Dodaj do ulubionych

LOT-Nowe połączenia ,ale nie w Bydgoszczy!!!

19.07.07, 05:22
No i tradycyjnie wchodzą nowe połączenia , jak i nowe tanie linie
lotnicze ,ale nie w Bydgoszczy!!.U nas prezes Hydzik zainteresowany jest
integracją z Toruniem!!,jak przekształcić Bydgoskie lotnisko ,w Toruńskie
lotnisko,oczywiście za zgodą jaśnie panującego siltysa!.Po prostu dywersja i
sabotaż!..
biznes.onet.pl/5,1425357,prasa.html
Obserwuj wątek
    • adico7 Re: LOT-Nowe połączenia ,ale nie w Bydgoszczy!!! 19.07.07, 10:02
      Ktos musi latac tymi samolotami zeby weszli nowi przewoznicy dlatego potrzebna
      jest integracja z Toruniem - czy to tak trudno zrozumiec czlowieku - ciekawy
      jestem ile razy ty latales samolotem z bydgoszczy.
      • kanton2 Re: LOT-Nowe połączenia ,ale nie w Bydgoszczy!!! 19.07.07, 10:37
        edico proszę ,nie opowiadaj bajeczek . Przecież jeszcze nie nadchodzi noc.
        Ja latałem i to wielkorotnie z Bydgoszczy .
        Sugerujesz że już nie będę mógł bo nie jestem zwolennikiem hipokryzji?
      • kuromiot1 latałem z Bydgoszczy i będę latał 19.07.07, 11:03
        i nie potrzebuję motywacji w postaci zmiany nazwy portu ale nowych połączeń,
        wbrew propagowanym opiniom lot bookowałem już 8 MIESIĘCY PRZED WYLOTEM i były
        to ostatnie miejsca w samolocie !!! Dość pisania bzdur o ozdrowieńczym
        działaniu zmiany nazwy - trzeba zmienić NIEUDOLNY ZARZĄD LOTNISKA
        • michutor Re: latałem z Bydgoszczy i będę latał 19.07.07, 12:37
          jasne:-)

bilety sa kupowane bo placi za nie samorzad, to sztuczne potrzymywanie trupa a
          nie zdrowa sytuacja ekonomiczna.

prawda jest taka ze nikt nie chce latac do Bydzi, bo po co? Ani tu nie ma zbyt
          wielu atrakcji turystycznych ani miasto nie jest atrakcyjne dla inwestorow czy
          naukowcow. Kto wiec lata? Nasi rodacy pracujacy w UK lub Irlandii. Dodanie nazwy
          Torunia do nazwy moze ozywic tego truposza. Swoja droga rozumiem obawy
          bydgoszczan ze 2 razy mniejsze i 2 razy gorsze lotnisko w Toruniu (po
          modernizacji) moze byc 10 razy lepsze niz ich. Stad te wariactwa, petycje i inne
          dzialania przypominajace rzucajacego sie karpia przed ostrzem noza...
          • krysmat Michutor-pytanie odpowiedz 19.07.07, 15:58
            michutor napisał:

> jasne:-)
            >
            > bilety sa kupowane bo placi za nie samorzad, to sztuczne potrzymywanie trupa a
            > nie zdrowa sytuacja ekonomiczna.
            >
            > prawda jest taka ze nikt nie chce latac do Bydzi, bo po co? Ani tu nie ma zbyt
            > wielu atrakcji turystycznych ani miasto nie jest atrakcyjne dla inwestorow czy
            > naukowcow. Kto wiec lata? Nasi rodacy pracujacy w UK lub Irlandii. Dodanie
            nazw
            > y
            > Torunia do nazwy moze ozywic tego truposza. Swoja droga rozumiem obawy
            > bydgoszczan ze 2 razy mniejsze i 2 razy gorsze lotnisko w Toruniu (po
            > modernizacji) moze byc 10 razy lepsze niz ich. Stad te wariactwa, petycje i
            inn
            > e
            > dzialania przypominajace rzucajacego sie karpia przed ostrzem noza...
            Znawco lotnictwa w Polsce odpowiedz ktore miasto raczej ktory port nie placi
            liniom niskokosztowym za latanie do nich OPROCZ (wAWY)?.Pytanie jest proste
            czekamm na odpowiedz
            • michutor Re: Michutor-pytanie odpowiedz 19.07.07, 16:50
              krysmat napisał:

> Znawco lotnictwa w Polsce

czy ja powiedzialem ze jestem znawca? ja juz nei korzystam z polskich lotnisk.

odpowiedz ktore miasto raczej ktory port nie placi
              > liniom niskokosztowym za latanie do nich OPROCZ (wAWY)?.Pytanie jest proste
              > czekamm na odpowiedz

nie wiem, mozesz napisac:-)
              • krysmat Re: Michutor-pytanie odpowiedz 19.07.07, 18:16
                michutor napisał:

> krysmat napisał:
                >
                >
                > > Znawco lotnictwa w Polsce
                >
                > czy ja powiedzialem ze jestem znawca? ja juz nei korzystam z polskich lotnisk.
                >
                >
                > odpowiedz ktore miasto raczej ktory port nie placi
                > > liniom niskokosztowym za latanie do nich OPROCZ (wAWY)?.Pytanie jest pros
                > te
                > > czekamm na odpowiedz
                >
                > nie wiem, mozesz napisac:-)
                Spiesze z odpowiedzia .Wszystkie porty lotnicze w Polsce placa za polaczenia
                niskokosztowe.Za kazde polaczenie wiaze sie z oplata dla przewoznika.Wyjatkiem
                w Polsce jest Wawa. inne miasta w Europie nie tylko polskie placa przewoznika.
                Nazwalem cie znawca bo skoro prawisz takie sady nad portem w Bydgoszczy
                odonosnie oplat dla przewoznika myslalem ze posiadasz jakakolwiek wiedze w tym
                temacie .No ale niestety twoja wiedza to twoje dywagacje.Na drugi raz zanim
                zaczniesz cos prawic zaczerpnij wiedzy abys znowu sie nie osmieszyl.Pozdr
                • michutor Re: Michutor-pytanie odpowiedz 19.07.07, 18:31
                  dobra i co z tego ze robia to inni? czy to zmienia fakt ze jest to niezdrowa
                  sytuacja? zreszta i tak Bruksela sie do tego dobierze.

poza tym, jedna sprawa. skoro jestes taki zorientowany w tych sprawach i masz
                  duzo wolnego czasu to poprosze o poszukanie mi artykulu w ktorym jest napisane
                  na jakies zasadzie tanie linie lotnicze sa wspierane przez Wroclaw i Gdansk. Czy
                  jest to obnizanie oplat lotniskowych czy reklama regionu, Z gory dzieki.
                  • krysmat Re: Michutor-pytanie odpowiedz 19.07.07, 19:05
                    michutor napisał:

> dobra i co z tego ze robia to inni? czy to zmienia fakt ze jest to niezdrowa
                    > sytuacja? zreszta i tak Bruksela sie do tego dobierze.
                    >
                    > poza tym, jedna sprawa. skoro jestes taki zorientowany w tych sprawach i masz
                    > duzo wolnego czasu to poprosze o poszukanie mi artykulu w ktorym jest napisane
                    > na jakies zasadzie tanie linie lotnicze sa wspierane przez Wroclaw i Gdansk.
                    Cz
                    > y
                    > jest to obnizanie oplat lotniskowych czy reklama regionu, Z gory dzieki.
                    Fakty sa takie ze doslownie to nie nazywa sie doplata do polaczenia .Jest to
                    omijane przynajmiej na papierze .Oficjalnie w przypadku Ryanara to oni za kase
                    oferuja niby reklame miasta czy regionu na swoich stronach i wlasnie dlatego
                    Bruksela nie ma jak do tego sie dobrac.Oficjalnie placi sie za reklame na ich
                    stronach a w rzeczywistosci jest to kasa za kazde polaczenie.Jezeli chodzi o
                    twoje pytanie o oplaty to ta kasa nie ma wplywu na oplaty lotniskowe.Ta kasa to
                    czysty zysk lini.Oplaty lotniskowe kazdy port negocjuje osobno dlatego sa rozne
                    oplaty na na rtoznych portach.Taka ciekawostka niezla awantura o kase byla w
                    Rzeszowie bo jak Ryanair wchodzil do Polski to rzeszow zalatwil sobie
                    polaczeniedo Londynu i Frankfurtu i oczywiscie odpowiednio zaplacili za dwa
                    Polaczenia w formie niby reklamy.Problem sie zaczal jak Ryanair zamknal
                    polaczenie do Frankfurtu bo im sie nie oplacalo a jpo czasie kiedy otwieral pol
                    do Dublina znowu zawolal kasy.Jezeli chcialbys sie dowiedzxiec ile i jak placa
                    samorzady do polaczen to musialbys sie cofnac do czasow jak linie wchodzily do
                    Polski wtedy jeszcze o tym pisano .Teraz zaslania sie tajemnica handlowa.W
                    roznych portach rozne podmioty placa i tak w bydgoszczy placilo miasto w
                    rzeszowie samorzad wojewodztwa w szczecinie miasto wraz z kupcami w krakowie
                    miasto itd itp.
        • jasnygwint1 Re: latałem z Bydgoszczy i będę latał 19.07.07, 12:39
          Wydaje mi sie,ze czytalem kiedys o polaczeniu bydgoszcz-Paryz. Czy to juz nieaktualne. A loty do stn sa rzeczywiscie pelne. Lecialem wiele razy I oblozenie to okolo 95proc
        • kuromiot1 wpiszcie do nazwy PLB - Pcim to tak samo jak Toruń 19.07.07, 13:00
          taki sam wydźwięk dla europejczyków, epoka krzyżacka już minęła i żaden Von już
          nie przyjedzie gonić Polaków, czas się obudzić mamy XXI wiek. Skończyć z ta
          mitologią podsycaną przez sąsiadów. Jesteście 200 tysięczną mieściną w Polsce,
          jedną z bardzo wielu, której mieszkańcy maja stale chore ambicje jakby byli
          milionową metropolią. Widać to po tym forum tak często odwiedzanym przez
          życzliwych torunian.
          • michutor Re: wpiszcie do nazwy PLB - Pcim to tak samo jak 19.07.07, 13:32
            kuromiot1 napisała:

> taki sam wydźwięk dla europejczyków, epoka krzyżacka już minęła i żaden Von już
            >
            > nie przyjedzie gonić Polaków, czas się obudzić mamy XXI wiek. Skończyć z ta
            > mitologią podsycaną przez sąsiadów. Jesteście 200 tysięczną mieściną w Polsce,
            > jedną z bardzo wielu, której mieszkańcy maja stale chore ambicje jakby byli
            > milionową metropolią. Widać to po tym forum tak często odwiedzanym przez
            > życzliwych torunian.

widac co innego. paranoje i obsesje bydgoskich forumowiczow, niektorych
            oczywiscie. zgadzam sie ze Torun nie jest jakims szczegolnym miastem z
            europejskiego punktu widzenia. Londyn, Paryz, Wenecja to sa europejskie marki.
            Nawet torunskie pierniki to nic szczegolnego z europejskiego punktu widzenia.
            Ale Torun z perspektywy Polski i Europy Wschodniej to juz cos innego, to marka.
            A gdzie w tym wszystkim jest Bydgoszcz? Jak jawi sie Bydgoszcz w oczach Polakow?
            • krysmat Re: Michutor -pytanie 19.07.07, 16:02
              michutor napisał:

> kuromiot1 napisała:
              >
              > > taki sam wydźwięk dla europejczyków, epoka krzyżacka już minęła i żaden V
              > on już
              > >
              > > nie przyjedzie gonić Polaków, czas się obudzić mamy XXI wiek. Skończyć z
              > ta
              > > mitologią podsycaną przez sąsiadów. Jesteście 200 tysięczną mieściną w Po
              > lsce,
              > > jedną z bardzo wielu, której mieszkańcy maja stale chore ambicje jakby by
              > li
              > > milionową metropolią. Widać to po tym forum tak często odwiedzanym przez
              > > życzliwych torunian.
              >
              > widac co innego. paranoje i obsesje bydgoskich forumowiczow, niektorych
              > oczywiscie. zgadzam sie ze Torun nie jest jakims szczegolnym miastem z
              > europejskiego punktu widzenia. Londyn, Paryz, Wenecja to sa europejskie marki.
              > Nawet torunskie pierniki to nic szczegolnego z europejskiego punktu widzenia.
              > Ale Torun z perspektywy Polski i Europy Wschodniej to juz cos innego, to
              marka.
              > A gdzie w tym wszystkim jest Bydgoszcz? Jak jawi sie Bydgoszcz w oczach
              Polakow
              > ?
              Jak sie ma Torun do Moskwy ,St Petersburga,Kijowa,Lwowa,Pragi,Budapesztu itp.To
              sa miassta marki w Europie wschodniej.Jak sie ma marka Torunia do nich .Chyba o
              takim porownaniu piszesz?Zastanow sie zanim cos glupiego napiszesz bo sie
              wyraznie osmieszasz
              • michutor Re: Michutor -pytanie 19.07.07, 16:25
                krysmat napisał:

> Jak sie ma Torun do Moskwy ,St Petersburga,Kijowa,Lwowa,Pragi,Budapesztu itp.To
                >
                > sa miassta marki w Europie wschodniej.Jak sie ma marka Torunia do nich .Chyba o
                >
                > takim porownaniu piszesz?Zastanow sie zanim cos glupiego napiszesz bo sie
                > wyraznie osmieszasz

oczywiscie ze ma. szkoda czasu na rozmowy z wami. piszcie emaile i petycje (ha ha).
                • krysmat Re: Michutor -pytanie 19.07.07, 16:34
                  michutor napisał:

> krysmat napisał:
                  >
                  > > Jak sie ma Torun do Moskwy ,St Petersburga,Kijowa,Lwowa,Pragi,Budapesztu
                  > itp.To
                  > >
                  > > sa miassta marki w Europie wschodniej.Jak sie ma marka Torunia do nich .C
                  > hyba o
                  > >
                  > > takim porownaniu piszesz?Zastanow sie zanim cos glupiego napiszesz bo sie
                  >
                  > > wyraznie osmieszasz
                  >
                  >
                  > oczywiscie ze ma. szkoda czasu na rozmowy z wami. piszcie emaile i petycje
                  (ha
                  > ha).
                  Nie odpowiedzialec mi .Wlasciwie takiej odpowiedzi sie spodziewalem
                  • michutor Re: Michutor -pytanie 19.07.07, 16:49
                    krysmat napisał:

> michutor napisał:
                    >
                    > > krysmat napisał:
                    > >
                    > > > Jak sie ma Torun do Moskwy ,St Petersburga,Kijowa,Lwowa,Pragi,Budap
                    > esztu
                    > > itp.To
                    > > >
                    > > > sa miassta marki w Europie wschodniej.Jak sie ma marka Torunia do n
                    > ich .C
                    > > hyba o
                    > > >
                    > > > takim porownaniu piszesz?Zastanow sie zanim cos glupiego napiszesz
                    > bo sie
                    > >
                    > > > wyraznie osmieszasz
                    > >
                    > >
                    > > oczywiscie ze ma. szkoda czasu na rozmowy z wami. piszcie emaile i petycj
                    > e
                    > (ha
                    > > ha).
                    > Nie odpowiedzialec mi .Wlasciwie takiej odpowiedzi sie spodziewalem

skoro ci nie odpowiedzialem to dlaczego mowisz ze spodziewales sie takiej
                    odpowiedzi. calkowicie szczerze mowiac mam dosc tej idiotycznej dyskusji z wami.
                    nie mozecie przezyc faktu ze pomimo ze jestesmy 2 krotnie mniejszym miastem mamy
                    od was wiekszy potencjal. o tym jak wazni jestescie dla innych polakow widac
                    przy rozdziale kasy na szczeblu centralnym.

wracajac do twojego pytanie. Torun to miasto na wschodzie europy z
                    niepowtarzalna atmosfera, przez swoj gotycki charakter calkowicie innym od
                    wspomnianych miast. Male, urocze miasteczko z uniwersytetem imieniem urodzonego
                    tutaj najwybitniejszego Polaka i jednego z najwiekszych uczonych na swiecie, ze
                    swoimi znakami (pierniki, Rydzyk hihi;-)). takze doskonale rozumiem frustracje
                    ze strony bydgoskich ujadaczy. na waszym miejscu pewnie zachowywalbym sie
                    podobnie.ah az sie steksnilem za Toruniem:-) ale moze kiedys do niego wroce...
                    • kuromiot1 Michutor 19.07.07, 19:24
                      ...chyba Ci ta temperatura zaszkodziła , słusznie zauważyłeś wracaj do Torunia
                      a szczególnie na jego fora internetowe i walni sobie jednego pierniczka
                    • jasnygwint1 Re: Michutor -pytanie 20.07.07, 22:12
                      Michutor,skoro nie mieszkasz w Toruniu to pewnie juz sam zauwazyles,ze ani Torun,ani Bydgoszcz w Europie nie sa znane. Nie moge sie z Toba zgodzic ze Torun to jeden z kilku miast-symboli Polski na rowni z Krakowem czy Warszawa. I Ty pewnie tez to widzisz. Jezeli zwiedziles troche swiata,a ja tak, to juz wiesz iz Torun wypada blado na tle miast kazdej czesci kontynentu. No bo jak porownac grod Kopernika z Praga,Wenecja,Londynem,Lwowem czy Goteborgiem.

Dopiero jak sie wyjedzie z rodzinnych stron to czlowiek zauwaza slabe strony swojego miasta. Ja dzis widze ze Bydgoszcz to brzydgoszcz a torun to zwykle miasteczko ze zwyklym rynkiem.

Dlatego spory na temat turystow pozostawilbym innym regionom. A jako ze kocham moje miasto,jako ze z Bydgoszcza wiaze swoja przyszlosc, uwazam ze nalezy patrzec na miasto a tym samym I na lotnisko, jako na wrota dla biznesu,turystyki sportowej I kulturalnej.

Tylko razem jestesmy w stanie stworzyc wielkie imprezy sportowe I kulturalne. To one przyciagna ludzi a wraz z nimi pieniadze. Tylko razem mozemy stworzyc dobre warunki pod inwestycje I razem mozemy walczyc o srodki z Unii.

Czemu?

Bo wiekszy jest silniejszy. Prawo dzungli
            • tech80 Re: wpiszcie do nazwy PLB - Pcim to tak samo jak 19.07.07, 16:10
              toruński forumowiczu jeżeli juz tutaj zawędrowałeś wykaż sie obiektywizmem i
              porzuć swoją chorobliwą megalomanię i przyznaj, że Bydgoszcz jest bardziej
              znana w Europie ale cóż to taka nieuleczalna choroba sasiadów, którzy próbują
              nią zarazić innych. Dla europejczyka Polska zaczyna się i kończy na Warszawie i
              Krakowie a reszta jest milczeniem ale...jest takie miasteczko

• kanton2 Re:Toruń-stolica nacjonalizmu !!Tak jest widziany 21.07.07, 09:32
              Chyba ne dociera niektórych prasa z UE ,czy nawet nie słuchają przeglądu prasy
              zachodniej . Obecnie należy unikać z obnoszeniem się nazwy Toruń , bo to wielki
              obciach!!.Żal naszej CM ,że wdepnęła w takie łajno.
              Niedawno michu z T. pisał że już nie będzie dyskutował z bydgoszczanami.
              Nie będzie rozsiewał bzdur i i manilulował prawdą .
              Nawet w tej kwestii potrafii jedynie kłamać?
    • jamnik.szorstkowlosy Re: LOT-Nowe połączenia ,ale nie w Bydgoszczy!!! 19.07.07, 13:43
      Tak zle i tak niedobrze
      Powinni go zdymisjonowac
      • jasnygwint1 Re: LOT-Nowe połączenia ,ale nie w Bydgoszczy!!! 20.07.07, 22:16
        Michutor,skoro nie mieszkasz w Toruniu to pewnie juz sam zauwazyles,ze ani Torun,ani Bydgoszcz w Europie nie sa znane. Nie moge
        sie z Toba zgodzic ze Torun to jeden z kilku miast-symboli Polski na rowni z Krakowem czy Warszawa. I Ty pewnie tez to widzisz.
        Jezeli zwiedziles troche swiata,a ja tak, to juz wiesz iz Torun wypada blado na tle miast kazdej czesci kontynentu. No bo jak
        porownac grod Kopernika z Praga,Wenecja,Londynem,Lwowem czy Goteborgiem.

Dopiero jak sie wyjedzie z rodzinnych stron to czlowiek zauwaza slabe strony swojego miasta. Ja dzis widze ze Bydgoszcz to
        brzydgoszcz a torun to zwykle miasteczko ze zwyklym rynkiem.

Dlatego spory na temat turystow pozostawilbym innym regionom. A jako ze kocham moje miasto,jako ze z Bydgoszcza wiaze swoja
        przyszlosc, uwazam ze nalezy patrzec na miasto a tym samym I na lotnisko, jako na wrota dla biznesu,turystyki sportowej I
        kulturalnej.

Tylko razem jestesmy w stanie stworzyc wielkie imprezy sportowe I kulturalne. To one przyciagna ludzi a wraz z nimi pieniadze.
        Tylko razem mozemy stworzyc dobre warunki pod inwestycje I razem mozemy walczyc o srodki z Unii.

Czemu?

Bo wiekszy jest silniejszy. Prawo dzungli
        • kuroslip Re: LOT-Nowe połączenia ,ale nie w Bydgoszczy!!! 21.07.07, 00:39
          jasnygwint1 napisał:

> Michutor,skoro nie mieszkasz w Toruniu to pewnie juz sam zauwazyles,ze ani
          Toru
          > n,ani Bydgoszcz w Europie nie sa znane.

Głabie,Torun nie jest znamy w Europie?????????????
          Torun jest znany na Swiecie,natomiast o bydzie mało kto słyszał dalej jak 200km
          od centrum bydy

• kanton2 Re:Toruń stolica nacjonalizmu ,czy marka światowa? 21.07.07, 09:45
            Czy powód do wstydu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka