ladnyusmiech
05.12.15, 09:29
Jest artykuł o kolejnej sesji Anji Rubik.
lula.pl/lula/1,111791,19289759,anja-rubik-w-dwoch-nowych-sesjach-znow-nie-do-rozpoznania-i.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_lula#BoxMUImg
Pod artykułem pełno komentarzy. Niezbyt pochlebnych. Obraźliwych. Odpychających. Taki hejt w jej kierunku to standard.
Zawsze mnie zastanawiał fakt, dlaczego zarzucają jej brak odpowiedniej wagi, gdy jest to wymagane w tym zawodzie? Dlaczego zarzucają jej mały rozmiar biustu, który przy szczupłych osobach jest normalny? Dlaczego komentują kształt jej twarzy, choć pewnie w dużej części sami nie mają lepszej?
Modelka nie jest po to aby na wybiegu czy sesji pokazywać pełne kształty. Ma być interaktywnym wieszakiem. Na wieszaku ubrania się wiesza - i taką funkcje ma spełniać modelka. Twarz, owszem fajnie jak jest oryginalna (tak niekoniecznie piękna) ale nie jest wymogiem. Modelek brzydkich widziałam niemało, co najwyżej robi się im "kosmiczny" makijaż.
Dlaczego nie umiemy się cieszyć sukcesem Polki? Przecież robi karierę i godnie nas reprezentuje w swoim zawodzie.