a_creep 14.02.08, 16:57 Ponieważ ruch na Nakielskiej jest większy niż na Wyszyńskiego, czy nie dało by się puścić S5 zamiast Kanału Bydgoskiego? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kongresowy_pepek_europy Re: S5 Nakielską! 14.02.08, 18:23 Hehe... "luz, górą czy dołem?" ;) Estakadą czy tunelem? Ale chwila, chwila... estakada/tunel ma iść wszerz czy WZDŁUŻ Kanału? A może... górą, estakadą w kierunku Poznania "ucieczka z miasta", ostatnie "view" na miasto, a dołem, tunelem z Poznania (by przypadkiem nie uciekli i nic zawczasu nie zobaczyli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ser.86 Re: S5 Nakielską! 16.02.08, 09:49 Komuna nie miała takich pytań, trzeba zrobić jak oni kiedyś - po prostu zasypać kanał i piękne miejsce pod szeroką trasę będzie. "Wykop" już nawet gotowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
snc_brawl Re: S5 Nakielską! 14.02.08, 18:40 i to jest sluszna koncepcja...... na miarę naszych możliwości. Otworzymy oczy niedowiarkom! Powimy: to jest nasz trasa, przez nas zbuowana, i to nie jest nasze ostatnie słowo! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
makarcia Re: S5 Nakielską! 14.02.08, 20:19 brawo za pomysł! jestem za ;) tez mam dość tych korków Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczak29 Re: S5 Nakielską! 14.02.08, 22:50 Prezydent Dombrowicz , wpadł na genialny pomysł poprowadzenia trasy obwodnicy przez centrum miasta, wpisuje się w ten sposób do czołówki światłych włodarzy miast, przypomnijmy, że w Warszawie wybudowano tunel wzdłuż Wisły ( w spocie PiSu mówili, że niby na tym jest największe przebicie) może w przypadku obwodnicy przez centrum chodzi o to samo? Odpowiedz Link Zgłoś