Dodaj do ulubionych

karta payback

03.03.12, 21:10
jesli mam taka z empicu to moge jej uzywac np w realu ? robie zakupy i podaje na koniec karte czy jak ?
Obserwuj wątek
    • circa.about Re: karta payback 03.03.12, 21:13
      Można używać u wszystkich partnerów.
      Ja moją dostałam w realu, a najczęściej używam na bp.
      Podaję podczas kasowania - przed wyjściem paragonu.
    • hiacynta333 Re: karta payback 03.03.12, 21:14
      Tak. Ja mam z reala i w empiku podaję ( jak pamiętam, bo obsługa nie zawsze przypomina )
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: karta payback 03.03.12, 21:30
        i jak gromadzicie punkty odbieracie nagrody? mi chyba zycia nie starczy na byle breloczek...
        • nandadevir Re: karta payback 03.03.12, 21:35
          w realu nie kupuję aż tyle, na Bp paliwo jest drogie więc tam nie tankuję, mam kartę ale mało na niej pkt. Ażeby coś fajnego otrzymać z katalogu BP trzeba mieć masę pkt.
        • monika3411 Re: karta payback 03.03.12, 21:45
          Nie mam samochodu, w Realu zakupy robię niezmiernie rzadko. Zatem punkty mam tylko za zakupy na Allegro i terminowe opłacanie rachunku w Orange. Zbierają się one baaaardzo powoli, no ale się zbierają smile Jak przedłużałam umowę w Orange, to tymi punktami zapłaciłam za nowy telefon. I znowu się ciułają wink
          • villemo1981 Re: karta payback 09.03.12, 12:35
            teraz sie nie da juz nimi zaplacic za nowy tel, cos zmienili w orange.
            • monika3411 Re: karta payback 09.03.12, 14:19
              Szkoda sad
        • dorala Re: karta payback 03.03.12, 21:47
          Ja najczęściej zbieram punkty w Realu ale też w Empiku, Multikinie czy np. teraz ostatnio w Jean Louis David. Pamiętam żeby włączyć dodatkowo ekupony. W tej chwili mam ok. 10 000 pkt. więc jest to 100 zł do wydania w Real. Od początku istnienia programu punktów (jeszcze stary w Realu) odebrałam w ten sposób kilkaset złotych w kuponach do wydania w sklepie. I tak często robię tu zakupy, bo mieszkam obok, więc co mi szkodzi przy okazji zbierać punkty.
        • iwoniaw Ja najczęściej odbieram bony w realu 03.03.12, 23:22
          i za część zakupów nimi płacę. Bodajże za 1000 pkt jest 10 zł w bonie. W katalogach innych partnerów to faktycznie głównie gadżety za miliony punktów.
          • joanna_poz Re: Ja najczęściej odbieram bony w realu 09.03.12, 12:42
            ja tak samo.
            jest to chyba jedyny sensowny sposob ich wykorzystania (pomijając kwestie sensownosci przelicznika)
    • yenna_m Re: karta payback 03.03.12, 23:44
      tak
    • saqigar Re: karta payback 09.03.12, 13:33
      Mozesz uzywac u kazdego partnera i podajesz przy podejsciu do kasy (zanim sie wydrukuje paragon). Najlepsze przelozenie wydanych pieniedzy na punkty zyskujesz na bonusowych kuponach payback i chyba w Realu. Punkty zamieniam na bony w Realu, bo to tez sie najbardziej oplaca (1000pkt=100zl). Jak popatrzysz ile punktow jest za ich gadzety, a ile one kosztuja, to latwo przeliczyc, ze te bony sa najbardziej oplacalne. Citibank ma tez karty kredytowe, gdzie twoje wydatki doliczaja punkty payback. Po roku korzystania z karty, wykorzystaniu kuponow payback i zakupow w Realu (ok. 70% moich zakupow spozywczych), mam z tego ok 350zl w bonach.
      • ewa_mama_jasia Re: karta payback 09.03.12, 13:43
        Też sie posługuję karta kredytową Citi we współpracy z BP i Payback. Dużo płacę karta, więc i punktów mam sporo. Praktycznie kilkaset w każdym miesiącu. Wzięłam sobie sakwy rowerowe i miseczki do musli. Teraz zbieram na komplet garnków smile Nie wnikam w sensowność przelicznika, ale skoro karty i tak używam, to niech czasami mam coś z tego smile
    • e_madziq Re: karta payback 09.03.12, 14:04
      nie wiem czy wiecie, ale jeśli zamówicie książki w necie na stronie empiku a odbieracie i płacicie w salonie empiku, punktów Wam nie doliczą sad Przekonałam się o tym ostatnio. Zawsze kupuję w internecie, bo nie chce mi sie szukać książek po półkach a że empik mam pod domem to tam odbieram przesyłkę, no ale jak widać punktów w ten sposób nie uzbieramsad
      • dorala Re: karta payback 09.03.12, 14:15
        To dziwne, bo przecież punkty można zbierać w sklepach stacjonarnych Empiku, a teraz również w internetowym. Może trzeba w trakcie zamawiania na stronie Empiku podać numer karty Payback, a jeśli się tego nie zrobi, to potem nie mogą już dodać punktów w sklepie, w którym odbierasz towar.
        • e_madziq Re: karta payback 09.03.12, 14:26
          być może, ale po informacji w sklepie, że punktów mi nie doliczą nie otrzymałam żadnej info w zamian jak zamówić w internecie, by punkty jednak mieć.
        • joanna_poz Re: karta payback 09.03.12, 14:54
          > To dziwne, bo przecież punkty można zbierać w sklepach stacjonarnych Empiku, a
          > teraz również w internetowym. Może trzeba w trakcie zamawiania na stronie Empik
          > u podać numer karty Payback, a jeśli się tego nie zrobi, to potem nie mogą już
          > dodać punktów w sklepie, w którym odbierasz towar.

to chyba od niedawna ta zmiana.
          ja tez mialam informację, że nie dostanę punktów przy zamowieniu internetowym i odbiorze w sklepie.
          teraz widzę na www jest informacja, że dostaje się - rownież mozna kartę okazać dopiero w sklepie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka