Dodaj do ulubionych

bezpieczeństwo lotów

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 23:13
Ostatnio zauważyłem, że na wieżowcach i innych wysokich budowlach Wyżyn,
Szwederowa, Wzgórza Wolności nie ma czerwonych lapm. Kiedyś na każdym wysokim
budynku coś takiego było. Zmieniły się przepisy, ktoś o nich zapomniał,
ukradł?
Wydaje mi się, że jedyne czerwone lampy widać (z daleka - z Kapuścisk
najlepiej - bo są dosyć nisko nad powierzchnią dachu) na bloku u zbiegu ul.
Magnuszewskiej i Wojska Polskiego (a może to jakiś neon?).
Obserwuj wątek
    • polynomial Re: bezpieczeństwo lotów 14.09.03, 23:16
      U nas we Fordonie są. Zdjąć Ci jedną? :)

Polynomial-C
      • ivica Re: bezpieczeństwo lotów 14.09.03, 23:18
        alez poly........!!!!!!!
    • Gość: LJane Bezpieczeństwo na spacerach z psami np. IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 14.09.03, 23:23
      Na Szwederku są. Ostatnio sama zwróciłam na to uwagę, bo faktycznie jest ich
      mniej. Ale w tych okolicach wszystko jest mozliwe ;)
      Za to w Fordonie znikają pokrywy od studzenek kanalizacyjnych ;P

Pozdrawiam @ll
      • Gość: Mih Re: Bezpieczeństwo na spacerach z psami np. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.03, 23:07
        Sprawdziłem dzisiaj z ciekawości i... lampy w ciągu dnia na wielu wieżowcach są
        ale w nocy się nie świecą ;-) Widocznie ktoś zapomniał o ich konserwacji. (?) :-
        (
      • przemek.rozyczka Re: Bezpieczeństwo na spacerach z psami np. 16.09.03, 08:57
        No, dla przeciętnego przechodnia brak pokrywy w studzience kanalizacyjnej jest
        groźniejszy niż brak lampy ostrzegawczej na wieżowcu... A lampy to pic na wodę,
        fotomontaż. Miasto jest oświetlone w nocy, poza tym, nie lata się nad nim.
        • Gość: ufek Re: Bezpieczeństwo na spacerach z psami np. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.03, 23:05
          Lampy to może i pic...
          Tak samo picem może być:
          a) niesprawne, rozkradzione piony przeciwpożarowe w wieżowcach (przypadek z
          początku roku: w Toruniu straż nie mogła ugasić pożaru na jedym z wyżej
          położonych pięter),
          b) brak prawidłowego oznakowania klatek schodowych (spółdzielnie powymieniały
          drzwi na aluminiowe i nie dokonały na nich opisów: numer klatki, numery
          mieszkań, oznaczenie klatek z włazami dachowymi). Ciekawe jak często karetka z
          tego powodu krąży wokół bloku? ...nie wspominająć już o taksówkarzach,
          c) zasmołowane, pozamykane włazy dachowe w blokach (to podobno jest niezgodne z
          przepisami PPOŻ),
          ..itd.
          niby pierdoły...

...do czasu wydarzenia się tragedii :-(
          • Gość: zetka Re: Bezpieczeństwo na spacerach z psami np. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.03, 23:15
            Tutaj się zgodzę z podpunktem "b": sam kiedyś musiałem biegać, aby poszukać
            karetke która zabłądziła na źle oznakowanej ulicy.:-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka