Gość: Rafis IP: 213.199.196.* 16.07.04, 15:01 Plan inwestycyjny z wyłączeniem inwestycji, które będą się starały o dofinansowanie z UE. www.wroclaw.pl/rtf/wpi-2004-2008.xls Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rabuchr101 Re: WPI 2004-2008 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 15:16 Nareszcie! Rozumiem że to plan już uchwalony. Oczywiście GW nie raczyła o tym napisać. A zadania "unijne" też są na odzielnym arkuszu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: WPI 2004-2008 IP: 213.199.196.* 16.07.04, 15:19 Tak po utworzeniu wątku zobaczyłem, ze UE jest obok. Kotbehomot znalazł to na serwerze UM/ GW woli pisac o sensacjach związanych ze zmianami w komisji albo o kontrowersjach w nazwaniu operetki Capitolem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabuch101 Re: WPI 2004-2008 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 15:35 Wyjaśniło się wreszcie co to jest ta słynna "linia średnicowa". W więc jednak płn-płd a nie wsch-zach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adieu Re: WPI 2004-2008 IP: *.lanet.net.pl 16.07.04, 16:01 Chlopaki ?! Da się to znaleźć na jakiejś stronie i otworzyc normalne bo mi exel nie dziala ... ??? Help! :) Odpowiedz Link Zgłoś
es_wu Re: WPI 2004-2008 16.07.04, 18:01 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Plan inwestycyjny z wyłączeniem inwestycji, które będą się starały o > dofinansowanie z UE. > Mam trochę pytań co do tego planu: Na remonty i rozbudowę ZOO przeznaczono 30 mln złotych. To może lepiej byłoby wybudować nowy ogród o europejskich standardach w innym miejscu??? W budżecie jest taka pozycja "adaptacja budynków na potrzeby FUTURALIÓW". To już na pewno wiemy, że Wrocław dostanie te FUTURALIA? Myślałem, że dopiero jesteśmy kandydatem. "Adaptacja strychu obiektu przy pl. Teatralnym 5 we Wrocławiu na Galerię mulitmedilaną WRO" ???? Galerie multimedialne są fajne, bardzo dobry pomysł, z tym że ja bym to zrobił w jakimś starym wnętrzu pofabrycznym. Taka hala miałaby odppowiedni klimat na taką galerię. A nie za przeproszeniem strych. "Budowa dróg - inicjatywy lokalne" - co to jest???? Na to ma iść 43 mln, więc dość dużo. Czy mi się zdaje, czy w tym zestawieniu nie ma ani słowa o wschodniej części obwodnicy śródmiejskiej? Dlaczego budowa łącznika Robotnicza - Grabiszyńska znów jest odkładana daleko w przyszłość? Dlaczego nie ma słowa o SKM ;-) (zaczyna to być prywatne zboczenie) Generalnie to mi się podoba, ale jakoś nie widzę ogólnego celu tych wszystkich działań przynajmniej w obszarze transportu i komunikacji. Pozdrawiam, SW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: WPI 2004-2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 18:16 Jedno zastrzezenie- w tym zestawieniu NIE MA tych inwestycji, ktore beda wykonywane ze srodkow unijnych:) Moze wiec dlatego nie ma obwodnicy? Ja takze jestem za tym, zeby rozwijac idee SKM. Gdybysmy mieli teraz chociaz PROJEKT, to moglibysmy wyrwac kase z Bruxeli po porazce Kaczynskiego. A tak wyremontujemy sobie 3 linie tramwajowe i kupimy 8 tramwajow. Tez dobrze, ale mozna bylo lepiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabuch101 Re: WPI 2004-2008 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 18:50 Kociebehemocie, patrz trochę uważniej. Inwestycje unijne są na drugiej zakładce. I obwodnica tam jest, tyle że część północna i zachodnia. A że wschodniej nie ma to może i dobrze. Wszystkiego i tak na razie nie zbudujemy więc po co drażnić wyspiarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: WPI 2004-2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:13 Mnie tylko ciekawi dlaczego obwodnica Śródmiejska od Mostu Tysiąclecia do Żmigrodzkiej jest na lata 2007-2010 i to dopiero z następnego budrzetu UE (c). Przecież Dutkiewicz mówił że to priorytet. On chyba chce żebyśmy przestali mu wierzyć. Dla mnie ważne jest, że Bardzka ma (b) czyli z obecnego budżetu UE i w latach 2006-2008. Za to niepokoi dobudowa drugiego pasa Borowskiej do Akademii Medycznej (a2). Jeśli nie będzie na to kasy z UE będzie realizowana ale w ograniczonym zakresie. Dlatego liczę na UE. Cieszy fakt że Krakowska ma ma wysoki priorytet i lata do 2006. A Borowska dopiero 2007 z budżetu miasta tak że Rafis trzeba czekać cierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
es_wu Re: WPI 2004-2008 16.07.04, 19:35 Gość portalu: slawek napisał(a): > Mnie tylko ciekawi dlaczego obwodnica Śródmiejska od Mostu Tysiąclecia do > Żmigrodzkiej jest na lata 2007-2010 i to dopiero z następnego budrzetu UE (c). > Przecież Dutkiewicz mówił że to priorytet. On chyba chce żebyśmy przestali mu > wierzyć. > Wiesz co ja też mam takie wrażenie. Cholernie żałuję, że nie mam zapisanego nigdzie programu wyborczego prezydenta, bo chętnie bym sprawdził jak bardzo mija się z tym co obiecywał. Mam wrażenie, że ten człowiek z kampanii a ten dzisiejszy to ludzie o zupełnie różnych priorytetach!!! Pozdrawiam, SW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabuch101 Re: WPI 2004-2008 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 20:09 Spokojnie, bądźmy realistami. Do 2006 ma byś zrealizowana Klecińska wraz z wiaduktem. Potem rozpocznie się odcinek północny. Nie ma kasy żeby robić wszystko na raz, w końcu Unia nie da 100%. Oczywiście nie rozumiem dlaczego najpierw ma być odcinek Żmigrodzka-Krzywoustego kiedy ważniejszy jest Osobowicka - Żmigrodzka ale widać są jakieś powody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: WPI 2004-2008 IP: 213.199.196.* 16.07.04, 23:08 es_wu napisał: > Gość portalu: slawek napisał(a): > > > Mnie tylko ciekawi dlaczego obwodnica Śródmiejska od Mostu Tysiąclecia do > > > Żmigrodzkiej jest na lata 2007-2010 i to dopiero z następnego budrzetu UE > (c). > > Przecież Dutkiewicz mówił że to priorytet. On chyba chce żebyśmy przestal > i mu > > wierzyć. > > > > Wiesz co ja też mam takie wrażenie. Cholernie żałuję, że nie mam zapisanego > nigdzie programu wyborczego prezydenta, bo chętnie bym sprawdził jak bardzo mij > a > się z tym co obiecywał. Mam wrażenie, że ten człowiek z kampanii a ten > dzisiejszy to ludzie o zupełnie różnych priorytetach!!! > > Pozdrawiam, > SW > hmm dziwne z ta Żmigrodzka bo zdawało mi sie ze teraz Wrocek chce składac papiery do UE. Co do Dutkiewicza to ja mam ulotke ;p ale jest tam punkt poprawa stanu komunikacji bez wypisywania konkretnych dróg :) Poza tym wstawił ponadprogramowo Plac Grunwaldzki, który nie miał byc realizowany do 2006 roku (nie było go w WPI). Poza tym plan należy traktowac bardziej giętko szczególnie, że wiele zalezy od kasy UE. Zreszta zawsze priorytety mozna zmienic(tak jak było z Grunwaldem).Najważniejsze zeby jak najwiecej projektów dostało dofinansowanie UE. Kase na dofinansowanie mamy w przeciwnienstwie do np Krakowa, który do 2006 roku wyda na inwestycje 800 mln zł przy naszych 1,5 mld. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: WPI 2004-2008 IP: 195.205.108.* 16.07.04, 20:04 Trzeba miec tylko nadzieje, ze jak zobacza jakie korki beda sie tworzyc na osobowickiej (nie przystosowanej do ruchu tranzytowego, nawet po przebudowie), to pojda po rozum do glowy i zaczna dalsza budowe obwodnicy znacznie wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: WPI 2004-2008 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.04, 21:01 Priorytetem na najbliższe 2 lata są: Pl Grunwaldzi oraz przebudowa mostu Szczytnickiego oraz budowa drugiego mostu Warszawskiego. Nic się w tej materii nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: WPI 2004-2008 IP: 213.199.196.* 16.07.04, 23:01 es_wu napisał: > Mam trochę pytań co do tego planu: > > Na remonty i rozbudowę ZOO przeznaczono 30 mln złotych. To może lepiej byłoby > wybudować nowy ogród o europejskich standardach w innym miejscu??? Ten podpunkt tego nie ogranicza.Choc za 30 mln zł trudno wybudowac nowy, nowoczesny ogród zoo. > > W budżecie jest taka pozycja "adaptacja budynków na potrzeby FUTURALIÓW". To ju > ż > na pewno wiemy, że Wrocław dostanie te FUTURALIA? Myślałem, że dopiero jesteśmy > kandydatem. Jestesmy kandydatem 99% tylko, ze jest jedno ale. Futuralia maja odbyc sie w Hali Ludowej a nie chce jej oddac panstwo. Jka nie odda to nasze szanse spadaja z 99% do 30%. > > "Adaptacja strychu obiektu przy pl. Teatralnym 5 we Wrocławiu na Galerię > mulitmedilaną WRO" ???? Galerie multimedialne są fajne, bardzo dobry pomysł, z > tym że ja bym to zrobił w jakimś starym wnętrzu pofabrycznym. Taka hala miałaby > odppowiedni klimat na taką galerię. A nie za przeproszeniem strych. Strychy tez maja fajne klimaty ;) > > "Budowa dróg - inicjatywy lokalne" - co to jest???? Na to ma iść 43 mln, więc > dość dużo. to jest to słynne partnerstwo publiczno prywatne w sensie mieszkancy+gmina. Po prostu inwestycje, których czesc pokrywaja mieszkancy. Z reguły sa to remonty (utwardzenie, asfaltowanie) dróg osiedlowych czy tez nasadzenia zieleni na osiedlach. > > Czy mi się zdaje, czy w tym zestawieniu nie ma ani słowa o wschodniej części > obwodnicy śródmiejskiej? Po tym jak rozpoczeto budowe obwodnicy powiatowej(wschodniej) budowa OŚ na odcinku wschodnim straciła duzo na znaczeniu, szczególnie ze ma kosztowac z 300 mln zł. Po co wydawac kase na dwie dublujące sie w duzej czesci trasy? Wiem ze jednak tak do konca sa to rózne trasy ale jednak 300 mln to tyle ile Wrocław ma na inwestycje przez 1,5 roku. > > Dlaczego budowa łącznika Robotnicza - Grabiszyńska znów jest odkładana daleko w > przyszłość? Moze GL sie dołoży? > > Dlaczego nie ma słowa o SKM ;-) (zaczyna to być prywatne zboczenie) Tu niestety piłeczka leży po stronie PKP. > > Generalnie to mi się podoba, ale jakoś nie widzę ogólnego celu tych wszystkich > działań przynajmniej w obszarze transportu i komunikacji. > > Pozdrawiam, > SW Mnie jako mieszkancowi Wrocławia sie podoba, mniej jako mieszkancowi HUB ;) bo zarówno Pułaskiego jak i Borowska maja odległe daty robót. W sumie ogromne srodki pójda na drogi i komunikacje i jesli dostaniemy wiekszosc zakładanych dofinansowan z UE to za 4 lata Wrocław bedzie innym miastem(komunikacyjnie). Tez nie wiem co to ta trasa Targowa(droga jest). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: WPI 2004-2008 22.07.04, 13:14 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Mnie jako mieszkancowi Wrocławia sie podoba, mniej jako mieszkancowi HUB ;) bo > zarówno Pułaskiego jak i Borowska maja odległe daty robót. A co ma Borowska do Hub? :^P A Nowopaczkowskiej w ogóle w WPI nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabuch101 "Trasa Targowa" - co to jest ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 20:31 Wśród zadań WPI na lata 07-10 przewidziano skromne 98 mln. na budowę "Trasy targowej". Czy ktoś ma pojęcie o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbehemot Re: "Trasa Targowa" - co to jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 23:25 Trasa doprowadzajaca na tagi (hala ludowa)=most wschodni obwodnicy;) chcialbym;) Odpowiedz Link Zgłoś
pluto10 Re: "Trasa Targowa" - co to jest ? 16.07.04, 23:34 Już w przyszłym roku być może przetarg na przebudowę Strzegomskiej.Jak miło:) ------------------------------ pluto10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rabuch101 Re: "Trasa Targowa" - co to jest ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 06:15 Gość portalu: kotbehemot napisał(a): > Trasa doprowadzajaca na tagi (hala ludowa)=most wschodni obwodnicy;) chcialbym; > ) Chyba jednak nie bo jak na most to za tanio. Choć byłby to jakiś sposób, żeby wprowadzić obwodnicę do planu i aby nikt się nie zorientował :) Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: "Trasa Targowa" - co to jest ? 22.07.04, 13:13 Gość portalu: rabuch101 napisał(a): > Wśród zadań WPI na lata 07-10 przewidziano skromne 98 mln. na budowę "Trasy > targowej". Czy ktoś ma pojęcie o co chodzi? Trasa NS łącząca Trasę Mieszczańską z Łącznikiem Lotniskowym. Znaczy się Maślice - Żerniki (rejon w którym miało być Expo) - Strachowice. Odpowiedz Link Zgłoś