muvon200 13.11.07, 14:15 Każdy tu ma jakieś forumowe imię. Niektóre są dzine bardzo i do tego w dziwacznym języku. Proponuje abyście wpisywali tu genezę i znaczenie Waszych ników. Zacznę od siebie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muvon200 Muvon200-nazwa mp3 Creativ który leżał akurat obok 13.11.07, 14:17 hehehe taka jest geneza mojego niku . MUVON 200 Bardzo ładnie gra do dzś choć musiałem na początku zaktualizować sofcik. A jak tam Wasze niki :)?Napiszcie bo mnie to ciekawi :) np a-creaop czy jakoś tam ,, albo Lauder itp. że o babbiku nie wspomnę heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
paig Re: Muvon200-nazwa mp3 Creativ który leżał akurat 13.11.07, 18:17 PAIG - 2 dwie pierwsze litery imienia a kolejne dwie nazwiska. Bardzo banalne :) Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Intervention 13.11.07, 18:29 Nick skradziony od forumowicza z innego forum. Zadnej głębszej filozofii tu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
keny_1 Re: keny_1 13.11.07, 18:37 Ten pseudonim mam juz 40-sci lat i nie zamienilbym sie na inny nigdy.Dodalem tylko jedynke zeby sie nie mylilo innym Lepszym. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: keny_1 13.11.07, 21:35 fajnie że odpisujecie. To ciekawe jednak co kryją niki. Odpowiedz Link Zgłoś
weltire Re: keny_1 13.11.07, 23:39 Kiedyś przeczytałem, że nazwa kierunku w sztuce powstała przez przypadek - ktoś otworzył słownik akurat na wyrazie "dada" (ptaszek) i tak powstał "dadaizm". Z moim nickiem było podobnie - po prostu bębniłem palcami po klawiaturze. Traf chciał, że większośc liter pochodzi z pierwszego rzędu: widocznie lewa ręka była w tej chwili "szybsza" od prawej;) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: keny_1 14.11.07, 09:10 hehe fajnie a ja myślałem, że to jakiś zagramaniczny wyraz hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski.kapturek Re: Proponuje odpoczynek od polityki i temat nikó 14.11.07, 10:42 Jestem na takim (pięknym) etapie w życiu, w którym czyta się swoim dzieciom dużo bajek. A jednocześnie nie chciałem tak całkiem bezczelnie podszywać się pod małą dziewczynkę, nękającą zagrożone gatunki fauny, a kto wie, czy wzorem Kubusia P. nie chronionej aby jakimiś prawami autorskimi... Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Proponuje odpoczynek od polityki i temat nikó 14.11.07, 11:01 pozdrowienia dla pociechy :) Odpowiedz Link Zgłoś
patriota_lokalny Re: Proponuje odpoczynek od polityki i temat nikó 14.11.07, 19:43 Mój nick jest na tyle niewyszukany, że tłumaczyć jego genezy chyba nie muszę? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Proponuje odpoczynek od polityki i temat nikó 14.11.07, 19:50 heheh no nie :). Też czekasz na rewelacje z listy Całbusia? Dziś ma podobno je ogłosić. Będzie chryja w całym województwie . Tak czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota_lokalny Wątek upadł 15.11.07, 22:32 Co jest z Wami? Reszta się wstydzi? A ja byłem ciekaw, jaka jest geneza nicku Torunianki? Bo nie mam pojęcia, dlaczego ona taki nick wybrała... A żeby wątek ubarwić, to może trzeba by zapytać o to samo szlachcica? Czyżby jemu chodziło o megalomanię sarmacką? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Wątek upadł 15.11.07, 23:04 ja to już wiele razy pisałam o genezie;) a w skrócie to wpisałam się na naszym forum bo i tam muvon podobny wątek założył i odzew był większy niż w dużej Bydzi;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=71942226&a=71951303 Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Wątek upadł 16.11.07, 10:23 tak jest odzew większy. Ja to jeszcze bym chciał wiedzieć skąd wzięły się niki innych kolegów. Trochę żałuję, że nie ma Areczka bo on ma wiele ników i każdy pamięta :) albo ma zapisane. Niektórzy nieźle napisali. Jeden to nawet napisał, że wyklikał byleco na klawiaturze i mu wyszło heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: Proponuje odpoczynek od polityki i temat nikó 16.11.07, 19:45 Obok Egipcjanina Sinuhe /zajęty/ mój ulubiony literacki / akurat ten z fantasy/ bohater powieściowy. Konkretnie z Trylogii Teda Williamsa "Pamięć Smutek i Cierń". Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Proponuje odpoczynek od polityki i temat nikó 16.11.07, 23:25 Moje proste i logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Proponuje odpoczynek od polityki i temat nikó 19.11.07, 16:15 mac_byd napisał: > Moje proste i logiczne. ale tylko dla tych co tu są od jakiegoś czasu;) Odpowiedz Link Zgłoś
lily.in.the.west Watek nie upadl :-) 15.12.07, 20:09 Moj nick ma swoja geneze w jednym z utworow genialnego poety: B.Dylana, ktorego slucham pasjami od zawsze :-) Poza tym mieszkam na zachod od Bydgoszczy. Moze ktos sie jeszcze dopisze? Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: Watek nie upadl :-) 15.12.07, 20:14 mój też jest wynikiem miłości do muzyki :) Odpowiedz Link Zgłoś
horst.sobota Horst.Sobota 15.12.07, 20:18 Moj nick pochodzi od starego człowieka, żyjącego na mazurach. Nienawidzi lasu. Las zabrał mu żonę i dziecko - odeszli od niego, nie chcieli mieszkać w leśniczówce. Stary człowiek karmi się nienawiścią do lasu, tym żyje, w czym jest zarówno śmieszny jak i żałosny. Postanowiłem przybrać taki nick. Wszystko to wymyślił Zbigniew Nienacki w swej powieści Wielki Las. Nie o Panu Samochodziku. Odpowiedz Link Zgłoś
lily.in.the.west Re: Horst.Sobota 15.12.07, 20:27 horst.sobota napisał: > Moj nick pochodzi od starego człowieka, żyjącego na mazurach. Nienawidzi lasu. > Las zabrał mu żonę i dziecko - odeszli od niego, nie chcieli mieszkać w > leśniczówce. Stary człowiek karmi się nienawiścią do lasu, tym żyje, w czym jes > t > zarówno śmieszny jak i żałosny. Postanowiłem przybrać taki nick. > > Wszystko to wymyślił Zbigniew Nienacki w swej powieści Wielki Las. Nie o Panu > Samochodziku.< Czy LAS jest u Ciebie terminem nadrzednym? Cos symbolizuje? Jakas wlasna walke? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
horst.sobota Re: Horst.Sobota 15.12.07, 20:37 Jestem człowiekiem, a więc istotą grzeszną. Jestem zawiedziony i ludżmi i sobą samym. Miałem do wyboru Juranda ze Spychowa i Horsta Sobotę. Wybrałem Horsta. Też, jak on, codziennie kładę się do trumny z jesionu i pragnę umrzeć, ale jest tam tak niewygodnie, że muszę żyć.. I szczęśliwy ten, kto w życiu zawsze prostą ścieżką szedł. Odpowiedz Link Zgłoś
rr111 Re: Temat ników 15.12.07, 23:06 W imieniu i nazwisku występuje po jednym r. W połączeniu wyszło rr.Trzy jedynki to dopełnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
siorf Re: Proponuje odpoczynek od polityki i temat nikó 15.12.07, 23:38 siorf - po wakacjach na kaszubach przyswoiłem sobie trochę 'ichniej' gwary :) siorf to łobuz, co dobrze mnie opisuje [jestem trochę niesforny i nieusłuchany - nie lubię jak ktoś mną nazbyt rządzi], a w dodatku dość fajnie i nietypowo brzmi :) Odpowiedz Link Zgłoś
tahitanczyk Od Tahiti po prostu 15.12.07, 23:48 Byłem kilkakrotnie na Tahiti i już chyba do końca życia pozostanę urzeczony tym miejscem. Prawdziwy raj na ziemi. Stąd to skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś