derfla 12.09.07, 07:14 A ja myślę, ze to nie "urząd odkrył potencjał tkwiący...", tylko ktoś konkretny wpadł nataki pomysł. Musi być jednak typowo - sukces ma wielu ojców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tech80 Re: Muzeum w bunkrach Zachemu coraz bliżej 12.09.07, 08:41 sukces będzie wtedy gdy na stałe zostanie uruchomiona trasa turystyczna i oby to się stało jak najszybciej a nie w odległej przyszłości gdy podobnych tras powstanie w Polsce więcej, Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Muzeum w bunkrach Zachemu coraz bliżej 12.09.07, 17:06 Czytaj ze zrozumieniem. Nie ma takich obiektów w Polsce oprócz Bydgoszczy! Odpowiedz Link Zgłoś
tech80 Re: Muzeum w bunkrach Zachemu coraz bliżej 12.09.07, 17:25 mac_byd napisał: > Czytaj ze zrozumieniem. Nie ma takich obiektów w Polsce oprócz > Bydgoszczy! samodzielne myślenie nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
proietto Muzeum w bunkrach Zachemu coraz bliżej 12.09.07, 14:26 Derfla.....ja np. nie myśle ja o tym wiem ;).... miasto oczywiście musi postawić na swoim ;/;/, a najzabawniejsze w tym wszystkim jest to, że od samego początku mieli to głęboko gdzieś i nie widzieli żadnego potencjału. W końcu jak ktoś zaczął konkretnie działać w tym kierunku, musieli go wygryźć :(...smutne lecz prawdziwe ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin99 dzielicie sukces, którego jeszcze NIE MA 12.09.07, 17:23 wtedy szukajcie autorów i wtedy można kogoś dowartościować, teraz jest wiele obietnic a co za nimi pójdzie to czas pokaże Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Muzeum w bunkrach Zachemu coraz bliżej 13.09.07, 09:34 To jeszcze sa wsrod was tacy naiwniacy ktorzy wierza ze marszalek wojewodztwa da kase na cos co znajduje sie w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota_lokalny Nie mogę się doczekać 15.09.07, 19:21 Akurat obiekty, które można nazwać bunkrami są w kilku innych miejscach północnej Polski. Oprócz przytaczanej przez autora artykułu Gierłoży bunkry są też w Mamerkach, mniejsze - w Helu oraz na całym Wale Pomorskim. Jednak z bydgoskimi obiektami może równać się jedynie Międzyrzecki Rejon Umocnieniowy w okolicach Gorzowa Wielkopolskiego. Ale tamten obiekt był typowo militarnym, zaś w Bydgoszczy mamy obiekt poprzemysłowy. Odpowiedz Link Zgłoś