Dodaj do ulubionych

zdewastowane domofony

IP: *.udn.pl 16.07.04, 21:25
W moim bloku i w sąsiednich na Struga zniszczono domofony .
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona Re: zdewastowane domofony IP: *.radom.pilicka.pl 19.07.04, 09:20
      Od kilku dni to prawdziwa plaga. Mam kuzynke, ktora mieszka na nowym osiedlu
      Administratora, przy ul. Rapackiego. Tam juz prawie nie ma w zadnym bloku
      czynnego domofonu. Zlodzieje bezkarnie szaleja. Czy ktos kontroluje skupy
      zlomu, bo przeciez takie czesci z domofonu sa chyba aluminiowe.
      • Gość: Watson Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 19.07.04, 11:13
        Raczej trzeba by było sprawdzać firmy, które instalują domofony na zlecenie
        spółdzielni mieszkaniowych oraz lokatorów. Ciekawe jest to, że najczęściej
        giną domofony nowe.
        • Gość: pituś Re: zdewastowane domofony IP: 193.111.144.* 19.07.04, 11:23
          tez jestem za tym zeby sprawdzic te firmy które montuja domofony. Tego nie robi
          nikt dla zabawy z przyjemnosci. Dla zabawy mógłby wyrawc jeden dwa a nie z
          całego osiedla przy Rapackiego , przy Struga i na Michałowie. Dziwny zbieg
          okolicznosci.
          Powinni cos z tym zrobic (nasza kochana policja)a napewno powinni zacząc od
          firm które te domofony montują .
    • Gość: Monika Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 19.07.04, 12:03
      No tak, macie racje z tym sprawdzaniem firm instalujących domofony. Ja mieszkam
      przy Rapackiego i domofonu nie mamy już od prawie miesiąca i nikt nie kwapi
      się do jego ponownego zainstalowania. Dzwoniłam klika razy do tej firmy i szefa
      zastać tam nigdy nie można, a pracownik jak zwykle niezorientowany co do
      terminu naprawy.
      • Gość: Pracownik Re: zdewastowane domofony IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 16:04
        Szanowna Pani Moniko, żeby naprawy zostały dokonane to lokatorzy powinni się
        między sobą porozumieć (zebrać pieniądze na nową kasetę) i dopiero zlecić
        dokonanie naprawy. Nikt z firmy nie będzie biegał po lokatorach i zbierał
        pieniążków gdyż nie zawsze się zastanie kogoś w mieszkaniu (lokatorzy zrobią to
        sprawniej bo wiedzą kiedy ktoś będzie). Jeżeli będzie to załatwione, wystarczy
        tylko zadzwonić, powiedzieć że fundusze zebrane, umówić się na montaż i sprawa
        załątwiona.

P.S. Sprawcy kradzieży kaset zostali dzisiejszej nocy złapani na osiedlu
        Południe na gorącym uczynku.

Z Pozdrowieniami

Firma instalująca domofony (Na Rapackiego również)
        • Gość: zimare Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 19.07.04, 21:03
          Nie wiem czy dobrze trafiłem ale faktycznie dziś w moim bloku na Elegii wyrwali
          domofony z czterech klatek na pięć w bloku (nie pierwszy raz) - jak ich złapano
          to dobrze. , tylko kiedy będa zamontowane....
          • Gość: Pracownik Re: zdewastowane domofony IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.07.04, 23:56
            Na Południu montażem domofonów zajmuje się firma STK. Wiec od nich trzeba
            uzyskać informację. Chwilowo roboty stanęły gdyż trwa identyfikacja skad i co
            było skradzione i czy znajduje się to w odzyskanych rzeczach.
    • Gość: Monika Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 19.07.04, 16:22
      Drogi Pracowniku! My lokatorzy to pieniążki mamy już zebrane, problem z Wami
      dzwoniłam już do Waszej firmy kilka razy i nic. Odsyłacie mnie do szefa, szef
      nie odbiera komórki i błędne koło. Trochę więcej szacunku dla klienta, czekamy
      już prawie miesiac.
      • Gość: Pracownik Re: zdewastowane domofony IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 16:30
        A możesz podać jaki nr Rapackiego ?
        • Gość: Pracownik Re: zdewastowane domofony IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 16:34
          Aha i jeszcze jedno. Kasety podobno będą do odzyskania tak więc być może jako
          lokatorzy zaoszczędzicie na kasecie :) Tylko nie moge zagwarantować że to
          chodzi o dokładnie Wasze kasety. Policja nie udziela narazie żadnych informacji.
    • Gość: LOKATOR Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 19.07.04, 22:11
      Kto i jaki interes ma w zniszczeniu domofonów??Jest kilka alternatyw-chyba.
    • Gość: Monika Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 19.07.04, 23:12
      No to kiedy doczekamy się nowego domofonu?
      • Gość: Pracownik Re: zdewastowane domofony IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.07.04, 23:54
        Na dniach :)
    • Gość: Monika Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 20.07.04, 00:03
      Oby te dni znów nie zmieniły się w długie tygodnie. Pozdrawiam :)))
      • Gość: Pracownik Re: zdewastowane domofony IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.07.04, 00:05
        Moge prosic o kontakt na adres nowy36@vp.pl ?
      • Gość: pituś Re: zdewastowane domofony IP: 193.111.144.* 20.07.04, 09:34
        Mysle Monika ze jak bedziemy czekac na zwrot tych domofonów z Policji to bedzie
        to chyba wiele miesiecy i tak nie wiadomo w jakim one są stanie czy sie wogóle
        nadają do ponownego zamontowania. A ciekawe czy cena sie nie zmieniłą za panel
        bo ostatnio w ta firma u nas montowała i pech chiał ze domofon nowy był całe 7
        dni.

Pozdrawiam Lokator z Rapackiego7
    • Gość: Monika Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 20.07.04, 09:57
      Miejmy nadzieje drogi Sąsiedzie, że niedługo nie będziemy musieli się wychylać
      przez okno i sprawdzać, czy przypadkiem ktoś do nas nie idzie. To bardzo
      denerwujące.
    • Gość: Monika Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 21.07.04, 21:35
      No i co? Meila wysłałam i nic drogi Pracowniku? Co z naszymi domofonami na
      Rapackiego? Pozdrawiam :)))
      • Gość: pituś Re: zdewastowane domofony IP: 193.111.144.* 25.07.04, 11:42
        a moze i zamkneli bo oni wyrywali:)))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka