Dodaj do ulubionych

WYCIECZKI KSZTAŁCĄ.

06.09.07, 12:07
tak mogę nazwać wyjazd na wycieczkę zorganizowaną ze starostwa.
Alkohol lał się strumieniami a rozochocony wódz podszczypywał
kobiety obiecując podwyżki pensji. Dłogo milczałam. Ja podwyżki na
pewno nie dostanę nie dostaną też i inne panie, bo miały swój honor.
podwyzka pensji pójdzie pewnie do koguta.
Obserwuj wątek
    • pd15 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 06.09.07, 13:24
      Wygląda na to, że mamy lokalną seksaferę. A swoją drogą tak sobie
      myślę - jak ta wladza uderza ludziom do glowy...
      • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 06.09.07, 13:47
        RELACJA NICZYM Z MEETINGU SAMOOBRONY! ALE JAKBY NA TO NIE PATRZEĆ TO
        DLACZEGO U NAS MIAŁOBY BYĆ INACZEJ. NA SZCZYTACH WŁADZY MOGĄ TO
        DLACZEGO U NAS MAJĄ NIE MÓC CO??? WŁADZA JEST WŁADZĄ I NAWET CZASEM
        PODŚWIADOMIE WYMAGA POSŁUSZEŃSTWA I BEZWZGLĘDNEJ ULEGŁOŚCI.
        • whatmore Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 06.09.07, 14:04
          Nareszcie ktoś poruszył ten temat. W mieście aż huczy od plotek jak to jeden z
          wysokich urzędników Starostwa zachowywał się wulgarnie i niezwykle obscenicznie.
          To skandal, że można kierować się tak niskimi pobudkami, do tego stopnia, że
          drugi urzędnik starostwa musiał interweniować, aby nie doszło do jakiegoś
          nieszczęścia. I za co dostali te podwyżki po 900zł?
          • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 06.09.07, 15:25
            W MIEŚCIE HUCZY A NIC DO TEJ PORY NIE SŁYSZAŁEM. TRZEBA LEPIEJ USZU
            NADSTAWIĆ. HMM, A KTO SIE TAK NIBY POPISYWAŁ TĄ JURNOŚCIĄ??? CO???
            • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 06.09.07, 16:20
              bzyku654321 napisała:

> W MIEŚCIE HUCZY A NIC DO TEJ PORY NIE SŁYSZAŁEM. ...

Z niczego tak ludzie się nie cieszą jak z obiecanego, możliwe że po alkoholu
              kobitki aż piszczały by je mógł rozochocony wódz podszczypywać, obiecując
              podwyżki pensji. Wszyscy wytrzeźwieli a obiecanego nima, trzeba robić grandę.
              Ale to jest raczej niemożliwe, by zachodziła konieczność wywiązania się z
              obietnicy, pod wpływem procentów danej i o ile jest to wszystko prawdą? A nawet
              jak, to kto i za co ośmieli się ruszyć tak wysoko postawionego człowieka, kogo
              obchodzi?
              Wszyscy myślę, że byli dorośli. Czasem dziwne bywają wrażenia z pierwszego razu
              w życiu, ale takie imprezy, nie tylko że kształcą, to jeszcze świetnie integrują
              załogę, do wszystkiego można, a czasem należy się przyzwyczaić. Siedem dni i
              minie jak katar...
              • duchgierka Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 06.09.07, 21:46
                Uważam że towarzysz Sauber ma całkowitą rację. Nie mydło i się nie
                zmydli. Jak jedzie się z wodzem na wycieczke to przecie towarzysze
                nie jedzie sie oglądać w muzeum portrety Lenina. Mężowie też chętnie
                kobitki na takie wyprawy puszczają bo i chata wolna, więc można
                jakąs kobitke przygarnąć, a i jak żonka będzie miała chody u wodza
                to i podwyżke dostanie. Takie towarzysze życie a kto z kim spał
                dowiemy sie nie po czym innym jak właśnie po podwyżkach. Jest tylko
                towarzysze jeden kłopot A jak zastępca dostanie podwyżke? jak to
                będzie wytłumaczyc. Mówia że główny wódz na wycieczce nie był bo
                tylko on mógłby mu dołożyć do skromnej gazy, ale ten w facetach na
                bank nie gustuje, tym bardziej w tego typu. Nie ogarnął by za
                wielki. Zatem - Trza towarzysze sprawę obserwować. Czuwaj!
                • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 07.09.07, 09:03
                  WSZYSTKO DOBRZE, ALE... ŻEBY U NAS TAKOŻ SEXAFERA! WIERZYĆ SIĘ NIE
                  CHCE! TRZA JEDNAK USZU NADSTAWIĆ I WYŁAPAĆ CO LUDZIE GADAJĄ. NO I O
                  TYCH PŁACACH.
                  • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 07.09.07, 09:32
                    Wycieczki nie tylko kształcą, ale też zbliżają ludzi.
                    Podwyżki Panie nie dostaną ,ale wspomnień nikt im nie odbierze :)))
                    • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 07.09.07, 10:38
                      WNIOSKUJE MAGDA, ŻE MYŚLISZ ŻE JEDNAK COŚ BYŁO CO??? ACH CO ZA
                      CZASY!!! ACH CI SEXAFERZYŚCI!!! KOBIETY LUBIĄ TAKICH!!!

CHCIAŁBYM BYĆ FACETEM NA WYSOKIM STOLCU!!! WTEDY ŻYCIE BYŁOBY
                      PIĘKNE!!! A TAK TO BIDA I NUDA. JAK SIE NIE MA STANIOWISKA I MIEDZI
                      TO SIE W RADZIEJOWIE NA D...E SIEDZI. Z FAJNYMI KOBITAMI TYŻ NIMA
                      SZANS BO Z CZYM DO LUDZI CO???

DOBRZE JEST BYĆ URZEDNIKIEM, POSŁEM ITP ZARA KOBITKI INACZEJ NA TAKĄ
                      PERSONE PATRZĄ. NAWET JEŚLI SIE NIE JEST PRZYSTOJNIAKIEM.
                      • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 07.09.07, 11:02
                        bzyku654321 napisała:

>... CHCIAŁBYM BYĆ FACETEM NA WYSOKIM STOLCU!!! WTEDY ŻYCIE BYŁOBY

Łatwiej działać jest z pozycji wysokiego stolca, ale też jest dobrze być
                        "konkretnym" facetem i nie ma co przesadzać z tą męskością, bo u samych
                        zazdrosnych facetów, w momencie zagrożenia, traktujących kobiety przedmiotowo
                        można sie narazić, a potem to może być jak z ulubieńcami słynnej Anety.
                        Uprawianie aktywnego wypoczynku wymaga specjalnego przygotowania
                        psychofizycznego, a chyba tu jednak o reklamę bardziej chodzi niż o jakieś
                        grosze, ale czy to też możliwe by Gentlemen'si o namacalnych korzyściach mówili???
                        Nie wiadomo Bzyku, co by było gdyby.. ale wiadomo jest że sławę zdobywa się
                        dzięki sławie :)))
                      • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 07.09.07, 11:03
                        To nie czasy, tylko rozwój mediów,powoduje,że ludzie są o wszystkim
                        informowani.Kiedyś też ludzie jeżdzili na wycieczki darmowe,
                        finansowane przez wydział socjalny,balangi też były,tylko po co się
                        tym chwalić?
                        Bzyku,nigdy nie byłeś na wycieczce? to żałuj.
                        • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 07.09.07, 11:48
                          NO CO TY!!! BYŁEM NA WIELU EKSKURSJACH ALE NA TAKIEJ SEXEKSKURSJI Z
                          ZAKŁADU PRACY TO NIGDY. A POZA TYM TO NIGDY CHYBA NIE BĘDZIE MI DANE
                          BYĆ NA TAKIEJ SEXEKSKURSJI Z ZAKŁADU PRACY GDZIE BYM BYŁ
                          KIEROWNIKIEM ALBO INNYM PANEM NA STOLCU. STOLCA TO MOGĘ SE INO ODDAĆ
                          CZASEM...
                        • pd15 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 07.09.07, 14:42
                          O ile mi wiadomo odpis socjalny dalej obowiązuje i w dalszym ciągu
                          można jeździć na darmowe wycieczki. Wlaśnie w mojej firmie taki
                          wyjazd się szykuje. Oj będzie się dzialo... Może i mnie ktoś
                          uszczypnie...
                          • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 07.09.07, 14:56
                            TY TO MASZ DOBRZE. PERSPEKTYWA UDANIA SIĘ NA SEXWYCIECZKĘ Z ZAKŁADU
                            PRACY! NO, NO, NO!!!
                            • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 07.09.07, 15:29
                              bzyku654321 napisała:

> TY TO MASZ DOBRZE. PERSPEKTYWA UDANIA SIĘ NA SEXWYCIECZKĘ Z ZAKŁADU
                              > PRACY! NO, NO, NO!!!

Może jednak ktoś w ostatniej chwili zrezygnuje z wyjazdu, żony potrafią być
                              bardzo zazdrosne, o swych menów i słusznie, krótko trzymać i do roboty gnać. W
                              razie co to ja się piszę..., a Ty Bzyku? ;)))
                          • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 07.09.07, 15:25
                            pd15 napisała:

> Oj będzie się dzialo... Może i mnie ktoś uszczypnie...

I niech obiecują, a co Ci ... ;)))
                            • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 07.09.07, 15:52
                              NIE WIEM JAK TY SAUBER ALE JA SIE PISZE. JAK NIE JAK TAK! TAM GDZIE
                              POTENCJALNE BZYKANIE TAM I BZYKU. POZDRO
                              • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 07.09.07, 17:48
                                bzyku654321 napisała:

> NIE WIEM JAK TY SAUBER ALE JA SIE ...

Nas dziadkowie to mieli dobrze, na wycieczki darmo jeździli, a my teraz tylko
                                przez biura podróży, albo z socjalu, ale jak do Hiszpanii to czemu by nie i
                                warunki tez nie aż tak ważne, byle by specyficzna atmosfera się wytworzyła,
                                szkoda że już nie ma ddr-ówka? ;)))
                                pl.youtube.com/watch?v=lArERfOCcsU
                                • bogdanka1960 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 08.09.07, 11:14
                                  Nie wiem co powiedzieć, ale ten "kogut" to mój dobry znajomy Wiele
                                  lat razem pracowaliśmy. To że lubi zaglądać do kielicha wszyscy
                                  wiedzą. wiadomo jest również ze ma ciąg na kobitki. Nie świadczy to
                                  o nim źle, ale jak obiecuje podwyżkę to powinien dać nawet ze swojej
                                  pensji. Przyjemności kosztują, a przecież nie jest on Rudolfem
                                  Valentino.
                                  • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 08.09.07, 11:34
                                    bogdanka1960 napisał:

> Nie wiem co powiedzieć, ale ten "kogut" to mój dobry znajomy Wiele
                                    > lat razem pracowaliśmy. ... a przecież nie jest on Rudolfem
                                    > Valentino.

A to taki z niego "kogut"??? No i bardzo dobrze, naturalne to że takie facet ma
                                    potrzeby, ładnie też że przybliżyłeś sylwetkę kolegi, ale wiemy że facet
                                    wystarczy jak ciut jest ładniejszy od diabła, bez przesady czasem dobre słowo
                                    więcej warte, od wora pieniędzy. Och te obietnice i ta wyobraźnia...

"Nie taki diabeł ogoniasty, jak by tego chciały niewiasty" Jan Sztaudynger
                                    • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.09.07, 08:56
                                      "KOGUT" "KOGUTEM" ALE CO Z TĄ NASZĄ WYCIECZKĄ CO???
                                      • wujek_dobra_rada8 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.09.07, 10:37
                                        > "KOGUT" "KOGUTEM" ALE CO Z TĄ NASZĄ WYCIECZKĄ CO???

Tylko który z Was będzie Nr1? Mogą posypać się pióra!
                                        A wiecie, gdzie dwóch się bije......
                                        • duchgierka Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.09.07, 11:42
                                          ale wreszcie doszło do konsumcji czy za duży brzuch?
                                          • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.09.07, 12:14
                                            JAK TO??? TOWARZYSZE JAK TO???
                                            • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.09.07, 14:44
                                              bzyku654321 napisała:

> JAK TO??? TOWARZYSZE JAK TO???

Ano tak to, dla chącego nic trudnego, zna się te sposoby... ;)))
                                        • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.09.07, 14:43
                                          wujek_dobra_rada8 napisał:

> A wiecie, gdzie dwóch się bije......

...tam korzysta dentysta ,ale też we dwóch można sie odnaleźć, żeby tylko siły
                                          stało? Dzięki wujek za radę, a może też byś przyłączył, co tu w chacie będziesz
                                          siedział, wysłuchiwał w kółko tego samego? ;)))
                                          • wujek_dobra_rada8 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 11.09.07, 21:53
                                            a może też byś przyłączył, co tu w chacie będziesz
                                            > siedział, wysłuchiwał w kółko tego samego? ;)))

Nie ma sprawy - wchodzę! (!!!!!! cokolwiek to znaczy ;-)
                                            Tylko trzeba ustalić wpisowe i do DZIEŁA!
                                      • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.09.07, 14:39
                                        bzyku654321 napisała:

> "KOGUT" "KOGUTEM" ALE CO Z TĄ NASZĄ WYCIECZKĄ CO???

Ja też czekam propozycji, z wielką niecierpliwością na pocztę gazetową raz
                                        dziennie zaglądam, może już coś miłego dostałem, zaraz sprawdzę, jak mnie tu nie
                                        będzie, znaczy wyjechałem ;)))
                                        • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.09.07, 14:59
                                          NO WICIE ROZUMICIE TOWARZYSZE POTRZA NAM W TAKIM RAZIE KIEROWNIKA
                                          WYCIECZKI TAKIEGO ORGANIZATORA ZDOLNEGO NO. TAKIEGO "KOGUTA"
                                          • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.09.07, 15:15
                                            bzyku654321 napisała:

> NO WICIE ROZUMICIE TOWARZYSZE POTRZA NAM W TAKIM RAZIE KIEROWNIKA
                                            > WYCIECZKI TAKIEGO ORGANIZATORA ZDOLNEGO NO. TAKIEGO "KOGUTA"

Potrzeba - matką wynalazków ;)

Ci, którzy sądzą, że pieniądz wszystko może, są zdolni wszystko zrobić, by go mieć.
                                            — Alighieri Dante
                                            • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.09.07, 15:52
                                              MNIE TAM KASA SAUBER NIE INTERESUJE LECZ PRZEWODNIK DUCHOWY...NO
                                              MOŻE NIEKONIECZNIE DUCHOWY. NO TAKI WIESZ JAK POWIEDZMY ŁYŻWIŃSKI>
                                              TAKI "KOGUT" CO TO ZORGANIZUJE WSZYSTKO, NARAIĆ POTRAFI I OBIECA ŻE
                                              SIĘ ODWDZIĘCZY MATERIALNIE. Z TAKIM NIE ZGINIEMY NA TEJ WYCIECZCE
                                              • piccobello Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 11.09.07, 13:53
                                                ja też chcę na taką wycieczkę. Piszę się od razu. Nie ma to jak z
                                                przygodami!
                                              • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 11.09.07, 15:37
                                                bzyku654321 napisała:

> MNIE TAM KASA SAUBER NIE INTERESUJE LECZ PRZEWODNIK DUCHOWY...NO
                                                > MOŻE NIEKONIECZNIE DUCHOWY. NO TAKI WIESZ JAK POWIEDZMY ŁYŻWIŃSKI>
                                                > TAKI "KOGUT" CO TO ZORGANIZUJE WSZYSTKO, NARAIĆ POTRAFI I OBIECA
                                                ŻE
                                                > SIĘ ODWDZIĘCZY MATERIALNIE. Z TAKIM NIE ZGINIEMY NA TEJ WYCIECZCE

Szkoda Bzyku że dziadek nie żyje, opowiadał mi, że kiedyś jeżdził na
                                                takie zorganizowane super wycieczki, przejazdy, zarcie i dziewuchy
                                                były za darmo..., popatrz jak ten czas leci?
                                                • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 11.09.07, 15:46
                                                  piccobello napisała:

> ja też chcę na taką wycieczkę. Piszę się od razu. Nie ma to jak z
                                                  > przygodami!

Tak, na drapane to chętnych nie brakuje, a jak w razie co, to w
                                                  długą...
                                                  • bogdanka1960 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 11.09.07, 21:37
                                                    nie śmiejcie się z wicekoguta, bo inni nie lepsi od niego, a bez
                                                    niego to powiat by dawno zniknął i rozlaz ł by się. dobrze że on i
                                                    jego koledzy są na posterunku.
                                                  • wujek_dobra_rada8 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 11.09.07, 22:02
                                                    bogdanka1960 napisał:

> nie śmiejcie się z wicekoguta,
                                                    a kto się śmieje! jak miał okazję ..... na wyciągnięcie ręki kilka dorodnych
                                                    kurek......

>bo inni nie lepsi od niego,
                                                    czego oczy nie widzą.....

>dobrze że on i
                                                    > jego koledzy są na posterunku.
                                                    porządny facet musi zawsze być przygotowany!
                                                    czuwać musi, bo konkurencja rośnie!
                                                  • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 12.09.07, 08:59
                                                    TU SIĘ NIKT NIE ŚMIEJE. WSZYSCY INO PODZIWIAJĄ I ZAZDROSZCZĄ ZDEKA.
                                                  • sandra_2 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 12.09.07, 12:17
                                                    Byście się wstydzili atakować tego człowieka. To ona sama kreciła
                                                    się koło niego. Ja nie byłam na tej wycieczce ale wiem że on jest
                                                    osobą porządną. Rozejżyjcie się wkoło niego. Tam są ciekawsze
                                                    tematy, ajesli nie wiecie, to proszę poplotkujcie o romansach jego
                                                    jak to nazywacie wodza.
                                                  • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 12.09.07, 12:27
                                                    JA TO OD RAZU PODEJRZEWAŁEM ŻE WSZYTKO TO NIEPRAWDA. WIADOMO
                                                    CZŁOWIEK PRZYSTOJNY Z POZYCJĄ,ZASŁUŻONY Z PIENIĘDZMI TO SIĘ ZAWSZE
                                                    KOBITKI ZA TAKIM OGLĄDAJĄ i AFERA GOTOWA.

NA ŁYŻWIŃSKIEGO TEŻ SIĘ UWZIELI A TU PROSZĘ SAMA MAŁŻONKA GO BRONI,
                                                    ŻE NIEZDOLNY DO TAKICH ŚWIŃSTW BO PO URAZIE KRĘGOSŁUPA JUŻ NIE MOŻE.
                                                    WCZEŚNIEJ MÓWIŁA ZDAJE SIĘ CO INNEGO (STARE CHŁOPY I DALEJ MOGĄ) NO
                                                    ALE PÓŹNIEJ PRZYPOMNIAŁO JEJ SIĘ, ŻE TO NIEMOŻLIWE BO Z POWODU
                                                    UTRATY ZDROWIA NIE MOŻE I JUŻ. PRAWDA WYSZŁA NA JAW. BO KTO
                                                    PRAWDZIWSZĄ PRAWDĘ WYPOWIE JAK NIE MAŁŻONKA. WSTYD CO PRAWDA ŻE NIE
                                                    MOŻE JEDNAK, ALE NIE WSTYD, ŻE SEX AFERY NIE BYŁO BO NIE MÓGŁ PO
                                                    PROSTU. TAK MI SIĘ SKOJARZYŁO.
                                                    BIEDNY STACHU WROBILI GO WROGOWIE POLITYCZNI ZA TĘ POCZCIWĄ
                                                    SZLACHETNĄ TWARZ UCZCIWEGO CZŁOWIEKA.
                                                  • duchgierka Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 12.09.07, 20:25
                                                    Towarzysze. Za moich czasów, dawno już to łajno by zamknięto
                                                    ( znaczy to forum rzecz jasna) Kto to słyszł aby takiego zacnego
                                                    towarzysza oskarżać i o co o to że chciał towarzyszkę pobudzić do
                                                    większej pracy? Łza się kręci kiedy wspomni się te wyjazdy, te
                                                    grzybobrania, te czyny społeczne, a każdy kłos na wagę złota, a 1000
                                                    szkół na tysiąclecie ile to gorzałki się towarzysze wypiło a jaki
                                                    był wtedy przyrost rzecz jasna naturalny. Co drugi bajtel towarzysze
                                                    podobny był na "pierwszego", a jakoś nikt nie płakał.
                                                  • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 12.09.07, 20:48
                                                    duchgierka napisał:

> Towarzysze. Za moich czasów, dawno już to łajno by zamknięto
                                                    > ( znaczy to forum rzecz jasna)

A co myślicie towarzyszu, że dziś to stanowi jakiś problem, może forum zamknąć
                                                    się tak oficjalnie nie da, ale piszących nieprawomyślnie, wg "czyjegoś
                                                    widzimisię" zawsze można pod byle pretekstem ugryźć w nogę, dokopać, a nawet i
                                                    więcej. Zobacz jak jest Nas tu mało, myślicie że to ze strachu może, otóż nie,
                                                    sztuką jest sie dostosować do rzeczywistości???
                                                  • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 13.09.07, 08:29
                                                    O PIĘKNYCH CZASACH WSPOMINACIE TOWARZYSZE! AŻ SIĘ ŁEZKA W OKU KRĘCI.
                                                    WTEDY, W CZASACH POLSKIEJ RZECZPOSPOLITEJ LUDOWEJ TAKIE TOWARZYSKIE
                                                    ZACHOWANIA NIKOGO NIE DZIWIŁY BOWIEM KAŻDY ZNAŁ SWOJE MIEJSCE W
                                                    SZEREGU. MIMO PROGRAMOWEJ RÓWNOŚCI GŁOSZONEJ NA SZTANDARACH BYLI JAK
                                                    I TERAZ W IV RP WAŻNI I WAŻNIEJSI. TAKI DAJMY NA TO PREZES KONIUSZKO
                                                    Z FILMU BAREI ZMIENNICY ALBO PREZES KLUBU SPORTOWEGO GRANY PRZEZ
                                                    WOJCIECHA POKORĘ LUBILI RZĄDZIĆ I LUBILI KLEPNĄĆ W TYŁEK TĄ ALBO
                                                    TAMTĄ. I CO W TYM DZIWNEGO BYŁO??? NIC DZIWNEGO. NORMALKA.

A TERAZ MÓWI SIĘ, ŻE DEMOKRACJĘ SIĘ NAM ODBIERA. NO I WCIĄŻ JAKIEŚ
                                                    GŁOSY O MOLESTOWANIACH. TO TU TO TAM. W GŁOWACH SIĘ TYM LUDZISKOM
                                                    POPRZEWRACAŁO I NIE TYLKO TAM.

TO BY BYŁO NA TYLE NO I NARA TOWARZYSZE!
                                                  • pd15 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 14.09.07, 08:57
                                                    Witajcie! Wlaśnie wrócilam z darmowej wycieczki, o dziwo cala i
                                                    zdrowa. Bieszczady sa piękne... Sandomierz, Łańcut, Lesko, Polonina
                                                    Wetlińska, Zalew Soliński... ach, chcialo by się jeszcze... choć
                                                    molestowania nie bylo, podwyżki też nie będzie...
                                                    PS. Mój wódz to na szczęście KOBIETA!
            • jawanda Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 27.12.07, 08:46
              No to macie jakąś aferkę,sadząc po ilości wpisów arcyciekawy temat.Ludzie nie
              dajcie się zwariować,cholercia jakaś kretynka napisała,że ktoś kogoś po pijaku
              gdzieś tam szczypnął,a wy jak psy na padło rzuciliście się do klawiatur,żenujące.
              Tak przy okazji,serdeczne życzenia dla wszystkich.
      • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 29.09.07, 11:08
        pd15 napisała:

> Wygląda na to, że mamy lokalną seksaferę. A swoją drogą tak sobie
        > myślę - jak ta wladza uderza ludziom do glowy...

Masz rację,pd,że władza uderza ludziom do głowy.
        Tylko,że to my szarzy ludzie wybieramy władzę i to od nas zależy
        kogo gdzie posadzimy.Niech rządzący o tym pamiętają,od najniższego szczebla po
        samą górę.Pamiętają o tym przed wyborami,a póżniej każdy wie jak to wygląda.Jak
        się ma władzę to się straszy tych na dole,
        żeby pokazać wyższość i moc.Ale koło się kręci,na tych samych fotelach zasiądą
        inni,nic nie trwa wiecznie.
    • qarina Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 14.09.07, 10:56
      Jak widac nie macie nic do roboty dlatego zajmujecie sie pierdolami
      co was obchodzi kto z kim i gdzie spi zazdroscicie to poszukajcie
      sobie kogos do bzykania i nie zajmujcie sie cudzymi sprawam,i
      palanty!!!!Q!!
      • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 14.09.07, 13:49
        qarina napisała:

> Jak widać ...

I zobacz Bzyku palancie, po co nam było tylko mówić. Jednak trzeba było
        podhaczyć się nam do tej imprezy i w Cisnej zaliczyć piwko, a może w naszym
        przypadku podwyżka była by jednak? ;)))
        • kujawianka11 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 16.09.07, 17:24
          Takie rzeczy zdarzaja sie wszedzie i zawsze, ale w Radziejowie maja
          szczegolny posmak, bo tutaj, z braku innych rozrywek, a moze z
          powodu szczegolnej mentalnosci tutejszych ludzi, z pasja i
          upodobaniem omawia sie prywatne zycie znajomych, sasiadow,
          urzednikow i kogo sie da. Najbardziej wdziecznym tematem sa sprawy
          lozkowe. Kto z kim, za ile i dlaczego. Pamietam starsze panie,
          zebrane w grupke kolo slynnej targowicy, ktore z luboscia, jezykiem,
          ktorego nie powstydzilby sie najgorszy z meneli, omawiaja czyjes
          prywatne sprawy. Zgroza! A najgorsze jest to, ze tacy ludzie
          uwazaja, ze maja do tego prawo, ze moga osadzac innych. A potem ida
          do kosciola.
          • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 16.09.07, 18:10
            kujawianka11 napisała:

> Takie rzeczy zdarzaja sie wszedzie i zawsze, ale w Radziejowie maja
            > szczegolny posmak, bo tutaj, z braku innych rozrywek, a moze z
            > powodu szczegolnej mentalnosci tutejszych ludzi, z pasja i
            > upodobaniem omawia sie prywatne zycie znajomych, sasiadow,
            > urzednikow i kogo sie da. Najbardziej wdziecznym tematem sa sprawy
            > lozkowe. Kto z kim, za ile i dlaczego. Pamietam starsze panie,
            > zebrane w grupke kolo slynnej targowicy, ktore z luboscia, jezykiem,
            > ktorego nie powstydzilby sie najgorszy z meneli, omawiaja czyjes
            > prywatne sprawy. Zgroza! A najgorsze jest to, ze tacy ludzie
            > uwazaja, ze maja do tego prawo, ze moga osadzac innych. A potem ida
            > do kosciola.

O właśnie, dzięki, nareszcie nazwałaś sprawę po imieniu, a wyobraź sobie, bym
            mógł czegoś sie dowiedzieć o samym sobie i najbliższym otoczeniu, bywam w środy
            w tej okolicy, czasem to nawet próbuje nie wierzyć, ale ja tym wiele wiedzącym
            nie mam za złe. Ja się tylko zastanawiam z jakiego źródła maja takie wiarygodne
            przecieki, czyżby z CBŚ??? Wchodzę na neta i oczom nie wierzę, toć to wsyćko jak
            mawiają Górole prowda ... Morał z tego taki, nawet język meneli potrafi być
            czasem bardzo przydatny.
            • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 17.09.07, 08:39
              WSZYSTKO JASNE TYLKO KIEDY TA WYCIECZKA NASZA CO??? NO I KTO BĘDZIE
              JEJ KIEROWNIKIEM??? SKORO MAMY UTALENTOWANE W TYM WZGLĘDZIE OSOBY TO
              MOŻE BY JE POPROSIĆ O PRZYWÓDZTWO
              • pd15 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 17.09.07, 12:23
                Trzeba by czem prędzej zorganizować bo ma być piękna pogoda. No
                chyba, że są chętni na narty... Kto będzie jej kierownikiem?
                Proponuję aby zostal ten kto się najbardziej wykaże na wycieczce a
                więc wedle zaslug. Zostanie obrany w demokratyczny sposób, bez
                nacisków i przymusu...
                • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 17.09.07, 12:51
                  DOBRZE GADASZ! KTO NAJLEPSZYM ZMYSŁEM ORGANIZACJI SIĘ WYKAŻE TEN
                  KIEROWNIKIEM BĘDZIE! ALE SKORO NIEKTÓRZY JUŻ UDOWODNILI TO MOŻE PO
                  CDO SZUKAĆ.
              • wujek_dobra_rada8 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 17.09.07, 20:23
                > WSZYSTKO JASNE TYLKO KIEDY TA WYCIECZKA NASZA CO???

Każdy moment jest dobry by się wyrwać z domu.
                No to może na powitanie jesieni - gdzieś na łono.... przyrody.
                czyste powietrze bez wielkomiejskiego radziejowskiego zgiełku.
                Cisza słońce babie lato koszyczek pełen niespodzianek i .......
                • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 18.09.07, 09:06
                  NO TO JEDZIEMY TYLKO KTO W KOŃCU KIEROWNIKIEM TEJ EKSKURSJI??? NO I
                  DOKĄD SIE WYBIERAMY CO???
                  • duchgierka Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 20.09.07, 13:52
                    uważam towarzysze że tylko i wyłącznie do sejmu. Po przeczytaniu
                    wczorajszego dawnego organu PZPR czyli naszej ukochanej gazety
                    kujawskiej widzę że nasi towarzysze z radziejowa i okolic idą
                    szeroką ławą w sejmowe ławy. jak widze i nasz wycieczkowy bohater
                    widnieje na tych listach. Kto zatem ma być kierownikiem wycieczki
                    jak nie on. Wie kogo pogłaskać, komu pogrozić paluszkiem, a jak
                    bedzie dobry wynik wyborczy to i podwyżka sie znajdzie
                    dla "chetnych" czyli co miłe towarzyszki i towarzysze Na koń!!
                    • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 20.09.07, 15:07
                      duchgierka napisał:

> uważam towarzysze że tylko i wyłącznie do sejmu. Po przeczytaniu
                      > wczorajszego dawnego organu PZPR czyli naszej ukochanej gazety
                      > kujawskiej widzę że nasi towarzysze z radziejowa i okolic idą
                      > szeroką ławą w sejmowe ławy. jak widze i nasz wycieczkowy bohater
                      > widnieje na tych listach. ...

Chyba wielu ma wielkie szanse, a myślę że o tym mówisz?
                      pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/po/20070919/INNEMIASTA07/109190394
                    • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 21.09.07, 08:48
                      duchgierka napisał:

> uważam towarzysze że tylko i wyłącznie do sejmu. Po przeczytaniu
                      > wczorajszego dawnego organu PZPR czyli naszej ukochanej gazety
                      > kujawskiej widzę że nasi towarzysze z radziejowa i okolic idą
                      > szeroką ławą w sejmowe ławy. jak widze i nasz wycieczkowy bohater
                      > widnieje na tych listach. Kto zatem ma być kierownikiem wycieczki
                      > jak nie on. Wie kogo pogłaskać, komu pogrozić paluszkiem, a jak
                      > bedzie dobry wynik wyborczy to i podwyżka sie znajdzie
                      > dla "chetnych" czyli co miłe towarzyszki i towarzysze Na koń!!

TOWARZYSZU DUCHU GIERKA DOBRZE GADACIE!!! WÓDKI WAM TRZA POLAĆ!!1
                      • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 27.09.07, 10:09
                        bzyku654321 napisała:

>
                        > TOWARZYSZU DUCHU GIERKA DOBRZE GADACIE!!! WÓDKI WAM TRZA POLAĆ!!1

Może to zgubny wpływ telewizji i reklam, że wszystko musi mieć ten sam podtekst,
                        wszyscy jesteśmy bardzo rozpustni, prawie każdy temat zmierza do jednego i
                        widomo, tylko polityki ;)))
                        A tak nawiasem mówiąc, to czy taki jeden filmik nakręcony chyba telefonem
                        prezentowany na YouTube, to z tej wspomnianej wycieczki???
                        • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 28.09.07, 08:56
                          sauber1 napisał:

> A tak nawiasem mówiąc, to czy taki jeden filmik nakręcony chyba telefonem
                          > prezentowany na YouTube, to z tej wspomnianej wycieczki???

Podaj linka.
                          • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 28.09.07, 12:48
                            WŁAŚNIE. DAWAJ LINKA ALE CHWATKO!!!
                            • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 28.09.07, 13:05
                              bzyku654321 napisała:

> WŁAŚNIE. DAWAJ LINKA ALE CHWATKO!!!

O pewnych sprawach czasem wstyd jest głośno mówić, a tu pokazywać jeszcze, nie
                              jestem pewien, czy tak się godzi? Ale myślę że jak ktoś zechciał, to już znalazł;)
                              • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 29.09.07, 10:54
                                sauber1 napisał:

> O pewnych sprawach czasem wstyd jest głośno mówić, a tu pokazywać jeszcze, nie
                                > jestem pewien, czy tak się godzi? Ale myślę że jak ktoś zechciał, to już znalaz
                                > ł;)

:-X ,oprócz tego,że niektórzy sobie zaszaleli,nawet bardo :-)
                                • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 30.09.07, 08:32
                                  magda330 napisała:

> :-X ,oprócz tego,że niektórzy sobie zaszaleli,nawet bardo :-)

A poszaleć tak, by się później nie wstydzić ludzka rzeczą jest.

(tak "Wiaterek" to ten temat, przyznasz że luzik jak za dawnych lat, miłej nocy:))
    • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 28.09.07, 18:41
      bosia32 napisała:

> tak mogę nazwać wyjazd na wycieczkę zorganizowaną ze ...

Ja wycieczek zaliczyłem mnoga, a działo się, oj działo... fajne to imprezki
      bywały, a tu co opisałaś rozczarowana kobietko, to zapewne tylko wierzchołek
      góry lodowej. Ale z drugiej strony to się zastanawiam czy zwykłemu robotnikowi
      urzędu wolno tak wysoko patrzeć, można obrazić majestat. A czy nie lepiej było
      sie przyłączyć do zabawy, w czasie wolnym to i kielicha trza se było walnąć.
      Ludzie na mieście mówią, dobrze że to ktoś napisał, rozmawiałem z dziennikarzem
      mówi że to są takie śmieszne poczytne tematy, że należy czasem ludziom osłodzić
      codzienność. Chyba niczyja moralność, ani godność na tym nie ucierpiała, toć
      to tylko wycieczka jakich wiele.
      • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 29.09.07, 10:47
        Teraz nigdzie człowiek nie może być sobą,nie może się czuć swobodnie, bo
        fotografują,albo filmują.Nawet w przebieralniach są podglądy.
        Ciągle trzeba kontrolować swoje zachowanie,no bo może się komuś
        nie podobać.Tylko jak długo tak można?
        Czy trzeba żyć i zachowywać się na pokaz?
        Bądżmy w każdej sytuacji sobą,a wycieczki nie tylko kształcą,ale też zbliżają ludzi.

• andreas077 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 29.09.07, 12:57
          magda330 napisała:

> Teraz nigdzie człowiek nie może być sobą, nie może się czuć swobodnie, bo ...

A to dlaczego niby nie może, czy zawsze musimy się tak zachowywać jak sobie
          uzurpujący zwierzchnictwo inny ktoś życzy, często przejściowy tylko
          "pryncypał"?. Ale dzięki bosia32 kobietki maja dużą szansę otrzymać tą, jeżeli
          to prawda, obiecana podwyżkę, tak mówią ludzie w organizacjach, które podobnymi
          sprawami się na co dzień zajmują. Chwała ludziom którzy maja czelność i odwagę
          powiedzieć po prostu, że takie postępowanie im nie odpowiada i się nie podoba.
          Myślę że to najważniejsza zdobyć demokracji. Zdecydowane na tak "Bądźmy w każdej
          sytuacji sobą"

• bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 01.10.07, 09:38
            SOBĄ BYĆ TRZEBA A WYCIECZKI JAK TO KTOŚ ŁADNIE POWIEDZIAŁ POWINNY
            LUDZI ZBLIŻAĆ DO SIEBIE. NO I KSZTAŁCIĆ...
            • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 01.10.07, 12:14
              bzyku654321 napisała:

> SOBĄ BYĆ TRZEBA A WYCIECZKI JAK TO KTOŚ ŁADNIE POWIEDZIAŁ POWINNY
              > LUDZI ZBLIŻAĆ DO SIEBIE. NO I KSZTAŁCIĆ...

Brawo Bzyku, pięknie ująłeś to w słowach. Myślę, że i ta wycieczka bardzo ludzi
              zbliżyła do siebie. Często bardziej niż murów potrzeba jest mostów. Aż miło
              popatrzeć jak lokalna społeczność tak ładnie się integruje, jedność i braterstwo
              względem innych ludzi to wzniosłość ...
              • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 01.10.07, 12:42
                TAA, TO SĄ ZBLIŻENIA OKOLICZNOŚCIOWE, KTÓRE WZBUDZAJĄ WIELKI SZUM A
                POTEM CISZA. CHOCIAŻ PAMIĘTA SIĘ O NICH ZAZWYCZAJ DŁUGO W
                SPOŁECZEŃSTWIE.
                • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 01.10.07, 15:23
                  bzyku654321 napisała:

> TAA, TO SĄ ZBLIŻENIA OKOLICZNOŚCIOWE, KTÓRE WZBUDZAJĄ WIELKI SZUM A
                  > POTEM CISZA. CHOCIAŻ PAMIĘTA SIĘ O NICH ZAZWYCZAJ DŁUGO W
                  > SPOŁECZEŃSTWIE.

A może to wcale nie o żadną wycieczkę chodzi? Pokazało sie tu tyle nowych
                  postaci, może to element kampanii wyborczej, może karmi Nas ktoś malinami, by
                  przy tej okazji, rozdmuchać sprawę i politycznego konkurenta z gry wyeliminować,
                  ale czyżby aż tak brutalnie miała wyglądać walka o władzę ludzi którym mamy
                  zaufać?. Skoro ktoś pod "zdradą" daje man wskazówki, podstawia konkretne
                  wypowiedzi, to może i jednak ma jakiś związek, a może to tylko autoreklama? I
                  widzisz Bzyku też jechać chcieliśmy, nie zawsze należy ludziom ufać
                  • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 04.10.07, 14:28
                    sauber1 napisał:

> bzyku654321 napisała:
                    >
                    > > TAA, TO SĄ ZBLIŻENIA OKOLICZNOŚCIOWE, KTÓRE WZBUDZAJĄ WIELKI
                    SZUM A
                    > > POTEM CISZA. CHOCIAŻ PAMIĘTA SIĘ O NICH ZAZWYCZAJ DŁUGO W
                    > > SPOŁECZEŃSTWIE.
                    >
                    > A może to wcale nie o żadną wycieczkę chodzi? Pokazało sie tu tyle
                    nowych
                    > postaci, może to element kampanii wyborczej, może karmi Nas ktoś
                    malinami, by
                    > przy tej okazji, rozdmuchać sprawę i politycznego konkurenta z gry
                    wyeliminować
                    > ,
                    > ale czyżby aż tak brutalnie miała wyglądać walka o władzę ludzi
                    którym mamy
                    > zaufać?. Skoro ktoś pod "zdradą" daje man wskazówki, podstawia
                    konkretne
                    > wypowiedzi, to może i jednak ma jakiś związek, a może to tylko
                    autoreklama? I
                    > widzisz Bzyku też jechać chcieliśmy, nie zawsze należy ludziom ufać

MYŚLISZ SAUBER ŻE TO PLATFORMA ATAKUJE CO???
                    • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 04.10.07, 15:09
                      bzyku654321 napisała:

> MYŚLISZ SAUBER ŻE TO PLATFORMA ATAKUJE CO???

Ja, jak dzisiaj większość społeczeństwa, mogę się pokusić na stwierdzenie, że
                      apolityczny całe życie byłem, po za małymi wyjątkami, kiedy to miewałem
                      namacalne korzyści. A na lokalnej polityce to za hy się nie kapuję, rzuciłem
                      okiem na listy chętnych do żłoba i mnie rozwaliło, że ludzie miewają w sobie
                      tyle charyzmy i woli walki w pozyskaniu możliwości, by bezinteresownie tych na
                      samiusieńkim dole ludzi uczynić szczęśliwym. Nie wiem jakie są kryteria
                      ubiegania się o mandat posła, ale patrząc na listy widzę że jest jeszcze wiele
                      do zrobienia w tej materii, dlaczego to tylko same "wykształciuchy" mają tylko
                      prawo, a prosty człowiek, bez języka i ogłady ma stać z boku , a może coś mi
                      sie tu pokręciło. Musiałbym sie na jakiś seminarium polityczno szkoleniowe
                      zapisać , może wtedy bym coś potrafił dokładniej zrozumieć??? Nie wiem Bzyku,
                      ale wiem że dziś żyjemy w takich czasach , że nie ważnym jest czy ty kradniesz,
                      czy ciebie kradną , ważne że jest zamieszanie, a gdzie dwóch sie bije tam
                      najczęściej korzysta dentysta. Dzisiaj wolna amerykanka, czasem po trupach do
                      celu, a drugiego miliona można dorobić się też uczciwie , ważne by po drodze
                      ludzi szanować i być bardzo hojnym, a szczególnie nie ze swojego. Czasem myślę
                      że żyjemy w czasach ameryki z lat 40/50, a może to tylko zbieżność i przypadkowe
                      podobieństwo??? Ale tez czego sie nie robi dla ...
                      • bosia32 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 04.10.07, 16:04
                        Nigdy bym nie pomyslała, że temat jaki rozpoczęłam stanie sie tak
                        lotny. Moim celem nie było potępianie wszystkiego i wszystkich w
                        przysłowiowy czambuł, ale pokazanie jak osoba w moim przekonaniu
                        wstrętna, próbowała wykorzystać to że jest na wysokim stanowisku. To
                        jest nie tylko mobbing, ale i dosyć poważna próba wykorzystywania
                        kobiet. Moja koleżanka pokazała mi zdjęcie z tej wycieczki i dziwię
                        się że nie ma żadnych reperkusji wobec takich ludzi. To mnie boli,
                        że takie rzeczy zamiata się pod dywan,że przełożeni milczą a nas
                        zwykłych obywateli rozlicza za drobiazgi.
                        • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 04.10.07, 16:40
                          Taki temat leci z szybkością błyskawicy.
                          Ciekawa jestem ,pewnie nie tylko ja, co było na zdjęciu?
                          Chętnie bym to zdjęcie obejrzała pod kątem czy zostało
                          dobrze wykonane.
                          Brawo Bosia ,o anomaliach trzeba mówić głośno.
                          A z wysokiego stanowiska leci się z wielkim hukiem :)
                          • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 04.10.07, 17:19
                            magda330 napisała:

> Brawo Bosia ,o anomaliach trzeba mówić głośno.
                            > A z wysokiego stanowiska leci się z wielkim hukiem :)

Tak, ale Wysokiemu Majestatowi prawo często sprzyja, a czasem tajemne moce
                            dopomóc muszą, nie łapmy ryb przed siecią ;)))
                        • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 04.10.07, 17:15
                          bosia32 napisała:

> Nigdy bym nie pomyslała, że temat jaki rozpoczęłam stanie sie tak
                          > lotny. Moim celem nie było potępianie wszystkiego i wszystkich w
                          > przysłowiowy czambuł, ale pokazanie jak osoba w moim przekonaniu
                          > wstrętna, próbowała wykorzystać to że jest na wysokim stanowisku. To
                          > jest nie tylko mobbing, ale i dosyć poważna próba wykorzystywania
                          > kobiet. Moja koleżanka pokazała mi zdjęcie z tej wycieczki i dziwię
                          > się że nie ma żadnych reperkusji wobec takich ludzi. To mnie boli,
                          > że takie rzeczy zamiata się pod dywan,że przełożeni milczą a nas
                          > zwykłych obywateli rozlicza za drobiazgi.
                          Widzę że jesteś inteligentna osobą, postaram Ci sie podpowiedzieć dowcipem, ale
                          zaznaczam że nikogo nie mam zamiaru tym obrażać, czy ranić , a wyobraźnie mają
                          chyba już wszyscy. Może to ktoś zechce w większych mediach nadać, trzymaj te
                          fotki by Ci nie skonfiskowali.
                          "Jedzie pan X.X. samochodem i potrącił 2 pieszych na przejściu.
                          Przychodzi do sędziego i się pyta, co z tym zrobimy.
                          Sędzia sie zastanowił i odpowiada:
                          Myślę, że ten, który głową rozbił przednią szybę może dostać 2 lata za
                          uszkodzenie cudzego mienia, a ten drugi, co odleciał w krzaki - 3 lat za próbę
                          ucieczki" ;))) A tu jeszcze nic nie wiadomo, to tylko Radziejów i miejscowe
                          zwyczaje, a może nie potrzebne to nikomu było?
                        • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 13.10.07, 19:51
                          bosia32 napisała:

> Moja koleżanka pokazała mi zdjęcie z tej wycieczki i dziwię
                          > się że nie ma żadnych reperkusji wobec takich ludzi. To mnie boli,
                          > że takie rzeczy zamiata się pod dywan,że przełożeni milczą a nas
                          > zwykłych obywateli rozlicza za drobiazgi.

www.radziejowkujawski.vgh.pl/news.php?readmore=289
                          "Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz co Ci się trafi..." Forrest
                          Gump, a czasem to tylko niechciany prezent z którym nie wiadomo co zrobić?
                          • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 15.10.07, 14:33
                            sauber1 napisał:

> www.radziejowkujawski.vgh.pl/news.php?readmore=289
                            > "Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz co Ci się trafi..." Forrest
                            > Gump, a czasem to tylko niechciany prezent z którym nie wiadomo co zrobić?

Jak z tego wynika,zdjęcia mogą ujrzeć światło dzienne.
                            Co z tym ,, niechcianym prezentem'' będzie dalej?
                            jak potoczą się losy niechcianej,,przesyłki"?
                            Emocje emocjami ,ale najważniejsze jest,żeby kierować się zdrowym rozsądkiem.
                            • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 16.10.07, 11:15
                              magda330 napisała:

> ...Emocje emocjami ,ale najważniejsze jest,żeby kierować się zdrowym > rozsądkiem.

A podróże kształcą i nie ważne dokąd
                              "Turysta odwiedził restaurację w Madrycie, spośród dań wybrał potrawę o nazwie
                              "Jaja a la corrida".
                              Danie było naprawdę duże i pyszne, a cena przystępna. Powtarzał tak kilka dni,
                              aż pewnego razu, porcja, którą dostał była bardzo mała. Zjadł i po obiedzie mówi
                              do kelnera:
                              - Dlaczego dzisiejsza porcja była taka malutka?!
                              Kelner odpowiedział:
                              - No cóż, nie zawsze torreador wygrywa..."
    • aa-111 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 05.10.07, 20:06
      Czy to prawda że poklepujący kandyduje do parlamentu
      • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 05.10.07, 20:21
        aa-111 napisał:

> Czy to prawda że poklepujący kandyduje do parlamentu

Nie wiadomo jeszcze, czy kandydujący do parlamentu poklepywał?
        • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 08.10.07, 10:01
          POKAŻTA LEPIEJ TE FOTY!!! CIEKAWOŚĆ MNIE ZŻERA!!!
          • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 08.10.07, 16:01
            bzyku654321 napisała:

> POKAŻTA LEPIEJ TE FOTY!!! CIEKAWOŚĆ MNIE ZŻERA!!!

A mnie takie nie interesują, zdecydowanie wole plenerowe, a tak swoją drogą to
            powinniśmy popierać ludzi i dołożyć wszelkich starań, by zasiedli, w godnych
            miejscach i nas reprezentowali, każdy ma szanse, tym bardziej że tu zanosi się
            na wiele zmian i niespodzianek ...
            • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 09.10.07, 09:04
              CO BY TU NIE MÓWIĆ TA WYCIECZKA KANDYDUJE DO MIANA WYDARZENIA ROKU
              NA NIWIE POLITYCZNO-KULTURALNO-TOWARZYSKIEJ. NAWET KONCERT KOMARENKI
              NA MIEJSKIM STADIONIE TO PRZY NIEJ PIKUŚ.

TA WYCIECZKA TO WYDARZENIE RANGI EWENTUALNEGO KONCERTU DODY W
              RADZIEJOWIE!
              • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 09.10.07, 11:28
                bzyku654321 napisała:

> CO BY TU NIE MÓWIĆ TA WYCIECZKA KANDYDUJE DO MIANA WYDARZENIA ROKU
                > NA NIWIE POLITYCZNO-KULTURALNO-TOWARZYSKIEJ. NAWET KONCERT
                > KOMARENKI NA MIEJSKIM STADIONIE TO PRZY NIEJ PIKUŚ.
                > TA WYCIECZKA TO WYDARZENIE RANGI EWENTUALNEGO KONCERTU DODY W
                > RADZIEJOWIE!

Bardzo możliwe, ale ja nie znam człowieka. Grzeczność nakazuje wszystkich
                traktować jednako, a jak przy okazji wyborów na NIWIE
                POLITYCZNO-KULTURALNO-TOWARZYSKIEJ jest wesoło, to też chyba dobrze? Czas
                smutasów już dawno powinien sie skończyć, nawet jak poseł się uśmiecha to ładnie
                i tak zbliżą, taka nić sympatii rośnie ...
                • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 09.10.07, 12:13
                  JAK WESOŁO SAUBER JAK TU SIE KOBIETA ŻALI ŻE TO WCALE WESOŁE NIE
                  BYŁO CO???
                  • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 09.10.07, 13:20
                    bzyku654321 napisała:

> JAK WESOŁO SAUBER JAK TU SIE KOBIETA ŻALI ŻE TO WCALE WESOŁE NIE
                    > BYŁO CO???

Przecież tu jest prywatne forum, a nie sąd ludowy wysokogórskiej republiki
                    elfidy, na co ten strepto bismillah? Kulturowo tak jest już przyjęte, że na
                    imprezach ludzie bawią sie na luzie, czasem wspomóc też sie trzeba, co młodsi
                    gorzałą, a czasem i wiagra na nie wiele się zda, choć jest legalna, hulaj dusza
                    piekła niema i do domu daleko, a czego oczy nie widzą tego sercu nie żal. A tak
                    na poważnie jak komuś coś się nie podobało, to jaknajbardziej na tu prawo pisać
                    chyba?, ale bidy też można sobie i nie tylko narobić, "stróże moralności" tylko
                    czekają na takie sygnały. Może to też i to bardzo przypomina MEETING
                    SAMOOBRONY, ale, że to partia be, to nie ma sie czemu dziwić. My Polacy już
                    tak mamy podobnie jak Japończycy, jak nie mamy wroga z zewnątrz to w pobliżu
                    szukamy zwady i zaczyna się jazda najczęściej na oślep. Ja na tej imprezie nie
                    byłem, plotki choć lubię, nie słyszałem, tylko tu sie przyłączyłem, ale wiadomo,
                    że wielu ludzi było i uczestniczyło, może z czystej lojalności milczą, albo w
                    nadziei "obiecanego", co najbardziej cieszy. A gdyby tak było ja pisze autorka,
                    to więcej byłoby podobnych głosów. Ja tam nie wierzę, a teraz proszę bardzo,
                    huzia na Józia ..., oby to nie był tylko temat ulotny ;)))
                    • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 09.10.07, 15:36
                      ULOTNE LUZACTWO WYCIECZKOWE
              • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 09.10.07, 16:30
                bzyku654321 napisała:

>
                > ... TO WYDARZENIE RANGI EWENTUALNEGO KONCERTU DODY

Czy oby to dotyczy Dody, czy może Doggingu?
                A tu poniżej dla tych, co w tyle i pod wiatr ciągle, już kolejna prasa donosi,
                szkoda tych "stróżów moralności i porządku" pozabijają się bidne chłopoki, na
                złamanie karku podobno lecą, jak sępy na padlinę, większość to wsioki, a cinte
                na tum stolyce ...
                wiadomosci.wp.pl/kat,9912,wid,9278419,wiadomosc.html
                • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.10.07, 09:16
                  WOW!!! KIEDY DO NAS TA MODA DOTRZE CIEKAWE???? MAMY PARK KOŁO RDKU, SKWEREK KOLE
                  POMINKA KOSCIUSZKI, LASEK, OKOLICE PKSU i WIELE ROWÓW W STRONĘ CZOŁOWA, BYTONIA,
                  BIEGANOWA, SKIBINA, PIOTRKOWA CZY PRUCHNOWA.
                  • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.10.07, 09:37
                    bzyku654321 napisała:

> WOW!!! KIEDY DO NAS TA MODA DOTRZE CIEKAWE???? ...

Dotrze Bzyku dotrze. Szwedzi kiedyś dotarli, to i obyczaje dotrą, a może już,
                    tylko tak trochę chłodno jakoś i żeby się nam tylko nie buntowali bez potrzeby
                    ludzie ;)))
                    • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.10.07, 10:08
                      ZIMNO, ZIMNO... JAK SIE CIAŁECZKO DO CIAŁECZKA ZBLIZY ZARA CIEPLEJ
                      BĘDZIE
                      KIEDYŚ TEN SYSTEM W RUMUŃSKICH SZPITALACH STOSOWANO. DWÓCH ALBO
                      NAWET TRZECH PACJENTÓW DO JEDNEGO WYRA I MIMO ŻE ZIMNO JAK W CHŁODNI
                      BYŁO TO W ŁÓŻECZKU PRZYJEMNIE I CIEPŁO. ZAMIENIĆ MOŻNA BYŁO SŁOWO I
                      MYŚL WYMIENIĆ. GORZEJ JAK SIĘ PRZYDZIAŁ OTRZYMAŁO Z NIEDOMYTYMI!
                      WIADOMO NIEMYTE STOPY LUB TAM INNE CZĘSCI CIAŁA CUCHNĄ OSTRO.

DOGGERSI POWIADASZ. PODOBA MI SIĘ I NAZWA I MYŚL!!!
                      • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.10.07, 10:43
                        bzyku654321 napisała:

> DOGGERSI POWIADASZ. PODOBA MI SIĘ I NAZWA I MYŚL!!!

I popatrz Bzyku, jak nie wiele czasem jest do szczęścia potrzeba, a tu narzekają
                        że nudą powiało, czasem tylko chcieć wystarczy :)))))))))))
                        • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.10.07, 11:04
                          DOBRZE SAUBER PRAWISZ. LUDZISKA WZORUJTA SIĘ NA STOLICY JAK WAM SIĘ
                          NUDZI!!! TAM WIĘCĄ CO DOBRE I UPRAWIAJĄ "DOGGING". "DOGGING" JEST
                          TRENDY I ŁATWY DO WYKONANIA. TRZEBA MIEĆ INO PARTNERA/PARTNERKE I
                          DALEJ W KRZACZORY. PRZYNAJMNIEJ TAK PISZĄ W TYM ARTKULE CO SAUBER
                          LINKA DAŁ.

A DO TEMATU WRACAJAC TO MOŻNA POWIEDZIEĆ ZE NA TEJ WYCIECZCE TEŻ BYŁ
                          TAKI JAKBY "DOGGING" ALBO "PRÓBA/PROPOZYCJA DOGGINGU". WIĘC WSZYSTKO
                          NA CZASIE
                          • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 10.10.07, 11:58
                            bzyku654321 napisała:

>... TAKI JAKBY "DOGGING" ALBO "PRÓBA/PROPOZYCJA DOGGINGU". WIĘC
                            > WSZYSTKO NA CZASIE

Bzyku, stare chłopy a się tu rozkokosiliśmy podrajcowani przypadkowym seksem
                            jak dzieciaki, jeszcze ktoś gotów pomyśleć, że ujmujemy ragę opisanemu zjawisku,
                            a to zapewne rozwojowa sprawa, pozwólmy zainteresowanym przejść do konkretów, a
                            właśnie jak z tymi fotkami, podajcie linka też chcę zobaczyć i pewnie bardzo
                            wiele są warte? Ale co do stolycy, to tak, masz rację, tam kuźnia talentów i
                            wylęgarnia pomysłów, wielki świat, a może nawet dwa światy??? ;)
                            • wujek_dobra_rada8 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 15.10.07, 14:05
                              > Bzyku, stare chłopy a się tu rozkokosiliśmy podrajcowani przypadkowym seksem
                              > jak dzieciaki(...)

O seksie chyba pisać wolno, a jaki ubaw jak się to wszystko czyta!
                              • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 15.10.07, 16:35
                                KAWAŁKI O SEKSIE Z NAJWYŻSZYCH SFER LUBIĄ WSZYSCY. I MALI I DUZI
                                • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 16.10.07, 01:29
                                  wujek_dobra_rada8 napisał:

> O seksie chyba pisać wolno, a jaki ubaw jak się to wszystko czyta!

Tak, o seksie, ale w sposób delikatny wolno zapewne, to jest nieodzowny element
                                  życia ludzi dorosłych. Ale pisząc coś niekorzystnego na byłych członków tzw.
                                  "PZPR", czy tzw. "bratnich ugrupowań", może co poniektórym bardzo się nie
                                  podobać, a tu narzędzia są jeszcze bardzo silne i niebezpieczne, ta wierność i
                                  wdzięczność dozgonna potrafi być nadal przerażająca ...
                                  • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 16.10.07, 08:22
                                    A JAK NIE JAK TAK!!!
                                    • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 19.10.07, 02:21
                                      bzyku654321 napisała:

> A JAK NIE JAK TAK!!!

Może i tak, a może i nie? ale tu jednak chyba o pewne zachowania płynące jako
                                      przykład z góry chodzi, to element walki o władzę dla władzy, ale nie dajmy się
                                      zwariować, nie wyrażajmy publicznie sprzecznych z prawdą i niezgodnych z religią
                                      fałszywych świadectw, nie można tylko dla zasady wszystkich dookoła oskarżać ...
                                      • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 19.10.07, 09:45
                                        ALE O KIM PRAWISZ SAUBER CO???
                                        • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 19.10.07, 14:00

bzyku654321 napisała:

> ALE O KIM PRAWISZ SAUBER CO???

Ale zasadziłeś mi gwoździa Bzyku??? To wbrew pozorom nie jest takie proste, by
                                          jednym słowem wyrazić. Cała ta informacja, wypłynęła w takim gorącym okresie,
                                          może różne mieć podłoża. My tu stanowimy prywatne forum, a nie Sąd Ludowy
                                          Wysokogórskiej Republiki Elfidy i nie naszą rolą przesadzać o czyjeś winie. Tak
                                          już jest, że w zachowaniu ludzi jednym sie coś podoba, inny bardziej nie.
                                          Przypadkowo tak się złożyło, że wyrażamy skromne opinie, nawet może trochę
                                          krytyczne, nie uwłaczające godności osoby publicznej dotyczące jakiejś imprezy w
                                          nawiązaniu do innych wcześniej publikowanych zbieżnych informacji. Gorąca
                                          kampania w trakcje, to zrozumiałe że głosy są podzielone. Ogólnie wiadomym jest
                                          że prawdziwa cnota krytyk się nie boi. Z "GTW" też podobnie było, często
                                          zgłaszający problem winnymi stać się musieli i nie pytaj dlaczego. A co do
                                          ostatniego zdania to takie novum, najlepiej ochlapać błotem wszystkich dookoła
                                          by samemu być "czystym" ...
                                          A o kim? o tych co nie podobało się im i o tych co się świetnie bawili, w wolnym
                                          czasie od pracy.
                                          Chętnie na jakąś imprezę też bym sie załapał. Bzyku bardziej z przymrużeniem oka
                                          traktujmy takie info, my tu nie w pracy żeśmy są, tylko tak pogadać co wieść
                                          gminna niesie ;)))
                                          • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 20.10.07, 00:54
                                            Niedługo jadę na wycieczkę,po powrocie wkleję Wam tu fotki :)))
                                            Tylko te najciekawsze.
                                            • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 20.10.07, 01:16
                                              magda330 napisała:

> Niedługo jadę na wycieczkę,...

A, kiedy, kiedy, zabierz mnie i Bzyka, ja będę w miarę grzeczny obiecuję, a
                                              danego słowa dotrzymam ;)))
                                              • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 20.10.07, 09:33
                                                sauber1 napisał:

> A, kiedy, kiedy, zabierz mnie i Bzyka, ja będę w miarę grzeczny obiecuję, a
                                                > danego słowa dotrzymam ;)))

Ok,tylko czy bzyku by chciał pojechać? :-)
                                                • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 20.10.07, 17:44
                                                  magda330 napisała:

> Ok,tylko czy bzyku by chciał pojechać? :-)

Jak widzę człowieka to na pewno, ale jeden warunek by tam nie uczestniczyli
                                                  ludzie z rosyjskich służb, wszędzie ich pełno sieja dezinformacje w narodzie,
                                                  stare układy wciąż żywe jak idee ;)))
                                      • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 19.10.07, 11:02
                                        sauber1 napisał:

> nie można tylko dla zasady wszystkich dookoła oskarżać .

Oskarżanie i pomówienia to rodzaj nowej rozrywki,zły przykład
                                        idzie z góry ,prym wiodą w media a szczególnie brukowce.
                                        Im większa sensacja to taki dziennikarzyna bierze większą kasy
                                        i nie przejmuje się tym,że kogoś krzywdzi.
                                        A gdzie tu etyka i przepisy prawa prasowego?
                                        Tak,tak ludzie lubią czytać brukowce, ludzie z reguły cieszą się z niepowodzeń
                                        innych,dopóty, dopóki nie dotyczy ich to bezpośrednio.
                                        • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 24.10.07, 23:57
                                          magda330 napisała:

>... Tak, tak ludzie lubią czytać brukowce, ludzie z reguły cieszą się
                                          > z niepowodzeń innych,...

A jak myślisz jaki z tym ma związek, dzisiaj około południa adresowanie kopert
                                          do lub od PO, czy coś koło tego???
                                          • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 25.10.07, 01:44
                                            MAGDA BZYKU JEDZIE Z WAMI ZAWSZE I O KAŻDEM CZASIE BYLEBY Z
                                            PLATFORMY DZIAŁACZEM WICE STAROSTĄ. BO ON WŁAŚCIWIE RZECZY POPROWADZI
                                            • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 25.10.07, 09:24
                                              bzyku654321 napisała:

> MAGDA BZYKU JEDZIE Z WAMI ZAWSZE I O KAŻDEM CZASIE BYLEBY...
                                              Bzyku,a co Ty jeszcze nie śpisz?
                                              Wycieczka z ...KGW :-)
                                              ...panowie również mile widziani )))))
                                          • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 25.10.07, 09:20
                                            sauber1 napisał:

> A jak myślisz jaki z tym ma związek, dzisiaj około południa adresowanie kopert
                                            > do lub od PO, czy coś koło tego???

A... to znaczy,że nowe władze zaczęły już pracować,
                                            adresowanie kopert...to pewnie jakaś stażystka to robiła.
                                            Zawsze można sprawdzić ;)
                                            • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 25.10.07, 12:21
                                              magda330 napisała:

> ... Zawsze można sprawdzić ;)

A co tu sprawdzać dość, że nie tu poszło to jeszcze się walnąłem o dzień cały,
                                              chyba chodziło o zniesienie obowiązkowych mundurków w szkole, wymysłu byłego
                                              prezesa LPR
                                              pogoda.onet.pl/0,850,38,miasto.html
                                              Ale tak szczerze, to nigdy z biurem KGW nie podróżowałem jeszcze
                                              • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 25.10.07, 14:12
                                                SŁYNNA SIĘ STAŁA TA WYCIECZKA. NO I JEDEN Z TEMATÓW ROKU.
                                                ZDECYDOWANIE
                                                • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 25.10.07, 16:26
                                                  bzyku654321 napisała:

> SŁYNNA SIĘ STAŁA TA WYCIECZKA. NO I JEDEN Z TEMATÓW ROKU.
                                                  > ZDECYDOWANIE

A co w tym słynnego, pewnie to jeden z elementów propagandy sukcesu, wiesz
                                                  wybory były to rozgłos zawsze w cenie, nie ma niczego złego coby na dobre nie
                                                  wyszło, a jak dla wszystkich z korzyścią to tylko sie cieszyć i na kolejną
                                                  szykować. Może i My sie załapiemy na tą z KGW ???
                                                  • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 25.10.07, 21:14
                                                    ŁATW SAUBER ŁATW ŻEBYŚMY SIE UDALI NA TE WYCIECZKE. ALE POD
                                                    PRZYWÓDZTWEM KOGOŚ NA FALI CHOCIAŻBY KIEROWNIKA TEJ WYCIECZKI O
                                                    KTÓREJ SIE TU PISZE. W KOŃCU PO RZĄDZI
                                                  • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 26.10.07, 00:04
                                                    bzyku654321 napisała:

> ŁATW SAUBER ŁATW ŻEBYŚMY SIE UDALI NA TE WYCIECZKE....

Nie jestem tak bardzo głodny przygód, ale czemu by w miłym sympatycznym
                                                    towarzystwie nie pozwiedzać trochę, tym bardziej, że w taki sposób zdobyta
                                                    wiedza i doświadczenie wzbudza poczucie godności, dumy narodowej, rodzi
                                                    patriotyzm i przywiązanie do kraju, a dobre stosunki międzyludzkie też w cenie ...
                                                  • kaktus230 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 31.10.07, 19:13
                                                    Dopiero tu zaczynam i nie chce mi się wszystkiego czytac. Może by
                                                    ktoś streścił o co w tym temacie chodzi?
                                                  • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 31.10.07, 19:42
                                                    Kaktus,przeczytaj wszystko,tego nie da się streścić.
                                                    Warto się potrudzić :)
                                                  • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 31.10.07, 19:42
                                                    kaktus230 napisał:

> Dopiero tu zaczynam i nie chce mi się wszystkiego czytac. Może by
                                                    > ktoś streścił o co w tym temacie chodzi?

Nie wiem czy mi wolno, ja osobiście odbieram to tak: że gdzieś tam, chyba w
                                                    naszym kraju, w jakiejś pipidówie odbyła się wycieczka z socjalu, taka
                                                    zakładowa, chyba doszło do przecieku, ktoś nie dochował tajemnicy służbowej???,
                                                    były osoby niezadowolone z czyjegoś zachowania, wygląda na to, że o jakieś
                                                    hopsztosy po pijoku chodzi, czy coś koło tego, nie wiem dokładnie, ludzie boją
                                                    się tortur i prześladowań, jaśniej nie piszą, za to pewne koła rozpuszczają
                                                    groźne plotki..., zastraszają. Weź sobie najlepiej sam przeczytaj całość
                                                  • kaktus230 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 31.10.07, 20:18
                                                    Byłem na takiej wycieczce. Wiadomo jak się wypije to i fantazja
                                                    nawet w sflaczłym ciele odżywa a kobitki podobają się facetom w
                                                    zasadzie wszystkie. Najgorzej jest po przebudzeniu. To znaczy jedna
                                                    strona jest przerażona. Druga jest w siódmym niebie że jakiś
                                                    przystojniak na nią poleciał. Powoli zaczynam to czytać, ale sprawa
                                                    zakręcona. Czyli jak to była wycieczka skąd?
                                                  • kaktus230 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 31.10.07, 20:20
                                                    acha gość dobierał się do kobitki a ta sie poskarżyła że ją
                                                    molestował? o kurcze. A gdzie rzecznik praw kobiet? Sauber czy to
                                                    ty czasami mna Magdę się nie zaparłeś?
                                                  • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 31.10.07, 21:43
                                                    kaktus230 napisał:

> acha gość dobierał się do kobitki a ta sie poskarżyła że ją
                                                    > molestował? o kurcze. A gdzie rzecznik praw kobiet?

Poczytaj, poczytaj, tego to My jeszcze nie wiemy. Ciekawe co dzieje się z
                                                    autorką tego wątku, czy oby nie potrzebuje wsparcia jakiejś organizacji
                                                    broniącej honoru kobiet. Wiemy, że z tym różnie bywa, tam gdzie władza i kasa
                                                    duża, tam wielka siła i wsparcie usłużnych ...
                                                  • aa-111 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 31.10.07, 20:38
                                                    TEMAT RZEEEEKAAAAAAAAAA
                                                  • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 08.11.07, 17:50
                                                    HE TEMAT ROKU TEN TEMAT RZEKA WIADOMO! A MOŻE COŚ NOWEGO W TYM
                                                    TEMACIE RZECE CO???
                                                  • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 08.11.07, 18:22
                                                    bzyku654321 napisała:

> HE TEMAT ROKU TEN TEMAT RZEKA WIADOMO! A MOŻE COŚ NOWEGO W TYM
                                                    > TEMACIE RZECE CO???

Do końca roku daleko a nowa wycieczka zbliża się wielkimi krokami...
                                                    Oby do przodu i na bieżąco.
                                                    Pozostały godziny,minuty,sekundy...
                                                  • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 08.11.07, 19:53
                                                    magda330 napisała:

> ... Oby do przodu i na bieżąco.
                                                    > Pozostały godziny,minuty,sekundy...

To fakt, często czas się tylko liczy i te uciekające godziny, minuty, sekundy...
                                                    Czy to znaczy że jest szansa??? ;)))
                                                  • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 09.11.07, 14:47
                                                    bzyku654321 napisała:

> HE TEMAT ROKU TEN TEMAT RZEKA WIADOMO! A MOŻE COŚ NOWEGO W TYM
                                                    > TEMACIE RZECE CO???

No właśnie Bzyku, jeszcze przed tygodniem aż na mieście wrzało, a teraz już sie
                                                    szepce o dymisji, czy to prawda, ale co wycieczka ma z tym wspólnego???
    • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 09.11.07, 14:51
      bosia32 napisała:

> tak mogę nazwać wyjazd na wycieczkę zorganizowaną ze starostwa.
      > Alkohol lał się strumieniami a rozochocony wódz podszczypywał
      > kobiety obiecując podwyżki pensji. Dłogo milczałam. Ja podwyżki na
      > pewno nie dostanę nie dostaną też i inne panie, bo miały swój
      > honor.podwyzka pensji pójdzie pewnie do koguta.

No i co Bosia32 Ciebie tu tak mało ??? A myślę że poruszyłaś dość istotną
      kwestię i na czasie. Napisz jak to wygląda w perspektywie czasu, czytający też
      sie zapewne ucieszą bardzo ????
      • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 20.12.07, 05:13
        Widać, że to jednak nie była amerykańska napaść seksualna IV stopnia, tylko
        zwykła wycieczka z zachowaniem tradycji i przyjętego obyczaju, tyle szumu
        lokalno-medialnego niepotrzebnie ???
        • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 20.12.07, 09:41
          A NAJBARDZIEJ ŻAŁUJE JAK WIDAĆ PO POSTACH ŻE NA TEJ "WYCIECZCE ROKU"
          NIE BYŁ - SAUBER. ZRESZTĄ CO MU SIE DZIWIĆ JA TEŻ. KAŻDY ZDROWY
          CHŁOP CHYBA TAKŻE ŻAŁUJE ŻE TEJ KARUZELI NIE PCHAŁ.
          • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 21.12.07, 11:47
            bzyku654321 napisała:

> A NAJBARDZIEJ ŻAŁUJE JAK WIDAĆ PO POSTACH ŻE NA TEJ "WYCIECZCE ROKU"
            > NIE BYŁ - SAUBER. ZRESZTĄ CO MU SIE DZIWIĆ JA TEŻ....

Ano widzisz Bzyku, akurat sauber nie żałuje niczego, nie ma powodów. A był czas
            to też sobie nie żałował i wycieczek podobnych zaliczył bardzo wiele i dlatego
            rozumie pewne sytuacje. Ale on dziwi się też, dlaczego drętwi ludzie nie szukają
            sobie odpowiedniejszej formy rozrywki dla siebie, tylko pchają sie w tłum, gdzie
            przeróżne można spotkać zachowania, co raczej normalne, a odmienne od
            oczekiwanych? Czytanie dopasowanych tematycznie książek, ładny film w
            tlewizorni, czasem pielgrzymka, to super fajowskie zajęcie - to tak oficjalnie i
            na pokaz, ale dać wódki i dobrą muzykę, a wyzwoli sie natura człowieka, sztuka
            jest zrobić miłą atmosferę. Ponoć "święci" tylko lepią garnki :)))
            • kaktus230 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 22.12.07, 00:12
              nie ma się co dziwić tej pani. Zamiast podwyżki zagrozili że
              zwolnią z pracy. Nie wiem czy to prawda o tym co gadają że ten
              pożeracz niewieścich serc wybiera się na dyrektora do Mechana?
              • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 22.12.07, 01:10
                A ja od dłuższego czasu wybieram się do Australii, to każdemu wolno ...
    • herkus-monte Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 28.12.07, 16:16
      hmmmm zagranica zdala od rodziny i znajomych to na maxa sie teskni,
      wiem cos o tym :(

www.wrzuta.pl/audio/8LLiP5lIkL/twierdza_-_swiadectwo
      • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 29.12.07, 03:53
        herkus-monte napisał:

> hmmmm zagranica zdala od rodziny i znajomych to na maxa sie teskni,
        > wiem cos o tym :(
        >
        > www.wrzuta.pl/audio/8LLiP5lIkL/twierdza_-_swiadectwo

To po co na maxa tęsknic za matką Ojczyzną, nie lepiej i prościej jest wrócić do
        macierzy???
      • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 31.12.07, 17:22
        WYCIECZKI I SEX THE BEST
        • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 04.01.08, 03:22
          bzyku654321 napisała:

> WYCIECZKI I SEX THE BEST

No, a niby dlaczego by nie???
    • jawanda Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 06.01.08, 09:19

No to macie jakąś aferkę,sadząc po ilości wpisów arcyciekawy temat.Ludzie nie
      dajcie się zwariować,cholercia jakaś kretynka napisała,że ktoś kogoś po pijaku
      gdzieś tam szczypnął,a wy jak psy na padło rzuciliście się do
      klawiatur,żenujące.Macie kompleksy małego miasta,zupełnie niepotrzebnie,dajcie
      sobie z nimi spokój.Mieszkacie w uroczym,malowniczym mieście,czasami wam tego
      zazdroszczę.Są tu na forum mądrzy ludzie i nie rozumiem dlaczego dali się
      wmanewrować w tę idiotyczną dyskusję.
      Tak przy okazji,serdeczne życzenia dla wszystkich.
      • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 14.01.08, 13:37
        W TYM NIE MA ZAISTE NIC DZIWNEGO. TAKIE TEMATY ZAWSZE BYŁY W CENIE I
        ZAWSZE BYŁY W MODZIE. TAK JEST I TYM RAZEM. ZDAJE SIE POPULARNOŚCI
        TEGO TEMATU ZAGRAŻAĆ JENO TEMAT O MIASTECZKU WÓDKĄ PŁYNĄCYM. A POZA
        TYM TEMAT O WYCIECZCE JEST THE BEST.
        • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 14.01.08, 14:27
          ZAISTE BZYKU, sztuką jest trafić w samo sedno i to jeszcze z samego rana:))))
          Fakt te dwa tematy maja wspólny mianownik, niechybnie dotyczą jakiegoś
          drobiazgu, pierdoły. To nawet może chodzić o jakąś symboliczna lampkę
          smakowitego trunku na indeksowanym, tam być może wypitą, tu z kolei za mało, ale
          by przysłonić większe rangą wydarzenia i ...., duperel urasta nam w piorunującym
          tempie do rangi problemu. Ale proszę tego nie tratować jako mojego oświadczenia
          woli, spox ja tu czasem dla zabawy jeno, to narka. Milutkiego tygodnia dla
          wszystkich. Pozdrawiam :)))
        • jawanda Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 15.01.08, 09:07
          Dlaczego wódką płynący?Bywam ostatnio dosyć często(jeżeli nie powiedzieć
          regularnie)w Radziejowie i jakoś nie zauważyłam "trunkowych"więcej niż gdzie
          indziej.
          Czyżbym coś przeoczyła?Przyjeżdżam za każdym razem na kilka dni,a moja cioteczka
          "przetarga" mnie codziennie przez całe miasto.
          • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 15.01.08, 10:11
            TAK NAZYWA SIE NASZE MIASTO W ARTYKUłACH W PRASIE REGIONALNEJ (NOWOSCI, EXPRESS
            BYDGOSKI)
            • sauber1 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 16.01.08, 13:16
              bzyku654321 napisała:

> TAK NAZYWA SIE NASZE MIASTO W ARTYKUłACH W PRASIE REGIONALNEJ (NOWOSCI, EXPRESS
              > BYDGOSKI)

To też jakaś forma promocji tej malutkiej mieścinki, jak nie można inaczej dobre
              i tyle, zawsze można się poprawić :)))
        • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 26.02.08, 00:11
          bzyku654321 napisała:

> W TYM NIE MA ZAISTE NIC DZIWNEGO. TAKIE TEMATY ZAWSZE BYŁY W CENIE I
          > ZAWSZE BYŁY W MODZIE. TAK JEST I TYM RAZEM. ZDAJE SIE POPULARNOŚCI
          > TEGO TEMATU ZAGRAŻAĆ JENO TEMAT O MIASTECZKU WÓDKĄ PŁYNĄCYM. A POZA
          > TYM TEMAT O WYCIECZCE JEST THE BEST.

wycieczki są zawsze THE BEST
          bzyku, wkrótce pojedziemy na następną :)
          • bzyku654321 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 26.02.08, 07:56
            CO??? SZYKUJE SIĘ JAKAŚ NASTĘPNA EKSKURSJA ZE STAROSTWA???
            • magda330 Re: WYCIECZKI KSZTAŁCĄ. 26.02.08, 09:07
              bzyku654321 napisała:

> CO??? SZYKUJE SIĘ JAKAŚ NASTĘPNA EKSKURSJA ZE STAROSTWA???

Nie , ja jadę na wycieczkę, są wolne miejsca, gdybyś zechciał ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka