Dodaj do ulubionych

Katastrofa kolejowa pod Świeciem: są zabici i r...

15.11.07, 14:49
to w końcu dwie czy trzy?
Obserwuj wątek
    • tom.gorecki Katastrofa kolejowa pod Świeciem: są zabici i r... 15.11.07, 14:51
      "Według wstępnych informacji nie żyją 2 osoby" a dalej "Są trzy osoby zabite i
      ponad 20 rannych".

Ja rozumiem, że pośpiech bo kasa może przepaść, ale to życie ludzkie i strach
      rodzin.
      • dan3iger Kierowca tira chyba żyje... 15.11.07, 14:56
        Podali w tvn24 że zginął maszynista i osoba z drugiego wagonu. Jeśli kierowca
        TIRa przeżył to może mówić o niesamowitym szczęściu.
        • abu-lafia Re: Kierowca tira chyba żyje... 15.11.07, 15:06
          jesli kierowca przezyl i jesli to jego wina (nie zatrzymal sie na
          przejezdzie) to powinien byc sadzony i skazany za potrojne
          morderstwo. TIRy na tory tak, ale nie w ten sposob.
        • kolejar Re: Kierowca tira chyba żyje... 15.11.07, 15:07
          dan3iger napisał:
          Jeśli kierowca TIRa przeżył to może mówić o niesamowitym szczęściu.

Ja mam nadzieję, że ten kretyn nie przeżył - niech idzie wprost do Nieba - mu
          życzę. A mam nadzieję, że może biedny Mechanik cały w maszynowni EU07 albo ET22
          wciąż czeka na ratunek?
          • czerstwy.stefek Re: Kierowca tira chyba żyje... 15.11.07, 15:21
            Zanim zaczniesz wydawać osądy, proponuje ci przejechać przez ten
            przejazd kolejowy - zobaczysz, jak niebezpieczne jest to miejsce. To
            tyle z mojej strony. Żal mi osób, które zginęly w tej katastrofie,
            ale pisaniem w internecie i oskarżaniem innych życia im nie
            przywrócimy. Pozdrawiam.
            • kolejar Re: Kierowca tira chyba żyje... 15.11.07, 15:28
              czerstwy.stefek napisał:
              [...]

Nieważne co napisał. Ja jestem zdecydowanie PRZECIW karze śmierci, więc
              przepraszam za idiotę kierowcę - tak mnie poniosło, bo... Wiesz, jak jesteś w
              maszynie, to albo Ci się uda spier... do maszynowni albo nie... To jest
              straszne, jak auto nagle wpada i nie ma czasu już na nic.
    • tarura są 2 osoby zabite, ... 3 osoby zabite 15.11.07, 14:52
      w tym samym artykule, niechby było dokładnie
    • tom.gorecki Re: Katastrofa kolejowa pod Świeciem: są zabici i 15.11.07, 14:52
      się zdublowaliśmy ... sorki
    • stara_twojej_starej Katastrofa kolejowa pod Świeciem: są zabici i r... 15.11.07, 14:52
      Wyrazy współczucia dla rodzin zmarłych.
      Życzenia powrotu do zdrowia (szybkiego) dla rannych.

---
      www.nieglosujenapis.pl/
    • dziabdzik Re: Katastrofa kolejowa pod Świeciem: są zabici i 15.11.07, 15:09
      Najpierw 2, wiec napisali 2. Potem doliczyli się trzeciej i tak dopisali nie zwracając zbytniej uwagi co było wcześniej. Kiedy news jest świeży zauważyłem, ze zdarza się dużo literówek i występują nieścisłości. Info ma być podane szybko, nie ma być może zbytniego czasu na poprawianie. Wieczorem będziesz mieć bez literówek i spójną informację. Trochę wyrozumiałości by się przydało.
    • obraza.uczuc.religijnych Będzie żałoba narodowa? 15.11.07, 15:22
      Czy też Lesio z pałacu nie odważy się bo mogłoby to nabić
      popularność Tuskowi?
      • oda_nobunaga Re: Będzie żałoba narodowa? 15.11.07, 15:30
        Lewacka ofermo, ze swoimi aluzjami wynos sie gdzie indziej
        • obraza.uczuc.religijnych Re: Będzie żałoba narodowa? 15.11.07, 15:32
          Odseparuj się ode mnie po pokrako.
          • oda_nobunaga Re: Będzie żałoba narodowa? 15.11.07, 15:38
            To jest śmierc dwóch osób i tragedia ich rodzin, wiele cierpienia dla parunastu
            innych ludzi. To nie jest miejsce na aluzje do polityki i do powszechnie
            akceptowanych zwyczajów.
            Cioto POzytywna:)))
            • obraza.uczuc.religijnych Re: Będzie żałoba narodowa? 15.11.07, 16:38
              Co można a co nie to możesz dyktować swoim bękartom prawacka łajzo.
    • kolejar Terespol Pomorski znów! Nie Świecie! 15.11.07, 15:23
      To, cholera, jakieś pechowe miejsce... To nie Świecie a Terespol Pomorski obok
      na szlaku! Tam w latach 80' była taka straszna katastrofa ówczesnego
      pośpiesznego "Bałtyk" Po-Gdy... Jeden wagon wbił się w strych przyległego do
      stacji domu. Zomowcy okradali walizki rannych i zabitych - niektórzy z nich
      poszli potem siedzieć dzięki bohaterskim zeznaniom lokatorów.
      Boże... może Majster jednak żyje?
      A w ogóle, to ja mam DOŚĆ tych ciężarówek atakujących pociągi!!! Na to już nic
      nie pomaga! Niedawno jakaś Tatra z ziemią na niestrzeżonym wpadła do wnętrza
      piętrusa Bdhnpu koło mojego miasta i zmasakrowała podróżnych. O mnóstwie innych,
      bardziej szczęśliwych tego typu wypadkach nie warto mówić. Pod IC "Ondraszek"
      jadący 160 km/h po CMK z Premierem Buzkiem w pierwszym wagonie też Tatra z
      ziemią wpadła. Tylko cudem nikomu nic się nie stało - mechanicy na EP09 zdążyli
      uciec do korytarza w maszynowni, a w wagonach wszystkie szyby wyleciały. Jerzy
      Buzek wyszedł też cało...
      Nie wiem, co myśleć i mówić - szok. Mam tego DOŚĆ!
    • sma1 Re: Katastrofa kolejowa pod Świeciem: są zabici i 15.11.07, 15:29
      Przejazd chroniony przez samoczynną sygnalizację przejazdową. Kierowca wjechał
      pod pociąg przy dobrej widoczności i przy migającym czerwonym świetle + gongach.
      Mam nadzieję, że z pierdla to on nie wyjdzie.
      • kolejar Re: Katastrofa kolejowa pod Świeciem: są zabici i 15.11.07, 16:13
        sma1 napisał:

> Przejazd chroniony przez samoczynną sygnalizację przejazdową. Kierowca wjechał
        pod pociąg przy dobrej widoczności i przy migającym czerwonym świetle + gongach.
        > Mam nadzieję, że z pierdla to on nie wyjdzie.

Nie jestem mściwy, tylko wstrząśnięty. Po prostu powtarzam - mam nadzieję, że
        ten kretyn szybko z pierdla nie wyjdzie!!! A przynajmniej niech się pożegna z
        autami, jak taki debil. Ja mam tego dość!!!
    • kolejar Znów zginął Chłopak z Grabówka? 15.11.07, 16:20
      Nie wiem, nie wiem, ale na tym szlaku najczęściej jeżdżą z pośpiesznymi Chłopaki
      z Grabówka... Jest mi głupio, nieprzyjemnie, wręcz rzygać mi się chce...
      Przepraszam, ale tak miewam takich sytuacjach. Abstrahując, powiem, że znów
      rozwaliła się kolejna EU07 albo EP07... Tak to bywa... Ja i tak kocham te
      maszyny - ja z... no, ok. z Wr Gł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka