Dodaj do ulubionych

felicja problem z gazem

10.01.07, 11:35
moze ktos by mogl mi pomoc, bo warsztaty nie wiedza co to jest. odpalam
samochod na benzynie jade troche nastepnie przelaczam na gaz a samochod traci
kompletnie moc. wylaczam stacyjke i po ponownym uruchomieniu i przelaczeniu na
gaz wszytsko ok. co to moze byc?????
Obserwuj wątek
    • a.nnn Re: felicja problem z gazem 21.01.07, 20:59
      Siemka.Miałem ten sam problem z felicją.Przeczytałem jednak instrukcję obsługi
      gazowej instalacji samochodowej i wiem że to normalka. -Gdy silnik jest zimny
      i temp.otoczenia jest nizsza niż 5 st.C nalezy ustawić przełącznik w
      pozycji "benzyna" uruchomić silnik i dopiero po rozgrzaniusię silnika(u mnie po
      przejechaniu 100metrów)przełączyć na pozycję "Gaz". Powodzenia - Arek
      • xadam30 Re: felicja problem z gazem 17.02.07, 00:30
        Instrukcje kolegi pomogły?
        Bo właśnie kupiłem felicję z 97r. 58 tys. km i przymierzam się do założenia
        gazu. Tak ogólnie to co byście radzili a co odradzali.
        • tfor Re: felicja problem z gazem 06.03.07, 15:14
          odradzam skodę i polecam gaz
    • blade94 Re: felicja problem z gazem 31.03.07, 23:14
      komputer sterujący instalacją gazową odepnij klemy z akumulatora powinno przejsc
      jesli nie pomorze wymiana lub naprawa kompa z gazu lub sprawdz silniczek krokowy
      odepnij go a następnie przełaćz na gaz podczas jazdy
    • rysiek97 Re: felicja problem z gazem 17.04.07, 20:25
      napisz jaka masz instalacje Ja mam mam już drugą skodę na gazie.to co piszesz
      jest efektem zbyt szybkiego przełączania na gaz,silnik musi miec juz swoja
      temperaturę i dopiero winien przełączyć sie automatycznie a nie żeby go
      przegazowywać i przełączac na hama.Czy wymieniałeś kiedyś fitr gazu i czy
      regulowałeś gaz w warsztacie? jak nie to filtr gazu kosztyje 5zł i wymienia sie
      go co roku a raz do roku warto pojechac na regulacje.Czasami w instalacjach
      np.stefaneli i innych włoskich i holenderskich do gazu dostaje sie płyn z
      chłodnicy w reduktorze, to jest podobny objaw tyle że auto prycha i wywala
      uszczelke pod głowicą(miałem to) musiałbyś rozkrecić reduktor i sprawdzić
      membrany i komory te do mieszanki winny byc suche.Na razie sprawdź filtr i
      przełączaj na gaz w czasie jazdy a nie przegazowyjąc auto a jak masz założona
      instalację do gaźnika zamiast do wtrysku to bedzie ci głupiała i tyle.Na pewno
      nie jest to uszkodzenie komputera,ani elektroniki.Silnik po prostu jest za
      szybko przełaczany.
      • kmajszczyk Re: felicja problem z gazem 22.04.07, 18:12
        instalacje mam lovato regularnie wymieniam i filtr gazu i swiece. moiwsz ze to
        moze byc zalezne od temperatury silnika ale bywaja dni ze przelacza sie po 2 km
        a bywaja ze przejade 13 km i sie nie przelaczy tzn przelaczy tyle ze gasnie brak
        mocy. musxze wylaczyc samochod i ponownie wlaczyc i wowczas jest ok. poza tym ja
        tylko mopge przelaczyc na gaz obrotami, jak kupowalem swoja skode i bylem na
        p[rzegladzie to powiedzieli ze brakuje emulatora"chyba tak to sie nazywa" cos co
        odpowiada ze samo sie przelacza na gaz. poza tym ostatnio ze 2 razy sie zdarzylo
        tak ze ja daje gaz a on strzela tylko tak dziwnie i wtedy musze odpuscic gaz i
        jescze raz wcisnac i wszystko jest ok. poza tym jak na fele 1.3 to pali duzo
        gazu 11.5 srednio w miescie. mechanik powiedzial aby wymienic czujnik
        temperatury i pomoglo bo palila 12.5 a teraz 11.5 ale to i tak chyba duzo. moze
        cos mi jeszcze bys pomogl. dziekuje za jakie kolwiek wskazowki. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka