Dodaj do ulubionych

Bilety 10-przejazdowe

14.10.08, 15:14
Jestem ciekaw, co za "piękny umysł" w ZDMiKP wpadł na pomysł, żeby bilety 10-przejazdowe NIE uprawniały do podróżowania autobusami przyspieszonymi (93 i 94)? Przecież są to zwykłe bilety normalne i ulgowe, tyle że sprzedawane w "pakiecie", stąd bonus w postaci jednego biletu gratis. 10 biletów normalnych kupionych pojedynczo uprawnia mnie do jazdy 93 i 94, a 10 TAKICH SAMYCH biletów normalnych na jednym pasku już nie? Bardzo mnie intryguje, jakie jest uzasadnienie takiego rozwiązania...
Obserwuj wątek
    • mc_pele Re: Bilety 10-przejazdowe 14.10.08, 15:25
      Nie sądzę żeby ktoś wpadał na taki pomysł, myślę że raczej ktoś dał ciała przy
      zmianie statusu linii pośpiesznych na przyśpieszone - zmieniono zapis w cenniku
      dotyczący biletów jednorazowych a zapomniano o biletach 10-przejazdowych. ZDMiKP
      nie może teraz nic z tym zrobić, potrzebna jest odpowiednia uchwała Rady Miasta
      Bydgoszczy. Oczywiście to moje przypuszczenia, mogę się mylić, tak czy siak
      dobrze że poruszyłeś tą sprawę.
      • mc_pele Re: Bilety 10-przejazdowe 24.10.08, 08:45
        mc_pele napisał:

> dobrze że poruszyłeś tą sprawę.

i wszystko jasne

miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,87204,5842953,Pytanie_o_bilety_dziesiecioprzejazdowe.html

"Z cennika opłat za komunikację miejską wynika, że bilety dziesięcioprzejazdowe
        obowiązują tylko na liniach zwykłych. Czy można z nich korzystać w liniach
        przyspieszonych? - pytamy rzecznika Zarządu Dróg Miejskich i Komunikacji Publicznej.
        Bogumił Grenz: - Na liniach zwykłych, przyspieszonych i łączonych w systemie A+T
        obowiązuje taka sama cena biletu jednorazowego, tj. 2,2 zł za normalny i 1,1 zł
        za ulgowy. Wobec tego bilety dziesięcioprzejazdowe obowiązują również na liniach
        przyspieszonych i łączonych w systemie A+T. Na podstawie biletu
        dziesięcioprzejazdowego można także jechać autobusem linii nocnej, pod warunkiem
        skasowania odcinków odpowiadających cenie biletu na linii nocnej."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka