Dodaj do ulubionych

WPI 2004-2008

IP: 213.199.196.* 16.07.04, 15:01
Plan inwestycyjny z wyłączeniem inwestycji, które będą się starały o
dofinansowanie z UE.

www.wroclaw.pl/rtf/wpi-2004-2008.xls
Obserwuj wątek
    • Gość: rabuchr101 Re: WPI 2004-2008 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 15:16
      Nareszcie!
      Rozumiem że to plan już uchwalony. Oczywiście GW nie raczyła o tym napisać. A
      zadania "unijne" też są na odzielnym arkuszu :)
      • Gość: Rafis Re: WPI 2004-2008 IP: 213.199.196.* 16.07.04, 15:19
        Tak po utworzeniu wątku zobaczyłem, ze UE jest obok. Kotbehomot znalazł to na
        serwerze UM/ GW woli pisac o sensacjach związanych ze zmianami w komisji albo o
        kontrowersjach w nazwaniu operetki Capitolem :)
    • Gość: rabuch101 Re: WPI 2004-2008 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 15:35
      Wyjaśniło się wreszcie co to jest ta słynna "linia średnicowa". W więc jednak
      płn-płd a nie wsch-zach.
    • Gość: adieu Re: WPI 2004-2008 IP: *.lanet.net.pl 16.07.04, 16:01
      Chlopaki ?! Da się to znaleźć na jakiejś stronie i otworzyc normalne bo mi exel
      nie dziala ... ??? Help! :)
    • es_wu Re: WPI 2004-2008 16.07.04, 18:01
      Gość portalu: Rafis napisał(a):

> Plan inwestycyjny z wyłączeniem inwestycji, które będą się starały o
      > dofinansowanie z UE.
      >

Mam trochę pytań co do tego planu:

Na remonty i rozbudowę ZOO przeznaczono 30 mln złotych. To może lepiej byłoby
      wybudować nowy ogród o europejskich standardach w innym miejscu???

W budżecie jest taka pozycja "adaptacja budynków na potrzeby FUTURALIÓW". To już
      na pewno wiemy, że Wrocław dostanie te FUTURALIA? Myślałem, że dopiero jesteśmy
      kandydatem.

"Adaptacja strychu obiektu przy pl. Teatralnym 5 we Wrocławiu na Galerię
      mulitmedilaną WRO" ???? Galerie multimedialne są fajne, bardzo dobry pomysł, z
      tym że ja bym to zrobił w jakimś starym wnętrzu pofabrycznym. Taka hala miałaby
      odppowiedni klimat na taką galerię. A nie za przeproszeniem strych.

"Budowa dróg - inicjatywy lokalne" - co to jest???? Na to ma iść 43 mln, więc
      dość dużo.

Czy mi się zdaje, czy w tym zestawieniu nie ma ani słowa o wschodniej części
      obwodnicy śródmiejskiej?

Dlaczego budowa łącznika Robotnicza - Grabiszyńska znów jest odkładana daleko w
      przyszłość?

Dlaczego nie ma słowa o SKM ;-) (zaczyna to być prywatne zboczenie)

Generalnie to mi się podoba, ale jakoś nie widzę ogólnego celu tych wszystkich
      działań przynajmniej w obszarze transportu i komunikacji.

Pozdrawiam,
      SW

• Gość: kotbehemot Re: WPI 2004-2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 18:16
        Jedno zastrzezenie- w tym zestawieniu NIE MA tych inwestycji, ktore beda wykonywane ze srodkow unijnych:) Moze wiec dlatego nie ma obwodnicy?

Ja takze jestem za tym, zeby rozwijac idee SKM. Gdybysmy mieli teraz chociaz PROJEKT, to moglibysmy wyrwac kase z Bruxeli po porazce Kaczynskiego. A tak wyremontujemy sobie 3 linie tramwajowe i kupimy 8 tramwajow. Tez dobrze, ale mozna bylo lepiej....
        • Gość: rabuch101 Re: WPI 2004-2008 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 18:50
          Kociebehemocie, patrz trochę uważniej. Inwestycje unijne są na drugiej
          zakładce. I obwodnica tam jest, tyle że część północna i zachodnia. A że
          wschodniej nie ma to może i dobrze. Wszystkiego i tak na razie nie zbudujemy
          więc po co drażnić wyspiarzy.
          • Gość: slawek Re: WPI 2004-2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 19:13
            Mnie tylko ciekawi dlaczego obwodnica Śródmiejska od Mostu Tysiąclecia do
            Żmigrodzkiej jest na lata 2007-2010 i to dopiero z następnego budrzetu UE (c).
            Przecież Dutkiewicz mówił że to priorytet. On chyba chce żebyśmy przestali mu
            wierzyć. Dla mnie ważne jest, że Bardzka ma (b) czyli z obecnego budżetu UE i w
            latach 2006-2008. Za to niepokoi dobudowa drugiego pasa Borowskiej do Akademii
            Medycznej (a2). Jeśli nie będzie na to kasy z UE będzie realizowana ale w
            ograniczonym zakresie. Dlatego liczę na UE. Cieszy fakt że Krakowska ma ma
            wysoki priorytet i lata do 2006. A Borowska dopiero 2007 z budżetu miasta tak
            że Rafis trzeba czekać cierpliwie.
            • es_wu Re: WPI 2004-2008 16.07.04, 19:35
              Gość portalu: slawek napisał(a):

> Mnie tylko ciekawi dlaczego obwodnica Śródmiejska od Mostu Tysiąclecia do
              > Żmigrodzkiej jest na lata 2007-2010 i to dopiero z następnego budrzetu UE (c).
              > Przecież Dutkiewicz mówił że to priorytet. On chyba chce żebyśmy przestali mu
              > wierzyć.
              >

Wiesz co ja też mam takie wrażenie. Cholernie żałuję, że nie mam zapisanego
              nigdzie programu wyborczego prezydenta, bo chętnie bym sprawdził jak bardzo mija
              się z tym co obiecywał. Mam wrażenie, że ten człowiek z kampanii a ten
              dzisiejszy to ludzie o zupełnie różnych priorytetach!!!

Pozdrawiam,
              SW

• Gość: rabuch101 Re: WPI 2004-2008 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 20:09
                Spokojnie, bądźmy realistami. Do 2006 ma byś zrealizowana Klecińska wraz z
                wiaduktem. Potem rozpocznie się odcinek północny. Nie ma kasy żeby robić
                wszystko na raz, w końcu Unia nie da 100%. Oczywiście nie rozumiem dlaczego
                najpierw ma być odcinek Żmigrodzka-Krzywoustego kiedy ważniejszy jest
                Osobowicka - Żmigrodzka ale widać są jakieś powody.
              • Gość: Rafis Re: WPI 2004-2008 IP: 213.199.196.* 16.07.04, 23:08
                es_wu napisał:

> Gość portalu: slawek napisał(a):
                >
                > > Mnie tylko ciekawi dlaczego obwodnica Śródmiejska od Mostu Tysiąclecia do
                >
                > > Żmigrodzkiej jest na lata 2007-2010 i to dopiero z następnego budrzetu UE
                > (c).
                > > Przecież Dutkiewicz mówił że to priorytet. On chyba chce żebyśmy przestal
                > i mu
                > > wierzyć.
                > >
                >
                > Wiesz co ja też mam takie wrażenie. Cholernie żałuję, że nie mam zapisanego
                > nigdzie programu wyborczego prezydenta, bo chętnie bym sprawdził jak bardzo
                mij
                > a
                > się z tym co obiecywał. Mam wrażenie, że ten człowiek z kampanii a ten
                > dzisiejszy to ludzie o zupełnie różnych priorytetach!!!
                >
                > Pozdrawiam,
                > SW
                >

hmm dziwne z ta Żmigrodzka bo zdawało mi sie ze teraz Wrocek chce składac
                papiery do UE. Co do Dutkiewicza to ja mam ulotke ;p ale jest tam punkt poprawa
                stanu komunikacji bez wypisywania konkretnych dróg :) Poza tym wstawił
                ponadprogramowo Plac Grunwaldzki, który nie miał byc realizowany do 2006 roku
                (nie było go w WPI).
                Poza tym plan należy traktowac bardziej giętko szczególnie, że wiele zalezy od
                kasy UE. Zreszta zawsze priorytety mozna zmienic(tak jak było z
                Grunwaldem).Najważniejsze zeby jak najwiecej projektów dostało dofinansowanie
                UE. Kase na dofinansowanie mamy w przeciwnienstwie do np Krakowa, który do 2006
                roku wyda na inwestycje 800 mln zł przy naszych 1,5 mld.
            • Gość: michal Re: WPI 2004-2008 IP: 195.205.108.* 16.07.04, 20:04
              Trzeba miec tylko nadzieje, ze jak zobacza jakie korki beda sie tworzyc na
              osobowickiej (nie przystosowanej do ruchu tranzytowego, nawet po przebudowie),
              to pojda po rozum do glowy i zaczna dalsza budowe obwodnicy znacznie wczesniej.
            • Gość: ! Re: WPI 2004-2008 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.04, 21:01
              Priorytetem na najbliższe 2 lata są: Pl Grunwaldzi oraz przebudowa mostu
              Szczytnickiego oraz budowa drugiego mostu Warszawskiego. Nic się w tej materii
              nie zmieniło.
      • Gość: Rafis Re: WPI 2004-2008 IP: 213.199.196.* 16.07.04, 23:01
        es_wu napisał:

> Mam trochę pytań co do tego planu:
        >
        > Na remonty i rozbudowę ZOO przeznaczono 30 mln złotych. To może lepiej byłoby
        > wybudować nowy ogród o europejskich standardach w innym miejscu???

Ten podpunkt tego nie ogranicza.Choc za 30 mln zł trudno wybudowac nowy,
        nowoczesny ogród zoo.

>
        > W budżecie jest taka pozycja "adaptacja budynków na potrzeby FUTURALIÓW". To
        ju
        > ż
        > na pewno wiemy, że Wrocław dostanie te FUTURALIA? Myślałem, że dopiero
        jesteśmy
        > kandydatem.

Jestesmy kandydatem 99% tylko, ze jest jedno ale. Futuralia maja odbyc sie w
        Hali Ludowej a nie chce jej oddac panstwo. Jka nie odda to nasze szanse spadaja
        z 99% do 30%.

>
        > "Adaptacja strychu obiektu przy pl. Teatralnym 5 we Wrocławiu na Galerię
        > mulitmedilaną WRO" ???? Galerie multimedialne są fajne, bardzo dobry pomysł, z
        > tym że ja bym to zrobił w jakimś starym wnętrzu pofabrycznym. Taka hala
        miałaby
        > odppowiedni klimat na taką galerię. A nie za przeproszeniem strych.

Strychy tez maja fajne klimaty ;)

>
        > "Budowa dróg - inicjatywy lokalne" - co to jest???? Na to ma iść 43 mln, więc
        > dość dużo.

to jest to słynne partnerstwo publiczno prywatne w sensie mieszkancy+gmina. Po
        prostu inwestycje, których czesc pokrywaja mieszkancy. Z reguły sa to remonty
        (utwardzenie, asfaltowanie) dróg osiedlowych czy tez nasadzenia zieleni na
        osiedlach.

>
        > Czy mi się zdaje, czy w tym zestawieniu nie ma ani słowa o wschodniej części
        > obwodnicy śródmiejskiej?

Po tym jak rozpoczeto budowe obwodnicy powiatowej(wschodniej) budowa OŚ na
        odcinku wschodnim straciła duzo na znaczeniu, szczególnie ze ma kosztowac z 300
        mln zł. Po co wydawac kase na dwie dublujące sie w duzej czesci trasy? Wiem ze
        jednak tak do konca sa to rózne trasy ale jednak 300 mln to tyle ile Wrocław ma
        na inwestycje przez 1,5 roku.

>
        > Dlaczego budowa łącznika Robotnicza - Grabiszyńska znów jest odkładana daleko
        w
        > przyszłość?

Moze GL sie dołoży?
        >
        > Dlaczego nie ma słowa o SKM ;-) (zaczyna to być prywatne zboczenie)

Tu niestety piłeczka leży po stronie PKP.
        >
        > Generalnie to mi się podoba, ale jakoś nie widzę ogólnego celu tych wszystkich
        > działań przynajmniej w obszarze transportu i komunikacji.
        >
        > Pozdrawiam,
        > SW

Mnie jako mieszkancowi Wrocławia sie podoba, mniej jako mieszkancowi HUB ;) bo
        zarówno Pułaskiego jak i Borowska maja odległe daty robót.
        W sumie ogromne srodki pójda na drogi i komunikacje i jesli dostaniemy
        wiekszosc zakładanych dofinansowan z UE to za 4 lata Wrocław bedzie innym
        miastem(komunikacyjnie).
        Tez nie wiem co to ta trasa Targowa(droga jest).

pzdr.
        • svarte_sjel Re: WPI 2004-2008 22.07.04, 13:14
          Gość portalu: Rafis napisał(a):
          > Mnie jako mieszkancowi Wrocławia sie podoba, mniej jako mieszkancowi HUB ;) bo
          > zarówno Pułaskiego jak i Borowska maja odległe daty robót.

A co ma Borowska do Hub? :^P

A Nowopaczkowskiej w ogóle w WPI nie ma.
    • Gość: rabuch101 "Trasa Targowa" - co to jest ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.07.04, 20:31
      Wśród zadań WPI na lata 07-10 przewidziano skromne 98 mln. na budowę "Trasy
      targowej". Czy ktoś ma pojęcie o co chodzi?
      • Gość: kotbehemot Re: "Trasa Targowa" - co to jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 23:25
        Trasa doprowadzajaca na tagi (hala ludowa)=most wschodni obwodnicy;) chcialbym;)
        • pluto10 Re: "Trasa Targowa" - co to jest ? 16.07.04, 23:34
          Już w przyszłym roku być może przetarg na przebudowę Strzegomskiej.Jak miło:)
          ------------------------------
          pluto10
        • Gość: rabuch101 Re: "Trasa Targowa" - co to jest ? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.07.04, 06:15
          Gość portalu: kotbehemot napisał(a):

> Trasa doprowadzajaca na tagi (hala ludowa)=most wschodni obwodnicy;)
          chcialbym;
          > )

Chyba jednak nie bo jak na most to za tanio. Choć byłby to jakiś sposób, żeby
          wprowadzić obwodnicę do planu i aby nikt się nie zorientował :)
      • svarte_sjel Re: "Trasa Targowa" - co to jest ? 22.07.04, 13:13
        Gość portalu: rabuch101 napisał(a):
        > Wśród zadań WPI na lata 07-10 przewidziano skromne 98 mln. na budowę "Trasy
        > targowej". Czy ktoś ma pojęcie o co chodzi?

Trasa NS łącząca Trasę Mieszczańską z Łącznikiem Lotniskowym. Znaczy się Maślice
        - Żerniki (rejon w którym miało być Expo) - Strachowice.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka