IP: 10.10.70.* 30.07.01, 11:59
Wątek o zwierzętach przypomniał mi, że od jakiegoś czasu próbuję namierzyć w Bydgoszczy miejsce, gdzie
można kupić psa. Kiedyś taki psi targ był na niedzielnej giełdzie, na stadionie Chemika. Gdzie jest teraz?
pzdr.
Kamil
Obserwuj wątek
    • Gość: ulan Re: Psi targ IP: 10.10.70.* 30.07.01, 16:30
      Moze bys sie zainteresowal zwierzakami ze schroniska. Sa dobrze odzywione, szczepione i w ogole. I sprawisz
      sobie frajde, bo bedziesz mial zwierzaka, ktory bedzie bardziej oddany niz ten z Chemika, a psinie wielka
      radosc, ze ma w koncu pana.
      pzdr
      • krotoss Re: Psi targ 30.07.01, 19:24
        Gość portalu: ulan napisał(a):

> Moze bys sie zainteresowal zwierzakami ze schroniska. Sa dobrze odzywione, szcz
        > epione i w ogole. I sprawisz
        > sobie frajde, bo bedziesz mial zwierzaka, ktory bedzie bardziej oddany niz ten
        > z Chemika, a psinie wielka
        > radosc, ze ma w koncu pana.
        > pzdr

STANOWCZO POPIERAM powyzsza uwage to wybor pomagajacy innym a przy tym bardziej
        pewny bo nagieldzie mozna kupic wilczka a wyrosnie nam jamnik(za mlodu psiaki sa
        do siebie bardzo podobne, choc mojego rottweilera w wieku 6 tygodni byl nie do
        pomylenia z inna rasa). Ja kupujac psa tez zaczalem od schroniska ale wtedy z
        rottweilerow mieli tylko 5-o letnia suke a ja chcialem pieska, wiec zaczalem
        szukac HODOWCY podkreslam chodowcy a nie posrednika bo to tez wazne najwazniejsze
        to jechac i zobaczyc rodzicow a potem szczeniaki jak ktos nie ma rodzicow to
        zaden to chodowca i tez moze nam wcisnac np. "wiloko-jamnika" ;).Jak ktos muwi ze
        u chodowcow za drogo to nie musi kupowac rasowych chdowane sa tez np.z
        rodowodowym ojcem i matka bez papierow (ktora rozni sie czest tym od rodowodowej
        ze nie zaliczyla w roku 3 wystaw i jej papiery wygasly,czesto chodowcy specjalnie
        tak robia zeby moc sprzedawac takie tansze pol-rodowodowe pieski bo ludzie
        chetniej je kupuja-cena i nie musza z nimi latac na arenie cyrkowej na wystawie ;)
        Jak ktos by chcial kupic pieska od chodowcy a nie wie gdzie go znalezc to niech
        wezmie czwartkowe Anonse a tam zawsze paru z kazdej rasy sie oglasza ale trzeba
        pytac czy jest chodowca bo trafiaja sie posrednicy(pyt.o rodzicow ich zdemaskuje).

Ps.Jezeli ktos chce ladnego rottweilerka lub buldoczka to mam sprawdzonego(bo
        jestem zadowolony z pieska) hodowce do polecenia.Zainteresowany moze sie
        kontaktowac na e-mail krotoss@poczta.gazeta.pl
    • Gość: benek Re: Psi targ IP: 216.104.228.* 30.07.01, 19:08
      Gość portalu: Kamil napisał(a):

> Kiedyś taki psi targ był na niedzielnej giełdzie, na stadionie
      > Chemika. Gdzie jest teraz?
      > pzdr.
      > Kamil

Nadal psy sprzedaja na Chemiku. Z tego co pamiętam, to tak trochę bliżej tego budynku gdzie jest Restauracja
      Kapitańska. Ale pomysł Ulana, ze schroniskiem jest chyba faktycznie lepszy.
      • Gość: Kamil Re: Psi targ IP: 10.10.70.* 30.07.01, 19:46
        No tak, ale chciałbym szczeniaka. Z tym może być w schronisku problem.
        • Gość: agata Re: Psi targ IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 22:15
          w schronisku też są szczeniaki! polecam w sobotnim (chyba) expresie bydgoskim
          sa nawet zamieszczane zdjecia takich szczeniąt do wzięcia.
          a na Chemiku nadal sprzedaja psy, na trawniku, po prawej stronie restauracji,
          patrząc od strony straży pożarnej. kupilam tam psa, od hodowcy,po 2 tygodniach
          okazalo sie, ze pies moze nie przezyc doby, mial tyle wody w plucach, mial wade
          serca, poprostu sie dusil, tak pomalutku umieral. na szczescie zorientowalam
          sie w pore i pies jest wyleczony, choc "szwank" pozostanie. gdy zadzwonilam z
          ta informacja do hodowcy, uslyszalam:"prosze przywieźć psa-wymienimy na innego"!
          cholera mnie wziela-przeciez pies to nie kaseta video,ktora mozna wymieniac:(
          dlatego nauczona doswiadczeniem radze wziac psiaka ze schroniska, tam na
          miejscu jest weterynarz, ktory zbada i oceni stan zdrowia szczeniaka. jesli
          chcesz kupic psa na gieldzie, wczesniej udaj sie osobiscie do weterynarza z
          upatrzonym psem i jego hodowca. polecam przychodnie na Marcinkowskiego.
          • krotoss Re: Psi targ 31.07.01, 13:06
            Gość portalu: agata napisał(a):

> w schronisku też są szczeniaki! polecam w sobotnim (chyba) expresie bydgoskim
            > sa nawet zamieszczane zdjecia takich szczeniąt do wzięcia.
            > a na Chemiku nadal sprzedaja psy, na trawniku, po prawej stronie restauracji,
            > patrząc od strony straży pożarnej. kupilam tam psa, od hodowcy,po 2 tygodniach
            > okazalo sie, ze pies moze nie przezyc doby, mial tyle wody w plucach, mial wade
            >
            > serca, poprostu sie dusil, tak pomalutku umieral. na szczescie zorientowalam
            > sie w pore i pies jest wyleczony, choc "szwank" pozostanie. gdy zadzwonilam z
            > ta informacja do hodowcy, uslyszalam:"prosze przywieźć psa-wymienimy na innego"
            > !
            > cholera mnie wziela-przeciez pies to nie kaseta video,ktora mozna wymieniac:(
            > dlatego nauczona doswiadczeniem radze wziac psiaka ze schroniska, tam na
            > miejscu jest weterynarz, ktory zbada i oceni stan zdrowia szczeniaka. jesli
            > chcesz kupic psa na gieldzie, wczesniej udaj sie osobiscie do weterynarza z
            > upatrzonym psem i jego hodowca. polecam przychodnie na Marcinkowskiego.

To najlepszy przyklad na to zeby nie kupowac psa z gieldy.
        • Gość: Oti Re: Psi targ IP: *.outland.lucent.com 01.08.01, 09:21
          Gość portalu: Kamil napisał(a):

> No tak, ale chciałbym szczeniaka. Z tym może być w schronisku problem.

Żaden problem - w schronisku byłem w sobote - naliczylem okolo 30 szczeniaków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka