Dodaj do ulubionych

4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA

04.08.01, 00:39
4 sierpnia 1978 roku urodzil sie w Bydgoszczy maly DAWID.
Dzisiaj mialby 23 lata.
Zmarl w STRZYZAWIE 1.11.1997 r w DZIEN ZMARLYCH.
Swoje zycie stracil za sprawä DWÖCH DARIUSZY.

ale.... czy musial umierac ???

"CZY WINNYCH, OSOBISCIE SUMIENIE ODWIEDZI " ???

radca
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA IP: *.studio.net.pl 04.08.01, 10:36
      pamietajmy o tych ktorzy nas oposcili z powodu glopoty.. bezmyslnosci...
      niedawno byla rocznica smierci Doni J. z miedzynia... zatrzymajmy sie na chwile
      i pomyslmy czy warto sie tak spieszyc..
      • radca Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA 04.08.01, 17:54
        Gość portalu: kasia napisał(a):

> pamietajmy o tych ktorzy nas oposcili z powodu glopoty.. bezmyslnosci...
        > niedawno byla rocznica smierci Doni J. z miedzynia... zatrzymajmy sie na chwile
        >
        > i pomyslmy czy warto sie tak spieszyc..

Tak jak w przypadku DAWIDA:
        Glupota" -pijanego lekarza pogotowia ? -to za malo powiedziane.
        "czy warto sie tak spieszyc"? -wlasnie ,czy kapiatn DARIUSZ Z.-lekarz pogotowia
        ratunkowego -MUSIAL TAK SIE SPIESZYC Z PICIEM ALKOHOLU NA DYZURZE ?-i to,az
        do wyskosci 2,2 promila ??? Czy mögl poczekac z piciem alkoholu,az bedzie w
        domu ???

Dobrze napisalas Kasiu; "czy warto sie tak spieszyc" ! Twöj APEL prawidlowo
        skierowalas -szeczegölnie do NIEODPOWIEDZIALNYCH LEKARZY ALKOHOLIKÖW.

pozdrawiam

radca

• krotoss Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA 04.08.01, 18:01
          Tak tak to smutne szczegolnie w kraju gdzie alkoholizm jest duzym problemem-
          chodzi mi o to ze byl przyczyna juz niejednej tragedii.A najgorsze jest to ze
          najczesciej z tego powodu cierpia niewinne lub bezbronne osoby.

KroTosS

Ps.Swoja droga taki stan rzeczy powoduje ciche przyzwolenie dla ludzi pijacych,
          powiem gorzej jezeli nie pijesz to ty wlasnie jestes postrzegany jako ta zla
          osoba,moze wiec nalezalo by zmienic swoj stosunek do tego problemu.
          • radca Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA 04.08.01, 18:16
            krotoss napisał(a):

> Tak tak to smutne szczegolnie w kraju gdzie alkoholizm jest duzym problemem-
            > chodzi mi o to ze byl przyczyna juz niejednej tragedii.A najgorsze jest to ze
            > najczesciej z tego powodu cierpia niewinne lub bezbronne osoby.
            >
            > KroTosS
            >
            > Ps.Swoja droga taki stan rzeczy powoduje ciche przyzwolenie dla ludzi pijacych,
            >
            > powiem gorzej jezeli nie pijesz to ty wlasnie jestes postrzegany jako ta zla
            > osoba,moze wiec nalezalo by zmienic swoj stosunek do tego problemu.

KroTossie.

Czy mam rozumiec,ze powinno byc "ciche przyzwolenie" na picie alkoholu podczas
            dyzuru w POGOTOWIACH RATUNKOWYCH?

a,moze.... jest tak,ze "pijak to swöj chlop" i nie powinien PONOSIC KONSEKWENCJI ?

radca

• krotoss Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA 04.08.01, 19:38
              Nie kurcze dolkladnie odwrotnie chodzi mi o to ze takie przyzwolenie wlasnie w
              spoleczenstwie funkcjonuje i dzieki temu takie(pijace) osoby czuja sie wlasnie
              bezkarne.Na przykladzie z twojego watku widac ze jest chec(dyspozytorka) do
              pomocy w ukrywaniu wypadkow gdy juz sie osobom w tym stanie przydaza.A z tym ze
              ludzie niepijacy sa zle postrzegani to chodzi mi o to ze to jest wlasnie zle bo
              nie jest modne bycie trzezwym tylko jest niestety moda na alkohol.

KroTosS

Ps.Zebysmy do konca ise zrozumieli jestem PRZECIWNY SPOZYWANIU ALKOHOLU W
              NADMIERNYCH ILOSCIACH SZCZEGOLNIE PODCZAS PRACY.
              • radca Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA 04.08.01, 20:36
                Szanowny Krotossie.

Bardzo Ci dziekuje za wyjasnienie.Jestem ogromnie wdzieczny Tobie,jako
                czlowiekowi-ktöry widzi zlo w takich postepowaniach.Przyznam sie uczciwie.ze
                zle pojälem Twojä odpowiedz.Dobrze,ze myslisz w ten sposöb.
                Prosze röwniez mnie zrozumiec. Ja,ktöry doswiadczylem utraty syna i poznalem
                wszystkie te okolicznosci,ktöre temu towarzyszyly-pragne,aby NIGDY WIECEJ
                ALKOHOL NIE BYL WAZNIEJSZY OD LUDZI OCZEKUJÄCYCH POMOCY.
                ABY LUDZIE CHORZY I RANNI-SLYSZÄC SYGNAL KARETKI CZULI ULGE ,A NIE ALKOHOL Z
                UST LEKARZA.
                Byc moze ktos powie,ze "to juz nudne"? Lecz takie sprawy nalezy przypominac
                z myslä o tych-ktörych moze to spotkac; A WTEDY MOZE JUZ BYC ZA PÖZNO.

Ja w dalszym ciägu jestem PRZYJACIELEM LEKARZY I SLUZBY MEDYCZNEJ -lecz
                potepiam IGNORANTÖW W SLUZBACH RATOWNICZYCH.

Tak,drogi KroTossie masz racje odnosnie DYSPOZYTORKI pogotowia ratunkowego
                w Fordonie.To ona byla autorem i wspöltwörcä tych manewröw -DZIALANIA W CELU
                ZACIERANIA SLADÖW.Czula sie pewnie,poniewaz byla dobrze zaprzyjazniona
                z ZASTEPCÄ KOMENDANTA POLICJI w Fordonie-ANDRZEJEM K.To DYZPOZYTORKA walczyla
                "jak lwica" w obronie pijanego lekarza oraz pijanego pielegniarza Lecha S.

Dziwne,ze takie osoby sä nadal zatrudniane w STACJACH RATOWNICTWA MEDYCZNEGO.
                Przeciez to sä posady oplacane z PUBLICZNYCH pieniedzy.To sä PLACÖWKI
                PUBLICZNE-za pieniädze SPOLECZENSTWA.Nalezy zadac sobie wreszcie pytanie:
                CZY CHCEMY,ABY TAKIE OSOBY POZOSTAWALY W STACJACH POGOTOWIA ?

Czy mamy ODWAGE o tym möwic ?

Ja DAWIDOWI juz nie POMOGE,lecz chcialbym,aby dzieki moim staraniom ;
                URATOWALO SIE CHOCIAZ JEDNO ZYCIE LUDZKIE.

pozdrawiam serdecznie

radca
                • krotoss Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA 04.08.01, 21:19
                  Tak popieram Cie w 100% i kazdemu kto powie ze to jest juz nudne powiem w
                  najlzejszej opcji ze jest kompletnym kretynem i ignorantem.Dzis w koncu
                  przeczytalem twoj watek do konca(ten w czerwonym dziale) zajelo mi to prawie
                  dwa dni- rozumiesz dla czego :).Moge teraz lekko podsumowac bo wiem ze to
                  pewnie nie koniec: uwazam ze naglasnianie takich spraw jest jak najbardziej
                  konieczne niech sie jak najwiecej osob o tym dowie to moze cos sie
                  zmieni.Wydazenia takie wplywaja na mnie bardzo sugestywnie ja po prostu z lekka
                  zaczynam sie bac szpitali i lekarzy(nie ublizajac fachowcom bo tacy na
                  szczescie tez sa) poniewaz coraz czesciej slyszy sie o jakis
                  nieprawidlowosciach czy niedopatrzeniach lub tak wyraznych naruszeniach
                  przepisow jak w Twoim opisie.Nie ma tu nic z przesady w mojej wypowiedzi po
                  prostu w moim otoczeniu za duzo bylo w ostatnim okresie doniesien o
                  niekompetencji sluzby zdrowia.Uwazam tez ze powinny byc wyciagane sankcje za
                  zle postepowanie a wiemy jak jest-lekarze kryja nawzajem swoje wpadki w fachu a
                  problemem alkoholu nikt sie za bardzo nie przejmuje-"to dobry fahowiec a ze
                  sobie czasem wypije...".Jest to skandal zeby takie osoby dalej pracowaly na
                  swoich stanowiskach nie ponoszac zadnych konsekwencji(chocby zmiana stanowiska
                  na gorsze).Farsa uwazam rowniez skandaliczne tlumaczenia oskarzonych takie jak
                  o "przewracaniu(zataczaniu) sie z powodu sznurowek".Straszna jest takze niemoc
                  Policji a takze jej jawna wspolpraca nieraz z przestepcami(chodzi o grozby
                  wobec ojca Dawida).Zacieranie sladow poprzez zle ekspertyzy samochodu i
                  znikniecie probek krwi sugeruja ze afera byla szyta grubymi nicmi.Przeraza mnie
                  wobec tego wszystkiego niemoc pojedynczego czlowieka w porownaniu z moca
                  tej "piekielnej zmowy wszelkiej masci niekompetentnych pieprzonych fachowcow"
                  bo inaczej ich nie mozna nazwac.Ostatnio w moje rece wpadl artykul o podobnym
                  wykorzystywaniu stanowiska dal wlasnej korzysci po spowodowani wypadku ale to
                  troche inna sprawa bo w gre wchodzi jeszcze sprawa rasowa-ofiara byla(jest bo
                  naszczescie nikt nie zginal) osoba pochodzenia afrykanskiego.W niedlugim czasie
                  postaram sie stworzyc watek w tej sprawie.

KroTosS
        • Gość: pawel Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA IP: 10.10.70.* 05.08.01, 12:37
          radca napisał(a):

> Gość portalu: kasia napisał(a):
          >
          > > pamietajmy o tych ktorzy nas oposcili z powodu glopoty.. bezmyslnosci...
          > > niedawno byla rocznica smierci Doni J. z miedzynia... zatrzymajmy sie na c
          > hwile
          > >
          > > i pomyslmy czy warto sie tak spieszyc..
          >
          > Tak jak w przypadku DAWIDA:
          > Glupota" -pijanego lekarza pogotowia ? -to za malo powiedziane.
          > "czy warto sie tak spieszyc"? -wlasnie ,czy kapiatn DARIUSZ Z.-lekarz pogotowia
          > ratunkowego -MUSIAL TAK SIE SPIESZYC Z PICIEM ALKOHOLU NA DYZURZE ?-i to,az
          > do wyskosci 2,2 promila ??? Czy mögl poczekac z piciem alkoholu,az bedzie w
          > domu ???
          >
          > Dobrze napisalas Kasiu; "czy warto sie tak spieszyc" ! Twöj APEL prawidlowo
          > skierowalas -szeczegölnie do NIEODPOWIEDZIALNYCH LEKARZY ALKOHOLIKÖW.
          >
          > pozdrawiam
          >
          > radca
          >

A z tego co wiem lekarz ten nadal bierze dyzury w pogotowiu
          ratunkowym
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • radca Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA 05.08.01, 13:15
            Naprawde, nie chce mi sie wierzyc,ze jeszcze po tym wszystkim DYREKCJA
            pogotowia ratunkowego mogla by zatrudniac -takiego "lekarza".
            Po tym wszystkim co zrobil i czego nie wykonal -jako KIEROWNIK ZESPOLU
            REANIMACYJNEGO -to BYLBY SKANDAL!
            Chociaz po dyrektorce BARBARZE SZUDARSKIEJ mozna sie i tego spodziewac.
            To Ona po wykrytej AFERZE z PIJANÄ ERKÄ oglosila publicznie do MEDIÖW,ze
            "lekarz ten natychmiast zostal odsuniety od dyzuröw".Co okazalo sie NIEPRAWDÄ ;
            TEN LEKARZ WOJSKOWY ZOSTAL PRZENIESIONY na UL. Marwarta do WOJEWÖDZKIEJ STACJI
            POGOTOWIA RATUNKOWEGO.Gdy wykryto tä sprawe-dyrektor pogotowia-BARBARA
            SZUDARSKA-powiedziala do ojca DAWIDA : "niech juz pan zostawi tä sprawe i nie
            robi rozglosu,ja nie mialam nikogo chetnego na dyzury i musialam go wstawic.
            Lecz mialam go caly czas na oku ".

Prosze zauwazyc co dzieje sie za KULISAMI.
          • radca Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA 05.08.01, 13:21
            Szanowny Pawle.

O jakim lekarzu wspominasz ?

Na dyzurze bylo 3 lekarzy i 1 felczer.

Tylko jeden z nich byl BARDZO UCZCIWY I Z POWOLANIA :
            -byl to lekarz pediatra Pan dr JASINSKI.

Bede wdzieczny za ukazanie inicjalöw lub przeslanie informacji na" poczte radcy"

Dziekuje i pozdrawiam
            radca
            • radca Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA 05.08.01, 17:56
              Dodam jeszcze do wypowiedzi Pawla-odnosnie dalszego zatrudniania w Pogotowiu
              ratunkowym lekarza-ktöry popelnil przestepstwo.

W styczniu 1998 roku po protestach rodzicöw DAWIDA pod X KLINICZNYM SZPITALEM
              WOJSKOWYM w Bydgoszczy na ul.Powstancöw Warszawy - Dyrektor Stacji pogotowia-
              BARBARA SZUDARSKA oglosila PUBLICZNIE,ze "lekarze Ci zostali zwolnieni
              z pracy w Pogotowiu ".NIEPRWDA ! Ci dwaj lekarze poszli najpierw na ZWOLNIENIA
              PSYCHIATRYCZNE oraz w czasie "choroby" ZLOZYLI WYPOWIEDZENIE.

Tak wiec dyrektor pogotowia BARBARA SZUDARSKA poraz kolejny WPROWADZILA OPINIE
              PUBLICZNÄ W BLÄD.

Pytanie; KOGO JESZCZE KRYJE I ZATRUDNIA dyrektor pogotowia BARBARA SZUDARSKA ?

Czy Pogotowie Ratunkowe w Bydgoszczy JEST AZYLEM DLA PRZESTEPCÖW ?

radca
              • Gość: Weronika Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 21:28
                Calkowicie zgadzam sie z opinia, ze w sluzbie zdrowia dochodzi do wieeeelu przekretow. To w sumnie nie tylko opinia, lecz fakt. Kto z nas nie spotkal sie z tym, ze podczas choroby kogos bliskiego okazywalo sie, ze to, ze pacjet jest chory nie wystarczy do tego by byl leczony. Czesto, aby leczyc niezbedna jest extra kasa dla lekarza. Chodzi mi oczywiscie o lapowki. I dotyczy to nie tylko sluzby zdrowia, ale wiekszosci panstwowych instytucji. O.
                • radca Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA 05.08.01, 21:37
                  Ja na poczätku tj. 2 listopada 1997 roku nie moglem uwierzyc,ze "LEKARZ,KTÖRY
                  PRZYBYL DO WYPADKU -BYL PIJANY".To byl poprostu szok i nie do uwierzenia.
                  Bylo to pierwsze zderzenie z rzeczywistosciä w SLUZBIE ZDROWIA.

Im wiecej siegalo sie w tä sprawe-tym wiekszy byl horror.Tych przykladöw tutaj
                  jest bardzo,bardzo wiele.Kto nie mial z tym do czynienia-to nie mögl by zapewne
                  uwierzyc.

Znana jest powszechnie sprawa FELCZERA ROMANA J. z PRZYCHODNI REJONOWEJ
                  w FORDONIE na ul.Pielegniarskiej."Potrzebujesz zwolnienie lekarskie-to idz
                  do J.-dasz w lape
                  • Gość: kicikoci Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA IP: 10.10.70.* 05.08.01, 21:41
                    Do KroTosSa:
                    Sprawa, ktora chcesz poruszyc - byla tu juz dyskutowana.
                    Radzilbym, zebys w razie czego �odgrzal� jeden z bodaj trzech watkow (licze z pamieci) �Stluczka
                    Olszewskiego� �czy Wieslaw Olszewski jest rasista� �czy Wieslaw olszewski jest z Ku-Klux-Klanu�.
                    Sa gdzies nizej, moze nawet na 2-3 stronie listy watkow - ale są
                  • radca Re: 4 SIERPNIA - PAMIECI DAWIDA 05.08.01, 21:48
                    radca napisał(a):

> Ja na poczätku tj. 2 listopada 1997 roku nie moglem uwierzyc,ze "LEKARZ,KTÖRY
                    > PRZYBYL DO WYPADKU -BYL PIJANY".To byl poprostu szok i nie do uwierzenia.
                    > Bylo to pierwsze zderzenie z rzeczywistosciä w SLUZBIE ZDROWIA.
                    >
                    > Im wiecej siegalo sie w tä sprawe-tym wiekszy byl horror.Tych przykladöw tutaj
                    > jest bardzo,bardzo wiele.Kto nie mial z tym do czynienia-to nie mögl by zapewne
                    >
                    > uwierzyc.
                    >
                    > Znana jest powszechnie sprawa FELCZERA ROMANA J. z PRZYCHODNI REJONOWEJ
                    > w FORDONIE na ul.Pielegniarskiej."Potrzebujesz zwolnienie lekarskie-to idz
                    > do J.-dasz w lape (wymienia sie kwote) i masz zalatwione).Tena sam FELCZER -l
                    lat 68 (w roku 1997) obslugiwal jeszcze dyzury w pogotowiu Fordon i to az 18
                    godzin. To jego podczas badania na trzezwosc-policjant "potraktowal w wyjätkowy
                    sposöb poniewaz ,zona policjanta byla kolezankä szkolnä cörki Felczera).

a möwi sie,ze jest bezrobocie w SLUZBIE ZDROWIA ? Möwi sie,ze tak malo lekarze
                    zarabiajä.

Pani z URZEDU WOJEWÖDZKIEGO powiedziala:"krewny poszedl po zwolnienie do Felczera,
                    lecz nie mial pieniedzy.POwiedzial tylko ,ze ma paczke MALBORO.Dal jä FELCZEROWI
                    i otrzymal 3 dni zwolnienia".

Tych spraw jest wiecej.

radca

ps: rodzi sie tylko pytanie: "ALE GDZIE W TYM WSZYSTKIM JEST CZLOWIEK"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka