Gość: Nieznajomy IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 00:40 No cóż! Leciałem ostatnio z Warszawy jedynym samolotem rejsowym tego dnia, a pasażerów było ze mną razem dziesięciu. Ciekawe skąd wziąć rocznie 210 tysięcy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: P.B Re: Nowe połączenia lotnicze z Bydgoszczy IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 01:05 Z szacunkiem i podziwem patrzę na nowy terminal w Bydgoszy, naprawdę jest czym się pochwalić. Jednak operowanie słowem "najnowocześniejsze" jest moim zdaniem zbyt dosadne. Nie wiem czy redaktor artykułu oglądał terminal pasażerski w Poznaniu, jeżeli nie to zapraszam na stonę WWW obejrzeć zdjęcia terminalu i nie tylko. o terminalu www.airport-poznan.com.pl/pl/index.php3?p=4&s=1 galeria www.airport-poznan.com.pl/pl/index.php3?p=14&s=1 Z ręką na sercu mogę stwierdzić, że port lotniczy w Bydgoszczy jest jednym z najładniejszych i najnowocześniejszych w Polsce, jednak musi oddać palmę pierwszeństwa poznańskiej Ławicy. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jegomosc A co do nowoczesnosci to,... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 04:16 A co do nowoczesnosci to, to nie ma za bardzo czym sie chwalić. Może i port jest nowoczesny ale jego architektura nie razi jakims artystycznym wyrazem. A szkoda. Warto zobaczyć na Port Lotniczy w Bilbao. To jest dopiero nowoczesnośc w stylu architektonicznym i funkcjonalnym. Poza tym nie mówmy o liczbie podróznych. My Polay zawsze więcej mówimy niż robimy. Skąd niby biedny polak ma wziąc kase na bilet lotniczy, gdy zarabia 500 zł? Bo ja nie wiem. Jesli nie załapie sie do fuchy miejskiej czy rządowej i nie zrobi jakiegoś wałka to nie poleci. Cześc i czołem. Odpowiedz Link Zgłoś
tyciarek Re: A co do nowoczesnosci to,... 01.08.03, 08:55 -Moi drodzy parafianie, zdjęcie ze stanu rzeczywistego i tak wygląda o niebo lepiej od wizualizacji na których terminal wygladał jak "świeżutka" bułeczka z lat 80-tych. Albo zdjęcie(a) wykonano mu (widziałem we wczorajszym Ekspressie) tak dobrze,albo materiałówka przesłoniła banalność i nieporadnosć myśli twórczej. Konkluzja jest taka,że zapowiadało się duuużo, duuuużo gorzej. Jaki bedzie efekt końcowy i komu będzie się należała palma pierwszeństwa ( no i w jakiej materii)- ocenimy, gdy zostanie ukończony. A tak dla porównania gdzie jesteśmy (nie sprawdzałem wszystkich stron,ale bydgoska jest strasznie przaśna): www.plb.pl www.airport.gdansk.pl www.gtl.com.pl www.lotnisko-balice.pl www.porty-lotnicze.com.pl/Poznan1.htm www.porty-lotnicze.com.pl/Rzeszów1.htm www.airport.com.pl www.airport.szczytno.pl www.airport.wroclaw.pl www.porty-lotnicze.com.pl/Zgora.htm "Porty Lotnicze" www.porty-lotnicze.com.pl ....................................................... ....................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: A co do nowoczesnosci to,... IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 18:13 tyciarek napisała: > -Moi drodzy parafianie, zdjęcie ze stanu rzeczywistego i tak wygląda > o niebo lepiej od wizualizacji na których terminal wygladał jak "świeżutka" > bułeczka z lat 80-tych. > Albo zdjęcie(a) wykonano mu (widziałem we wczorajszym Ekspressie) tak > dobrze,albo materiałówka przesłoniła banalność i nieporadnosć myśli twórczej. > Konkluzja jest taka,że zapowiadało się duuużo, duuuużo gorzej. > Jaki bedzie efekt końcowy i komu będzie się należała palma pierwszeństwa ( no i > > w jakiej materii)- ocenimy, gdy zostanie ukończony. > > A tak dla porównania gdzie jesteśmy (nie sprawdzałem wszystkich stron,ale > bydgoska jest strasznie przaśna): > > > www.plb.pl > www.airport.gdansk.pl > www.gtl.com.pl > www.lotnisko-balice.pl > www.porty-lotnicze.com.pl/Poznan1.htm > www.porty-lotnicze.com.pl/Rzeszów1.htm > www.airport.com.pl > www.airport.szczytno.pl > www.airport.wroclaw.pl > www.porty-lotnicze.com.pl/Zgora.htm > > > "Porty Lotnicze" www.porty-lotnicze.com.pl To jest strona poznańskiego lotniska www.airport-poznan.com.pl to co podałeś wcześniej jest już bardzo nieaktualne Odpowiedz Link Zgłoś
meteorr Teraz tylko dogadac sie z EasyJetem 01.08.03, 09:56 I przeplyw ludzi zagwarantowany... Do Wszawy moze troche daleko, ale juz do Poznania rozsadna odleglosc. Kupic, nie kupic - sprobowac mozna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Krakow, Krakow IP: 164.143.240.* 01.08.03, 10:05 Boze, jak cudownie byloby latac z Bydgoszczy do Krakowa! Nie spedzac 8 godzin w dusznej kuszetce o 2 cieplych piwach. Pozdrowienia, Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen Re: Nowe połączenia lotnicze z Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 10:42 Nic bardziej mnie nie denerwuje jak ludzka głupota. Całe szczęście, że gość przedstwił się jako nieznajomy, bo inaczej ... szkoda gadać. Kiedyś słyszałem jak jeden z takich gości mówił, że lepiej wybudować przed każdym domem piaskownicę i trzepak niż budować port lotniczy. Taki gość to powinien sobie coś ogolić i do piaskownicy tam jego miejsce ! Odpowiedz Link Zgłoś
tyciarek Re: Nowe połączenia lotnicze z Bydgoszczy 01.08.03, 11:58 -Co by tam sobie nie ogolił, jego wypowiedź może być przyczynkiem do ciekawego spostrzeżenia natury socjologicznej. Kiedy o lotnisko walczono jeszcze (Bydgoszcz i Toruń) w Warszawie, toruniacy zarzekali się ,ze nie będą korzystać z lotniska w Bydgoszczy. Tymczasem gość portalu "nieznajomy" ma najwyraźniej IP toruńskie :-) Znaczy się frekwencja nie będzie taka najgorsza :-) ....................................................... ....................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Nowe połączenia lotnicze z Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 12:06 w kwestii odleglosci do lotniska z torunia polecam przypadek katowicki tam prawie w kazda strone z lotniska jest godzina jazdy autem i oni lataja Odpowiedz Link Zgłoś
tyciarek Re: Nowe połączenia lotnicze z Bydgoszczy 01.08.03, 12:58 -tu nie chodzi o odległosc. tu chodzi o ideologię ....................................................... ....................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot KŁAMSTWA !!! IP: 217.153.62.* 01.08.03, 16:59 Moi Drodzy, autor artykułu kłamie. Z Bydgoszczy nie dolecicie bez przesiadki nigdzie po za Warszawę. Wyjątkiem będą czartery, ale zanim zaczną latać samoloty rejsowe to minią co najmniej 3 lata. dlatego, że: 1. nie są prowadzone żadne rozmowy z Ryan Air, Easy Jet itp.- po za tym dla nich rynkiem jest Poznań 2. Duże linie lotnicze nie będą ryzykować wejścia w BZG w najblizszym czasie- bo po co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tyciarek ze strony PLB 01.08.03, 18:46 Planowane zakończenie budowy nowego terminala pasażerskiego i cargo wraz z rozbudową dróg dojazdowych i parkingów przewidziane jest do roku 2003. Wtedy też bydgoskie lotnisko powinno uzyskać status regionalnego portu międzynarodowego i obsługiwać już co najmniej dwa regularne połączenia międzynarodowe - z Niemcami i Skandynawią. Efektem przystosowania lotniska do obsługi regionalnych połączeń międzynarodowych będzie niewątpliwie wzrost operacji lotniczych oraz liczby obsłużonych pasażerów. Prognoza rozwoju ruchu pasażerskiego zakłada osiągnięcie w roku 2010 poziomu, jaki obecnie notowany jest na lotniskach o tak ugruntowanej pozycji jak Poznań czy Gdańsk, czyli około 200 tys. pasażerów rocznie. ....................................................... ....................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: ze strony PLB IP: *.awacom.pl 01.08.03, 23:21 bezpośrednio na Krerte i do Salonik można... Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: ze strony PLB 02.08.03, 03:38 Gość portalu: zonc napisał(a): > bezpośrednio na Krerte i do Salonik można... Mowa o rejsach regularnych a nie czarterach. Odpowiedz Link Zgłoś
3city Przelot z Bydgoszczy do Gdańska ? 04.08.03, 16:22 Komu to się będzie opłacać ? Pociągiem przejedziesz tą trasę w 1,5h z centrum do centrum. Do pół godziny lotu trzeba doliczyć odprawę, kołowanie, dojazdy do i z lotniska... Odpowiedz Link Zgłoś
3city Re: Przelot z Bydgoszczy do Gdańska ? 04.08.03, 16:23 ... ale oczywiście trzymam kciuki za Bydgoszcz ! Odpowiedz Link Zgłoś