzo sie ciesze ze odnalazlo sie tylu naszych znajomych,ja tez do Was jak najszybciej dolacze- oj bedzie sie dzialo!A teraz wcodze na portal nasza klasa pa pa pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: 62.108.185.* 16.01.08, 11:13 Napisz coś więcej, może gdzie pracujesz, jak Ci się żyje itp. I koniecznie wpadnij do naszej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: 149.254.192.* 16.01.08, 20:02 Moze zaczne od tego ze ten kraj w ktorym przyszlo mi zyc zadziwia a nawet szokuje mnie pod wieloma wzgledami.Mieszkam jak wiesz w malej turystycnej miejscowosci, typowo angielska miescina.Panuje tu taki spokoj ze az w uszach dzwoni.Pracuje od listopada, udalo mi sie jak przyslowiowej slepej kurze co ziarnko znalazla.Jest to fabryka przemyslu odziezowego o nazwie JOHN SMEDLEY.Wyobraz sobie ze pewna starsza pani z owej fabryki odeszla na zasluzona emeryture, i potrzebowali jedna osobe na jej miejsce.I takim to oto fuksem dostalam prace na caly etat a co najwazniejsze na stale i bez posrednikow.Pracuje w godz od 7.30-16.30 w tym sa dwie przerwy a w piatek pracujemy do 12.30 z uwagi na to ze anglicy w rozpoczynajacy sie weekend nie sa skorzy do zbyt wytężonej pracy.To tyle co do pracy.Jesli chodzi o moja corke to musze Ci napisac ze jakos jej w tej szkole idzie,zważywszy na to ze w jej klasie niema polskich dzieci , zreszta w calej szkole sa dwie polskie dziewczynki .Poziom nauczania jest o wiele nizszy od polskiego szkolnictwa, co w przypadku mojej Kamili wywoluje pelne zadowolenie.Mundurku do szkoly niema , ksiazek w plecaku nie nosi,zeszytow tez nie.Podejscie nauczyciela do uczniow typowo angielskie-bezstresowe,i ten przyklejony choc niewiem czy szczery usmiech do twarzy.To tyle.Bylam na portalu nasza klasa,obejrzalam fotki,poczytalam troche.Niebawem tam sie odezwe.Jestem pod wrazeniem ze tylu naszych sie odnalazlo.POZDROWIAM SERDECZNIE WSZYSTKICH Z NASZEJ KLASY 8B .PA PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.centertel.pl 17.01.08, 19:40 No to fajnie, że tak Ci się ułożyło. I rodzina na miejscu, to chyba pełnia szczęścia. U mnie bez zmian, jeśli nie liczyć kilku nowych siwych włosów i czarnego labiszona, którego kupiłem na początku grudnia. W ubiegłym tygodniu byłem w Bydzi na krótkim urlopie - było brzydko, wszędzie pełno brudnego śniegu i masa ludzi w rozkopanym centrum. Jednak mimo wszystko było OK. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabina Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.t-mobile.co.uk 17.01.08, 19:56 Adas, zalogowalam sie na portalu nasza klasa , ale z roztargnienia nie wpisalam swojego panienskiego nazwiska hahahaha, musze koniecznie to poprawic i wkleic moja fotke.Bylam wczoraj na Waszym forum , poczytalam sobie i troszke sie rozczulilam.....Mysle ze zrezygnujemy z tego forum i ostatecznie przeniesiemy sie na nasza klase.Trzymaj sie cieplutko pozdrawiam z deszczowej aczkolwiek cieplej Angli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: sp nr 11 kl.0-8 b rocz.1979-87 odezwijcie si IP: *.polon-alfa.com.pl 29.01.15, 11:18 Ścigałeś mnie? Odpowiedz Link Zgłoś