Dodaj do ulubionych

pytanko york

11.04.12, 21:38
mam pytanko tak na goraco, dostałam od mezusia przed chwila jorka (haha bez rodowodu czyli kundelka) , i okazało sie ze pies jest bez ksiazeczki i dopiero jutro konczy 6 tygodni, i mam pytanie do psiar co teraz biegiem rano do weta czy poczekac , w necie wyczytałam ze po skonczonych 6 tygodniach mozna szczepic. dobra nie krzyczec ze za młody bo juz go mam .
Obserwuj wątek
    • aanna6 Re: pytanko york 11.04.12, 21:39
      i jeszcze jak go nazwac , diabeł biega i na wszystko szczeka . mam 2 psa jamnika to kiler chomik czesio a to tez facec
    • wuika Re: pytanko york 11.04.12, 21:47
      Już powinien być po szczepieniach i odrobaczeniach. Sumując brak książeczki i dziwne pochodzenie psa, tak, spodziewaj się kundelka, niewiele trzeba, żeby szczeniaczek wyglądał jak szczeniak yorka, a potem wychodzą dziwne mieszanki.
      Generalnie, jutro do weta, a najlepiej zjechać męża, co to za stworzenie przyniósł do domu, nie w sensie jechania po psiaku, tylko po ludziach, który go wyhodowali w pseudohodowli. I dlaczego dał sobie wcisnąć psa bez książeczki zdrowia i informacji o nim.
      • aanna6 Re: pytanko york 11.04.12, 22:00
        widział rodzicow , tylko te szczepienia
        • wuika Re: pytanko york 11.04.12, 22:02
          A nie, to rzeczywiście, zwracam honor - skoro widział rodziców, to na pewno nie pseudohodowla. Skoro york nie ma papierów, to to nie jest prawdziwa hodowla. Skoro nie wydali nawet dokumentów psa, z dowodami szczepień i odrobaczeń, które powinien mieć, to tym bardziej nie świadczy na ich korzyść.
          • ala_willa Re: pytanko york 11.04.12, 22:08
            ale nawet jesli wydadzą psa z książeczką szczepień to to niczego nie gwarantuje, np tego czy pies jest zdrowy! ja też widziałam rodziców i dodatkowo dostałam książeczkę i wszytskie sczzepienia były i odrobaczanie i co? i pies mial parwowirozę, bo miał matkę chorą, ale że byl karmiony mlekiem matki to mial przreciwciała i sobie spokojnie rósł, ale jak tylko go odstawiono to choroba zaczęła się rozwijać iw ciągu tygodnia zabrała mi mojego kochanego psasad dlatego te wszystkie książeczki sa nic nie warte jeśli pies z pseudohodowli
          • aanna6 Re: pytanko york 11.04.12, 22:13
            wuika napisała:

> A nie, to rzeczywiście, zwracam honor - skoro widział rodziców, to na pewno nie
            > pseudohodowla. Skoro york nie ma papierów, to to nie jest prawdziwa hodowla. S
            > koro nie wydali nawet dokumentów psa, z dowodami szczepień i odrobaczeń, które
            > powinien mieć, to tym bardziej nie świadczy na ich korzyść.
            z tego co wiem to był tam w domu i nie było chowu klatkowego , były 2 maluchy , dostał jeszcze pokarm i wskazówki ile mu dawac i kiedy . a wcale si enie upieram co do hodowli ze jest ok.
            • ala_willa Re: pytanko york 11.04.12, 22:17
              pseudohodowla to nie znaczy, że ma byc brud i chów klatkowysmile mój chory pies byl w idealnych warunkach trzymany.. test na parwowirozę kosztuje 60 zł, wiem, ze to moje traumatyczne przeżycia, ale zrobiłabym, tak na wszelki wypadek. i niech się zdrowo chowa powodzenia
      • ala_willa Re: pytanko york 11.04.12, 22:00
        poszłabym jutro do weterynarza, dobierze karmę i powie jak często karmić i jak dużo powinien piesek jeść dziennie. odrobaczy, bo często nawet wpisy w książeczkach a bez pieczątki nie dają pewności, że pies był odrobaczany. miałam bardzo ciężki przeżycie z pieskiem, który nie miał papierów, gdybym mogła cofnąć czas zrobiłabym test na parwowirozę (jaką mój piesek miał a której nikt się nie spodziewał, bo pies wyglądał na zdrowego). oczywiście nie jest powiedziane, że twój york jest chory, ale może być skoro pochodzi z pseudohodowli. mojego nie udalo się uratowaćsad mam teraz zdrowego psa z rodowodem, sprawdzona hodowla i tak powinno być od początku. tylko, że ja odebrałam go jak miał 12 tygodni a nie 6! jak dla mnie to on jesczze potrzebuje mleka matki.. dlaczego tak wcześnie został odstawiony??? jak najszybciej jutro do weterynarza.
        • niebieski_lisek Re: pytanko york 11.04.12, 22:52
          > jak dla mnie to on jesczze potrzebuje mleka matki.. dlaczego tak wcześnie został
          > odstawiony???

Im mniejszy tym jest większym słodziakiem sad
          • aanna6 lisek 11.04.12, 22:59
            nie wiem . ale wiem jedno dzis nie spie mały biega po całym domu. i szczeka lub sie turlika i zaczepia .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka