Dodaj do ulubionych

Most Warszawski

IP: 5.6.1D* / *.whirlpool.com 02.12.04, 15:29
Planuje kupno mieszkania w okolicy ul Jaracza. ruch tam jest kosmiczny i
dlatego troche się obawiam. Słyszałem że ma powstać nowy most warszaski. czy
ktoś wie gdzie on bedzie. Czy zaraz przy starym moście czy gdzieś dalej? Czy
mozna się spodziewać zmniejszenia ruchu w tym rejonie czy raczej zwiekszenia?
Czy warto tam kupić mieszkanie - widok bezpośrednio na skrzyżowanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: maxWroc Re: Most Warszawski IP: *.neting.com.pl 02.12.04, 16:09
      nowy most warszawski bedzie dokladnie obok juz istniejacego, a przebudowany
      bedzie takze sam pl. kromera wiec powinno to znaczaco wplynac na usprawnienie
      ruchu w tym miejscu-ja mieszkam na jaracza i mam widok na most-mnie nie
      przeszkadza duzy ruch i uwazam ze to bardzo dobra lokalizacja-blisko do centrum
      i tereny zielone przy samej rzece wzdluz ktorej mozna dojsc do parku
      szczytnickiego-pozdrawiam
    • Gość: Musaszi Re: Most Warszawski IP: 5.6.1D* / *.whirlpool.com 02.12.04, 16:12
      Drugi most Warszawski bedzie tuz obok obecnie istniejacego, a wiec skrzyzowanie
      bedzie troche rozbudowane. Ruch teoretycznie powinen byc bardziej plynny, ale
      jakas zdecydowana zmiana nastapi dopiero po wybudowaniu AOW lub obwodnicy
      miejskiej... a wiec za okolo 5 lat. Chociaz bioroac pod uwage przyrost liczby
      samochodow nie spodziewalbym sie, aby kiedykolwiek tam powstala oaza ciszy i
      spokoju.
    • svarte_sjel Re: Most Warszawski 02.12.04, 21:17
      Gość portalu: bajbus napisał(a):
      > mozna się spodziewać zmniejszenia ruchu w tym rejonie czy raczej zwiekszenia?

Zwiększenia, ale lepszy ruch większy ale płynny niż mniejszy ale stojący w korku.
      • Gość: rabuch101 Re: Most Warszawski IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.12.04, 00:14
        Svarte,

Ruch stojący w korku to jest bezruch :-)

svarte_sjel napisał:

> lepszy ruch większy ale płynny niż mniejszy ale stojący w korku.

• man_of_brass Re: Most Warszawski 03.12.04, 15:40
      jesli jest juz jakis topic o moscie warszawskim to sie podepne
      wczoraj widzialem na pasterskiej zaraz obok mostu trzech panow, ktorzy cos tam sobie mierzyli :-)

a co do lokalizacji to mieszkam od prawie 12 lat jakies 30 metrow od skrzyzowania jednosci z wyszynskiego i zdecydowanie sobie chwale to miejsce, szczegolnie komunikacje, w browarze juz po nocach nie chalasuja(chociaz to akurat jaracza nie dotyczy), a nowy most moze tylko poprawic komfort

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka