Gość: €uropejka IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.03, 20:12 Mam prosbe i pytanie: czy ktos z Was widzial sztuke "Lot nad kukulczym gniazdem" grana dosc dawno temu w tymze teatrze? Jesli ktos widzial, prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rebeka Re: Teatr Polski IP: *.cps.pl 16.12.03, 22:18 Byłam, tak się złożyło, że nawet dwa razy. Było to wybitne przedstawienie, które pamiętam, choć to ze trzy lata temu.Główną rolę męską grał Pieczyński, ten z "Wielkiego Szu" a pielęgniarkę Kwiatkowska z Bydgoszczy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Teatr Polski IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.03, 22:51 Gość portalu: rebeka napisał(a): > > Byłam, tak się złożyło, że nawet dwa razy. Było to wybitne przedstawienie, > które pamiętam, choć to ze trzy lata temu.Główną rolę męską grał Pieczyński, > ten z "Wielkiego Szu" a pielęgniarkę Kwiatkowska z Bydgoszczy. > Pozdr Oo, dziekuje:)) Jakie recenzje mial ten spektakl, pamietasz moze? Jak wypadl McMurphy w wykonaniu tego aktora, a jak Miss Ratched? Kto rezyserowal? Jak dlugo goscil na deskach teatru? Sorry za tyle pytan, nie widzialam tego przedstawienia i bardzo zaluje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebeka Re: Teatr Polski IP: *.cps.pl 20.12.03, 21:24 Nie pamiętam recenzji, pamiętam stending ovation po tych przedstawieniach, na których byłam.Pieczyński grał świetnie, nie gorzej Kwiatkowska w roli siostry Ratched, choć trochę "dydaktycznie". Reżyserował,jak dobrze pamiętam, Wojciech Adamczyk. W ogóle było to bardzo dobre przedstawienie, które mogłoby jeszcze jakiś czas być grane, ale było za dobre dla nowego dyrektora Orzechowskiego, przy którym to spektaklu nader słabo wypadły wypociny nowego dyrektora, wiec szybko je zdjął pod jakimś tam pretekstem. ąle to dawne dzieje, jakieś trzy lata temu. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś