Dodaj do ulubionych

Slipy kontra bokserki

05.09.13, 01:11
Mój syn lat 11 pojawił się dziś na zajęciach na basenie. Z nudów oglądałam stroje innych basenowiczów płci męskiej - byłam z trzylatkiem w spodenkach do ud zażywając wodnych atrakcji i moje obserwacje są takie : nadal wielu panów Polaków uważa, że slipy to cud-miód i szyk,ostatni krzyk mody. Tymczasem moim zdaniem i zdaniem mojego 11-latka to obciach nosić slipy, na obozie tacy chłopcy byli instruowani przez kolegów, że już się ich nie nosi, zwłaszcza publicznie - na plaży czy na basenie. Ja też nie cierpię oglądać dokładnych kształtów przyrodzenia facetów uzbrojonych w za małe najczęściej slipy. Tym bardziej że są już wszędzie dostępne basenowe spodenki typu bokserki i blielizna w tym stylu. Jakie majtki noszą wasi panowie - ci mali i ci duzi? U mnie i mąż nie ma żadnych slipów a na plaży wyłącznie bermudy nosi - chłopcy też, nie wybrażam sobie ich w majtkach. Niektóre dzieci w PL noszą w rozmaitych kąpieliskach nawet zwykłe majtki (!). Moim i mojego syna zdaniem wyglądamy wtedy jak ludzie Wschodu gdzie majtki obciskające genitalia są szczytem mody. Nie widziałam nigdy Anglika czy Francuza w slipach nad morzem. Co o tym sądzicie? Slipy to już obciach na pływalniach i plażach czy nie? Co noszą wasi faceci i synowie na plaży, basenie i pod ubraniem?
Obserwuj wątek
    • mary_lu Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 01:26
      To Was dręczą problemy big_grin Wątek z potencjałem, ale trochę za późno założony. Miesiąc wcześniej i 300 wpisów murowanych.

Moje chłopy uważają, że te Twoje w kąpielówkach to pipki big_grin Prawdziwy facet na plaży jest w piance, bo właśnie schodzi na wodę, a nie babrze się w piachu i opala jak jakaś pierdoła.
      • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 01:44
        a skad wiesz co oni robią w tych bermudach - moi sie nie opalaja na plazy chyba ze mimochodem podczas plywania czy sportow wodnych typu nurkowanie, windsurfing i zagle wink Pianka wiec im nieobca a nia wkladaja bermudy wink
        • mary_lu Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 01:48
          Same bermudy na piankę? Bez szlafroka? I tak świecą tymi gaciami? Fuj, wiochę robicie, od razu widać, że z Polski, nawet klapek Kubota nie trzeba.
        • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:11
          no przy nurkowaniu to sie rzeczywiscie opali.
    • kamunyak Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 02:16
      To frapujący problem...
      Nie podobaja ci sie genitalia w slipach ale juz w spodenkach np. biegacza tak?
      No bo tylko w takich gatkach, jak niżej, wszyscy biegają, takze sportowcy innych nie noszą.
      Inne to chyba obciach, fuj i be.
      https://www.ubraniadobiegania.pl/3252-5257-large/spodenki-do-biegania-asics-fuji-sprinter-meskie.jpg
      • vilez Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 08:40
        gacie do biegania czy kolarskie mają takla a nie inna budowę, bo to wynika z optimum "obsługi" sportowej. W slipach- kąpielówkach z tego nie wynika. Nie am więc porównania.
        • kamunyak Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:18
          > gacie do biegania czy kolarskie mają takla a nie inna budowę, bo to wynika z op
          > timum "obsługi" sportowej. W slipach- kąpielówkach z tego nie wynika. Nie am wi
          > ęc porównania.

akurat tu bym dyskutowała. Myślę, że dla samego pływania slipy są o wiele przydatniejsze niz bermudy fruwające wokół ud. Jakos żadnego sportowego pływaka nie widziałam w bermudach.
          Poza tym, autorce raczej nie chodzi o przydatność ubioru a o odznaczjące sie genitalia w tychże (!!!), który to widok szczególnie ją razi. I jej 11 letniego syna też.
          Większej głupoty dawno nie czytałam, nawiasem mówiąc.
          Otóż w spodenkach biegacza też owe precjoza widać. Rowerzysta ma lepiej bo większość czasu w tych gatkach siedzi jednak.
          Ja tam osobiście nie lubie patrzeć na plaży na obwisłe cycki, tudzież zwały tłuszczu wystające z majtek bikini czy (jedynie słusznych) bermudów męskich. Strasznie mnie to razi.
          Uważam, ze takie osoby winny być instruowane przed wejściem na ogólna plażę, że nie są tam mile widziane.
          A najlepiej zrobić osobną plażę dla grubasów.
          • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:22
            ja tam bym sie nie patyczkowała z grubymi i starymi- zakaz wstepu na plażę i koniec kłopotu
            • des4 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:02
              Widok męża autorki wątku w mokrych kalesonach za kolana oblepiajacych chude owlosione udka...bezcenny....big_grin
          • triismegistos Re: Slipy kontra bokserki 13.08.14, 08:22
            Yyyy, ty tak na serio?
        • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:10
          To wez sobie poplywaj albo ponurkuj w takich luznych gaciach do kolan.
          • agaja5b Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 17:06
            franczii napisała:

> To wez sobie poplywaj albo ponurkuj w takich luznych gaciach do kolan.
            O, i może to jest jedna z przyczyn tej przerażającej liczby utonięć wśród Polaków??? Zamiast skupić się na bezpiecznym i mądrym korzystaniu z wody stroją się we fruwające gatki, jeszcze innym życ nie dają, a wiadomo że mokra szmata ciągnie w dół, i zaczepić o coś łatwiej.
    • bloopsar Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 04:20
      A wiesz, że na wielu polskich basenach kąpielówki typu bokserki są zabronione? I można tylko w slipach. Była nawet opisywana w gazetach sprawa turysty z Zachodu, którego właśnie za bokserkowate kąpielówki z basenu wyproszono. A przecież np. w USA jest dokładnie na odwrót, tam wyproszą faceta gorszącego zbyt skąpymi majtasami i widocznym kształtem przyrodzenia big_grin

W każdym razie to:

> nadal wielu panów Polaków uważa, że slipy to cud-miód i szyk,ostatni krzyk mody

niekoniecznie musi być prawdą, może też chodzić o przyzwyczajenie do naszych realiów i (niekiedy) reguł.

> moim zdaniem i zdaniem mojego 11-latka to obciach nosić slipy

Ale ty już wydałaś osąd i to jaki dojrzały, akurat wpasowujący się w mentalność 11-latka.
      • atteilow Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 07:25
        Nie, mylisz majtasy big_grin Kapielówki typu bokserki nie są zabronione na basenie. Zabronione są wlaśnie bermudy, najcześciej z siateczką w srodku. Chodzi o ich długość i nadmiar materiału w faldach ktorego mozna przemycić niebezpieczne substancje, czy rzeczy. Zazwyczaj maja tez kieszonki, jesli delikwent nie pamieta co w nich nosi, zanurza się w basenie wraz z zawartością.

• evee1 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 08:35
        He, he, mojego meza wyprosili z basenu w Polsce, bo mial na sobie bermudy wlasnie. I to bylo 10 lat temu, a myslalam, ze juz cos sie w temacie zmienilo.
        W Australii bermudy, czyli board shorts, to standard na plazy i na basenie, chociaz sa i tacy, ktorzy na basenie nosza slipki plywackie, bo jednak bermudy za bardzo przeszkadzaja jak sie szybko plywa. Na plazy to tylko male dzieci sa w kapielowkach. Pod pianki tez moi panowie zakladaja zwykle kapielowki.
        • vilez Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 08:41
          Bermudy (plażowe) to nie są gacie kąpielowe.
          • evee1 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 09:48
            No, to zależy co to są "bermudy plażowe" smile.
            • vilez Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 10:47
              Powiedzmy, że spodenki circa płócienne, takie do kolan czy krótsze, lekkie, luźne, przewiewne. Nic wspólnego z kąpielówkami nie mają.
              • evee1 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 12:21
                No to faktycznie takie to nie bardzo. Ja mialam na myśli spodenki tego typu http://www.surfstitch.com/category/mens-clothing/mens-boardshorts
              • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:12
                dla mnie osobiscie kąpanie się w spodenkach jest jakąs starszną głupotą

wydawało mi sie, że w spodenkach kąpią sie faceci, którzy mają małe kuśki i się tego wstydząwink

ps. to był żarttongue_out
    • gretchen184 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 06:38
      bergamotka77 napisała:

> Tymczasem moim zdaniem
      > i zdaniem mojego 11-latka to obciach nosić slipy, na obozie tacy chłopcy byli i
      > nstruowani przez kolegów, że już się ich nie nosi, zwłaszcza publicznie - na pl
      > aży czy na basenie. Ja też nie cierpię oglądać dokładnych kształtów przyrodzeni
      > a facetów uzbrojonych w za małe najczęściej slipy.

ale rozumiem,że skąpe damskie gacie niewiele zakrywające albo skąpe staniki, z których wyłazi połowa piersi albo twoja pipka odznaczająca się w plażowych gaciach to już szczyt elegancji i szyku ?
      boże- nie wiem co gorsze-dzieciak o mentalności przekupki czy matka o mentalności 11-latka tongue_out
      • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 07:03
        boszz co za bzdury
    • tonik777 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 08:20
      Co Ty się tak boisz tych slipów? Ja tam noszę i jakoś żyję. Na plaży czy basenie też wielu innych chłopów chodzi w slipach i jakoś mnie to nie razi. Co do rozmiaru to strój do pływania powinien być obcisły bo inaczej będzie spadał pod wpływem wody. Ja kąpielówki nosze o rozmiar mniejsze niż zwykłe. Jak kiedyś kupiłem taki sam rozmiar to w wodzie ciągle mi spadały.
      • lady-z-gaga Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 08:30
        >Co Ty się tak boisz tych slipów? Ja tam noszę i jakoś żyję.

od obciachu jeszcze nikt nie umarł

Co do roz
        > miaru to strój do pływania powinien być obcisły bo inaczej będzie spadał pod wp
        > ływem wody.

majtki powinny miec gumkę, bo inaczej nawet bez wody będą spadac
        • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:09
          > od obciachu jeszcze nikt nie umarł
          ja tam chetnie na takich obciach popatrzę
          en.bellebeirut.com/wp-content/uploads/2012/01/david-beckham-2.jpg
          • lady-z-gaga Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:57
            aneta-skarpeta napisała:

> ja tam chetnie na takich obciach popatrzę
            > rel="nofollow">en.bellebeirut.com/wp-content/uploads/2012/01/david-beckham-2.jpg

Takie cuda tylko w reklamie
            w prawdziwym życiu im mniejsze majtki, tym facet starszy i grubszy big_grin
            młodzi i przystojni noszą spodenki z nogawką, starzy brzuchacze - prawie stringi
            • gazeta_mi_placi Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:00
              Tak samo kobiety, im bardziej stara i brzuchata (prym wiodą Niemki) tym większe prawdopodobieństwo, że będzie miała bikini niż jednoczęściowy kostium lub wręcz topless (tam gdzie jest to dopuszczalne).
              Ale u tłustych brzuchatych kobiet nazywa się to "akceptacja własnego ciała" big_grin
            • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:05
              wystarczy pojsc na gorącą plażę ( nie w pl) dla gejów

czym mniejsze slipy tym lepiej wyrzeźbione ciałowink

zresztą zdjecie z polskiego Władka
              https://www.wladyslawowo.org/0z/Wladyslawowo-2003r.-plaza-morze-siatkowka__206.jpg

myslisz, że ci w szortach to nie Polacy?wink
              • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:14
                no aneta
                tu mezczyzni wygladaja jak mezczyzni - fotka z Wladka. Nie pisze ze Polacy nie nosza bermudow tylko ze nadal wielu panow, choc raczej ze starszego pokolenia, wbija sie w slipy, podobnie ubierane sa dzieci bo tu jeszcze mamy decyduja. Nastolatki nosza sie inaczej maja swoje zdanie i obserwuja co sie nosi, nie maja nalecialosci z minionego systemu wink I nie porownuj zawodowych plywakow - tu podczas zawodow na szybkosc liczy sie jak najmniejszy opor, zaloze sie ze prywatnie na plaze chodza w bermudach.
                • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:20
                  no ok, modnie

a jak ktos nie chce byc modny, po prostu KOCHA chodzic w slipach?

tak powaznie pytam- czy to takie straszne?

dziewczyny moga nosi kuse majtki jak chcą, a chłopy nie? to niesprawiedliwewink

ja rozumiem, że są rózne mody i młodzi lubią w modę się wstrzelić, ale moze ktos nie chce i ma do tego prawo- wiecej swiatowej tolerancjiwink

btw zawodowi pływacy- no własnie w slipach wygodnie sie pływa, jak ktos idzie na basen czy plaze popływać, chocby niezawodowo, ale chcą wygodnie popływać to muszą koniecznie w bermudach bo tak jest modnie?

przecież to swiatowa odmiana zaściankowościwink
                • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:43
                  Zawodowy plywak plywa codziennie po pare godzin. Amator plywania codziennie se moze poplywac tylko jak jest na plazy latem lub 2 razy w tygodniu na basenie. Faktem jest ze w obcislym kostiumie plywa sie lepiej. Niekoniecznie trzeba byc mistrzem olimpijskim, zeby dostrzec roznice.
          • majenkir Re: 05.09.13, 14:10
            Beckham moze byc w slipach albo bez tongue_out. I tak jest palce lizac wink
            Niestety to jest jednak znacznie czestszy widok....
            • dlania Re: 28.08.14, 17:49
              No tak, tylko co w tym przypadku zmienią bermudy czy inne kalesony? Brzuch jak wisi w slipach, tak bedzie wisiał we wszystkimwink
      • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:15
        Co do roz
        > miaru to strój do pływania powinien być obcisły bo inaczej będzie spadał pod wp
        > ływem wody.

Albo jak sie w kapielowkach typu bermudki plywa unosil sie nad woda. Swietny widok.
    • kocianna Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 08:24
      Hłe hłe, a to jest kwestia mody, a nie wygody i tego, co kto lubi?
      Moja córka nosi tylko i wyłącznie dziewczęce bokserki.
      Mój mąż nosi zwykłe boskerki (czasami takie, jak jego mama mu kupi - staram się niezauważalnie wyrzucać z prania na śmietnik, to ona wtedy mu nowe kupuje - z "koszulowej" białej bawełny, fuuuuj), bardzo nie lubi ani slipów, ani obcisłych bokserek. Ale do pływania ma slipki.

Można tak samo zapytać, czy któraś z nas nosi stringi czy figi modelujące, czy majtasy z gumkami, czy szorty, z koronką czy bez i jaka w ogóle jest teraz moda.
      Kurde. Co ma moda do majtek???
      • kietka Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 08:31
        rozumiem, ze jak ktos faceta w slipkach zgwałci, to jego wina?
    • vilez Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 08:39
      U nas też slipy jako kąpielówki są poza kategorią. Total bezguście.
    • noname2002 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 08:51
      Bzdurny wątek. Bokserki do pływania są tak samo obcisłe jak slipy, też widać przyrodzenie. Proponuję powrót do mody plażowej z XIX wieku:
      https://dresscode.pl/dressschool/images/1m.png
      Czy to będzie wystarczająco obyczajne?
    • edelstein Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 08:56

Obaj moj panowie nosza bokserki,do plywania i na ci dzien.Starszy preferzje luzniejsze,mlodszy ciasnoejsze koniecznie z motywem z bajki.
    • mdro Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 09:27
      "na obozie tacy chłopcy byli instruowani przez kolegów, że już się ich nie nosi, zwłaszcza publicznie - na plaży czy na basenie"

OMG! Naprawdę? 11-latkowie zajmują się tym, co na tyłek wkładają ich koledzy? A tym, że towarzystwo syna za "nieodpowiedni" ubiór potrafi wykluczać, to już bym się przejęła (zwłaszcza tym, że syn nie widzi w tym nic niewłaściwego).

"Ja też nie cierpię oglądać dokładnych kształtów przyrodzenia facetów uzbrojonych w za małe najczęściej slipy"

To się w ich krocza nie wpatruj. Naprawdę trzeba mocno skoncentrować wzrok, by w zbiorowości ludzi na plaży czy basenie dostrzec "dokładne kształty przyrodzenia"...

"Moim i mojego syna zdaniem wyglądamy wtedy jak ludzie Wschodu"

To się nie ubierajcie jak "ludzie Wschodu", skoro to wam przeszkadza (nb. to jakiś gorszy rodzaj człowieka jest, ci "ludzie Wschodu"?)
      • volta2 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 09:41
        jako człowiek ze wschodu korzystający z plaży publicznej dla biedoty - mogę potwierdzić, że rzeczywiście latanie w bawełnianych majtkach(każdego kroju i koloru) było codziennością.
        te zwykłe bawełniane gatki po wyjściu z wody robiły się dość przezroczyste, naciągnięte przez wodę i dające efekt opadania.

ale nawet wtedy, gdy udało się dostrzec nie za duże penisy kaukazów, nie przyszło mi do głowy omawianie tych desusów z 11 letnim synem.
        zgroza, o czym głupia matka może rozmawiać z dzieckiem?

jednakowoż - w Polsce - nigdy na plaży nie zdołałam zobaczyć faceta w majtkach bawełnianych.
        nawet jeśli kąpielówki były kroju slipów to jednak materiał z lycry skutecznie obciskał i zasłaniał to co miał zasłaniać.
        o basenie nie wspominam, nikt nie miał zwykłych gaci, czy staników. zawsze strój kąpielowy, choć nie zawsze sportowy - często widzę laski w strojach plażowych(tzw. seksownych i zwykle bikini)

• dziennik-niecodziennik Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 10:16
      > moje obserwacje są takie : nadal wielu panów Polaków uważa, że slipy to cud-miód i szyk,ostatni krzyk mody.

mój Boże, to juz nawet gacie trzeba miec modne?... a nie mozna miec po prostu takich w ktorych jest wygodnie?...

> Ja też nie cierpię oglądać dokładnych kształtów przyrodzenia facetów uzbrojonych w za małe najczęściej slipy.

to nie oglądaj.

mój mąż nosi slipy, kąpielówki ma w stylu szortów pływackich, moze nie obcisłe, ale na pewno dopasowane. mojej córce jak najbardziej zdarza się plażować w zwykłych majtach, jak nie upilnuję to i nago, bo sobie majty ściąga.

> Nie widziałam nigdy Anglika czy Francuza w slipach nad morzem.

pooglądaj Włochów.
      • vilez Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 10:49
        > pooglądaj Włochów.

Jem! Weź nie obrzydzaj wink
    • morgen_stern Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 10:55
      Nie przepadam za slipami, mojemu udało się wyperswadować ich noszenie i poszliśmy na kompromis - ma bokserki do pływania, ale przylegające i niezbyt długie.
    • kura28 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 12:06
      rany, ile ty masz lat i jakim cudem masz 11 letnie dziecko, skoro sama jeszcze nei dorosłaś? Takie obgadywanki na temat ludzi ze wschodu/wieśniaków/pasztetów itp, pamiętam właśnie z wieku wczesnonastoletniego.
      • vilez Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 12:27
        Bo ja wiem....nad cameltoe też tu sobie pogadujemy. Bo jedno i drugie nieestetyczne.
        • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:06
          A więc... nie zaczyna się tak zdania ale czasem muszę bo się uduszę wink
          - Nie jestem głupia i niedojrzała (po czym to wnosicie, ze uwazam bokserki za cywilizowana bielizne meska?)
          - Z synem rozmawiam na rozne tematy, po powrocie z obozu wspomnial o rozmowie kolegow (nie bylo wysmiewania i wykluczania raczej luzna rozmowa wspoltowarzyszy w pokoju)
          - Po tych slipkach rozpoznaje sie Polakow i innych Slowian wink
          - Wlosi sie sa punktem odniesienia, nosza tez takie kolory jakich unika wiekszosc mezczyzn np. ostry roz wiec sa poza europejska norma
          - Ogladania przyrodzenia nie da sie uniknac w slipach, podobnie koszmarny jest cameltoe u kobiet wink
          - Moj syn juz dawno zazadal bokserek, byc moze obserwujac swojego tate, poza tym slipy sa niezdrowe bo uciskaja intymne miejsca i zwiekszaja temperature wokol jader co moze zwiekszyc czy spowodowac problemy z plodnoscia
          - Slipy to po prostu obciach, lepsze sa nawet bermudy do kolan niz te gacie. Moj trzylatek juz nosi na plazy bermudy a zwykle majtki bielizniane to juz w ogole nieporozumienie.
          - Nie widzialam kobiety ktorej widac pipke przez bikini, mojej tez nie widac, piersi moze tak ale piersi to nic zdroznego, wykarmily niejednego z nas i nasze dzieci wink
          - Spodziewalam sie nagonki ale taki life jak pisze jedna forumka big_grin
          • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:15
            bergamotka77 napisała:

> - Po tych slipkach rozpoznaje sie Polakow i innych Slowian wink

i gejów i włochów itd itd

beckham reklamuje slipki też
          • heet_joe Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:17
            Ja się tylko dziwię, że pozwalasz używać 11 letniemu synowi zwrotów typu Człowiek Wschodu.
            • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:21
              jak tak czytam o tych Ludziach Wschodzu, Północy i Zachodu to wychodzi jak na dłoni jak wielkie niektórzy mają kompleksy pochodzenia

masakra
            • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:25
              a co zlego jest w okresleniu czlowiek Wschodu? To byla jego obserwacja, widzial w reportazach i filmach jak nosili sie kiedys Polacy i jak nosza wschodnie nacje. Czy ja ich obrazam? Taki maja styl, bo nie o zamoznosc tu chodzi. Podobnie np. Rosjanki kochaja zloto i co jestem rusofobka piszac o tym? Stwierdzenie faktu. To mi przeszkadzaja szczegoly przyrodzenia, on nawet o tym nie wspomnial. Stwierdzil tylko ze slipek sie juz nie nosi, niemodne i niewygodne. Jak dla mnie tez gejowskie choc nic nie mam do panow o takiej orientacji.
              • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:32
                bergamotka77 napisała:

> a co zlego jest w okresleniu czlowiek Wschodu?

no własnie nic, natomiast dla Ciebie i owszem

nadal wielu panów Polaków uważa, że slipy to cud-miód i szyk,ostatni krzyk mody. Tymczasem moim zdaniem i zdaniem mojego 11-latka to obciach nosić slipy
                Niektóre dzieci w PL noszą w rozmaitych kąpieliskach nawet zwykłe majtki (!). Moim i mojego syna zdaniem wyglądamy wtedy jak ludzie Wschodu gdzie majtki obciskające genitalia są szczytem mody. Nie widziałam nigdy Anglika czy Francuza w slipach nad morzem
              • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:33
                A ja jakos kompleksow nie mam, jestem dumna ze jestesmy Polakami, mieszkajac zagranica nie czulam sie nigdy gorsza. Z tym ze moi faceci nie maja wschodniego stylu wink Noszac slipki czy majty z bawelny daliby dowód ze do nas nie dotarla cywilizacja. No sa takie detale po ktorych rozpoznaje sie nacje wschodnie i nie ma co dyskutowac z tym, np. to jak czesto sie ludzie myja, uzywaja dezodorantow itp. tez. Tu Polacy rownaja rowno do Wschodu. Latem strach jechac komunikacja miejska, zwlaszcza zatloczona wink W UK czy USA od nikogo nie smierdziało...
                • gazeta_mi_placi Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:37
                  Jak długo i jak często korzystałaś z komunikacji publicznej za granicą a jak często i jak długo w Polsce?
                  • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:41
                    Duzo i tu i tam przez pewien czas wiec mam porownanie. A co gazeta ty tez nosisz slipki? Wyobrazam sobie jak z panika lustrujesz szafke z bielizna wink
                • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:40
                  Noszac slipki czy majty z bawelny daliby dowód ze do nas nie dotarla cy
                  > wilizacja.

no tak big_grin

Tu Polacy rownaja rowno do Wschodu

no tak, zero perioratywnego wydzwieku

ale az dziwi, że jestes taką wyjątkową Polką, która nie równa do wschodu

Latem strach jechac komunikacja m
                  > iejska, zwlaszcza zatloczona wink W UK czy USA od nikogo nie smierdziało...

jasnebig_grin
                  • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:41
                    czym wiecej mówisz tym wieksze kompleksy z Ciebie wyłażą
                  • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:44
                    aneta
                    nie tylko ja nasi znajomi i rodzina podobnie.
                    sorry ale chyba pejoratywnego mialas na mysli wink
                    • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:52
                      no i tak sobie z rodzina i znajomymi klasyfikujecie ludzi jakby to miało jakiekolwiek znaczenie, że Heniek z Częstochowy nad morzem w Grecji siedzi w slipach, a nie w bermudach

natomiast szkoda, że juz tak małe dzieci ( sama mam 11 latka) potrafią tak strasznie krytykować strój odmienny, choc nie szokujacy przecież, tylko dlatego, ze nie jest modny

jakby mnie ktos pouczał, zebym nie chodziła np w trapezowej spódnicy bo jest od 10 lat niemodna to bym go chyba zabiła śmiechem

nie widzisz, ze to co piszesz jest stasznie "mało swiatowe"? jak tak aspirujesz do cywilizacji to zmień myślenie na bardziej cywilizowane, a nie rodem Jóźki z Pcimia Dolnego, której w głowiek sie nie mieści, że Zośka poszła w czerwonej sukience do Koscioła dwa razy pod rząd

bo na tym poziomie masz przemyslenia i poglady
                      • gazeta_mi_placi Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:55
                        10/10 Skarpeta.
                        Piwa Ci poleję piwo
                      • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:28
                        > natomiast szkoda, że juz tak małe dzieci ( sama mam 11 latka) potrafią tak str
                        > asznie krytykować strój odmienny, choc nie szokujacy przecież, tylko dlatego, z
                        > e nie jest modny

11 latkowi to moze jeszcze ujsc, pewnie sie nasluchal od starszych kolegow ale zeby stara baba zamiast wytlumaczyc ze ludzie plywaja w takich kostiumach w jakich im wygodnie mu przyklaskiwala i za nim powtarzala?
                        • gazeta_mi_placi Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:31
                          big_grin big_grin big_grin
                        • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:42
                          franczii napisała:

> 11 latkowi to moze jeszcze ujsc, pewnie sie nasluchal od starszych kolegow ale
                          > zeby stara baba zamiast wytlumaczyc ze ludzie plywaja w takich kostiumach w ja
                          > kich im wygodnie mu przyklaskiwala i za nim powtarzala?

masz rację
                      • pederastwa Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 18:00
                        dołączę się 10/10
                      • dziennik-niecodziennik Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 21:59
                        ode mnie tez dyszka.
                  • gazeta_mi_placi Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:59
                    Zwłaszcza, że w USA komunikacja miejska jest bardzo słabo rozwinięta.
                    Z drugiej strony różne filmy np. o Nowy Jorku pokazują bezdomnych czy narkomanów w metrze, oni nie śmierdzą bo amerykańscy?
                    • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:05
                      gazeta
                      metro to tez komunikacja publiczna i kolejka podmiejska podobnie, niekoniecznie autobus i tramwaj wink z aneta sie nie zgodze, zostawcie mojego syna, wszyscy jego koledzy maja podobne zdanie nie tylko on i jak pisalam nikogo nie pietnuja z tego powodu. Tak jak pionierki saniemodne i obciachowe, podobnie slipki.

Dziwne ze glosy podkocem i innych dziewczyn mieszkajacych za granica badz majacych facetow z innego kraju to potwierdzaja. Dziwne prawda? Jak dla was moge miec kompleksy wink
                      • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:34
                        To ze kilkunastoletni chlopcy maja takie zdanie to uznalabym za normalne ale zeby dorosla kobieta po nich powtarzala ?

> Dziwne ze glosy podkocem i innych dziewczyn mieszkajacych za granica badz majac
                        > ych facetow z innego kraju to potwierdzaja. Dziwne prawda? Jak dla was moge mie
                        > c kompleksy wink

Ja jako mieszkajaca zagranica i majaca faceta z innego kraju powiem, ze zagranica ludzie jakos mniej albo wcale rozliczaja innych z tego w czym inni chodza, w czym plywaja, w czym plazuja. Nikogo to nie obchodzi w czym sasiad na plazy sie opala czy kapie. I tym sie chyba najbardziej obcokrajowcy roznia od Polakow a nie stylembig_grin
                        • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:42
                          franczii

stara baba to moze ty bez urazy i stara pierworodka przy tym o ile pamietam wink czyzbys miala meza Wlocha? Oni tez lubia genitalia podkreslac i w jaskrawych kolorkach chodzic wink No dobra moze Francuzom sie zdarza, ale Anglikom, Amerykanim i Australijczykom nie!
                          • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:49
                            Marc Jacobs jest amerykaninem a lubi ciasne gatki!!!! i jego kochaś tez- ale on jakis taki południowywink

podejrzewam, że nie jest AZ TAK wyjątkowy

ale btw nagle okazuje sie, że nie tylko polacy- ludzie wschodu generalnie chodzą w slipach;D

oj bergamotka, bergamotkabig_grin
                          • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:51
                            Chyba to ty jednak jestes starszatongue_out Ale to nie wazne. Tak jestem dorosla i jakby do mnie dziecko komentowalo wyglad innych to bym mu wytlumaczyla a nie bezmyslnie po nim powtarzala kolezankom.

> czyzbys miala meza Wlocha? Oni tez lubia genitalia podkreslac i w jaskrawych ko
                            > lorkach chodzic wink No dobra moze Francuzom sie zdarza,

Czyzby oni tez byli ludzmi ze wschodu? To moze poucz swoje dzieciatko , zeby sie skupilo na podstawach geografii zanim sie zabierze za studiowanie mody .
                            • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 15:06
                              franczii
                              zapewniam cie ze geografii moglabys sie od niego nauczyc wink
                              Wlochow jak zaznaczylam na poczatku nie uwzgledniam - sa poza wszelkimi kategoriami - taki pseudo macho wymuskany musi podkreslic meskosc slipami bo raczej wzrostem slusznym czy innymi meskimi cechami nie moze sie pochwalic. Idz raczej gotowac paste swojemu Italiano, pewnie cie przeszkolil ze nie robisz tak dobrej jak mamusia stad taka zlosliwa jestes.
                              • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 15:15
                                Francuzow tez nie zaliczasz? Bo widac popularnosc obcislych kapielowek coraz wieksze kregi zatacza. A ja gotuje lepsza paste niz mamma mojego Italianotongue_out
                                Zlosliwa jestem jak ktos sie prosi takim glupim wateczkiem jak ten.
                                • gazeta_mi_placi Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 15:19
                                  Czym się różni pasta od makaronu?
                                  • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 15:23
                                    Niczym, Bergamotka chciala sie popisac znajomoscia wloskiej kuchni.
                                • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 15:25
                                  raczej watpie bo mamma zawsze robi najlepsza wink Mam kolezanke ktora ma partnera Wlocha i ten ja szkoli by doszla do poziomu mamusi, dziewczyna stara sie jak moze ale mama ma lata praktyki i te kuchnie w genach wink Inna znajoma uciekla od Italiano bo tez mamusia nadawala ton ich zwiazkowi. Ponoc wiekszych maminsynkow niz Wlosi nie ma stad moje przytyki wink Ponoc Wlosi tez nie odpuszczaja nigdy dzieci po rozwodzie i mozna sie z nimi pozegnac wracajac np. do PL wiec nie masz w razie czego korzystnej sytuacji (czego nie zycze of kors) sad Nie wiem, Wlosi sa kompletnie poza moim gustem chyba ze trafilby sie taki nietypowy wink Francuzi zreszta tez ale juz Anglosasi czy Niemcy oraz Skandynawowie tak wink Nie ma glupich watkow, nie przestaje mnie dziwic jaka agresja towarzyszy takim luznym watkom i niemal powszechne oburzenie wink Az mnie to bawi! smile
                                  • gazeta_mi_placi Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 15:28
                                    A tu racja, każdy kraj ma swoją przywarę, Włosi słyną z najbardziej rozwydrzonych dzieciorów w Europie i że Włoch to maminsynek (największa liczba siedzących u mamusi do 30 lat i później), poza tym niski i hałaśliwy "macho" uncertain
                                    Owszem, wyjątki zapewne się zdarzają.
                                  • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 15:35
                                    Wszystko pieknie ale przyjmij do wiadomosci, ze ja nie jestem twoja kolezanka a moj maz nie jest maminsynkiem (na pewno bysmy razem nie byli). A moja tesciowa nie jest taka stereotypowa wloska mamma. Choc przyznaje wsrod wloskich znajomych jest maminsynkow sporawo.

Nie ma glu
                                    > pich watkow,

Masz racje, spiesze z poprawka: watek nie moze byc glupi, glupia moze byc tylko osoba ktora go pisze.
                                    • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 16:40
                                      franczii
                                      ty tez moja kolezanka nie jestes i wypraszam sobie impertynencje i wypowiadanie sie o mojej glupocie. Najwieksza ty sie popisalas swoimi napastliwymi postami - z humoru cie ta Italia wyprala czy co? Chyba trafilam w czuly punkt z tymi nawiazaniami do wloskich klimatow. Ale nikogo tu nie obrazilam personalnie chyba ze jako zona wloskiego maminsynka i mamma malego poczulas sie dotknieta. Zachowaj troche klasy!
                                      • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 16:47
                                        Od ciebie klasy sie na pewno nie nie naucze.
                                        Wypraszaj sobie, ja ci nie zaluje.
                                  • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 16:00
                                    bergamotka, problem w tym, że sama nadałaś tematowi mało lightowy klimat

nie napisałaś wątku lekko tylko npastliwie
                        • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:47
                          franczii napisała:

> Ja jako mieszkajaca zagranica i majaca faceta z innego kraju powiem, ze zagrani
                          > ca ludzie jakos mniej albo wcale rozliczaja innych z tego w czym inni chodza, w
                          > czym plywaja, w czym plazuja. Nikogo to nie obchodzi

no własnie tak mi sie wydawało, dlatego jako człowiek wschodu aspirujący pracuję nad tolerancją wzgledem skarpet i slipówwink
                          • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:50
                            ja slipow i skarper w sandalach czy klapkach nie zaakceptuje nigdy wink
              • dlania Re: Slipy kontra bokserki 28.08.14, 17:55
                Czyli wg Ciebie o poziomie cywilizacyjnym świadczą majtki?

I cycki nie są zdrożne, a penisy tak???wink

Biedne to Twoje dziecko, z taką sieczką w głowie zrobioną przez mamusię.
          • gazeta_mi_placi Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:36
            Głupota zawsze prędzej czy później doczeka się nagonki.
            Prymitywne masz poglądy.
            • des4 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:10
              Paniusia nigdy nie niuchala męża kiedy wracał busem z kontraktor kiedy juz mu oldspajs wywietrzal. .
              • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:17
                des
                zmien dilera! wink
                • des4 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:36
                  Kkiedy na zachodzie s...no do kominkow i rozgniatano wszy na wschodzie standardem były laznie

o ruskich baniach i hammamach nie slyszalas na swoich plejsach?
                  --
                  "Wcześniej Rokicina, a teraz ta Grodzka. Co się dzieje z kobietami w tym kraju? Mam taką tezę, że to wszystko skutki Czarnobyla"
                • rosapulchra-0 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 16:08
                  Nie, to kolejne wcielenie papajaja vel fekalidia.
          • memphis90 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 18:03
            > - Ogladania przyrodzenia nie da sie uniknac w slipach, podobnie koszmarny jest
            > cameltoe u kobiet wink
            To co ma nosić kobieta na plaży czy basenie? Burkini???

> - Moj syn juz dawno zazadal bokserek, byc moze obserwujac swojego tate, poza ty
            > m slipy sa niezdrowe bo uciskaja intymne miejsca i zwiekszaja temperature wokol
            > jader co moze zwiekszyc czy spowodowac problemy z plodnoscia
            Twój mąż ma intymne miejsce w pasie czy równie egzotycznym miejscu? Czy może nosi majtasy w dziurą w kroku, żeby się miejsca intymne wietrzyły? Boszzzzzz, slipki przegrzewają jądra... Dobrze, że od żaru woda w basenie nie paruje...

> - Slipy to po prostu obciach,
            Aha...
          • dziennik-niecodziennik Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 21:56
            > - Nie jestem głupia i niedojrzała (po czym to wnosicie, ze uwazam bokserki za c
            > ywilizowana bielizne meska?)

raczej po tym że uwazasz wszelką inną bieliznę za niecywilizowaną.

> - Po tych slipkach rozpoznaje sie Polakow i innych Slowian wink

ależ nie tylko.

> - Wlosi sie sa punktem odniesienia, nosza tez takie kolory jakich unika wiekszo
            > sc mezczyzn np. ostry roz wiec sa poza europejska norma

oczywiscie, wszystko co nam nie pasuje do założenia należy wyjąć z układu odniesienia big_grin big_grin big_grin

> - Ogladania przyrodzenia nie da sie uniknac w slipach

da się, wystarczy się patrzeć gdzie indziej. naprawde tak automatycznie obczajasz męskie podbrzusza??...

> - (...)slipy sa niezdrowe bo uciskaja intymne miejsca i zwiekszaja temperature wokol
            > jader co moze zwiekszyc czy spowodowac problemy z plodnoscia

nie wiem JAK obcisłe musiały by być te slipy żeby az uciskac i przegrzewac. owszem, jesli tak robią to na pewno są szkodliwe, ale zakładam ze w tak niewygodnych gaciach to jednak mało kto chodzi.

> - Slipy to po prostu obciach

a dla mnie obciachem sa bermudy. bedziemy sie teraz spierac ktora z nas ma racje i ktorej subiektywne odczucia są "wazniejsze"?...
    • podkocem Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 13:53
      Mój chyba nawet nie wie, że cos takiego jak slipy na basen/plażę istnieje. W każdym razie nigdy czegoś takiego u niego nie widzialam, na starych zdjeciach sprzed lat też nie.
      • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:01
        na olimpiadzie można zobaczyc slipywink

a tu taka ładna druzyna pływacka z australii
        https://resources1.news.com.au/images/2012/09/11/1226472/136785-120912-olympic-swim-team.jpg

a tu phelps
        https://en.youth.cn/news/sports/200808/W020080829368207969835.jpg
        • volta2 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:08
          Toz chyba eidac jacy to ludzie wschodu? No i 11 latek moze na ten temat sie wypowie?

Omg!
          • des4 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:43
            11-latkowi ekipy obciskaja jaja co prowadzi do bezpłodności big_grin
            • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:45
              ekipy to moze twoje jaja obciskaja hahaha wink
        • vilez Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 15:21
          Wiesz, oni maja nawet specjalne kombinezony pływackie. Ale jakoś zwykli faceci w nich nie pływają (zasadniczo). Zawody to inna sprawa, liczy się opływowość, tarcie i inne cuda niewidy.
          • noname2002 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 16:51
            Wiesz, oni maja nawet specjalne kombinezony pływackie. Ale jakoś zwykli faceci
            > w nich nie pływają (zasadniczo). Zawody to inna sprawa, liczy się opływowość, t
            > arcie i inne cuda niewidy.

Na basen pływacki na ogół ludzie się ubierają podobnie do sportowców np. kobiety w większości wybiorą sportowy całościowy strój , czepek i okularki a nie bikini i pareo.
        • dziennik-niecodziennik Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 22:07
          > a tu taka ładna druzyna pływacka z australii
          > https://resources1.news.com.au/images/2012/09/11/1226472/136785-120912-olym
> pic-swim-team.jpg

wiesz, zasadniczo jak dobrze popatrzec to Australia też na wschód od nas wink
          • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 22:17
            no i wszystko jasnebig_grin

jakby się tak dobrze zakręcic to USA teżbig_grin
            • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 22:38
              kocianna
              no tak Rosjanie jako uosobienie stylu i elegancji wink Nawet te szorty jakies takie szarobure wiesniackie maja wink A dobranymi do tezy zdjeciami wszystko mozna zmanipulowac - tancerze w balecie tez wygladaja oblesnie w tych strojach. Zalkose sa te wasze argumenty. Jak dla mnie wasi faceci i synowie moga nawet w barchanach chodzic. Wies tanczy i spiewa! wink
      • azja001 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:02
        Na plaży królują bermudy do kolan, przynajmniej wśród młodzieży i mój nastolatek też tylko w takowych występuje. A jeśli chodzi o basen to już dawno nie korzystalismy ale właśnie za 3 tygodnie będzie miał zajęcia na basenie i przymierzam się do kupna bokserek. Jak był młodszy to miał slipy.
    • mozambique Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:06
      moda modą ale jednak bokserki czy krótkie "spodenki" po prostu optycznie nejlepiej jednak "leżą " na facecie

niezaleznei czy gruby , czy chudy, zapadniety, duzy , konusowaty, wyzyłowany czy galaretowaty itp to jakos te bokserki najbardziej propocjonalnie na tylku wygladają,

cos jak proporcjonalnie dobrze wykrojony kostium jednoczesciowy dla babki - w sumie wiekszosc kobiet w takim wygląda "bezpiecznie", nie ma sie do czego przyczepic
      • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:11
        ja sie zgadzam, że facet najlepiej wyglada w krótki dopasowanych bokserkach- zgrabnemu nie zaszkodzi, niezgrabnemu tez niewink

ja to np wogóle najlepiej wygladam w tunice do kolan i nie powinnam nosic kostiumu bo mam przede wszystkim kiepskie nogi, ale czasem mam ochotę opalic brzuch na plaży czy uda

po to sa własnie takie miejsca jak plaza, zeby ludzie mogli sie wyluzowac, polozyc, pobiegac, zmoczyc i odprezyc bez zastanawiania się czy aby moj penis wygląda dobrze w takich a nie innych gaciach

kazdy z nas ma pewnie taka rzecz, w której nie wyglada korzystnie, ale ją lubi i nosi

pewnie brzuchaty facet po prostu lubi slipy i je nosi- bo mu wygodnie

czy to taki koniec swiata, ze jest w slipach w ktorych wyglada gorzej niz w bokserkach?
        • vilez Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 15:17
          Ale my nikomu nie zabraniamy chodzić choćby w stringach i to koronkowych. Rozmawiamy o tym, ze to wygląda nieestetycznie, mało apetycznie. I tyle.
      • kamunyak Re: Slipy kontra bokserki 06.09.13, 02:03
        Widzę, że temat radośnie się rozwija więc dodam tylko, że spodenki plażowe dostałam dla swoich synów od szwagierki z Włoch.
        Młodszy miał wtedy 3 latka.
        W tym roku skończył 23.
        A oto mój młodszy w owych spodenkach. Jak widac dalej, za nim, na plaży królowały slipy.
        Jednocześnie, zdjęcie trochę przeczy upodobaniom Włochów do różowych slipek.

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/qh/sg/009h/NnnCdYkZqOiSxt8WXX.jpg[/img]

Ale...czyżby moda stanęła te 20 lat temu i nadal nosi się bermudy?
        czy może jednak one są już dziś passe?
        bo to przecież niemozliwe żeby przez 20 lat nic się nie zmieniło.
    • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:07
      Nie wiem, nie jestem facetem ale wyobrazam sobie ze w kapielowkach typu bermudy zwlaszcza te dlugie sie bardzo niewygodnie plywa. Moj starszy syn 7 letni nie toleruje bokserek materialowych, spodenkowych nie wiem jak sie one fachowo nazywaja tylko te klasyczne basenowe czyli obcisle. Po pierwsze mu jest wygodniej po 2 jest wiekszy poslizg na wszelkiego typu zjezdzalniach. Mlodszy nie ma w tym wzgledzie preferencji wiec mu daje te po starszym czyli obcisle.
      • baz12 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:31
        Nie cierpię na plaży/basenie facetów w bermudach, szczególnie takich do kolan. Ani wygodnie się w tym nie pływa ( przynajmniej tak mi się wydaje) ani ładnie nie wygląda ( szczególnie jak wyjdzie taki ociekający wodą). To tak jakby kobieta założyła spódniczkę do kolan i w niej pływaławink. Wolę zwykłe spodenki do pływania typu slipy lub bokserki. Nie widzę nic nieprzyjemnego w tym, że klejnoty odznaczają sięwink. Nigdy nie wpadłam na to, że to obciach.
        • vilez Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 15:19
          Spodenki kąpielowe moich facetów schną w trymiga, nie szerokie ale nie opinają. I o to chodzi. I nie są do kolan, ale do połowy uda. Woda z nich nie ocieka, bo jej nie chłoną. Specjalny kąpielowy materiał.
          • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 15:28
            One szybko schna to fakt ale tuz po wyjsciu ociekaja i ciagna do dolu. A w wodzie nie raz widzialam chlopakow po plywaniu w tych kapielowkach sciagnietych do prawie polowy tylkatongue_out
            • vilez Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 16:59
              To mówimy o różnych portkach. Ja mówię o takich naprawdę sensu stricte kąpielowych. Można je kupić np. w Decatthlonie. Nie obcieka z nich więcej, niż damskiego kostiumu i nic się nie zwiesza, bo są leciutkie i nie nasiąkają wodą.
              • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 17:04
                Ale ja wiem o jakie chodzi, tez o takich stricte kapielowych pisze. Moj maz wlasnie takie lubi bo sie krepuje kiedy mu sie odznacza. Synowi tez takie kupil ale mu niewygodnie. Ale na basen poplywac nawet maz chodzi w bokserkach gladkich obciskajacychtongue_out
                I jeszcze jak idziemy do acqua parku to mu przypominam zeby te opinajace wlozyl bo w bermudkach narzeka, ze slaby poslizg na zjezdzalniach.
                • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 17:12
                  Ale jesli chodzi o wygode to jednak slipki preferuje bo bielizne nosi przewaznie o tym kroju.
                  Widac ma w sobie geny czlowieka wschodu.
                  • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 17:19
                    nie bez powodu pojal cie za zone wink
            • kinley03 Re: Slipy kontra bokserki 13.08.14, 00:20
              Temat glupi jak autorka ale niestety nie jest to odosobniony przypadek ;/
              co was glupie gesi interesuje co kto ma na dupie, udajecie wielkie damy, ale jak jest tylko obcisla "okazja" to bezczelna obcinka, jakies usmiechy, obgadywanie...
              Mowie na swoim przykladzie, bo nieraz sie z tym spotkalem ;/
              Temat jest dla mnie dosc klopotliwy, z racji hmmm "nieurodzaju" jaki mnie przesladuje ;/ tzn. Moj maly jest faktycznie bardzo maly, wiec chcac unikac szyderczych spojrzen WIELKICH DAM phi... na basen bralem spodenki, do czasu kiedy na zjezdzalni jakas przypadkowa starsza juz kobieta chcac sie czegos zlapac, niefartownie chwycila mnie za nogawke crying jak sie mozna domyslec, to jej nie wychamowalo, jedyny efekt byl taki ze plynnym ruchem zciagnela mi je calkiem crying lipa jak h, bo niechcac sie wypier.. zlapalem sie krawedzi zjezdzalni, a kobieta dalej plynela z nurtem!
              Co mnie rozjeb... jak zobaczyla ze mnie zostawia nagolasa, parsknela smiechem i wyrzucila w/w bermudy poza zjezdzalnie!!!
              Kobieca obluda wrecz mnie zabija...
              Matki polki zaklamane, ąę , a jak golusienki zjezdzalem w jedynym mozliwym kierunku (w dol do plytkiego basenu) bohaterka mego upokorzenia juz stala na brzegu z tel w lapie, oczywiscie nie sama crying i ku... zrobila ze mnie cyt. "malutka atrakcje dnia...
              szok ;# i takie wlasnie sa te nasze zasciankowe MATKI POLKI.
              to byl ostatni raz mojej przygody z bermudami nad woda.
              ale to nie ich wina, tylko mentalnosci glupich gesi, jak autorka oczywiscie.
              soba sie downie zajmij a nie cuze klejnoty ci w glowie.
              • wegatka Re: Slipy kontra bokserki 13.08.14, 02:11
                Muszę cię zasmucić, to raczej nie był wypadek. Ona z premedytacją to zaplanowała, bo bardzo chciała zobaczyć takie mikro-cudo. W przeciwnym wypadku nie miałaby przygotowanego telefonu suspicious
                • kinley03 Re: Slipy kontra bokserki 28.08.14, 15:14
                  Szczerze przyznam ze chwile tez tak myslalem...
                  pamietam ze przed tym hm incydentem, mialem wrazenie ze jestem w centrum ich uwagi, nawet ze kolejke do rzeki pomijaly...
                  (Tak ze praktycznie ciagle zjezdzalismy za kazdym razem grupowo ;/)
                  Wtedy mi to pochlebialo crying
                  ale wroce do twojej teorii, bo wydaje mi sie ze przeciesz to niemozliwe!? Bo to nie byla jakas gowniara, tylko dorosla kobieta! No i przeciesz miejsce mega publiczne...
                  tymbarziej na takie akcje.
                  a ty z kad taka mysl zlapalas? Masz jakies argumenty...
                  czy poprostu sie znecasz psychicznie
                  • wegatka Re: Slipy kontra bokserki 28.08.14, 22:48
                    Znęcam się psychicznie, słodziaczku suspicious
              • memphis90 Re: Slipy kontra bokserki 28.08.14, 19:30
                Eeee, czy to Ty odkopałeś wątek sprzed roku, żeby podzielić się swoją tragiczną historią...? Rany...uncertain
                • kinley03 Re: Slipy kontra bokserki 04.09.14, 03:58
                  A tobie o h chodzi?
                  skoro odgrzebany temat cie nie zaciekawil to po co marnujesz swoj cenny czas?!
                  nikt cie nie szukal, zaczepial ani tez nie ptal!
                  wiec badz ak mil i odjeb sie madralo...
                  smile BEZ POWAZANIA JAS...
          • franczii Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 15:28
            Tak czy inczej niewazne, to jest kwestia wygody w czym kto plywa.
        • evee1 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 16:23
          > Nie cierpię na plaży/basenie facetów w bermudach, szczególnie takich do kolan.
          > Ani wygodnie się w tym nie pływa ( przynajmniej tak mi się wydaje) ani ładnie
          > nie wygląda ( szczególnie jak wyjdzie taki ociekający wodą).
          Moi, podobnie jak 95% innych facetow w nie ubranych (jednak niektorzy nosza slipki wink), jakos na niewygode nie narzekaja. Jestem pewna, ze gdyby bylo im niewygodnie, to zamieniliby je na slipki. Wroc!! Moj syn czasem narzeka, ze go spodenki obcieraja na basenie (jest uczulony na chlor), ale za nic nie wlozy na siebie slipkow!!!

> Nie widzę nic nieprzyjemnego w tym, że klejnoty odznaczają sięwink. Nigdy nie wpadłam na to, że > to obciach.
          Myslisz? Na przyklad jak sie zdarzy, ze im przyrodzenie stanie. A mlodym chlopakom czasem to sie zdarza w malo odpowiednich momentach i tego sie obawiaja.
          • baz12 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 16:35
            Mój ma na razie 7 lat więc o "tych sprawach" na razie nie myśli.
    • kamelia04.08.2007 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 14:29
      bergamotka77 napisała:

> Nie widziałam nigdy (...) Francu
      > za w slipach nad morzem.

no to babo strzeliłas głupote albo nie widziałas Francuza, albo po prostu slepa jeteś
      • dziennik-niecodziennik Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 22:09
        ciekawe w ogole skąd wie że nie widziała Francuza w slipach nad morzem? podpisani oni wszyscy czy jak? bo moze nawet nie wie ilu widziała?... wink
    • varna771 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 15:45
      >Niektóre dzieci w PL noszą w rozmaitych kąpieliskach nawet zwykłe majtki (!).
      Z tego co ja zaobserwowałam, to niektóre dzieci nawet majtek nie mają założonych tylko z gołym dupskiem chodza po plaży, kąpia się i bawią. nie są to całkiem małe dzieci, ale równiez takie 4 letnie. Mówi się!! przestrzega przed pedofilami, a poza tym z medycznego punktu widzenia nawet dzieci, intymne narządy powinny mieć zasłoniete.
      • gryzelda71 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 16:29
        Takich dzieci pełno na chorwackich plażach.
        • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 16:46
          ale czekaj, w Chorwacji to jesteśmy w sumie Ludżmi Północy?
          • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 16:51
            aneta
            co mialas z geografii? wink
            • varna771 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 16:57
              miałam na myśli Polske,dokładnie Wielkopolske ( o ile odpowedź o "Chorwacji" dotyczyła mojego wpisusmile
            • pederastwa Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 18:08

> aneta
              > co mialas z geografii? wink

A ty co miałaś?
            • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 18:12
              https://www.mapaeuropy.jakdojade.com.pl/mapa%20europy.png

Polska jest niemal NAD chorwacją wiec bardziej jest na północy niz na wschodzie wg mnie
              • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 18:13
                https://www.gim.kargowa.pl/grafika/mapy/europa.jpg
                • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 18:42
                  ja mialam 5 smile Jak widac na zalaczonej mapie sa kraje duzo dalej polozone na Polnoc niz Polska - skandynawskie i Rosja. My jestesmy mniej wiecej w centrum troche na Wschod polozeni. Mowia wam cos kraje Europy Srodkowo-Wschodniej do ktorych Polska sie zalicza? O Polnocnej nic tam nie ma geniusze wink
                  • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 19:12
                    OJP, ale wiesz, że ja to powiedziałam pół serio?
                    • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 19:13
                      inaczej- półżartem;P
          • gryzelda71 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 16:55
            Ale te dzieci i ich opikunowie NIGDY nie mówili po polskubig_grin
            • kropkacom Re: Slipy kontra bokserki 06.09.13, 08:46
              Pewnie Czesi. Czesi są raczej swobodni w tym temacie. Nie wszyscy oczywiście.
    • memphis90 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 17:55
      O matko, a co to za różnica- slipy czy bokserki? Jedno i drugie jest obcisłe i z lycry, tak samo odznaczają się genitalia uncertain Obwisłych gaci do kolan aktualnie na baseny się nie nosi, ma być opięte. Takie zalecenie.
    • kocianna Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 21:56
      Moskwa, plaża miejska:
      https://lamcdn.net/the-village.ru/place-cover/8pN4r8t5AdOwvdxriQ7m_g.jpg
      Soczi, rosyjski kurort czarnomorski:
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRf8fzKPL99e71gIM2esSzxaZMOuVCve-V9M0_LQOmj31boUNN7
      Pipidówa syberyjka:
      https://www.deafnet.ru/dm/Image/neptun08/0_5.jpg

I, dla równowagi, Dover, UK:
      https://www.banbridgeleader.co.uk/webimage/1.5403741.1376941814!/image/3580237856.jpg_gen/derivatives/landscape_595/3580237856.jpg
    • kocianna Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 22:05
      Basen jak basen, ale nie pokazuj synowi kultury wysokiej, jeszcze się zgorszy.
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRhUWOB3fs381_nmq4gSoaCUmIdeh8h7b6bc_GExwwdUK61cHkvFA
    • drosetka Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 22:51
      moi obaj mezczyźni noszą bokserki przylegające do ciała, nie lubię mężczyzn w luźnych gaciach( hehe niektórzy je noszą nawet jako krótkie spodenki, znam takich) i dlatego im nie kupuję. Jedynie toleruję u męza na plazy spodenki - bermudy z siateczką w środku, syn na plazy ma również bokserki- kąpielówki.
      • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 22:55
        drosetka
        nareszcie cywilizowana osoba!

drosetka napisał(a):

> moi obaj mezczyźni noszą bokserki przylegające do ciała, nie lubię mężczyzn w
        > luźnych gaciach( hehe niektórzy je noszą nawet jako krótkie spodenki, znam ta
        > kich) i dlatego im nie kupuję. Jedynie toleruję u męza na plazy spodenki - berm
        > udy z siateczką w środku, syn na plazy ma również bokserki- kąpielówki.
        • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 23:11
          bergamotka, myślę że Ty jestes bardziej cywilizowana od cywilizacjiwink

dior, CK, armani

i wiele innych światowych marek ma w swojej ofercie slipy kąpielowe i bielizniane

czyli nie nadążają za modą? są zaściankowi? czy o co chodzi? może lansują się na ludzi wschodu- poza włochami, którzy są poza ?wink
    • coca-cola100 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 23:16
      Osobiście nie toleruje bokserek dla mnie mężczyzna w nich jest totalnie aseksualny.
      Jednak na plaży czy basenie ok,pod warunkiem,że są to takie obcisłe z polyskiem nie pamiętam nazwy tego materiału.
      • bergamotka77 Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 23:22
        kreci cie jak widzisz czy ma wzwod? wink
      • aneta-skarpeta Re: Slipy kontra bokserki 05.09.13, 23:48
        obcisłe z połyskiem?

lateks?big_grin
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Slipy kontra bokserki 06.09.13, 00:40
      Hłe, hłe, hłe, hłe, hłe.
      • rosapulchra-0 Re: Slipy kontra bokserki 13.08.14, 06:14
        wyznawczyni_wielkiego_czerwia napisał(a):

> Hłe, hłe, hłe, hłe, hłe.

Ta to dopiero ma do powiedzenia sciana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się