Gość: Bartek IP: *.wohyn.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 15:24 Z dobrobytu dostają głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karol Re: Samobójstwo szefa IP: *.kapuscinska.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 15:34 Szkoda dobrego człowieka. Nawiasem mówiąc, wierzę że Rawex się nie podda, a pracownicy i zarząd zrobią wszystko aby wiele lat pracy Krzysztofa nie poszło na marne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dunia Re: Samobójstwo szefa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 09:11 Mam nadzieję, że p. Marek Gotowski, brat zmarłęgo, zresztą też wspaniały człowiek, będzie miał na tyle siły i smozaparcia, aby postawić "dziecko" p. Krzysztofa na nogi i pokazać wszystkim, że Rawex istniał, istnieje i istniał będzie!!!! Powodzenia p. Marku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Samobójstwo szefa IP: 217.97.147.* 20.10.03, 15:34 Jesteś facet po prostu żenująco głupi i prymitywny. Szkoda więcej słów dla takiego kretyna. A przy okazji gratuluję Wyborczej w Toruniu rzetelności. Przez cały temat Raweksu i mostu podawała, że szef firmy ma na imię Marek. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.lewandowski Re: Samobójstwo szefa 20.10.03, 15:38 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Jesteś facet po prostu żenująco głupi i prymitywny. Szkoda > więcej słów dla takiego kretyna. > A przy okazji gratuluję Wyborczej w Toruniu rzetelności. Przez > cały temat Raweksu i mostu podawała, że szef firmy ma na imię > Marek. Nic podobnego. Podawała - takze moim piorem - ze dyrektor generalny firmy ma na imie Marek. I tak jest w istocie, a chodzi o brata zalozyciela Raweksu. Ilekroc wypowiadal sie dla nas - zmarly dzis - szef, tylekroc podkreslalismy, ze wypowiada sie Krzysztof. Tyle tytulem wyjasnien. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Wspomnienia o Krzysztofie 20.10.03, 16:09 waldek.lewandowski napisał: > Gość portalu: Jacek napisał(a): > > > Jesteś facet po prostu żenująco głupi i prymitywny. Szkoda > > więcej słów dla takiego kretyna. > > A przy okazji gratuluję Wyborczej w Toruniu rzetelności. Przez > > cały temat Raweksu i mostu podawała, że szef firmy ma na imię > > Marek. > > Nic podobnego. Podawała - takze moim piorem - ze dyrektor generalny firmy ma na > > imie Marek. I tak jest w istocie, a chodzi o brata zalozyciela Raweksu. > Ilekroc wypowiadal sie dla nas - zmarly dzis - szef, tylekroc podkreslalismy, > ze wypowiada sie Krzysztof. > Tyle tytulem wyjasnien. - oczywiscie, ze byl Krzysiek i jest Marek.Marek, to mlodszy brat Krzyska. Znalem doskonale Krzysztofa - jak to sie mowi ; + od malego+ Z krzyskiem biegalismy i bawilismy sie - jako dzieciaki.Chodzilismy do tej samej szkoly podstawowej.Razem pracowalismy w sezonie w Wytworni Wod Gazowanych i przy produkcji oranzady u Pana LECHA KULIKA. Pamietam,jak razem sprzedawalismy oranzade na festynach ( ale szlo wtedy zarobic :) Pamietam Krzyska z czasow Solidarnosci i te bibuly.Spotykalismy sie nieraz i te obawy przed " bezpieka" . Pamietam Jego i te lata cale. Jestem gleboko wstrzasniety i nie moge z siebie dzisiaj wiele wydobyc - bo wiem,ze odszedl Kolega i Przyjaciel i to na zawsze. Siedze i placze tyle, moge narazie tylko napisac radca ps. Marek, to brat Krzysztofa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel Re: Wspomnienia o Krzysztofie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 16:23 Drogi radco, też znałem Krzysia, wprawdzie nie tak długo jak ty, ale wydaje mi się, że całkiem dobrze. Ale tak samo jak Ty jestem zszokowany i głęboko zasmucony. Żal, głęboki żal. To był super chłop. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Wspomnienia o Krzysztofie 20.10.03, 16:35 Gość portalu: przyjaciel napisał(a): > Drogi radco, > też znałem Krzysia, wprawdzie nie tak długo jak ty, ale wydaje mi się, że > całkiem dobrze. Ale tak samo jak Ty jestem zszokowany i głęboko zasmucony. > Żal, głęboki żal. > To był super chłop. - teraz..... zaczynaja sie odkrywac wspomnienia, jak Krzysiek chodzil z Zofina do Szkoly podstawowej, pamietam te czapke i opatulonego szalem. Pamietam biegajacego i wysportowanego chlopaka.Biegalismy czesto kolo Mlyna w Zofinie.Bylem jao dziecko u Nich w domu ( w domu rodzicow ). Krzysiek, to byl rowny kumpel i wspanialy kolega. Jestem wstrzasniety i przezywam to bardzo radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Wspomnienia o Krzysztofie IP: 217.8.186.* 21.10.03, 07:47 Zwyczajnie dobry człowiek, Niewielu takich zostało.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Samobójstwo szefa IP: *.byd.elnet.pl 20.10.03, 16:38 waldek.lewandowski napisał: > Gość portalu: Jacek napisał(a): > > > Jesteś facet po prostu żenująco głupi i prymitywny. Szkoda > > więcej słów dla takiego kretyna. > > A przy okazji gratuluję Wyborczej w Toruniu rzetelności. Przez > > cały temat Raweksu i mostu podawała, że szef firmy ma na imię > > Marek. > > Nic podobnego. Podawała - takze moim piorem - ze dyrektor generalny firmy ma na > > imie Marek. I tak jest w istocie, a chodzi o brata zalozyciela Raweksu. > Ilekroc wypowiadal sie dla nas - zmarly dzis - szef, tylekroc podkreslalismy, > ze wypowiada sie Krzysztof. > Tyle tytulem wyjasnien. Panie Lewandowski błędów merytorycznych ktore popelniacie jest mnostwo. Dla Was czy ma na imie tak czy inaczej lub czy opisujecie jedna szkole a podajac inna to nie ma znaczenia, u was zawsze najwazniejsze sa sensacje. A kto, czy co to sprawa drugorzedna.Kompromitacja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PanTalon Głupota wrodzona IP: 61.9.101.* 20.10.03, 15:44 Gość portalu: Bartek napisał(a): > Z dobrobytu dostają głupoty. Niektórzy głupotę mają wrodzoną i nie związaną w żaden sposób z dobrobytem. To różnej maści socjaliści, którzy w każdym właścicielu nieco większej firmy widzą złodzieja okradającego robotników w przerwach między bankietami i rozrywkami. Trwający ponad siedemdziesiąt lat eksperyment obejmujący ponad 20% powierzchni ziemi polegajacy na całkowitym wyeliminowaniu "burżujów" i "pasożytów" niczego lewaków nie nauczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimaus Re: Samobójstwo szefa IP: *.atr.bydgoszcz.pl 20.10.03, 15:51 Panie Bartek, a niktórzy z głupoty mają świerzbiące palce do pisania głupich komentarzy. Jak byś był w Temacie, to byś wiedział, że ten Człowiek został zaszczuty przez toruński Zarząd Dróg oraz toruńską prasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimaus Re: Samobójstwo szefa IP: *.atr.bydgoszcz.pl 20.10.03, 15:57 Panie Bartek, a niektórzy z głupoty piszą głupie komentarze. Gdybyś był w temacie, to byś wiedział, że ten człowiek został zaszczuty przez toruński Zarząd Dróg i toruńską prasę. Blisko 200 pracowników może stracić pracę - często jedyne źródł utrzymania, a wiele małych firm bydgoskich i toruńskich może przestać istnieć - efekt łańcuchowy. [i] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epsilon Re: Samobójstwo szefa IP: *.fookygroup.com / 192.168.1.* 20.10.03, 16:04 cytuje: "Gdybyś był w temacie, to byś wiedział, że ten człowiek został zaszczuty przez toruński Zarząd Dróg i toruńską prasę." - nikt przez nikogo nie zostal zaszczuty. Jak ktos nie zna sie na wiaduktach to sie nie pcha ich remontowac, a jak ktos sie nie zna na wyborze firmy budowlanej to jej nie wybiera. Obie strony zdaly sie o tym zapomniec, obie sa winne. Prezydent Zaleski jakos trzyma sie niezle chociaz czesto sie o nim zle pisze. Natomiast co do przyczyn (faktycznych czy domniemanych) samobojstwa nie powinien wypowiadac sie nikt z tutaj obecnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: Samobójstwo szefa IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 20.10.03, 16:19 Gość portalu: epsilon napisał(a): > Natomiast co do przyczyn (faktycznych czy domniemanych) > samobojstwa nie powinien wypowiadac sie nikt z tutaj obecnych. Myślę podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikimaus Re: Samobójstwo szefa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 18:08 O Zaleskim źle się pisze, ponieważ prawica chce na "temacie" zbić kapitał polityczny. Prezydent sam (i pod wpływem radnych)w to wdepnął. A jeżeli nie znasz faktów (nie tych z Nowości) ale z "pierwszej ręki" to się nie wypowiadaj. Jest to tragedia na regionalnym rynku robót budowlanych (nie licząc osobistych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel Re: Samobójstwo szefa "Raweksu" IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 16:29 Mój boże, skąd tyś się wziął? Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel Re: Samobójstwo szefa "Raweksu" IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 16:31 Oczywiście miałemna myśli Bartka, autora pierwszej wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Samobójstwo szefa IP: *.byd.elnet.pl 20.10.03, 16:35 Gość portalu: Bartek napisał(a): > Z dobrobytu dostają głupoty. Bartek zastanow sie co piszesz?Ale z Ciebie kawal kretyna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: Samobójstwo szefa 'Raweksu' IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 20.10.03, 16:41 Miejcie litość. Odszedł człowiek. Resztę zostawcie mediom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały a. Re: Samobójstwo szefa "Raweksu" IP: 217.96.75.* 20.10.03, 17:26 Wstyd Bartek powinien spowodować, że lustro w którym się przejrzysz rozpadnie się na kawałki. Widziałem na własne oczy ten dobrobyt i bardzo chciałbym by wszyscy robili tak ze swoim jak Ten Człowiek. Dawał pracę setkom ludzi i tworzył. Wejdź sobie na stronę www.gliszcz.pl i obejrzyj dokładnie. Oczywiście są tacy co wolą opuszczone, rozkradzione PGR-y i ludzi niezdolnyc do jakiejkolwiek pracy popijających tanie wino. Pewnie w Wołyniu tak jest!!! Bardzo żałuję, że odszedł. Mógł jeszcze bardzo dużo dobrego zrobić. Mam nadzieję, że jego współpracownicy i rodzina będzie kontynuowała jego dzieło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Samobójstwo szefa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 18:45 Nie znałem Pana Krzysztofa Gotowskiego, ale podziwiam wspaniałe dzieło, którego był współtwórcą - stajnię Gliszcz. Jeździmy tam konno i mam nadzieję, że to tragiczne wydarzenie nie spowoduje zamknięcia stajni. Wyrazy współczucia dla Rodziny Pana Krzysztofa. Jeźdżcy z Kadry Seniorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Początki firmy IP: *.tvgawex.pl 20.10.03, 20:20 Przez czysty przypadek można powiedzieć byłem przy powstawaniu firmy - wtedy to była o ile pamiętam produkcja pustaków. Pracowałem wtedy w małym Oddziale w Bydgoszczy firmy z Warszawy. Zadaniem miała być praca chałupnicza osób i ich rodzin, które wtedy miały problemy z władzami. Jeździliśmy do ich domów z materiałem i odbieralismy gotowe. Tak poznałem Pana Krzysztofa i jego żonę Ale. Był 1983 rok, dla mnie to był zaszczyt poznać jedną z legend Solidarności bydgoskiej. Kiedyś jak byłem u nich to przy rozmowie powiedział że chyba ma dość tej polityki i trzeba się brac za robotę. I powiedział o tej wytwórni. Przestałem pracować w tej firmie. I już nigdy się nie spotkaliśmy. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Samobójstwo szefa IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.10.03, 21:42 tak koncza wszystcy ktorzy chca robic interesy z panem GOSPODARZEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Samobójstwo szefa 'Rawexu' IP: 209.234.157.* 20.10.03, 23:45 Z całym szacunkiem dla zmarłego jak i jego rodziny, nie można zapomieć iż Pan Gotowski był umoczony w sprawy Polonii na równi z osobami które juz siedzą. Dodatkowo ciągnie się za nim ogon z Łuczniczki i jeszcze paru machlojek przy inwestycjach w Bydgoszczy. Nie bardzo wyszła mu ta współpraca z Romanem J. A zmarłemu ..... wieczny odpoczynek :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz R. Re: Samobójstwo szefa IP: w3cache.v.INTELINK.pl:* 21.10.03, 00:33 Nie jest to dzień aby pisać źle o zmarłym, nie mniej ludzie nie szukajcie winnych w MZD czy władzach Torunia. To jest smieszne. Głośno sie mówiło o niezbyt kryształowym Rawexie i dziwie się ze Wyborcza na ten temat nie pisze, a jedynie o wspomnieniach solidarnościowych. Jedno nie wyklucza drugiegiego. Głośno mówiło się o powiązaniach z Polonią Bydgoszcz, Prezydentem Jasiakiewiczem i inwestycjach w Bydgoszczy oraz zaległościach Rawexu w stosunku do podwykonawców Łuczniczki. Jesli pisać to raczej obiektywnie i wszystko. Na marginesie składam kondolecja dla rodziny bo nie ma człowieka, bliskiego, ojca itd i to jest smutne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Samobójstwo szefa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 08:32 Tak właśnie kończą się dla bydgoszczan próby "współpracy" z Toruniem. Tak było, jest i chyba niestety zawsze już będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadek Re: Samobójstwo szefa 'Raweksu' IP: *.um.bydgoszcz.pl / 10.0.5.* 21.10.03, 08:47 Tak kończą ludzie robiący interesy z miastem. Ten kolo wybudował łuczniczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
oti Re: Samobójstwo szefa 'Raweksu' 21.10.03, 08:58 hmmm ... dziwny jest ten świat dobrze że roman był na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: Samobójstwo szefa 'Raweksu' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 16:25 tak się składa że łuczniczkę budowało całe konsorcjum bydgoskich firm w tym między innymi Rawex; nie wiem co sugerujesz ale jeżeli masz na myśli to że winą Rawexu są usterki na hali łuczniczka to jesteś w błędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta- to wina Torunia Re: Samobójstwo szefa IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 09:34 Jest to najtragiczniejszy przykład złych stosunków Bydgoszcz Toruń. Mali mieszkancy tego miasta maja manię nienawiści do wszystkiego co bydgoskie. Pamiętacie nie tak dawno w Toruniu zwolniono 5 pracowników którzy mieszkają w Bydgoszczy, strasznie krzyczeli że UMK będzie również w Bydgoszczy, teraz machlojki małych ludzi z Torunia doprowadziły do śmierci wspaniałego człowieka. Po tym wsyztskim warto zastanowić się czy aby nie stworzyć skansenu a może muzeum nienawiści i głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta2 Re: Samobójstwo szefa- do Beta!!! IP: *.torun.mm.pl 21.10.03, 10:41 Właśnie przez takie wypowiedzi pogłębia się nienawiść pomiędzy Toruniem a Bydgoszczą.Ty chyba jako pierwsza masz szansę znalezć się w tym skansenie-malutka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Samobójstwo szefa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 16:54 beata nalezy równiez stworzyc szpital dla szczególnie porąbanych.Masz tam pewne miejsce jak w banku. Czy to ze jutro ma padac snieg to też wina toruńczyków? Raweks zwyczajnei chciał toruńczyków wykiwac,zwyczajnei,a kidy sie zorientował ,ze nie da rady ,pusciły niektórym nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byd Re: Samobójstwo szefa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 19:54 Gość portalu: agata napisał(a): > Raweks zwyczajnei chciał toruńczyków wykiwac I tak w toruńskich kronikach przybędzie kolejny rozdział o krzywdzicielach z Bydgoszczy a toruńskie mamy będą czytać to dzieciom ze łzami w oczach. Na pociechę będą mogły dodać, że tym razem krzywdziciel już nie żyje - śmiał wygrać przetarg w Grodzie Kopernika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek M. Re: Samobójstwo szefa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 12:12 To był porządny człowiek . Cześć jego pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka GLISZCZ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 14:28 Boże święty mam nadzieję, że nie zamkną stajni w Gliszczu. Jeżdżę tam od początku i jest tam tak świetnie, Błagam nie zamykajcie jej, te konie są takie kochane i wogóle. Nie mam wyrobionego zdania o tym człowieku bo go nie znam, ale wiem, że to co zrobił w "Stajni Gliszcz" jest świetne i naprawdę nie warto tego niszczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin Re: morderstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 16:38 To morderstwo a nie samobójstwo- droga policjo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re:Morderstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 16:48 Z tego co wiem miał byc rozwód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byd Re: Samobójstwo szefa "Raweksu" IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.03, 21:11 Gość portalu: Bartek napisał(a): > Z dobrobytu dostają głupoty. TRZEBA BYĆ CHORYM ŻEBY COŚ TAKIEGO NAPISAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: Samobójstwo szefa "Raweksu" IP: *.law.uni.torun.pl 22.10.03, 13:04 Trudno sobie wyobraźić że taka silna osoba mógłaby popełnić samobójstwo. Pozostanie wielki żal po człowieku-instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Samobójstwo szefa 'Raweksu' IP: 130.94.123.* 24.10.03, 15:59 Kto jeszcze musi popełnić samobójstwo, by Roman Jasiakiewicz trafił za kratki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Samobójstwo szefa IP: *.satfilm.net.pl / 10.0.12.* 25.10.03, 14:00 Spotykalem Go rzadko, ostatnio trochę rzadziej uśmiechnięty przygnieciony sprawą toruńską i czymś jeszcze. To ogromna strata, żadne słowa jej nie oddadzą. Zawsze będę wspominał tego człowieka, nie łączył nas biznes czy inne oficjalne sprawy a czysta sympatia. Chciało sie przebywać z Krzyśkiem, rozmawiać z nim, dziś żałuję, że działo się to tak rzadko. Łączę się w trwałym bólu ze wszystkimi którym smutek nie pozwala przejść obojętnie obok tego co się stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asa Re: Samobójstwo szefa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 21:23 może dodajmy co było jeszcze - poza sprawą toruńską ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavetta Re: Samobójstwo szefa IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.03, 23:59 Musze przyznac, ze czytam wiekszosc tych wypowiedzi z przerazeniem, w momencie kiedy odszedl wspanialy, wielki sercem i duchem czlowiek, odbywa sie tak zenujaca dyskusja, ze mi wstyd ,ze pochodze tez z tego rejonu, kretynski belkot o prachunkach bydgosko torunskich, dobrobytach i innych absurdach, na prawde znalazlem tylko kilka wypowiedzi o tym czlowieku, z ktorym przez wiele lat bylem zaprzyjazniony,oddajacych mu szacunek, bedace refleksja, a nie koniecznoscia walenia w klawisze, ja i jeszcze wielu innych ludzi stracilo przyjaciela, rodzina stracila ojca, brata i syna, Polska wielkiego Polaka, zegnaj Krzysztof Rafal Berlin Odpowiedz Link Zgłoś