Dodaj do ulubionych

Bulwar Słoneczny

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 16:07
Ogłoszono przetarg na budowę Bulwaru nad Odrą w miejscu wyburzanych kamienic
na Drobnera. Roboty obejmują:

- roboty przygotowawcze;

- elementy ulic (chodniki, opaski, ścieki oraz murki oporowe z kostki
kamiennej);

- odwodnienie (kanalizacja deszczowa);

- zieleń drogowa;

- detale architektoniczne, poręcze i ogrodzenia;

- budowa muru ceglanego;

- oświetlenie bulwaru oraz iluminacja Kładki Słodowej.

Więcej tutaj:
www.zdik.wroc.pl/ogloszenia/show-content.html?Id=1206
Tak, że pod koniec października a może nawet szybciej będziemy się
przechadzać nad piękną Odrą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: Bulwar Słoneczny IP: 213.199.196.* 02.08.04, 16:10
      super :)
      • Gość: ! Re: Bulwar Słoneczny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.04, 16:55
        Super, to będzie jak cały bulwer dociągną do mostu Uniwersyteckiego. ten
        ostatni odcinek bulwaru, za Hotelem "Więziennym" ma zostać zrealizowany do
        końca 2005 roku, czyli razem z zakończeniem remontu hotelu i jego otwarciem...
    • Gość: kotbehemot Re: Bulwar Słoneczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 11:42
      Fantastycznie. Urbanistycznie to bardzo wazna inwestycja- tam po prostu usi byc
      bulwar, ktory bedzie omijac ruchliwa drobnera
      • Gość: ! Re: Bulwar Słoneczny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.04, 12:06
        Moje małe marzenie, to żeby jeszcze pociągnąć ten bulwar o odcinek pomiędzy
        mostem Uniwersyteckim a Pomorskim. teraz tam jest syf i ławeczki z pijakami.
        Zabudowałbym tamto podwórko - kamienice odwrócone tyłem do rzeki i wybrukował
        drobną kostką odcinek nad samą rzeką, postawił nowe, stylowe ławki i zrobił
        nowe, efektowne oświetlenie, nasadził małą zieleń.
        • Gość: ak Re: Bulwar Słoneczny IP: *.olnet.com.pl / *.olnet.com.pl 03.08.04, 21:24
          Macie rację,( popieram pomysł wykrzyknika a propos podciagniecia bulwaru do
          Pomorskiej i za fizykę UWr) ale żeby te bulwary wykorzystać w pełni musza miec
          BEZPIECZNE i WYGODNE przejścia dla pieszych i rowerzystów przez ruchliwe ulice
          je przecinające.
          • Gość: lolo Re: Bulwar Słoneczny IP: *.rozanka.wroc.pl 03.08.04, 22:46
            zawsze mozna zrobic przejscie pod mostem... do tego wyburzylbym knajpe BAR'u
            miedzy mostami - tam tez mogloby byc wiecej zieleni
            • Gość: erni Re: Bulwar Słoneczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 22:47
              A ja bym puścił ten bulwar tunelem pod odra. To by byla atrakcja.
            • Gość: ! Re: Bulwar Słoneczny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.04, 22:49
              Pod mostem??????? Widziałeś wysokość lustra wody pod tym mostem?
              • Gość: erni Re: Bulwar Słoneczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 22:56
                :))))))))))))

Zrobilbym windy na glebokosc 20 m pod ziemie. A tam podziemne hale i ogrody z
                trawnikami dla naszych slodkich pupili zeby mogly kupke robic sobie. Cuda.
                Ja tez jestem juz pijany :)
                • Gość: orzeł Re: Bulwar Słoneczny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.04, 13:40
                  Miedzy mostami uniwersyteckim i pomorskim trzeba koniecznie zrobić bulwar,to
                  świetne miejsce,ale ja bym zostawił "bar".Brakuje mi we Wrocku takich knajpek
                  nad samą Odrą.Tam jest jeszcze taki fajny cypelek który aż się prosi żeby
                  zrobić na nim alejki i ławeczki tak jak już zrobili po drugiej stronie przy
                  śluzie.
                  • svarte_sjel Re: Bulwar Słoneczny 04.08.04, 13:52
                    Gość portalu: orzeł napisał(a):
                    > Miedzy mostami uniwersyteckim i pomorskim trzeba koniecznie zrobić bulwar,to

A Strażnicza to niby co jest?
                    • Gość: ! Re: Bulwar Słoneczny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.04, 15:35
                      svarte_sjel odpowiem pytaniem.......czy uważasz Strażniczą za bulwar
                      nadodrzański z prawdziwego zdarzenia? :)))))

Pozdrawiam.
                      • svarte_sjel Re: Bulwar Słoneczny 04.08.04, 16:33
                        Gość portalu: ! napisał(a):
                        > svarte_sjel odpowiem pytaniem.......czy uważasz Strażniczą za bulwar
                        > nadodrzański z prawdziwego zdarzenia? :)))))

Według mnie:
                        - jest to bulwar
                        - jest nad Odrą więc niewątpliwie nadodrzański
                        - jest klimatyczny!
                        - a oprócz tego, że ma swój klimat to jest *inny* od pozostałych, co jest
                        bardzo dobre, bo się zmniejsza monotonię
                  • rzeczpospolita1 Re: Bulwar Słoneczny 04.08.04, 14:22

Gość portalu: orzeł napisał(a):

ale ja bym zostawił "bar".Brakuje mi we Wrocku takich knajpek
                    > nad samą Odrą.
                  • rzeczpospolita1 Re: Bulwar Słoneczny 04.08.04, 14:24
                    zgadzam sie ... bar powinien zostac ... mimo iz zle wygląda :)
                    knajpki nad odrą to gut idea... oby było ich jak najwiecej ... tylko zeby nie
                    byly to takie budy ... trudno zrobic ladną parterową knajpke, ale nie ma rzeczy
                    niemozliwych :P
                    • Gość: Rafis Re: Bulwar Słoneczny IP: 213.199.196.* 04.08.04, 14:47
                      daszek z Lidla i knajpka super ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka