05.08.10, 14:38
ożeszq...

www.rmf24.pl/fakty/polska/news-ozyj-i-zwyciezaj-zastapilo-zimnego-lecha,nId,291426
big_grin
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Ożyj... 05.08.10, 14:41
      Ojacie...
    • vivibon Re: Ożyj... 05.08.10, 14:51
      Nie wiem co to za napój, ale producenci mogą założyć ręce i patrzeć jak im
      oszołomy robią darmową kampanię reklamową.
      • gabi683 Re: Ożyj... 05.08.10, 17:59
        vivibon napisała:

> Nie wiem co to za napój, ale producenci mogą założyć ręce i patrzeć jak im
        > oszołomy robią darmową kampanię reklamową.

I właśnie o to chodzi .......
    • iwles nie: Ożyj... tylko o żyj n/t. 05.08.10, 14:55

• vivibon Re: nie: Ożyj... tylko o żyj n/t. 05.08.10, 15:03
        i takiej wersji będą się trzymać indifferent
        • iwles Re: nie: Ożyj... tylko o żyj n/t. 05.08.10, 15:09

ożyj byłoby lepsze, można tam nie zauważać odstępu wink
    • specjalniedla130xe Re: Ożyj... 05.08.10, 15:09
      tongue_out paranoja i absurd gęstnieją
      • mona_mayfair Re: Ożyj... 05.08.10, 15:35
        hehe, to se zamienili..wink
    • wuika Re: Ożyj... 05.08.10, 15:45
      O mamo! big_grin
    • aurita Re: Ożyj... 05.08.10, 15:56
      ups big_grin
    • woman_in_love monhty pyton v.PL 05.08.10, 16:18
    • bez_seller Re: Ożyj... 05.08.10, 17:15
      POzyj i POwalcz big_grin
      • iskierka40 Re: Ożyj... 06.08.10, 00:11
        masakra...
        już mnie nic nie zdziwi
    • falka32 Re: Ożyj... 05.08.10, 18:14
      Uwierzyć nie mogę...
      Ciekawa jestem, jak długo będzie obowiązywał nakaz dostosowania treści reklamy w
      tym miejscu do tego, że naprzeciwko leży LK.
      Czy to jest może o Piłsudskim? wink
    • hexella Re: Ożyj... 05.08.10, 18:54
      hyhy... duch w narodzie jeszcze się tlismile

nie tankuję tego typu napojów, ale ten chętnie nabędę.
      • loganmylove Re: Ożyj... 05.08.10, 19:01
        Hłehłehłe...chyba też kupięsmile to jeszcze lepsze niż zimny Lechsmile
        • malusiamamusia Re: Ożyj... 05.08.10, 19:08
          Powalają na kolana... smile
    • sofi84 Re: Ożyj... 05.08.10, 19:19
      hahaha tak to dobre jest! smile
      • bez_seller Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 19:39
        To jest prowokacyjne i nie dziwcie sie, jesli jakas czesc ludnosci
        znowu sie wkurzy. Oczywiscie bedziecie krzyczec, ze to oszolomy.
        Dziwne, ze widziecie glupote innych, a na swoja jestescie slepe.
        • specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:05
          Hotel forum jest po drugiej stronie Wisły, od lat jedno z najlepszych (najdroższych) miejsc reklamowych w Kraku. Oburzenie budziłyby również inne obecne w przestrzeni publicznej hasła reklamowe. Wyobrażam sobie tą burzę "po padłeś? powstań!" czy "nie dla idiotów"tongue_out. Może to jednak nie był najleszy pomysł na pochówek w środku miasta? Żyjącego miasta dodam.
          • bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:18
            To co powyzej napisalas to zwykla hipokryzja. Dobrze wiesz, ze tresc
            reklamy ma bulwersowac i nawiazywac do nowego lokatora Wawelu.
            Czy Ty tego nie rozumiesz? Te stany wzajemnej nienawisci sa bez
            przerwy podgrzewane i nie mow, ze to tylko ONI sa tacy glupi i
            podli.
            • chococino Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:22
              To może tylko bulwersować takich skamieniałych moherów jak ty, bo normalni
              ludzie nie mają głupich skojarzeń.
              • bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:28
                chococino napisała:

> To może tylko bulwersować takich skamieniałych moherów jak ty, bo
                normalni
                > ludzie nie mają głupich skojarzeń.

No dobrze, wyobraz sobie, ze jestem skamienialym moherem i pytam,
                dlaczego chcesz mnie bulwersowac, dlaczego chcesz reklamy, ktora
                dotyka osoby zmarlego prezydenta?

Nie, nie jestem moherem, a Ty nie jestes normalnym czlowiekiem.
                Normalny czlowiek nie czerpie przyjemnosci z takich glupich
                prowokacji.
                • chococino Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:34
                  Jakich przyjemności? Jakiej prowokacji? Czy ty nie rozumiesz, że gdyby ta sprawa
                  nie była tak rozdmuchana w mediach to nie zwróciłabym uwagi na ową reklamę w
                  kontekście zmarłego Lecha?
                • specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:35
                  Normalny człowiek nie przestaje jeść kaczki tylko z tego powodu, że prezydentem jego kraju został Kaczyński.
                  • bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:39
                    specjalniedla130xe napisała:

> Normalny człowiek nie przestaje jeść kaczki tylko z tego powodu,
                    że prezydentem
                    > jego kraju został Kaczyński.

Normalny czlowiek nie przezywa czlowieka o nazwisku Kaczynski -
                    kaczka.
                    • specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:44
                      Jak się wstawia emotkę uperzającą głową w mur?
                      • bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:56

> Jak się wstawia emotkę uperzającą głową w mur?

Nie wal glowa w mur tylko pomysl. Tu nie chodzi o L. Kaczynskiego,
                        nie chodzi i tzw. moherow ani o jakies pis czy po.

Tu chodzi o zasady postepowania cywilizowanego czlowieka w
                        cywilizowanym kraju. I zadne chamstwo nie zwalnia i nie
                        usprawiedliwia Twojego chamstwa. Nie dziwie sie, ze w Polsce jest
                        tak jak jest. Cale spoleczenstwo jest chore, pewnie, ze z wyjatkami.
                        Ale jezeli wy uwazacie sie za swiatle, madre i super-duper
                        nowoczesne, to bardzo sie mylicie.
                        • specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:45
                          Dzieki ci, żeś oświeciła maluczkich. Tego było nam trzeba, teraz już wiemy, że idziemy złą drogą....
                          Daj mi przykłady tego mojego chamstwa? Czy przejawia się ono w tym, że mam świetne orgazmy nieopodal tego miejsca pochówku? Czy może chodzi o to, że nie zgadzam się na wyłączenie z życia całego kwartału miasta? A może wieczna żałoba, tylko pytam kilometr wokół Wawelu wystarczy czy trzeba więcej?
                        • annvangier Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 11:42
                          serio tobie sie to kojarzy z jakimis ofiarami wypadku?

masz ostrą jazde na temat Kaczynskiego skroo wszedzie go widzisz
                        • bri Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 12:33
                          Nikt nie obraża zmarłego prezydenta. Te reklamy nie miały z nim NIC
                          wspólnego. Lech reklamował się hasłem "zimny lech" już wcześniej,
                          mieli takie reklamy w wielu lokalizacjach.

Tak samo reklama oshee nic wspólnego z prezydentem nie ma. Ale dla
                          chcącego nic trudnego, przy odrobinie wysiłku każdy przekaz
                          reklamowy można uznać za obraźliwy dla pamięci zmarłego prezydenta.
                • czarny_winobluszcz Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 22:03
                  bez_seller napisała:
                  dlaczego chcesz reklamy, ktora dotyka osoby zmarlego prezydenta?

Wiesz za każdym razem jak widzę taki tekst to piszę sprostowanie - szkoła
                  prezesawink, nie zmarłego tylko poległego męczeńską śmiercią...
                  Czy rozumiesz, że to pośmiertne stawianie go na piedestale, począwszy od
                  mówienia o nim "poległy", a skończywszy na pochówku na Wawelu nakręciło spiralę
                  niechęci do niebywałych rozmiarówuncertain
                  A co do reklamy, to slogan "zimny lech" nie powstał po katastrofie. Na filmiku z
                  youtube, do którego link wklejam poniżej, jest rok 2009, więc jak sądzę
                  najpóźniej wtedy(być może nawet jeszcze wcześniej) pojawił się po raz pierwszy,
                  czy sądzisz, że twórcy tego sloganu "antycypowali" wink

www.youtube.com/watch?v=AzuuIbGs5Mk
                  Tak na marginesie, tą reklamę też można odebrać na różne sposobywink aż strach
                  pomyśleć coby się działo gdyby puścili ją teraz w telewizjismile A tak poważenie,
                  czy myślisz, że gdyby nie było tego szumu wokół reklamy na Wawelu, ludzie
                  mieliby takie "chore" skojarzenia?

k
                  • bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 22:12
                    A czy ja stawiam go na piedestale? Dla mnie L. Kaczynski to byl taki
                    maly hitlerek.

Mowie zupelnie o czym innym, ale tego, jak widze, nie jestescie w
                    stanie pojac.
                    • specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 22:18
                      Pytam się (kolejny raz) jaki obszar Krakowa powinien być wyłączony z życia żebyś uznała to za godne??? Bilbord po drugiej stronie Wisły z hasłem znanym przed katastrofą - źle. Powiedz proszę jak powinno to wyglądać
                      • bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 13:04

> Pytam się (kolejny raz) jaki obszar Krakowa powinien być wyłączony
                        z życia żeby
                        > ś uznała to za godne??? Bilbord po drugiej stronie Wisły z hasłem
                        znanym przed
                        > katastrofą - źle. Powiedz proszę jak powinno to wyglądać

Co mialabym uznawac za godne czy niegodne? Mnie chodzi o te
                        niepotrzebna eskalacje chamstwa. Nielubiany czlowiek odszedl,
                        zostawmy go w spokoju.
                        • specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 13:37
                          Leży sobie na Wawelu, a Kraków żyje swoim rytmem. Życie toczy się dalej, ale niektórym to się nie podobało i podnieśli raban. No bo jak to tak, nikt nie chodzi na paluszkach i nie gnie się w ukłonach. Wawel to za mało? Na hotelu forum "zawsze" wisi jakaś reklama to raz, a dwa hasło reklamowe nie powstało specjalnie na tę okazję, jest znane od przynajmniej kilku miesięcy.
                          • bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 14:11

Na hotelu forum "z
                            > awsze" wisi jakaś reklama to raz, a dwa hasło reklamowe nie
                            powstało specjalnie
                            > na tę okazję, jest znane od przynajmniej kilku miesięcy.

My tu mowimy o reklamie Ozyj i walcz, co?
                            • specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 14:17
                              Którą to zauważona po awanturze o reklamę Lecha. Teraz każda reklama w tym miejscu będzie z tym kojarzona.
                        • vivibon Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 14:02
                          To nie ma nic wspólnego z Kaczyńskim. Chodzi o to, żeby w tv pokazać, że jest
                          się bardziej papieskim od papieża.
                          Nie, wcale nie uważam, że to niesmaczne - tak się składa, że na Wawelu, Skałce i
                          okolicach leżą ludzie o znacznie większych dokonaniach niż Kaczyński (chociaż o
                          to nietrudno) i jakoś nikt nie rzuca się o to, że "ożyj i zwyciężaj" godzi w
                          pamięć Kościuszki czy Sobieskiego. Popieram każdą reakcję (re-akcję zaznaczam)
                          na absurdalne działania grupki PISiorowych oszołomów, mam nadzieję, że wkrótce
                          wymyślą coś jeszcze.
                        • thegimel Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 16:28
                          Pewnie by go ludzie zostawili w spokoju, gdyby postawa PIS była inna. Niestety
                          ludzie są przekorni i na przewrażliwienie PIS będą reagować głupimi
                          komentarzami. Mnie też się czasami włącza.
              • bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:36
                chococino napisała:

> To może tylko bulwersować takich skamieniałych moherów jak ty, bo
                normalni
                > ludzie nie mają głupich skojarzeń.

Wpisy w tym watku mowia cos o narmalnosci ich autorek. Wszystkie jak
                jedna maja glupie skojarzenia. Jedna nawet westchnela, zeby jednak
                nie ozyl, a druga dodala amen. Po prostu dno.
                • joana.com Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 23:14
                  Trochę luzu...
                  Nie mogę zrozumiec jak tak można brac wszystko śmiertelnie poważnie
                  (ups, przepraszam, nie wiem czy można używac tego słowa na ś?).
                  • echtom Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 23:56
                    > (ups, przepraszam, nie wiem czy można używac tego słowa na ś?)

Przypomina mi się stary telewizyjny skecz "W domu powieszonego nie mówi się o sznurku".
                    • asia_i_p Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 12:26
                      Znajdź na youtubie i zalinkuj, nie bądź żyła.
                      • echtom Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 21:55
                        Nie znalazłam niestety, to było w Studio Gama chyba w latach 70-tych.
            • specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:32
              Wszystko może nawiązywać do nowego lokatora Wawelu jak się ktoś uprze. Czy Ty tego nie rozumiesz? Powinniśmy wyznaczyć jakąś strefę ochronną? 1 km wokół wzgórza wystarczy czy może 5 będzie odpowiednie? A może cały Kraków pod nią podciągnijmy, dobry pomysł? Mogę się kochać(głośno i z finałem) na ulicy podzamcze czy to też zbyt blisko "strefy zero" i też tylko podgrzewam atmosferę?
              • bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:43

> Wszystko może nawiązywać do nowego lokatora Wawelu jak się ktoś
                uprze. Czy Ty t
                > ego nie rozumiesz?

Nie, nie wszystko. Ta reklama byla wymyslona specjalnie, zeby
                jatrzyc, zeby cos tam pokazac, tylko nie wiem co, ale jedno dobrze
                pokazuje - glupote pomyslodawcow tej reklamy.

• chococino Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:44
                  Niestety to pokazuje głupotę czytających.
                • specjalniedla130xe Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:48
                  I zimny Lech też??? I nie dla idiotów i padłeś? powstań i dwa w jednym twixa....w całym Krakowie zabrońmy reklam.
                • echtom Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:52
                  > Ta reklama byla wymyslona specjalnie, zeby
                  > jatrzyc, zeby cos tam pokazac

Po aferze z zimnym Lechem każda reklama będzie się z jednym kojarzyć.
                  • chococino Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 20:54
                    No najlepiej niech zmienią nazwę piwu, bo nie wypada, żeby browar nazywał się
                    tak, jak nasz mąż stanu.
                  • bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:00
                    echtom napisała:

> Po aferze z zimnym Lechem każda reklama będzie się z jednym
                    kojarzyć.

Nie, nie kazda.

"Piwo Zywiec jest dobre" - nie kojarzy mi sie ta reklama z zadnymi
                    zwlokami.
                    • vivibon Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:04
                      Może jeszcze powołać specjalną komisję, która będzie decydować, która reklama
                      jest godna wisieć vis a vis Lecha. Bo to, że leżą tam królowie i inni nie tak
                      świetni jak prezydent-denat do tej pory nie miało znaczenia.
                      • bez_seller Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:08
                        vivibon napisała:

> Może jeszcze powołać specjalną komisję, która będzie decydować,
                        która reklama
                        > jest godna wisieć vis a vis Lecha. Bo to, że leżą tam królowie i
                        inni nie tak
                        > świetni jak prezydent-denat do tej pory nie miało znaczenia.

Bo do tej pory nikt pod przykrywka reklam nie probowal wysmiewac
                        pochowanych tam krolow.
                        • vivibon Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:12
                          bzdura, kilka ładnych lat temu wisiały reklamy też piwa, nie pamiętam jakiego,
                          nawiązujące do imion królów i jakoś nikt się nie moczył z tego powodu.
                    • cherry.coke Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:27
                      > "Piwo Zywiec jest dobre" - nie kojarzy mi sie ta reklama z zadnymi
                      > zwlokami.

Nie zartuj. Zywiec? ZYWIEC? Przy nekropolii?
                      • vivibon Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:46
                        big_grin
                      • chococino Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:53
                        heheh dobre
            • asia_i_p Re: Nie, to nie jest dobre. 06.08.10, 12:24
              Ta ma.
              Poprzednia nie miała, była jeszcze sprzed pogrzebu prezydenta. Oczywiście, że
              reklamodawcy będą prowokować, dopóki ludzie na to lecą.
        • madzioreck Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:01
          Taaaaaaaaaaa... od razu mi się przypomina... chyba w "Dzieciach Arbatu"
          czytałam: kucharza zesłali za "ruskie pierogi". Może w ogóle zabrońmy używania
          niektórych słów, żeby przypadkiem ktoś nie poczuł się urażony uncertain
        • aurita Re: Nie, to nie jest dobre. 05.08.10, 21:38
          owszem masz racje, to jest prowokacyjne, moze nawet niesmaczne

Natomiast zimny Lech bylo niewinna reklama

Kto jest winny tej sytuacji?
    • owianka Re: Ożyj... 05.08.10, 19:26
      Sami się prosili...
    • setia Re: Ożyj... 05.08.10, 19:40
      widzę, że niedługo będzie to najdroższa powierzchnia reklamowa, a marketingowcy
      zaczną się prześcigać w wymyślaniu sloganów z podtekstem..

P.S. oby jednak nie ożył wink
      • narsen Re: Ożyj... 05.08.10, 20:14
        "P.S. oby jednak nie ożył wink"

amentongue_out
    • chococino Re: Ożyj... 05.08.10, 20:23
      Brawo! A moherom teraz pójdzie piana z pyska
    • changeone Kaczyńscy sami są sobie winni 05.08.10, 20:43
      to było do przewidzenia, że ta żałoba zamieni się w farsę uncertain

Jarosław Kaczyński i reszta "opłakujacych" członków rodziny do tego
      doprowadzili! Wyciągali łapy po najlepsze zamiast startować skromnie
      z pochówkiem to teraz mają.
      A już zupełnie nie skomentuję piknikowej atmosfery przy krzyżu
      mającym przypominać o tragedii smoleńskiej uncertain
      Fakt jest faktem, że brat bratu robi teraz największe świństwo swym
      działaniem! Córka Kaczyńskich niestety też. I ich próby "ugrywania"
      jak najwiecej na tej tragedii kończą się tragikomedią uncertain
      • bez_seller Re: Kaczyńscy sami są sobie winni 05.08.10, 21:02
        changeone napisała:

> Fakt jest faktem, że brat bratu robi teraz największe świństwo
        swym
        > działaniem! Córka Kaczyńskich niestety też. I ich
        próby "ugrywania"
        > jak najwiecej na tej tragedii kończą się tragikomedią uncertain

Z tym sie zgadzam.
      • czar_bajry Re: Kaczyńscy sami są sobie winni 06.08.10, 00:38
        tak szczególnie Lech jest winny że zginął.
        Jak by nie to nie było by całego cyrku.

Jarosław Kaczyński i reszta "opłakujacych" członków rodziny do tego
        > doprowadzili! Wyciągali łapy po najlepsze zamiast startować skromnie
        > z pochówkiem to teraz mają.

Z tym się zgadzam Jarosław przesadził.
        Co do Marty to nie wyciągała bym takich wniosków.
        Zeszła ze sceny.
        • vivibon Re: Kaczyńscy sami są sobie winni 06.08.10, 00:47
          czar_bajry napisała:

> Co do Marty to nie wyciągała bym takich wniosków.
          > Zeszła ze sceny.

Tak, po niezłej serii wywiadów. A ja jestem przekonana, że jeszcze o niej nieraz
          usłyszymy - na jej własne życzenie.
    • krejzimama Re: Ożyj... 05.08.10, 21:08
      https://statichg.demotywatory.pl/uploads/201008/1281022614_by_ozozop_500.jpg
      • czar_bajry Re: Ożyj... 05.08.10, 21:12
        Ja mam tylko nadzieję że ten napój energetyczny to do bani jest...smirk
    • prophetess.pl Re: Ożyj... 05.08.10, 21:22
      Zupełnie nie rozumiem dlaczego Krakusy trzymają jeszcze tę ruderę zamiast
      zrównać z ziemią dawno temu i zrobić w tym miejscu coś sensownego. Mam nadzieję,
      że ostatnie afery, bądź też "afery" przyspiesza koniec "najdroższego bilbordu'.
    • kai_30 Re: Ożyj... 06.08.10, 11:32
      Krzyże się mnożą wink

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8220725,Pod_palacem_stanal_krzyz_z_puszek_Lecha__Efekt_wczorajszych.html
    • denea Re: Ożyj... 06.08.10, 15:58
      Jak dla mnie podtekst jednak jest.
      Ciekawe, czy Lech i Maria śnią się Jarosławowi w zemście za to, że z
      ich śmierci zrobił taki cyrk ? A może straszy go wszystkie 96 ofiar
      a efekty oglądamy za dnia ?
      Bo to reakcja przecież. Niezbyt smaczna, ale re-akcja.
      • annvangier Re: Ożyj... 07.08.10, 12:19
        jesli jest to chyba ta osoba chce zeby Lech ozył i wygrał wybory więc raczej
        popiera byłego prezydenta

a ta szczerze oshee wymawia sie oszi wiec podobnie do ozyj, napoje energetyczne
        kojarzą sie ze sportem a sport z rywalizacjom
        jesli juz potrzebujesz kontekstów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka