Dodaj do ulubionych

Chce sie zapisac do partii politycznej

21.06.03, 20:21
Planuje powrot na stale do naszego Kraju.Z tego powodu,ze w Kraju bywalem
z przerwami - nie bralem czynnego udzialu w zyciu politycznym.Tak wiec nie
bylo tez sposobnosci - by byc dobrym i aktywnym czlonkiem jakiejkolwiek
partii politycznej.Nie mam tez dobrego rozeznania,jak jest w partiach
politycznych ? Jacy sa ludzie i jak dzialaja ?
Jakie maja cele i jakie programy ?

Czy moze mi ktos doradzic i podpowiedziec - jakie ugrupowanie polityczne
wybrac ? Zna mnie wielu na forum, wiec byc moze ktos podpowie - ktore
ugrupowanie bedzie dla mnie najbardziej trafne ?

W kazdym ugrupowaniu mowia o BIEDZIE i BEZROBOCIU.

Chce dokonac wyboru - ktora partie wybrac ?

radca

ps. nie chce tylko placic skladek - chce rowniez robic cos pozytecznego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ted® Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 20:32
      PPPP
      • radca Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 21.06.03, 20:43
        Gość portalu: Ted® napisał(a):

> PPPP

- wesole :)

pzdr.
        radca

• m0nk Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 21.06.03, 21:00
          nie bede Ci mowil gdzie masz sie zapisac.sprobuj metoda eliminacji - tych
          partii nie ma wcale tak wiele.
          • radca Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 21.06.03, 21:07
            m0nk napisał:

> nie bede Ci mowil gdzie masz sie zapisac.sprobuj metoda eliminacji - tych
            > partii nie ma wcale tak wiele.

- juz prubowalem,i prawie nic nie zostawalo.Moze mam za male wiadomosci ?

pzdr.
            radca
    • Gość: xyz Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 21:00
      Radco,
      ty tak wytrawny polityk zadajesz takie pytanie.Chyba , ze chciałeś (sprytnie)
      otworzyć nowy temat. Gratuluję.
      pozdrawiam

• radca Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 21.06.03, 22:04
        Gość portalu: xyz napisał(a):

> Radco,
        > ty tak wytrawny polityk zadajesz takie pytanie.Chyba , ze chciałeś (sprytnie)
        > otworzyć nowy temat. Gratuluję.
        > pozdrawiam
        >

- Jesli sie tak przypatrzec - to w kazdej partii politycznej mozna by cos
        znalesc dla siebie.Ostatnio myslalem sobie tak;

w SLD rowniez jest wiele bliskiego mym pogladom i kierunkiem myslenia,ale...
        Unia Wolnosci - mam wielki szacunek za rozsadek i rozwage
        Samoobrona - tez wiele by sie znalazlo bliskiego
        PiS - rowniez i tutaj wiele mozna by wylowic zbieznego
        PO - i tutaj jak najbardziej jest wiele - co by pasowalo.

Wszystkie te ugrupowania mowia jak gdyby jednym glosem.Mowia o rosnacym
        bezrobociu, o biedzie.Mowia o etyce i korupcji.Mowia o tworzeniu nowych miejsc
        pracy.

Tylko nie wiem czym sie tak naprawde roznia ?

pozdrowienia
        radca
        • Gość: Ted® Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 22:09
          wez co najlepsze i do dziela
          elektorat, skromny bo skromny ale juz masz
          • rhemek Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 21.06.03, 22:12

> wez co najlepsze i do dziela
            > elektorat, skromny bo skromny ale juz masz

Dokladnie radco.
            popieram Teda!
            Jest nasz malo, ale Jak to mowia, kropla do kropli i bedzie kanion:)
            Rhemek
            • radca Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 21.06.03, 22:28
              rhemek napisał:

> Gość portalu: Ted® napisał(a):
              >
              > > wez co najlepsze i do dziela
              > > elektorat, skromny bo skromny ale juz masz
              >
              > Dokladnie radco.
              > popieram Teda!
              > Jest nasz malo, ale Jak to mowia, kropla do kropli i bedzie kanion:)
              > Rhemek

- Rhemku Drogi
              Ja sie nie nadaje - by miec elektorat.Lecz chetnie wlacze sie w jakas
              dzialalnosc.Chetnie wlacze sie do pomocy - by cos wspoltworzyc.Nie wiem czy
              bede mogl byc pomocny ? Lecz postaram sie - by tak bylo.

Mysle,ze nie warto przesypiac i czekac,az inni cos za nas zrobia ?
              Czekac na Unie Europejska ? Oni tez za nas nie wykonaja - by bylo lepiej u nas.

Moglibysmy stworzyc zespol i zaczac cos realizowac pozytecznego.Jest tak wielu
              naszych Bydgoszczan w KrajU i zagranica,ze naprawde warto cos tworzyc.

pzdr.
              radca

• radca Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 21.06.03, 22:13

> wez co najlepsze i do dziela
            > elektorat, skromny bo skromny ale juz masz

- jestes rowny gosc Ted

pozdrowienia
            radca
            • Gość: wojt Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 23:18
              Radco Unia Wolnosci marnie skonczyła , po ewentualnej porazce SLD do przejęcia
              władzy szykuje sie PIS w partii jest wielu prawników ,albo załóż nową partię
              elektorat już masz mówie ci to jakem wojt z Fordonu twojego Fordonu , który
              dzieki tobie na forum zyje w rozmowach z tobą " zmusiłes" mnie nawet do
              odnowienia informacji historycznych o Fordonie , którymi sie wymienialiśmy a to
              bardzo pozytywne. No to zdrówko...
              • Gość: xyz Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.03, 23:26
                Gość portalu: wojt napisał(a):

> Radco Unia Wolnosci marnie skonczyła , po ewentualnej porazce SLD do
                przejęcia
                > władzy szykuje sie PIS w partii jest wielu prawników ,albo załóż nową partię
                > elektorat już masz mówie ci to jakem wojt z Fordonu twojego Fordonu , który
                > dzieki tobie na forum zyje w rozmowach z tobą " zmusiłes" mnie nawet do
                > odnowienia informacji historycznych o Fordonie , którymi sie wymienialiśmy a
                to
                >
                > bardzo pozytywne. No to zdrówko...

Trochę nie na temat (przepraszam) ale moze by tak "Wolny Fordon" (bez podziału
                na Stary i Nowy).
                pozdrawiam
                p.s. Partia Normalnych ?! ( 1.kto to oceni 2.czy to mozliwe???).Oj RADCO -
                trudne pytanie i zadanie!!!
                • radca Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 21.06.03, 23:41
                  Gość portalu: xyz napisał(a):

> Trochę nie na temat (przepraszam) ale moze by tak "Wolny Fordon" (bez
                  podziału
                  > na Stary i Nowy).
                  > pozdrawiam
                  > p.s. Partia Normalnych ?! ( 1.kto to oceni 2.czy to mozliwe???).Oj RADCO -
                  > trudne pytanie i zadanie!!!

- nazwa partii powinna byc moim zdaniem - krotka i dajaca zaciekawienie.
                  Moze uda sie cos wymyslec ?

Mozna by zaczac budowac calkiem cos nowego.Z nowymi ludzmi - bez "farbowanych
                  lisow ".Poprostu calkowicie ODNOWA :) ( a moze taka nazwa ? :)

propozycja pierwsza ;

" ODNOWA " - Ruch spoleczny , przeobrazony w partie polityczna.

moze jakies inne propozycje ?

pozdrowienia
                  radca
              • radca Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 21.06.03, 23:29

> Radco Unia Wolnosci marnie skonczyła , po ewentualnej porazce SLD do
                przejęcia
                > władzy szykuje sie PIS w partii jest wielu prawników ,albo załóż nową partię
                > elektorat już masz mówie ci to jakem wojt z Fordonu twojego Fordonu , który
                > dzieki tobie na forum zyje w rozmowach z tobą " zmusiłes" mnie nawet do
                > odnowienia informacji historycznych o Fordonie , którymi sie wymienialiśmy a
                to
                >
                > bardzo pozytywne. No to zdrówko...

- Drogi Wojcie
                Czy wiesz,ze otrzymalem bardzo mily meil ? Stao sie to za przyczyna naszego
                watku o Fordonie i Bydgoszczy.Wzroslo takie zainteresowanie,ze informuja mnie
                o tym,ze czytaja nasza dyskusje na calym Swiecie.

Co ciekawe... czytaja nas rowniez marynarze na Oceanach.Ten meil dal mi tyle
                energii i radosci,ze czuje sie - jakbym wygral w " Totka" :)

Wojcie Drogi - ja nie mam zbyt dobrych predyspozycji i mozliwosci by stawac
                do konkurencji politycznej.Chetnie jednak kogos wespre i napewno nie wespre
                osoby - myslacej o swoim interesie.Jesli bede wspieral osobe i ja polecal -
                to ta osoba musi byc gwarantem dzialania pozytywnego i spolecznego.

Wojcie...: rozkrecajmy temat naszego miasta Bydgoszczy wraz z propagowaniem
                ciekawych okolic i dzielnic.Fordonowi szczeglnie nalezy sie to - z racji tej,ze
                bylo to jakby nie patrzec miasteczko o bogatych tradycjach i historii.

No, a tereny mowia same za siebie.

pozdrowienia
                radca
                • Gość: wojt Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 00:16
                  Ja bardzo interesuje sie polityką chociaz jezeli bym się ją zajał to bardziej
                  na szczeblu regionalnym zawsze miałem małego swira na punkcie propagowania
                  srodowiska lokalnego , a nasi politycy lokalni chyba nie za bardzo o lokalnosci
                  myslą .Byłem ostatnio umówiony z posłem Kłopotkiem z PSL miał oprowadzac
                  wycieczke której przewodziłem po sejmie było to już wczesniej umówione i
                  zalatwione z bydgoskim PSL czekamy , czekamy a posel nie przychodzi dzwonimy do
                  niego na komorke mowi ze zaraz do nas przyjdzie ,czekamy czekamy nie przychodzi
                  w sejmie na tzw galeri siedzimy juz nas straz marszałkowsk wyprasza no ale
                  poseł przeciez z Bydgoszczy dał słowo no dobra dzwonimy ponownie przeciez
                  obiecal a on mówi ze nie ma czasu tak potraktował nas ludzi ze swojej
                  Bydgoszczy i jak tu mowic o lokalnosci...( nie mogł przy pierwszym telefonie
                  powiedziec ze nas olewa) ....Wybacz za długie zwierzenia ale byłem tam z
                  młodzieża i poczułem się bardzo głupio patrzac na ich zawiedzione miny ,
                  zreszta nigdy nie ufałem PSL-owi i szkoda ze zaproponowali mi akurat tego
                  posla...
                  • radca Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 22.06.03, 00:23
                    Mysle,ze ten posel - bardziej juz sie przymierza do Brukseli.EWentualnie na
                    dobry stolek w rzadzie.Gdyby to bylo krotko przed Wyborami - o.. to by lapal
                    glosy gdzie popadnie.

No coz - przykre to, ale takich mamy politykow (:

pzdr.
                    radca
                    • Gość: wojt Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 15:17
                      No widze że naprawde sie interesujesz polityką dokładnie tak jak
                      mówisz ,Kłoptek i pani Ciemniak mają już załatwione posadki w Brukseli no cóż
                      to po prostu polityka...
                      • radca Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 22.06.03, 15:23

> No widze że naprawde sie interesujesz polityką dokładnie tak jak
                        > mówisz ,Kłoptek i pani Ciemniak mają już załatwione posadki w Brukseli no
                        cóż
                        > to po prostu polityka...

- nie jednak bardziej interesuje polityka spoleczna.Tutaj bardziej widze swoje
                        miejsce.

pzdr.
                        radca

ps. co nie znaczy,ze bacznie obserwuje zycie polityczne w naszym kraju.
                        To politycy sa autorami,tego zycia - jakie mamy (:
                        • Gość: wojt Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 21:46
                          radca napisał:
                          ps. co nie znaczy,ze bacznie obserwuje zycie polityczne w naszym kraju.
                          > To politycy sa autorami,tego zycia - jakie mamy

To by oznaczało że bardzo kiepsko wybralismy , chociaż zwroc uwage ze połowa
                          społeczeństwa nie wybiera,ale to ich sprawa
                          • radca Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 22.06.03, 22:01

> radca napisał:
                            > ps. co nie znaczy,ze bacznie obserwuje zycie polityczne w naszym kraju.
                            > > To politycy sa autorami,tego zycia - jakie mamy
                            >
                            > To by oznaczało że bardzo kiepsko wybralismy , chociaż zwroc uwage ze połowa
                            > społeczeństwa nie wybiera,ale to ich sprawa

- tak by to wygladalo,ze jednak dokonalismy bardzo zlego wyboru.SLD bylo na
                            reke - to,ze protestowala Samoobrona.Byly na reke wszelkie Switonie i tacy -
                            ktorzy krytykowali rzady prawicowe.Prawica nie byla zbyt silna i z powodu
                            koalicji - nie mogla byc zwarta w swych dzialaniach.

To zostalo wykorzystane przez lewice i poprzez kpiny z drwiacymi usmieszkami -
                            pneli sie w gore .Rowniez kampania prezydencka miala swoje udzialy w tym.

radca

• Gość: wojt Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 22:11
                              Prawica jest w Polsce bardzo podzielona i to jej głowna słabość .Próba
                              konsolidacji o nazwie AWS zakonczyła sie po 4 latach wyborcy rozliczyli ich bez
                              litosci . W SLD są bardzo wytrawni i zawodowi politycy i mimo obecnych kłopotów
                              mysle ze ta partia wyjdzie na wierzch .Do objęcia władzy przymieża sie PIS ale
                              bez pomocy PO nie da sobie rady , chociaz do wyborów jeszcze troche czasu...
                              • radca Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 22.06.03, 22:13
                                Mysle,ze jest zapotrzebowanie na partie " srodka".

pozdr.
                                radca
                                • Gość: wojt Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 22:27
                                  Tak takie zapotrzebowanie rośnie chociaż PO i tzw. Po-Pis nie miał takich super
                                  wyników w wyborach samorzadowych
                                  • radca Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 22.06.03, 22:48

> Tak takie zapotrzebowanie rośnie chociaż PO i tzw. Po-Pis nie miał takich
                                    >super wyników w wyborach samorzadowych

- mysle,ze powinno sie podjac takie negocacje.Tylko obawiam sie,ze ci
                                    " zawodowi politycy " nie beda chcieli spuscic z tonu.Stolkow i stanowisk
                                    jest malo, a nazbieranych " politykow" z roznych partii wielu.

radca
                                    • Gość: wojt Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 22:57
                                      Podzielam twoje obawy , stołki , stołki i jeszcze raz stołki...
        • oti Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 23.06.03, 10:26
          radca napisał:

>
          > - Jesli sie tak przypatrzec - to w kazdej partii politycznej mozna by cos
          > znalesc dla siebie.Ostatnio myslalem sobie tak;
          >
          > w SLD rowniez jest wiele bliskiego mym pogladom i kierunkiem
          myslenia,ale...
          > Unia Wolnosci - mam wielki szacunek za rozsadek i rozwage
          > Samoobrona - tez wiele by sie znalazlo bliskiego
          > PiS - rowniez i tutaj wiele mozna by wylowic zbieznego
          > PO - i tutaj jak najbardziej jest wiele - co by pasowalo.

> Tylko nie wiem czym sie tak naprawde roznia ?

olaboga !!!

to lepiej trzymaj sie z dala od polityki - wyjdzie to nam wszystkim na dobre

pzdr
          • radca Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 23.06.03, 21:47
            oti napisał:

> olaboga !!!
            >
            > to lepiej trzymaj sie z dala od polityki - wyjdzie to nam wszystkim na dobre
            >
            > pzdr

- dlaczego ?
            ukaz troche - moze bede mogl Cie zrozumiec ?

pozdr.
            radca
            • oti Re: Chce sie zapisac do partii politycznej 24.06.03, 13:08
              radca napisał:

>
              > - Jesli sie tak przypatrzec - to w kazdej partii politycznej mozna by cos
              > znalesc dla siebie.Ostatnio myslalem sobie tak;
              >
              > w SLD rowniez jest wiele bliskiego mym pogladom i kierunkiem myslenia,ale...
              > Unia Wolnosci - mam wielki szacunek za rozsadek i rozwage
              > Samoobrona - tez wiele by sie znalazlo bliskiego
              > PiS - rowniez i tutaj wiele mozna by wylowic zbieznego
              > PO - i tutaj jak najbardziej jest wiele - co by pasowalo.

> Tylko nie wiem czym sie tak naprawde roznia ? olaboga !!!

to lepiej trzymaj sie z dala od polityki - wyjdzie to nam wszystkim na dobre

pzdr
              >
              > - dlaczego ?
              > ukaz troche - moze bede mogl Cie zrozumiec ?
              >
              > pozdr.
              > radca

mając taki rozrzut i brak orientacji i wydaje się dojrzałego światopoglądu, to
              lepiej nie brać się za rzeczy gdzie chciało by sie widzieć ludzi o żelaznych
              zasadach i jasno wytyczonym celu

SLD - złodziejska postkomuna - niby socjaldemokracja - poprostu populizm +
              wałki i machloje
              Unia Wolnosci - liberalna w swerach moralnych, złodziejska i umoczona a do
              tego beszczelna
              Samoobrona - złodziej komuchy o niskim IQ + kilku uczciwych ideowców =
              populizm i niekonsekwencja
              PiS - partia rozważna, stąpająca po ziemi - wielu uczciwych, oby sie nie
              zplatformili
              PO - mix parlamentarny - uw, aws itp - biznesiki - wygadane, ale kłamliwe i
              puste słowa

to są moje oceny - każdy moze mieć inne - ale rozrzut na osi ideowej powinien
              być zbliżony - jak można widzieć w nich wszystkich iskierki równocześnie -
              dla mnie nie do pomyślenia - również u znienawidzonego człowieka znajdziemy
              cechy godne przyjaciela - ale nie bierzemy go na drucha - analogicznie wydaje
              sie powinno być przy sympatiach politycznych - pewne rzeczy poprostu plamią
              cały fartuch - czy patrzymy z prawej z lewej czy z centrum - dlatego zadziwia
              mnie pluraliz twoich nurtów myślowych - bo pogodzić tego raczej sie nie da...
    • Gość: Ankieter Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: 80.51.247.* 23.06.03, 03:19
      Nie polecam wdeptywać w to gówno. Ja się raz zapisałem i szybko rozczarowałem.
      Snoby i złodzieje!
      • Gość: adek. Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 09:23
        Radco jeśli chcesz coś zrobić (tak naprawdę) to pozostają Tobie różnego rodzaju
        stowarzyszenia pozarządowe a nie partie.
        W partii dziś się PRACUJE !!!!!.
        Są one traktowane jako maszynka do robienia kariery , wyrabiania znajomości i
        zarabiania na różne sposoby a nie pomagania innym.
    • Gość: [B]B Re: Chce sie zapisac do partii politycznej IP: *.polkomtel.com.pl 23.06.03, 11:07
      Odbieram Twoja prosbe jako swietny zart na poczatek lata.
      BzT

Ps.Nie wyprowadzaj mnie z bledu, chce w nim trwac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka