qczi 07.12.03, 13:18 rozeslij gdzie mozesz; szukana krew ARh minus, na białaczkę dziecko gaśnie, nr tel; 506 124 170, podaj dalej koniecznie NO TO PODAJE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wsn Re: PRIV GADU NA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!WAZNE!!!! 21.12.03, 14:22 no i co, nie ma nikogo chetnego? a tak btw, cosadzicie o bankach szpiku? kiedys filipinka bodajze organizowala akcje biala kropelka. tworzyli baze danych szpikow, wiecie o co biega. zamejlowalam tam, podalam swoje dane, zgode na badanie itp, nr komory. niestety, o3malam odpowiedz, ze musze sie zglosic normalna poczta i w ogole potraktowano mie jak natretnego akwizytora. a ja chcialam dobrowolnie zgodzic sie na bolesne badanie, podczas gdy panikuje na widok igly. no i w koncu olalam sprawe. Wy, jak widac tez, skoro olaliscie ten watek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: PRIV GADU NA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!WAZNE!!!! IP: *.awacom.pl 21.12.03, 17:05 droga wsn i qczi, takie hasło podobnego typu to zwykła ściema!! raz ktoś zrobił mojemu kumplowi numer i dzwonili do niego bo podobno ma raka... Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: PRIV GADU NA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!WAZNE!!!! 21.12.03, 17:25 u.. ja to dostalam na gg Odpowiedz Link Zgłoś
ispan Re: PRIV GADU NA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!WAZNE!!!! 24.12.03, 18:15 a ja > chcialam dobrowolnie zgodzic sie na bolesne badanie, podczas gdy panikuje na > widok igly. Drobne sprostowanie. Badanie nie jest bolesne i polega tylko na pobraniu probki krwi, nie wiekszej niz do zwyklego badania. Jestem w Banku Szpiku Urszuli Jaworskiej, ale troche sie zawiodlem, bo szukajacy dawcy (czyli potencjalni biorcy) musza placic jej potezne kwoty. Myslalem ze jest to organizacja non profit a de facto zbija kase na dobrych checiach i poswieceniu. Nie tak powinno to wszystko wygladac. Uwazam, ze powinien byc jeden centralny bank szpiku ( a nie kilka jak to jest teraz), nadzorowany przez jakis instytut, a dostep do niego przez potencjalnych dawcow i biorcow powinien byc gratis, badx dla biorcow za symboliczna kwote. Badania powinny byc wykonywane za pieniadze z NFZ oraz od sponsorow. w koncu jest to inwestycja w zycie i zdrowie wielu tysiecy Polakow. pozdr Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: PRIV GADU NA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!WAZNE!!!! 24.12.03, 15:45 qczi napisała: > rozeslij gdzie mozesz; szukana krew ARh minus, na białaczkę dziecko gaśnie, > nr tel; 506 124 170, podaj dalej koniecznie > > NO TO PODAJE - byl kiedys tez na forum - taki podobny apel z nr telefonu.Dzwonilem kilka razy ale telefon byl wylaczony, mysle ze to sa poprostu jakies kawaly jesli ktos apeluje o pomoc - tak naprawde, to bardziej to ukazuje i stara sie to uwiarygodnic np. wykonujac samemu lub poprzez kogos - jakas strone internetowa wraz ze zdieciami i pewnym tekstem radca Odpowiedz Link Zgłoś
nortia Re: PRIV GADU NA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!WAZNE!!!! 24.12.03, 15:49 Nie bylabym taka pewna, czy zdjecia bylyby tam na miejscu.. Zazwyczaj takie "akcje" sa zwyklym aktem rozrywki, czy wyrwaniem z nudy przez dzieciaki.. Podobnie jak ta sprzedaz krzyzowek (najczesniej ubieglorocznych) przy rynkach czy innych obleganych przez ludzi "instytucjach" i obiektach, za cene, bagatela, ok.2zl na cele tzw. charytatywne, tylko ze kolo takie pomyslu to nawet nie lezalo a potem widac na co zebrane kwoty ida.. Szkoda komentowac.. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: PRIV GADU NA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!WAZNE!!!! 24.12.03, 16:00 nortia napisała: > Nie bylabym taka pewna, czy zdjecia bylyby tam na miejscu.. > Zazwyczaj takie "akcje" sa zwyklym aktem rozrywki, czy wyrwaniem z nudy przez > dzieciaki.. Podobnie jak ta sprzedaz krzyzowek (najczesniej ubieglorocznych) > przy rynkach czy innych obleganych przez ludzi "instytucjach" i obiektach, za > cene, bagatela, ok.2zl na cele tzw. charytatywne, tylko ze kolo takie pomyslu > to nawet nie lezalo a potem widac na co zebrane kwoty ida.. Szkoda komentowac.. - nie,nie o zwykle zdiecia mi chodzilo w tym przypadku mialem na mysli pewne fotografie - przedstawiajace osobe potrzebujaca, dla ktorej mialaby byc ta pomoc byly juz takie apele w internecie np. ten martynka.jtc.pl/mart.pl?action=start radca Odpowiedz Link Zgłoś
nortia Re: PRIV GADU NA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!WAZNE!!!! 24.12.03, 16:07 Domyslam sie o co chodzilo :) Ale naprawde, patrzac "po ludziach", niektorzy takie zdjecia uznaliby za niesmaczne, sadze, ze wystarczylby jakis tekst, czy moze zacheta.. Poza tym takie zdjecia, to jawna manipulacja ludzkimi uczuciami, a jak wiadomo, oszusci tez tak potrafia.. Moze wystarczy byc..hmm.. naturalnym i nie stwarzac "dziwnych" pozorow (do wlasnej interpretacji pozostawiam). Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: PRIV GADU NA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!WAZNE!!!! 24.12.03, 16:17 nortia napisała: > Domyslam sie o co chodzilo :) > Ale naprawde, patrzac "po ludziach", niektorzy takie zdjecia uznaliby za > niesmaczne, sadze, ze wystarczylby jakis tekst, czy moze zacheta.. > Poza tym takie zdjecia, to jawna manipulacja ludzkimi uczuciami, a jak wiadomo, > > oszusci tez tak potrafia.. Moze wystarczy byc..hmm.. naturalnym i nie > stwarzac "dziwnych" pozorow (do wlasnej interpretacji pozostawiam). - wiesz... zawsze znajda sie i tacy i tacy.Jedni przyjma to za cos caliem oczywistego, ale jak sie chce komgos skrytykowac - to zawsze jakies slowo znajdzie.Wtedy przyczepi sie nawet do tego,ze ktos wstawil ilustracje. Ja zobaczylem ta stronke z mala Martynka w internecie i do tego zdiecia - wraz z prosba o klikanie w misia - aby zebrac potrzebna kwote na aparature. Nie skrytykowalem tego ( bron Boze) lecz klikalem codziennie, staralem sie ukazywac to w swiecie wirtualnym - gdzie tylko to mozliwe. Kazda forma prosby o pomoc - jest w moim przekonaniu - jak najbardziej zrozumiala.W takich apelach nawet przez mysl by mi nie przyszlo, aby miec przekonanie,ze " cos tutaj jest niesmacznego" wspolczuje kalekom, osobom niepelnosprawnym i pokrzywdzonym przez los radca ps. kto wie, czy kiedys nie spotka to kogos z nas ? wystarczy nieraz jedna mala chwila - by zycie nasze zmienilo sie o 180 stopni (((: Odpowiedz Link Zgłoś
nortia Re: PRIV GADU NA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!WAZNE!!!! 24.12.03, 17:58 Wiem, ze wystarczy chocby odrobina serca, szczypta milosci dla ludzi, wiara, nadzieja i ta chec bycia dla kogos swiatlem w zyciu.. Takie swiatlo mozemy sami stworzyc, klikajac, jak napisales Radco w malenki obrazek na jednej ze stron internetowych czy w jakikolwiek inny, acz podobny sposob :) A "niesmaczne", bo nie wszyscy sa jak Ty, czy ja..czy inni.. Przykre, ale jakie sa szanse, zeby to zmienic? Ech.. Poki co pozdrawiam cieplo i serdecznie, w pelni wiary i miloscia w sercu, no i przede wszystkim swiatecznie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: PRIV GADU NA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!WAZNE!!!! 24.12.03, 18:14 nortia napisała: > Wiem, ze wystarczy chocby odrobina serca, szczypta milosci dla ludzi, wiara, > nadzieja i ta chec bycia dla kogos swiatlem w zyciu.. > Takie swiatlo mozemy sami stworzyc, klikajac, jak napisales Radco w malenki > obrazek na jednej ze stron internetowych czy w jakikolwiek inny, acz podobny > sposob :) > A "niesmaczne", bo nie wszyscy sa jak Ty, czy ja..czy inni.. Przykre, ale jakie > > sa szanse, zeby to zmienic? Ech.. > > Poki co pozdrawiam cieplo i serdecznie, w pelni wiary i miloscia w sercu, no i > przede wszystkim swiatecznie! :) - Nortio... dziekuje z calego serca za zyczenia swiateczne oraz skladam Ci rowniez najserdeczniejsze zyczenia Zdrowych i radosnych Swiat juz wzeszla na Niebie pierwsza Gwiazda , stol zapelnia sie coraz to nowymi daniami.... w tym momencie lacze sie myslami z tymi glodujacymi, opuszczonymi przez Swiat i Ludzi - samotnymi lub bardzo ubogimi ludzmi tak bardzo chcialoby sie pomoc , ale jak ????????? jak ulzyc cierpieniom ? pozdrowienia radca Odpowiedz Link Zgłoś
nortia Re: PRIV GADU NA FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!WAZNE!!!! 24.12.03, 18:56 Dziekuje najszczerzej jak potrafie za zyczenia :) I Tobie rowniez Radco duzo ciepla, poczucia bycia komus potrzebnym, radosci, szczescia, wspaniales atmosfery no i zdrowia :) By ulzyc cierpieniom, moze czasem warto usmiechnac sie do kogos, przytulic, podac reke, czy najzwyczajniej pomyslec i pomodlic sie, to tak niewiele, a tak wiele moze zdzialac.. Wspanialych Swiat wszystkim! Zeby nikt nie czul sie samotny i opuszczony.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś