embriao 15.11.07, 14:49 to w końcu dwie czy trzy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tom.gorecki Katastrofa kolejowa pod Świeciem: są zabici i r... 15.11.07, 14:51 "Według wstępnych informacji nie żyją 2 osoby" a dalej "Są trzy osoby zabite i ponad 20 rannych". Ja rozumiem, że pośpiech bo kasa może przepaść, ale to życie ludzkie i strach rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Kierowca tira chyba żyje... 15.11.07, 14:56 Podali w tvn24 że zginął maszynista i osoba z drugiego wagonu. Jeśli kierowca TIRa przeżył to może mówić o niesamowitym szczęściu. Odpowiedz Link Zgłoś
abu-lafia Re: Kierowca tira chyba żyje... 15.11.07, 15:06 jesli kierowca przezyl i jesli to jego wina (nie zatrzymal sie na przejezdzie) to powinien byc sadzony i skazany za potrojne morderstwo. TIRy na tory tak, ale nie w ten sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Kierowca tira chyba żyje... 15.11.07, 15:07 dan3iger napisał: Jeśli kierowca TIRa przeżył to może mówić o niesamowitym szczęściu. Ja mam nadzieję, że ten kretyn nie przeżył - niech idzie wprost do Nieba - mu życzę. A mam nadzieję, że może biedny Mechanik cały w maszynowni EU07 albo ET22 wciąż czeka na ratunek? Odpowiedz Link Zgłoś
czerstwy.stefek Re: Kierowca tira chyba żyje... 15.11.07, 15:21 Zanim zaczniesz wydawać osądy, proponuje ci przejechać przez ten przejazd kolejowy - zobaczysz, jak niebezpieczne jest to miejsce. To tyle z mojej strony. Żal mi osób, które zginęly w tej katastrofie, ale pisaniem w internecie i oskarżaniem innych życia im nie przywrócimy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Kierowca tira chyba żyje... 15.11.07, 15:28 czerstwy.stefek napisał: [...] Nieważne co napisał. Ja jestem zdecydowanie PRZECIW karze śmierci, więc przepraszam za idiotę kierowcę - tak mnie poniosło, bo... Wiesz, jak jesteś w maszynie, to albo Ci się uda spier... do maszynowni albo nie... To jest straszne, jak auto nagle wpada i nie ma czasu już na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura są 2 osoby zabite, ... 3 osoby zabite 15.11.07, 14:52 w tym samym artykule, niechby było dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
tom.gorecki Re: Katastrofa kolejowa pod Świeciem: są zabici i 15.11.07, 14:52 się zdublowaliśmy ... sorki Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Katastrofa kolejowa pod Świeciem: są zabici i r... 15.11.07, 14:52 Wyrazy współczucia dla rodzin zmarłych. Życzenia powrotu do zdrowia (szybkiego) dla rannych. --- www.nieglosujenapis.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
dziabdzik Re: Katastrofa kolejowa pod Świeciem: są zabici i 15.11.07, 15:09 Najpierw 2, wiec napisali 2. Potem doliczyli się trzeciej i tak dopisali nie zwracając zbytniej uwagi co było wcześniej. Kiedy news jest świeży zauważyłem, ze zdarza się dużo literówek i występują nieścisłości. Info ma być podane szybko, nie ma być może zbytniego czasu na poprawianie. Wieczorem będziesz mieć bez literówek i spójną informację. Trochę wyrozumiałości by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Będzie żałoba narodowa? 15.11.07, 15:22 Czy też Lesio z pałacu nie odważy się bo mogłoby to nabić popularność Tuskowi? Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Będzie żałoba narodowa? 15.11.07, 15:30 Lewacka ofermo, ze swoimi aluzjami wynos sie gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Będzie żałoba narodowa? 15.11.07, 15:32 Odseparuj się ode mnie po pokrako. Odpowiedz Link Zgłoś
oda_nobunaga Re: Będzie żałoba narodowa? 15.11.07, 15:38 To jest śmierc dwóch osób i tragedia ich rodzin, wiele cierpienia dla parunastu innych ludzi. To nie jest miejsce na aluzje do polityki i do powszechnie akceptowanych zwyczajów. Cioto POzytywna:))) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Będzie żałoba narodowa? 15.11.07, 16:38 Co można a co nie to możesz dyktować swoim bękartom prawacka łajzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Terespol Pomorski znów! Nie Świecie! 15.11.07, 15:23 To, cholera, jakieś pechowe miejsce... To nie Świecie a Terespol Pomorski obok na szlaku! Tam w latach 80' była taka straszna katastrofa ówczesnego pośpiesznego "Bałtyk" Po-Gdy... Jeden wagon wbił się w strych przyległego do stacji domu. Zomowcy okradali walizki rannych i zabitych - niektórzy z nich poszli potem siedzieć dzięki bohaterskim zeznaniom lokatorów. Boże... może Majster jednak żyje? A w ogóle, to ja mam DOŚĆ tych ciężarówek atakujących pociągi!!! Na to już nic nie pomaga! Niedawno jakaś Tatra z ziemią na niestrzeżonym wpadła do wnętrza piętrusa Bdhnpu koło mojego miasta i zmasakrowała podróżnych. O mnóstwie innych, bardziej szczęśliwych tego typu wypadkach nie warto mówić. Pod IC "Ondraszek" jadący 160 km/h po CMK z Premierem Buzkiem w pierwszym wagonie też Tatra z ziemią wpadła. Tylko cudem nikomu nic się nie stało - mechanicy na EP09 zdążyli uciec do korytarza w maszynowni, a w wagonach wszystkie szyby wyleciały. Jerzy Buzek wyszedł też cało... Nie wiem, co myśleć i mówić - szok. Mam tego DOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
sma1 Re: Katastrofa kolejowa pod Świeciem: są zabici i 15.11.07, 15:29 Przejazd chroniony przez samoczynną sygnalizację przejazdową. Kierowca wjechał pod pociąg przy dobrej widoczności i przy migającym czerwonym świetle + gongach. Mam nadzieję, że z pierdla to on nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Re: Katastrofa kolejowa pod Świeciem: są zabici i 15.11.07, 16:13 sma1 napisał: > Przejazd chroniony przez samoczynną sygnalizację przejazdową. Kierowca wjechał pod pociąg przy dobrej widoczności i przy migającym czerwonym świetle + gongach. > Mam nadzieję, że z pierdla to on nie wyjdzie. Nie jestem mściwy, tylko wstrząśnięty. Po prostu powtarzam - mam nadzieję, że ten kretyn szybko z pierdla nie wyjdzie!!! A przynajmniej niech się pożegna z autami, jak taki debil. Ja mam tego dość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolejar Znów zginął Chłopak z Grabówka? 15.11.07, 16:20 Nie wiem, nie wiem, ale na tym szlaku najczęściej jeżdżą z pośpiesznymi Chłopaki z Grabówka... Jest mi głupio, nieprzyjemnie, wręcz rzygać mi się chce... Przepraszam, ale tak miewam takich sytuacjach. Abstrahując, powiem, że znów rozwaliła się kolejna EU07 albo EP07... Tak to bywa... Ja i tak kocham te maszyny - ja z... no, ok. z Wr Gł. Odpowiedz Link Zgłoś