Dodaj do ulubionych

dobry warsztat samochodowy

19.05.08, 13:55
Witam!
Pomozcie świeżo zmotoryzowanemu-jaki polecacie dobry serwis/warsztat
samochodowy w naszym miescie Bydgoszczy? Oczywiscie zeby byl niedrogi-ale
najwazniejsza jest jakosc uslug-nie znosze fuszery:(
Co możecie powiedziec o Henmar na Nakielskiej albo o firmie Krakowski-Serwis
na Fordonskiej? slyszalem pochlebne opinie-a jak to jest z Waszego
doswiadczenia? O te dwie pytam pod kątem naprawy układu wydechowego która
czeka mnie najszybciej jak to mozliwe-ale chodzi mi tez o wart polecenia
warsztat na przyszlosc...
Obserwuj wątek
    • efikis Re: dobry warsztat samochodowy 22.05.08, 19:53
      Polecam warsztat na 3-Maja . Jest to warsztat najlepszy z najlepszych . Wiele
      przeszłam z samochodami zanim trafiła m do nich - teraz jest OK.
      NIGDY NIE POLECę WARSZTATU NA FOCHA NAPRZECIWKO OPERY. Tam fuszera i
      nieznajomość samochodu może doprowadzic do śmierci....
      • m.szostak9 Re: dobry warsztat samochodowy 22.05.08, 22:25
        a ja trafiłem na 3-Maja przypadkiem,(tam można trafić jedynie
        przypadkiem) będąc przejazdem w Bydgoszczy, pomogli , byli rzeczowi
        i kompetentni, też POLECAM , a im i tą drogą serdecznie dziękuję .
        • mr.kallak Re: dobry warsztat samochodowy 23.05.08, 00:20
          hmm - ok dzieki - musze kiedys chociaz rzucic okiem gdzie ten na 3 maja warsztat
          jest co w razie czego zajade do nich. jakos nie kojarze w tych okolicach gdzie
          moglby byc (no ale wczesniej nie rozgladalem sie wogole za warsztatami wiec mogl
          mi przemknac kolo nosa).
    • ivica Re: dobry warsztat samochodowy 22.05.08, 22:27
      henmar tak ale oni to tylko chyba tlumniki i amortyzatory naprawiaja
      • mr.kallak Re: dobry warsztat samochodowy 23.05.08, 00:21
        ivica napisał:

> henmar tak ale oni to tylko chyba tlumniki i amortyzatory naprawiaja

Przejade sie do tego Henmara bo przed dluzsza trasa jestem a tlumik mi cos
        podpada...
        • mr.kallak Re: dobry warsztat samochodowy 23.05.08, 21:11
          Henmar odwiedziłem, zobaczyłem, naprawiłem ... i zadowolony do domu wróciłem -
          fachowiec oblookal co i jak, palnik w łapke, 3 minuty roboty i po problemie :D
          skasowali mnie kilkanascie zlotych - co raczej musze przyznac mile mnie
          zaskoczylo-polecam wszystkim majacym problemy z tlumikami
          • ivica Re: dobry warsztat samochodowy 24.05.08, 01:11
            mialem dokladnie takie same odczucia gdy ich odwiedzilem :)
    • drajwer353 Re: dobry warsztat samochodowy 13.05.13, 18:41
      Jeśli chodzi o dobrego mechanika to polecam salon Reiski na Fordońskiej. Przy przeglądzie dali mi od razu 10% rabatu na wymianę zawieszenia.
      • alfred_prawdomowny Re: dobry warsztat samochodowy 13.05.13, 19:09
        Reiski jeszcze tam funkcjonuje?
        • drajwer353 Re: dobry warsztat samochodowy 22.05.13, 22:12
          No jest. Przeniósł się na Fordońską niedaleko Auchan.
    • naubyd Re: dobry warsztat samochodowy 13.05.13, 22:00
      To zwykła reklama nie post. Gdybyś na prawdę chciał wiedzieć to podałbyś markę samochodu co w wyborze warsztatu jest rzeczą podstawową.
      • kremka2014 Re: dobry warsztat samochodowy 25.10.14, 23:20
        Warsztat na Cmentarnej. Rewelka. Dostalam auto zastępcze, moje odstawiono naprawione na pikobello i umyte😊! Kontakt i poziom komunikacji z mechanikami tez super.
        • szwederowski_melepeta Re: dobry warsztat samochodowy 25.10.14, 23:34
          Niesamowite. Jestem w szoku. Naprawdę umyli autko? :)
    • szwederowski_melepeta Re: dobry warsztat samochodowy 22.10.14, 21:31
      aneta3036 napisała:

> Polecam autoserwis. co. Profesjonalnie zajmują sie samochodami. Ceny mają korzy
      > stne. zajmują sie m.in. komputerowa diagnostyką.

To ciekawe, że warsztat samochodowy diagnozuje komputery :)

• 1-buc aneta3036 - ile płaca za SPAM 16.12.14, 21:26
      Bo wszędzie to badziewie reklamujesz
    • madzia3109 Re: dobry warsztat samochodowy 09.09.15, 15:52
      też jestem świeżo zmotoryzowana ale już zakładałam gaz w serwisie auto Korbas autokorbas.pl/. Ceny dobre i wiele znajomych go chwali
      • kieszkowix Re: dobry warsztat samochodowy 10.02.16, 12:13
        Po tym jak kiedyś dostałem trefne części do swojego peżota u jakiegoś pseudo-mechanika to od tamtej pory jeżdżę tylko do Sztukowskiego i przynajmniej mam pewność, że dostaję oryginalne zamienniki.
        • bydgoszczanin_z_lesnej Re: dobry warsztat samochodowy 28.02.16, 09:47
          Wspólczuję.
          ORYGINALNE ZAMIENNIKI !
          matko święta co ten człowiek pisze
    • konto2121 Re: dobry warsztat samochodowy 27.02.16, 21:53
      z pewnoscia ODADZAM ROZRUSZNIK na Grunwaldzkiej ! ludzie co mam powiedziec załamany jestem jakoscia i obsługą w zyciu sie nie spotkalem z takimi papraczami matko jedyna kierownica upierdzielona od smaru, siedzenia tez no kurcze kawałszmaty mozna przeciez pod tyłek polozyc jak sie wsiada ??? pranie tapicerki 200 zl mnie kosztowalo Panowie jak dzwonisz i chcesz wyjasnic sprawe na spokojnie rozlaczają sie, bedac u nich w poczekalni uslyszysz telefony klientó ktorzy dzwonia z reklamacją - myslalem ze to incydent ale coz przejechalem sie - nie jest moim celem oczernianie kogokolwiek i nie bede was zniechecal opisalem tylko moj przypadek ktory mnie spotkal was nie musi to samo spotkac i nie jestem konkurencja nie wiem nawet jak się zmienia zarówke w aucie- pozdrawiam
    • niedamir09 Re: dobry warsztat samochodowy 23.04.16, 17:35
      Nie wiem, kogo Ci polecić, mogę za to ppowiedzieć, kogo lepiej omijać jak najszerszym łukiem.
      Mowa o Auto-GEO ul. Dwernickiego 7 Bydgoszcz (os. Leśne, koło biedronki)

Cóż... dno. Ale do rzeczy: do wymiany było sprzęgło. Panowie zamiast tego wwymienili wysprzęglik,skasowali ponad 500 zł i oddali samochód. Po odbiorze sprzęgło się ślizgało, przez co nie osiągało prędkości większej niż 50 km/h na 4 biegu (silnik 1.8 tddi). Ponadto po przejechaniu 200m spadła linka od skrzyni biegów. Zapłaciłem kolejne 250 zł za rzekomą "wymianę" linki.

Wkrótce samochód wylądował u innego mechnika. Tarcza sprzęgła, była kompletnie zużyta i łysa, a panom z AutoGeo najwyraźniej nawet nie chciało się tam zajrzeć. Co do linki, ta również nie została wymieniona - zapłaciłem więc 250 zł za nieudolną regulację linki skrzyni biegów (która ledwie się trzyma i może spaść w każdym momencie)

A teraz gwóźdź programu - podczas wymiany filtru oleju panowie z AutoGeo zamontowali bagnet do sprawdzania poziomu oleju... pod InterCooler'em. Bagnet został wykrzywiony, lekkiego uszczerbku doznał sam intercooler.

O poziomie obsługi już się nie wypowiem, bo po prostu brak słów. Reklamacji czy zwrotu pieniędzy w żaden sposób uzyskać się nie da.
      • najlepszybydgoszczanin Re: dobry warsztat samochodowy 21.07.16, 21:18
        Bo widzisz , jak wjeżdżasz do zakładu to od razu widać , jak trzymają porządek , podejście do klienta, często miałem tak ,że z łaską , na zapisy , bo terminów brak..ZAWSZE ALE TO ZAWSZE , najlepszy jest fachowiec który opowiada , mówi o usterce ,co zrobił co wymienił, a nie że TY przyjeżdżasz i 300, 500 do widzenia-zrobione , tacy robią w bambuko , zainteresuj się niech się wypowie, co zrobił co wymienił , jak ile kosztowały części , bierz paragony nawet faktury , powiedz że potrzebujesz , ja nawet brałem początkowo stare części ,żartowałem ,że na allegro jeszcze wystawię..;) tzn. wymienił amortyzatory , stare do bagażnika..Wariactwo , ale ciężej takiego "wariata" ...Uwaga: Oszukać..?
    • 5messi Re: dobry warsztat samochodowy 26.07.16, 17:14
      Jeżeli chodzi o sprawdzony warsztat samochodowy w Bydgoszczy , to ja akurat ze swojej strony mogę polecić RAD-KOW na ul. mjr. Hubala-Dobrzańskiego 12 www.rad-kow.pl.Uważam , że świadczą usługi na wysokim poziomie , a ceny nie są wygórowane. Ja akurat naprawiałam u nich skrzynię biegów. Wszystko poszło szybko i sprawnie , a co najważniejsze - skutecznie. Polecam.
    • rozana1984 Re: dobry warsztat samochodowy 03.08.17, 12:34
      Ja mogę z czystym sumieniem polecić warsztat w mieście niedaleko - w Toruniu. Świetni fachowcy, szybko i dobrze pracują. Sprawdźcie sobie tę stronę: celmer.torun.pl/. Warto przejechać te kilka kilometrów i doprowadzić samochód do używalności :)
      • magii89 Re: dobry warsztat samochodowy 15.05.18, 13:28
        Ja ze swojej strony polecam Multi- Salon Reiski reiski.pl/ .Jest to naprawdę solidny warsztat samochodowy, a obsługa ma profesjonalne podejście oraz służy doradztwem. Naprawdę polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka