Gość: lokator IP: *.udn.pl 16.07.04, 21:25 W moim bloku i w sąsiednich na Struga zniszczono domofony . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iwona Re: zdewastowane domofony IP: *.radom.pilicka.pl 19.07.04, 09:20 Od kilku dni to prawdziwa plaga. Mam kuzynke, ktora mieszka na nowym osiedlu Administratora, przy ul. Rapackiego. Tam juz prawie nie ma w zadnym bloku czynnego domofonu. Zlodzieje bezkarnie szaleja. Czy ktos kontroluje skupy zlomu, bo przeciez takie czesci z domofonu sa chyba aluminiowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Watson Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 19.07.04, 11:13 Raczej trzeba by było sprawdzać firmy, które instalują domofony na zlecenie spółdzielni mieszkaniowych oraz lokatorów. Ciekawe jest to, że najczęściej giną domofony nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pituś Re: zdewastowane domofony IP: 193.111.144.* 19.07.04, 11:23 tez jestem za tym zeby sprawdzic te firmy które montuja domofony. Tego nie robi nikt dla zabawy z przyjemnosci. Dla zabawy mógłby wyrawc jeden dwa a nie z całego osiedla przy Rapackiego , przy Struga i na Michałowie. Dziwny zbieg okolicznosci. Powinni cos z tym zrobic (nasza kochana policja)a napewno powinni zacząc od firm które te domofony montują . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 19.07.04, 12:03 No tak, macie racje z tym sprawdzaniem firm instalujących domofony. Ja mieszkam przy Rapackiego i domofonu nie mamy już od prawie miesiąca i nikt nie kwapi się do jego ponownego zainstalowania. Dzwoniłam klika razy do tej firmy i szefa zastać tam nigdy nie można, a pracownik jak zwykle niezorientowany co do terminu naprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: zdewastowane domofony IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 16:04 Szanowna Pani Moniko, żeby naprawy zostały dokonane to lokatorzy powinni się między sobą porozumieć (zebrać pieniądze na nową kasetę) i dopiero zlecić dokonanie naprawy. Nikt z firmy nie będzie biegał po lokatorach i zbierał pieniążków gdyż nie zawsze się zastanie kogoś w mieszkaniu (lokatorzy zrobią to sprawniej bo wiedzą kiedy ktoś będzie). Jeżeli będzie to załatwione, wystarczy tylko zadzwonić, powiedzieć że fundusze zebrane, umówić się na montaż i sprawa załątwiona. P.S. Sprawcy kradzieży kaset zostali dzisiejszej nocy złapani na osiedlu Południe na gorącym uczynku. Z Pozdrowieniami Firma instalująca domofony (Na Rapackiego również) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimare Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 19.07.04, 21:03 Nie wiem czy dobrze trafiłem ale faktycznie dziś w moim bloku na Elegii wyrwali domofony z czterech klatek na pięć w bloku (nie pierwszy raz) - jak ich złapano to dobrze. , tylko kiedy będa zamontowane.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: zdewastowane domofony IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.07.04, 23:56 Na Południu montażem domofonów zajmuje się firma STK. Wiec od nich trzeba uzyskać informację. Chwilowo roboty stanęły gdyż trwa identyfikacja skad i co było skradzione i czy znajduje się to w odzyskanych rzeczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 19.07.04, 16:22 Drogi Pracowniku! My lokatorzy to pieniążki mamy już zebrane, problem z Wami dzwoniłam już do Waszej firmy kilka razy i nic. Odsyłacie mnie do szefa, szef nie odbiera komórki i błędne koło. Trochę więcej szacunku dla klienta, czekamy już prawie miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: zdewastowane domofony IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 16:30 A możesz podać jaki nr Rapackiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: zdewastowane domofony IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 16:34 Aha i jeszcze jedno. Kasety podobno będą do odzyskania tak więc być może jako lokatorzy zaoszczędzicie na kasecie :) Tylko nie moge zagwarantować że to chodzi o dokładnie Wasze kasety. Policja nie udziela narazie żadnych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKATOR Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 19.07.04, 22:11 Kto i jaki interes ma w zniszczeniu domofonów??Jest kilka alternatyw-chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 19.07.04, 23:12 No to kiedy doczekamy się nowego domofonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: zdewastowane domofony IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.07.04, 23:54 Na dniach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 20.07.04, 00:03 Oby te dni znów nie zmieniły się w długie tygodnie. Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: zdewastowane domofony IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.07.04, 00:05 Moge prosic o kontakt na adres nowy36@vp.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pituś Re: zdewastowane domofony IP: 193.111.144.* 20.07.04, 09:34 Mysle Monika ze jak bedziemy czekac na zwrot tych domofonów z Policji to bedzie to chyba wiele miesiecy i tak nie wiadomo w jakim one są stanie czy sie wogóle nadają do ponownego zamontowania. A ciekawe czy cena sie nie zmieniłą za panel bo ostatnio w ta firma u nas montowała i pech chiał ze domofon nowy był całe 7 dni. Pozdrawiam Lokator z Rapackiego7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 20.07.04, 09:57 Miejmy nadzieje drogi Sąsiedzie, że niedługo nie będziemy musieli się wychylać przez okno i sprawdzać, czy przypadkiem ktoś do nas nie idzie. To bardzo denerwujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: zdewastowane domofony IP: *.udn.pl 21.07.04, 21:35 No i co? Meila wysłałam i nic drogi Pracowniku? Co z naszymi domofonami na Rapackiego? Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pituś Re: zdewastowane domofony IP: 193.111.144.* 25.07.04, 11:42 a moze i zamkneli bo oni wyrywali:))))) Odpowiedz Link Zgłoś