unsatisfied6 26.11.03, 09:35 śpiewać jak z nut . kto potrafi śpiewać z nut - mało kto . może więc to tyle samo co trzymać mordę w kubeł ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
unsatisfied6 Re: co to znaczy 26.11.03, 09:39 rhemek napisał: > Chyba odwrotnie;)) zależy kto . mam wrażenie , że wielu trzyma mordę w kubeł , bo nie znają nut i nie potrafią śpiewać jak z nut . Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: co to znaczy 26.11.03, 09:42 w tym przypadku masz racje. czyli przyslowia zmieniaja sens:) Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: co to znaczy 26.11.03, 10:50 wydaje mi sie, ze u6 pomyliles przyslowie czy reaczej wyrazenie brzmi ono: kłamac jak z nut podejrzewam, ze u jego zrodla lezy po prostu fakt, ze klamczuch klamie bez zajakniecia, tak, jak by mial sciage, np w postaci nut a z nut spiewa sie o wiele latwiej, niz bez trzymac morde w kubel - siedziec cicho; pod woda dzwieki sie nie rozchodza, a i proby ich wydobycia bywaja niebezpieczne ;D Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: co to znaczy 26.11.03, 12:10 qczi napisała: > wydaje mi sie, ze u6 pomyliles przyslowie masz rację , dałem plamę . > czy reaczej wyrazenie > brzmi ono: kłamac jak z nut > podejrzewam, ze u jego zrodla lezy po prostu fakt, ze klamczuch klamie bez > zajakniecia, tak, jak by mial sciage, np w postaci nut > a z nut spiewa sie o wiele latwiej, niz bez tak ?, to zaśpiewaj z nut . cos mi się zdaje że w naszej rzeczywistości kłamią i nie znają nut . > > trzymac morde w kubel - siedziec cicho; pod woda dzwieki sie nie rozchodza, a i > > proby ich wydobycia bywaja niebezpieczne ;D i jak ktos kłamie jak z nut jego partyjny funfel trzyma mordę w kubeł Odpowiedz Link Zgłoś