Dodaj do ulubionych

Anja Rubik jako modelka

05.12.15, 09:29
Jest artykuł o kolejnej sesji Anji Rubik.

lula.pl/lula/1,111791,19289759,anja-rubik-w-dwoch-nowych-sesjach-znow-nie-do-rozpoznania-i.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_lula#BoxMUImg
Pod artykułem pełno komentarzy. Niezbyt pochlebnych. Obraźliwych. Odpychających. Taki hejt w jej kierunku to standard.
Zawsze mnie zastanawiał fakt, dlaczego zarzucają jej brak odpowiedniej wagi, gdy jest to wymagane w tym zawodzie? Dlaczego zarzucają jej mały rozmiar biustu, który przy szczupłych osobach jest normalny? Dlaczego komentują kształt jej twarzy, choć pewnie w dużej części sami nie mają lepszej?
Modelka nie jest po to aby na wybiegu czy sesji pokazywać pełne kształty. Ma być interaktywnym wieszakiem. Na wieszaku ubrania się wiesza - i taką funkcje ma spełniać modelka. Twarz, owszem fajnie jak jest oryginalna (tak niekoniecznie piękna) ale nie jest wymogiem. Modelek brzydkich widziałam niemało, co najwyżej robi się im "kosmiczny" makijaż.

Dlaczego nie umiemy się cieszyć sukcesem Polki? Przecież robi karierę i godnie nas reprezentuje w swoim zawodzie.
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 09:34
      nie wiem, dla mnie jest swietna
      i osiagnela prawdziwy sukces na swiecie
      ale to typowa polska przypadlosc - prawdziwe gwiazdy niszczy sie i poniza
      jak wiele aktorek czy aktorow, ktore zaszly nieco dalej ni na scianki tvn
      a w swoim smrodku lansuje miernoty typu zmuda trzebiatowska czy inna mucha
      • rosapulchra-0 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 09:41
        moofka napisała:

> ale to typowa polska przypadlosc - prawdziwe gwiazdy niszczy sie i poniza
        > jak wiele aktorek czy aktorow, ktore zaszly nieco dalej ni na scianki tvn
        > a w swoim smrodku lansuje miernoty typu zmuda trzebiatowska czy inna mucha

AR raczej do gwiazd się nie zalicza i porównywanie modelki do aktorki jest mocno nietrafione IMHO.
        • triismegistos Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 09:42
          Rubik? TA Rubik? Może pomyliła ci się z jakąś inną Rubik, która faktycznie nie zalicza się do gwiazd?
          • rosapulchra-0 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 14:10
            To nie jest gwiazda tylko modelka. Popularna na pewno. Gwiazdą można nazwać Sofię Loren, Meryl Streep, Robin Wright i wiele innych, ale na pewno nie modelkę, tę czy inną.
            • majenkir Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 14:55
              E tam, w dzisiejszych czasach nawet Kardasziany sa gwiazdami wink
              • rosapulchra-0 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 14:58
                majenkir napisała:

> E tam, w dzisiejszych czasach nawet Kardasziany sa gwiazdami wink
                >
                No to to już jest zupełna pomyłka.
            • minor.revisions Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:06
              > Gwiazdą można nazwać Sofię Loren, Meryl Streep, Robin Wright i wiele innych, ale na pewno nie modelkę, tę czy inną

Gwiazdą FILMOWĄ można nazwać Loren, Streep i tak dalej.
              • angeika89 Re: Anja Rubik jako modelka 07.12.15, 13:36
                Gwiazdy są na niebie tongue_out
                To są po prostu ludzie, którym udało się zabłysnąć.
      • snakelilith Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 11:44
        moofka napisała:

> ale to typowa polska przypadlosc - prawdziwe gwiazdy niszczy sie i poniza
        > jak wiele aktorek czy aktorow, ktore zaszly nieco dalej ni na scianki tvn
        > a w swoim smrodku lansuje miernoty typu zmuda trzebiatowska czy inna mucha

I jeszcze to, że Polacy to w większości konformiści chętnie orientujący się na jednym, bezpiecznym i standardowym modelu, więc mają problemy z akceptacją czegoś, co jest odrobinę inne. Pokaże im się coś i powie, że komuś się podoba, to myślą od razu, że nie tylko muszą też lubić, ale to ma być wzór do naśladowania. Nie rozumieją, że modelka, to nie gwiazda z magazynu dla panów i chcieliby na okładkach przaśnej, zdrowej dziewuchy z biustem i tyłkiem, bo panowie chcieliby taką w łóżku, a panie chciałaby tak wyglądać. Nie potrafią bowiem abstrahować, uznać coś za interesujące, nawet piękne na swój sposób, ale niekoniecznie dotyczące własnego życia, świata, czy sposobu życia. Osobiście Rubik też mi się specjalnie nie podoba. Jako kobieta. Ale przechodząc przez moje zachodnioeuropejskie miasto widziałam duży plakat na ulicy z jej osobą, a nie z pierwszą lepszą wymienialną śliczną i cycatą laską, których pełno na Pudelku. I to trzeba najpierw umieć. Ja ją podziwiam, bo z reguły podziwiam ludzi, którym się udało. Można się od nich czegoś nauczyć.
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 12:11
          Napisały niemra i ruska. big_grin
          • snakelilith Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 12:23
            Cudownie wpisujesz się w model standardowej Polki (i Polaka), wyniesiony ostatnio zresztą na salony - kołtuństwo, ksenofobia, paranoja i chęć dołożenia każdemu, kto stoi tam "gdzie ZOMO".
          • latarnia_umarlych Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:01
            wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała:

> Napisały niemra i ruska. big_grin

Och, powiało klasą. Lubię te merytoryczne pogawędki.
            • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:08
              Jak rozumiem antypolskie wypowiedzi ci nie przeszkadzają? big_grin
              • snakelilith Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:38
                Wieczna podejrzliwość i dopatrywanie się wszędzie obrażającej krytyki, antypolskości oraz wrogów, to objawy paranoi. Nie będę się upierać, że to polskie, ale dziwym trafem typowe dla tych, którzy nazywają się prawdziwymi Polakami.
              • rosapulchra-0 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 14:22
                wWC, ty naprawdę masz coś z głową, żeby wszędzie i u każdego doszukiwać się antypolskich wypowiedzi. Od kiedy Moofka jest ruską? A Snakelilith niemrą? Zresztą co to w ogóle za chamskie wyrażenia? Kim ty jesteś, żeby się tak do innych odzywać? Wypluwasz z siebie ścieki obelg w stronę innych, to się potem nie dziw, że nikt nie chce ciebie brać na poważnie. EOT.
            • rosapulchra-0 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 14:11
              latarnia_umarlych napisał(a):

> Och, powiało klasą. Lubię te merytoryczne pogawędki.
              >

Prawda?
    • mid.week Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 09:47
      Nie jestem aż taką patriotką aby czuć dumę z każdej kariery tylko dlatego, że to Polka. Dla mnie jest koszmarna, jak patrzę na nią to widzę tzw "twarz myślą nie skazona", może przez te wiecznie rozdziawioną japę.
      • gryzelda71 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 09:49
        99% ma rozdziawione japy. Ale tylko Rubik wygląda paskudnie ech....
        Profesjonalistka i już.
        • mid.week Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 09:51
          ale wątek nie jest o 99% tylko o Rubik, nie?
        • maslova Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 11:21
          Porównaj sobie zdjęcia modelek z tej strony zalinkowanej przez kogoś w tym wątku:
          lula.pl/lula/51,111795,19293171.html
          Większość modelek ma usta zamknięte, kilka z nich ma lekko rozchylone, natomiast AR jako jedyna ma (przepraszam za słowa) "rozdziawione" usta. W założeniu ma być seksi, w rzeczywistości wygląda koszmarnie.
          • minor.revisions Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:09
            On a to kiedyś wyjaśniała. Na każdej sesji robi się dziesiątki lub setki zdjęć. Tylko na częśc ma rozchylone ustya, ale akurat te są wybierane do reklam (nie przez nią).
          • arwena_11 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 21:21
            na zdjęciu 4 wygląda jak plastikowa lalka z sex shopu. Zdjęcie 5 nie mam pojęcia jaki był zamysł pokazania cycków. Reklamuje ciuchy nie cycki.
          • arwena_11 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 21:23
            zdjęcie 7 lalka gotowa do użycia wink Rzeczywiście żadnej mysli na jej twarzy nie widać.
    • lauren6 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 09:52
      CI "hejterzy" mają rację. Rubik to tylko modelka, której rolą jest sprzedać ciuch czy biżuterię. Jej ciało to wybryk natury, bo normalna kobieta nie jest w stanie utrzymać tak niskiej wagi przy wysokim wzroście bez glodzenia się.

W prasie nachalnie przedstawia się Rubik jako ideał piękna, wzór do naśladowania. Wzór dla kogo? Takie chorobliwe wychudzenie, jakby chorowala na ostatnie stadium raka, nie jest fajne ani sexi. Jest tyle innych Polek, które osiągnęły sukcesy zawodowe, sportowe, naukowe lub są po prostu naturalnymi i ładnymi dziewczynami. Czemu ich się nie lansuje tylko chłodząca reklamę anoreksji?
      • ladnyusmiech Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 10:27

> W prasie nachalnie przedstawia się Rubik jako ideał piękna, wzór do naśladowani
        > a. Wzór dla kogo? Takie chorobliwe wychudzenie, jakby chorowala na ostatnie sta
        > dium raka, nie jest fajne ani sexi. Jest tyle innych Polek, które osiągnęły suk
        > cesy zawodowe, sportowe, naukowe lub są po prostu naturalnymi i ładnymi dziewcz
        > ynami. Czemu ich się nie lansuje tylko chłodząca reklamę anoreksji?

Zbyt dużą uwagę przykuwamy do modelki zamiast do całości. Modelka nie ma być seksi, ba! nawet nie może. Odciągnie uwagę od całości. Model prezentuje ubiór i ma go nie przyćmić. Wiele tych pięknych kobiet nie będzie modelkami bo będziemy się zachwycać nimi a nie ubraniami.
        Do mnie też nie trafiają jej gabaryty. Nie jest dla mnie wzorem do naśladowania. Jest modelką.To nie oznacza, że z taką pogardą mam prawo ją krytykować. Natomiast w prasie coraz więcej widzę lansowanych wzorów do "naśladowania" z konkretnymi kształtami. Pokazują ją w prasie bo osiągnęła sukces znacznie wykraczający poza nasz kraj.
        • maslova Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 11:09
          > Modelka nie ma być seksi, ba! nawet nie może. Odciągnie uwagę od całości. Model prezentuje ubiór i ma go nie przyćmić.

Tyle, że w przypadku zdjęć Ani Rubik problemem jest to, że na zdjęciach najbardziej przykuwa uwagę właśnie ta nienaturalna chudość i otwarte usta, po prostu nie da się na to nie zwrócić uwagi. W związku z tym mało kto zwraca uwagę na ubrania, jakie prezentuje AR.
      • kita.szek Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 11:01
        10/10
        Chory świat! P
        Promuje się wychudzone modelki, prezentujące ubrania i niestety nic więcej. Dziewczyna zarabia takie pieniądze w miesiąc, których np. doskonały chirurg, ratujący życie, spędzający kilka-kilkanaście godzin przy stole operacyjnym nie zobaczy nigdy w życiu.
        I 100x bardziej wolę, żeby godnie za granicą nas reprezentowali naukowcy, wynalazcy, sportowcy. Bo zawód modelki jest taki próżny, miałki.
        Z jednej strony pani Rubik prezentująca ciuchy za tysiące złotych, z drugiej strony reszta świata szyje te fatłaszki w urągających warunkach, z pensją kilkunastu dolarów miesięcznie.
        Nie rozumiem fenomenu modelek. Z resztą wywyższania niektórych dyscyplin sportowych i ich przedstawicieli też nie, np. milionerów piłkarzy.
        Chory świat!
      • minor.revisions Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:14
        > Jej ciało to wybryk natury, bo normalna kobieta nie jest w stanie utrzymać tak niskiej wagi przy wysokim wzroście bez glodzenia się.

No i dlatego jest modelką, bo może pokazać ciuchy w sposób, w jaki nikt inny nie byłby w stanie.

> W prasie nachalnie przedstawia się Rubik jako ideał piękna, wzór do naśladowania

Co? A jak w prasie przedstawiają brytyjską rodzinę królewską albo maciarewicza to też uważasz, że uważają? że każdy powinien być królową albo debilem na wysokim stanowisku?
      • po-trafie Jaki "wzor"? 05.12.15, 19:37
        "W prasie nachalnie przedstawia się Rubik jako ideał piękna, wzór do naśladowania."

Mam wrazenie, ze to nieporozumienie jest powodem calego problemu. Zauwazylam pokazywanie Anji Rubik, jako kobity niezwyklej, kobiety, ktorej sie udalo, kobiety, ktora firmy wybieraja by promowala ich ubrania.
        Te fakty sa niezaprzeczalne.

Natomiast nie obserwuje nigdzie promowania jej jako wzoru czy idealu piekna. To ze jest na plakatach nie oznacza, ze ktos twierdzi, ze Anja jest idealem piekna. Nie umiem znalezc jednej publikacji czy wywadiu, w ktorej ona czy ktokolwiek inny przypisywal by jej bycie wzorem estetycznym.
        Skad sie bierze taka interpretacja?

To, ze ktos jest obecny w mediach, ze osiaga sukces, ze sie o jego sukcesie informuje, ze mozna go traktowac jako inspiracje w niektorych plaszczynach (wytrwalosc, ciezka praca itp) nie oznacza, ze jest idealem piekna! Dlaczego osoba, ktora jest "naturalna i ladna" i osiaga sukces biznesowy, ma zaslugiwac na wieksze uznanie i uwage prasy, niz osoba, ktora jest moze i brzydka i chorobliwie chuda i tez osiagnela sukces?
        Czy bycie chorobliwie chuda w jakis sposob anuluje i deprecjonuje jej sukces, profesjonalizm i osiagniecie wysokiego poziomu w swojej branzy?
        • sid.le.niwiec Re: Jaki "wzor"? 05.12.15, 19:42
          > Mam wrazenie, ze to nieporozumienie jest powodem calego problemu.

Po pierwsze - modelka, a modelki ludzie oceniają pod kątem urody, nie zauważając, że nie każda to modelka VS, a lata 90. już się skończyły.
          No i generalnie wygląd kobiet się ocenia.
          Skoro Farna pracuje głosem, to równie dobrze można powiedzieć, że Rubik ma pokazać na sobie ubranie, a nie być piękna czy pokazać swój wygląd.
        • mid.week Re: Jaki "wzor"? 05.12.15, 21:04
          > Natomiast nie obserwuje nigdzie promowania jej jako wzoru czy idealu piekna. To
          > ze jest na plakatach nie oznacza, ze ktos twierdzi, ze Anja jest idealem piekn
          > a. Nie umiem znalezc jednej publikacji czy wywadiu, w ktorej ona czy ktokolwiek
          > inny przypisywal by jej bycie wzorem estetycznym.
          > Skad sie bierze taka interpretacja?

Bo jest modelką? A te są uznawane za kanon piękna?
    • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 10:16
      Za to ja się zdziwiłam, kiedy zobaczyłam te zdjęcia:
      lula.pl/lula/51,111795,19293171.html
      Bo kobieta ma tutaj fajną figurę - widać to, dopiero kiedy jest rozebrana, a nie kiedy jest mniej lub bardziej ubrana i widać tylko jej pociągłą twarz, chude długie ręce i chude, długie nogi. No chyba, że photoshop mocno zadziałał.
      • marzeka1 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 10:37
        "dlaczego zarzucają jej brak odpowiedniej wagi, gdy jest to wymagane w tym zawodzie? "

Ale to się zmienia, idzie w chorym kierunku, bo kilka kilogramów więcej temu była bardzo zgrabną kobietą, teraz jest zbyt wychudzona, co wg mnie ją szpeci; nadmierna chudość niestety wpływa także na twarz- bo jeszcze chude ciało można przykryć ubraniami różnymi, chuda twarz z zapadniętymi policzkami, z takim wyrazem "głodna jestem bardzo"- nie dodaje urody.

Dlatego uważam, że takie wymogi w tym zawodzie są chore.
      • leanne_paul_piper Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:00
        > Bo kobieta ma tutaj fajną figurę - widać to, dopiero kiedy jest rozebrana,

Faktycznie na tych zdjęciach bardzo fajnie wyszła, zupełnie jak nie onawink.
        Ma ładne proporcje ciała, no i wiadomo, że przy tej wadze nie będzie miała dużych piersi, ale takie jakie ma, są ładne i jej pasują.
        Chyba faktycznie powinna robić jedynie rozbierane sesje, bo kiedy zakładają na nią ubrania i jeszcze dziwacznie ją stylizują, to później te zdjęcia są po prostu brzydkie.
        • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:54
          Prawda? Nie pierwszy raz widząc jej zdjęcia, takie nagie lub w bikini, stwierdziłam, że wygląda na nich lepiej, zgrabniej i nie tak chudo, jak w jakiejś kiecce czy spodniach.
          Poza tym już dawno zauważyłam, że osoby z pociągłymi, chudymi twarzami i wystającymi kośćmi policzkowymi są oceniane jako szczuplejsze, niż są w rzeczywistości. A u Rubik dodaj jeszcze te chude ręce i nogi - a że kobieta ma prawie 180 cm wzrostu, to efekt jest, jaki jest.
          • minor.revisions Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:17
            > Poza tym już dawno zauważyłam, że osoby z pociągłymi, chudymi twarzami i wystającymi kośćmi policzkowymi są oceniane jako szczuplejsze, niż są w rzeczywistości.

100% prawdy. Mam koleżankę o okrągłej twarzy, która zawsze była szczuplejsza ode mnie a zawsze wszyscy włącznie z nią mówili, że to ja jestem szczuplejsza.
            • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:38
              Ja znam osobę, która ma przeciętną, w miarę szczupłą sylwetkę - taką ani chudą, ani grubą. Za to bardzo szczupłą i pociągłą twarz. No i większość ludzi ma delikwenta za chudzielca.
    • edelstein Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 10:43
      Jestem przeciwna promowaniu takiego wychudzenia.To czy jest ladna,czy nie,to kwestia gustu,ale ta kosciotrupia Figura.O ile starsze kobiety wiedza,ze to nie jest ideal piekna to nastki slepo nasladuja.Wola sie zaglodzic.To nie wina Rubik tylko projektantow.
      • marzeka1 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 10:45
        edelstein napisała:

> Jestem przeciwna promowaniu takiego wychudzenia.To czy jest ladna,czy nie,to kw
        > estia gustu,ale ta kosciotrupia Figura.O ile starsze kobiety wiedza,ze to nie j
        > est ideal piekna to nastki slepo nasladuja.Wola sie zaglodzic.To nie wina Rubik
        > tylko projektantow.

Zgadzam się, też tak to widzi, a przede wszystkim "łapanie" takie wzoru pięności przez młode dziewczyny i za wszelką cenę dążące do tego, często ryzykując zdrowiem własnym.
        • edelstein Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 11:33
          Dla wiekszosci nastolatek taka Figura jest nieosiagalna,ale one sobie z tego nie zdaja sprawy.Jakos nie potrafie docenic kariery Rubik.Jej wizerunek robi zbyt wiele szkod.
          • pade Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 11:37
            Podpisuję się.
            I wg mnie ta sesja jest straszna. Chyba, że z zamierzenia miała szokować, żeby przykuć uwagę. No to przykuła.
            • edelstein Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:30
              Ona moglaby zagrac wiezniarke obozu koncentracyjnego,jedynie Pasiak dac albo jej zdjecie mogloby wisiec pod hasłem Anoreksja.
              • rosapulchra-0 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 14:42
                edelstein napisała:

> Ona moglaby zagrac wiezniarke obozu koncentracyjnego,jedynie Pasiak dac albo je
                > j zdjecie mogloby wisiec pod hasłem Anoreksja.

i1.pudelekx.pl/0f1a53697ae20ec268ab7e9c85d887b5b07b3cab/b7oru4n-jpg
      • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 10:52
        Ja też. Przecież są inne polskie modelki robiące kariery. Normalnie szczupłe, nie przeraźliwie wychudzone (Zoe Nowak chociażby).
      • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 11:39
        Cóż, anoreksja jest chorobą, która dotyka kilku procent społeczeństwa i nie pojawia się od patrzenia na chudą modelkę. Za to ponad połowa ludzi w Polsce ma nadwagę lub jest otyła (według BMI, czyli wskaźnik powyżej 25, a nie że mają fałdkę czy biodra rozmiar większe niż biust), zaś ostatnio promuje się głównie Kardashian, wielkie sztuczne zady, i "piękny" rozmiar XL. Weszłam na Plotka i jest pozytywny w wymowie artykuł o monstrualnie grubej, jak na swój wiek i warunki do schudnięcia, Ewie Farnej. Ja tez uważam, że Rubik jest za chuda, ale w takim kontekście zaczynam ją traktować jak zdrową przeciwwagę dla obecnie lansowanych trendów, niestety.
        • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 11:45
          Ewa Farna jest MONSTRUALNIE gruba? big_grin
          • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 11:52
            Autocytat:
            monstrualnie grubej, jak na swój wiek i warunki do schudnięcia

Czytamy całe zdania, a nie urywki. suspicious
            • lauren6 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:29
              A ty skąd niby wiesz jakie ma warunki do schudnięcia? Siedzisz pod stołem u jej lekarza i wiesz, że np. nie ma chorej tarczycy? suspicious
              • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:52
                Na "argument" o tarczycy, mając Hashimoto i nosząc rozmiar 36, mogę tylko wybuchnąć śmiechem, No ale to modne obecne tak się tłumaczyć i łatwiejsze niż powiedzieć "jestem gruba, bo za dużo jem". W rzeczywistości jakieś 95% osób z nadwagą, jest gruba od złego odżywiania się i braku ruchu, 5% od problemów zdrowotnych z którymi ciężko walczyć. A w internecie odwrotnie. big_grin
                Zaś przez warunki Farnej rozumiem, iż dziewczę jest czytate, pisate, finanse zapewne ma, zawód taki, że zapewne czas może sobie wygospodarować, nieszczęsną Matką Polką stojąca nad garem zupy też nie jest.
                • cosmetic.wipes Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 19:38
                  Farna nie pracuje ciałem, tylko głosem. I może miec totalnie wy...ane na to jak wygląda.
                  Pomimo rewelacyjnych warunków do schudnieciatongue_out
                  • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 19:39
                    > Farna nie pracuje ciałem, tylko głosem.

Spoko, Doda podobno też. suspicious
                    • cosmetic.wipes Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 19:42
                      Doda podobno, a Farna faktycznie. Dlatego Doda ma sztuczne cycki, a Farna nie musi.
                      • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 19:45
                        > Doda podobno, a Farna faktycznie. Dlatego Doda ma sztuczne cycki, a Farna nie musi.

Ok, są granice absurdu. suspicious
              • mid.week Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 21:13
                Sama Farna przynala w niejednym wywiadzie, że żre fastfoody i od tego d...a jej urosła wink
        • rosapulchra-0 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 14:43
          Jeśli Ewa Farna jest monstrualnie gruba, to ty masz problem z postrzeganiem świata.
          • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:37
            Ale przynajmniej czytać umiem, w przeciwieństwie do przeciętnej użytkowniczki tego forum.
          • paskudek1 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:49
            jeżeli za ideał piękna uważa się taką Anie Rubik to nie dziwota że Farna jest "monstrualnie" gruba smile to idzie w parze niestety
            • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 17:18
              Następna... suspicious
              Piszę w oparciu o tego typu zdjęcia:
              bi.gazeta.pl/im/ab/61/12/z19275179Q,Ewa-Farna.jpg
              To jest młoda, 22-letnia dziewczyna, nie 50-letnia matka Polka po pięciu porodach. Zapewne słyszała np. o zdrowym odżywianiu się i ćwiczeniach fizycznych.
              Nie wiem, kto uważa Rubik za ideał piękna, ostatnio tego typu tytuł zdobyła niejaka Emilia Clarke, która jest drobna i szczupła, ale trudno nazwać ją chudą.
              • miss_fahrenheit Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 17:27
                Z tym, że, jak sądzę, większość/wiele osób słysząc "monstrualnie gruba" - widzi oczyma wyobraźni raczej taką Beth Ditto, niż Farną.
                • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 17:36
                  Dlatego chodzi mi o KONTEKST, zdanie które napisałam było dłuższe, niż dwa wyrazy. suspicious
                  • miss_fahrenheit Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 17:43
                    Widziałam. Ale ludziom często narzucają się od razu pewne obrazy przy określonych wyrażeniach. Stąd problemy w komunikacji. I tylko o to mi chodziło. A Farna, fakt, wygląda na grubą, choć mimo wszystko nie dodałabym określenia "monstrualnie".
                    • kita.szek Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 18:12
                      ale co, do jasnej cholery, w tym wątku (o modelce Anji Rubik) robi piosenkarka Ewa Farna??
                      Pani Farna ma świetnie śpiewać (i raczej dobrze to robi), a Anja ma wyglądać (i tu jest wyraźny podział, bo pani Rubik prezentuje raczej nienaturalny, chorobliwy wygląd! ).
                      Jeśli obie dziewczyny mają pokazywać wzorzec w swojej dziedzinie, to zdecydowanie pani Farna do mnie bardziej przemawia.
                      • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 18:17
                        > Pani Farna ma świetnie śpiewać (i raczej dobrze to robi)

Raczej dobrze to adekwatne określenie. smile
                        Rzeczywistość mamy taką, że większość medialnych osób jedzie na wyglądzie, wizerunku - i modelki, i piosenkarki, i aktorki. Farna jest piosenkarką, ale była też jurorką show. Z drugiej strony osoby z ogólnie pojętego szołbiznesu zaprasza się do rożnych programów, żeby wypowiadały się na tematy dotyczące niekoniecznie ich branży, a przecież są od tego specjaliści, prawda? Z resztą sami znani i lubiani lub nie, mówią o tym, jak się odżywiają, na kogo głosują, co sadzą o tym czy owym. Odbiorcy i tabloidy interesują się wszystkim - z kim piosenkarka ma dziecko, jakiej marki kieckę założyła, gdzie była na wakacjach, z kim ma romans. To nie jest wczorajszy wynalazek. smile
                        • kita.szek Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 18:52
                          ale chyba pani Farna nigdy nie aspirowała do bycia celebrytką, z resztą pani Rubik też nie...
                          cała plotkarska otoczka: kto, z kim, gdzie, jak, po co, dlaczego, z kim dziecko, itp itd to obrzydliwe, chamskie, pod pozorem ważnej pracy, zwykłe wścibstwo! nie kupuję tego!

• sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 19:13
                            > ale chyba pani Farna nigdy nie aspirowała do bycia celebrytką, z resztą pani Rubik też nie...

Obie były jurorkami w szołach, Rubik była na okładkach jakiejś Gali czy Vivy (bynajmniej nie jako modelka wybiegowa, tylko opowiadając przy okazji o sobie), nie wiem jak Farna, obie pojawiają się w telewizji śniadaniowej. Bycie celebrytką najczęściej jest elementem bycia wokalistką, aktorką czy modelką - no chyba, że robisz np. w jazzie czy grasz tylko w teatrze i kinie niszowym. A ile kto pokaże i chce ujawnić - fakt, ma się na to jakiś wpływ.
    • anorektycznazdzira Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 11:00

> dlaczego zarzucają jej brak odpowiedniej wagi, gd
      > y jest to wymagane w tym zawodzie? Dlaczego zarzucają jej mały rozmiar biustu,
      > który przy szczupłych osobach jest normalny? Dlaczego komentują kształt jej twa
      > rzy, choć pewnie w dużej części sami nie mają lepszej?

TAKA ROBOTA.
      Jak ktoś nie chce, żeby mu komentowali twarz, tyłek, biust, nogę i zęby to się nie pcha na gazeciane okładki, rozkładówki, bilboardy i te pe, tylko zaczyna projektować silniki odrzutowe albo się zatrudnia w bibliotece tongue_out
    • cosmetic.wipes Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 11:44
      Cenić i szanować za sukcesy mogę kogoś, kto osiągnął je dzięki inteligencji, wiedzy, talentowi czy ciężkiej pracy. Pani Rubik bazuje wyłącznie na tym, czym obdarzyła ją natura, czyli żadnej jej zasługi w tym nie ma.
      Poza tym nie rozumiem argumentu, że nie można ocenić czyjegoś wyglądu, nie wyglądając samemu idealnie. Dlaczego nie można?
      Kobita mi się nie podoba fizycznie wyjątkowo i mój wizerunek nie ma tu nic do rzeczy. Czy byłabym wiotką blondyneczką, soczystą brunetą czy umięśnionym rudzielcem moje zdanie byłoby takie samo.

Jako modelka jest świetna, jako kobieta brzydka.
      Kate Moss też mi wybitnie nie leżytongue_out
      • snakelilith Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 12:04
        cosmetic.wipes napisała:

> Cenić i szanować za sukcesy mogę kogoś, kto osiągnął je dzięki inteligencji, wi
        > edzy, talentowi czy ciężkiej pracy.

Modelling, to JEST ciężka praca. W takie bzdury, że wystarczy być piękną i stanąć przed kamerą, to nie wierzą już dziś nawet 15-latki ćwiczące przed lustrem pozy i chodzenie na catwalku. To praca nieraz gorsza od pracy śmieciarza, kosztująca sporo wyrzeczeń i fizycznego oraz psychicznego wysiłku. Piękne zdjęcie, to tylko efekt końcowy długiego, żmudnego i wyczerpującego procesu. Do tego dziś bardzo trudno przebić się w tym w świecie i zanim dojdzie się na okładki trzeba nieraz wiele samozaparcia pokazać. Jeżeli myślisz, że to tylko wygląd, to nic nie wiesz o tej branży.
        • cosmetic.wipes Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 12:48
          Ciężka praca o szczególnych wartościach dla świata, niezbędna dla przetrwania ludzkości i jej rozwoju big_grin

Ciężko może im jest, bo wyginać i się i przemierzać kilometry wybiegów tylko na trzech wacikach dziennie to spory wysiłek.
          • snakelilith Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:25
            cosmetic.wipes napisała:

> Ciężka praca o szczególnych wartościach dla świata, niezbędna dla przetrwania l
            > udzkości i jej rozwoju big_grin

Fryzjerka i kelnerka też do rozwoju tego świata nie są potrzebne. Rozumiem, że jesteś lekarką i wolny czas spędzasz ratując chore dzieci w Kalkucie?

> Ciężko może im jest, bo wyginać i się i przemierzać kilometry wybiegów tylko na
            > trzech wacikach dziennie to spory wysiłek.

Ciężko bo muszą trzymać ścisłą dietę, bo dyzjanerzy wymagają do swoich ciuchów wymiaru bioder maksymalnie 88cm. Ciężką, bo sesje robione są w przeróżnych miejscach i różnych porach, gdzie trzeba rozebrać się do bielizny i pozować godzinami bez mrugnięcia oka przy temperaturze -3 stopnie o świcie, bo wtedy światło jest najlepsze. Ciężką, bo fotografowie traktują młode modelki jak mięso, które można upokarzać i popychać z kąta w kąt, albo zastąpić po prostu inną dziewczyną. Ciężką, bo w trakcie przeróżnych weeków lata się od pokazu do pokazu, bez przerwy na toaletę, pozwala ciągać fryzjerom i wydłubywać oczy wiazażystom. Wiesz, że po sezonie masa modelek ma łyse miejsca na głowie, bo te wymyślne fryzury i peruki zainstalowane w szybkim tempie wyrywają im włosy? I jeszcze ciężką, bo za tą pracę dostaje się grosze, więc mieszka się w drodze z kontynentu na kontynent w ciasnych, zakaraluszonych dziurach w Nowym Yorku, albo Paryżu, tylko niewielka grupa modelek świetnie zarabia, a i te wiedzą, że ich kariera może skończyć się bardzo szybko. Gdyby dziewczyny wiedziały, jak wygląda naprawdę praca modelki, to by się do tego zawodu nie pchały, ale one zwykle bardzo młode są, a młodość nie grzeszy mądrością i rozsądkiem.
            • rosapulchra-0 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 14:51
              Snakelilith, no już z modelek takich świętych męczennic. Dobrowolnie poszły do takiej, a nie innej pracy, nie muszą jej całe życie wykonywać, tym bardziej że są znacznie lżejsze i przyjemniejsze zawody, prawda?
            • paskudek1 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:52
              to może czas zacząć od tych, pożal sie Boże "projektantów" żeby wrócili do dobrej szkoły kroju i szycia i NAUCZYLI się szyć, a wcześniej projektować na NORMALNE kobiety a nie wieszaki?? Może jak oni nauczą się szyć na normalne kobiety to modeli przestana straszyć wieszakowatymi wymiarami? No ale jak sie nie potrafi to przykro, trzeba szyć na toporny wieszak.
            • cosmetic.wipes Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 20:19
              > Fryzjerka i kelnerka też do rozwoju tego świata nie są potrzebne.

Fryzjerka poprawia nastrój i wygląd, więc sporej częśli ludzkości jest potrzebna. A kelnerka służy wygodzie klienta, żeby nie musiał ruszac tyłka od stołu - też niezwykle potrzebny zawód.

> Rozumiem, że
              > jesteś lekarką i wolny czas spędzasz ratując chore dzieci w Kalkucie?

Zawodowo dbam o to, żebyś miała w domu beżącą wodę i żeby twoje fekalia elegancko zniknęły w czeluściach kanalizacji. Gdyby nie ja, latałbyś do strumyka i defekowała do wiadra tongue_out

> Ciężko bo muszą trzymać ścisłą dietę[...]

Uleganie dyktatowi idiotów, to masochizm, a obowiązku bycia modelką nie ma. Czekaj, czekaj, a może jednak one dobrowolnie godzą się na takie traktowanie dla ewentualnej sławy i kasy?
              Jeśli zaś chodzi o rozsądek, to nielaty mają rodziców, a te starsze powinny mieć wyobraźnię.
              • snakelilith Re: Anja Rubik jako modelka 06.12.15, 00:46
                cosmetic.wipes napisała:

> Zawodowo dbam o to, żebyś miała w domu beżącą wodę i żeby twoje fekalia eleganc
                > ko zniknęły w czeluściach kanalizacji. Gdyby nie ja, latałbyś do strumyka i def
                > ekowała do wiadra tongue_out

To bym latała. Świat by się od tego nie zawalił.

> Uleganie dyktatowi idiotów, to masochizm, a obowiązku bycia modelką nie ma. Cze
                > kaj, czekaj, a może jednak one dobrowolnie godzą się na takie traktowanie dla e
                > wentualnej sławy i kasy?

Obowiązku nie ma, tak samo jak nie obowiązku dbać o czyjeś fekalia. Ty wybrałaś jedno, Rubik drugie i nie wiem jak ty dajesz sobie radę w swoim zawodzie, ale Rubik świetnie.
      • maslova Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 15:40
        > Cenić i szanować za sukcesy mogę kogoś, kto osiągnął je dzięki inteligencji, wiedzy, talentowi czy ciężkiej pracy. Pani Rubik bazuje wyłącznie na tym, czym obdarzyła ją natura, czyli żadnej jej zasługi w tym nie ma.

Moment, przecież inteligencją i talentem też obdarza natura. Ja, choćbym nie wiem ile czasu spędziła z pędzlem w ręku, nigdy nie będę malowała nawet w małym procencie tak jak Rembrandt. Choćbym nie wiem ile czasu spędziła nad książkami z medycyny, nigdy nie będę w stanie zostać nawet marnym lekarzem, nie wspominając już o jakichś sławach medycyny.
        O ile Ania Rubik obecnie kompletnie mi się nie podoba, to szanuję ją za to, że potrafiła wykorzystać swoje atuty, by osiągnąć sukces. I osiągnęła go nie tylko ze względu na warunki fizyczne, ale również dzięki sile charakteru, ciężkiej pracy i umiejętnościom przydatnym w tym zawodzie.
        • minor.revisions Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:23
          > Moment, przecież inteligencją i talentem też obdarza natura.

dokladnie
    • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 11:45
      A mnie jeszcze śmieszy biadolenie nad wagą modelek, a jakoś nikt nie pochyla się nad wzrostem i że nastki mające 160 cm zapłaczą się, że nie mają 178 cm i wpadną w kompleksy. suspicious A przecież blisko 180 cm to nie jest jakiś powszechny wzrost u kobiety (aż sprawdziłam - przeciętny wzrost Polki to 165 cm, Polaka - 178 cm).
      • edelstein Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 11:53
        No to chyba nie wiesz ile nastolatek próbuje róznych cudow na kiju,które maja spowodowac rosniecie.BA nawet tu mielismy watek matki,ktora pytala o mozliwosc podania córke Hormonu wzrostu,bo ta chce byc siatkarka.Gwarantuje,ze znajdzie sie sporo lekarzy i sporo stron w internecie,ktorzy to umozliwia.
      • beataj1 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 12:43
        W Rosji jest klinika, calkiem popularna również na zachodzie gdzie młode zdrowe dziewczyny poddają się zabiegowi łamania nog i wydluzania ich by zdobyć parę centymetrów. I to nie dziewczyny mające 140 cm a takie po 160-170.
        • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:46
          Super, w Azji ponoć to też popularne. Zaś nastolatki próbują cudów na kiju, bo to taki wiek, kiedy pryszcz potrafi być tragedią.
          Ale ja piszę o tym, że modelkom zarzuca się iż są zbyt chude, ale niekoniecznie, że są za wysokie. Chociaż ich wzrost jest nawet bardziej "nienaturalny" niż rozmiar ubrania.
    • angeika89 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 12:25
      To może od początku.
      Myślę, że ubrania są brzydkie, a sama Rubik piękna też nie jest. Bynajmniej mnie osobiście się nie podoba. Jest wiele piękniejszych modelek.
      Ma jednak oryginalną urodę, a to w tym zawodzie jest szukane. Aby modelka przykuwała uwagę.
      Co do figury to jest chuda, ale takie są kanony w modelingu.
      Jednak jak ktoś wcześniej napisał, już się od tego też odchodzi. Projektanci bardziej zwracają uwagę, aby kobiety miały "jakiś tam" biust i lekkie krągłości. Chociażby modelki Victoria's secret.
      Słyszałam jak kiedyś ktoś Anje odrzucił, gdyż stwierdził, że jest właśnie za chuda.
      Jednak cieszę się, że robi taką karierę i jest głośno właśnie o Polce.
      Chociaż jak na moje oko dużo czasu jej nie zostało. Kate Moss też wygryza młodsza siostra Charlotte smile
      • snakelilith Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 12:46
        Świat modelingu nie jest homogenny. Do komercji, typu Victoria's secret, zatrudnia się seksowne ślicznotki, do zdjęć typu editorial raczej Rubik. I nie jest tak, że jakiś tam trend wygryza inny. Po prostu raz mówi się bardziej o tym, a drugi raz o tym innym.
        • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:47
          Rubik przynajmniej raz chodziła na pokazie Victoria's Secret. suspicious
          • rosapulchra-0 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 14:55
            Raz! Po kilku odmowach smile
            • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:42
              Tzn. ona odmawiała, czy VS? smile
      • obrus_w_paski Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 14:39
        Modelki VS tez specjalnie "normalnych" ciał nie maja; zeby wyglądać tak w dniu występu musza byc super fit, stosować odpowiednia dietę, duzo ćwiczyć a w dzien wstępu w ogole nic nie piją, zeby bardziej było widac mięśnie; jak kulturyści.
        • sid.le.niwiec Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:40
          No właśnie - modelki VS też są szczupłe, ale nie aż tak bardzo jak modelki wybiegowe, dodatkowo mają nieco (nieco, nie znacznie) większe piersi i pupy oraz ładniejsze - bardziej podobające się twarze.
          • angeika89 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 23:17
            O właśnie o to mi chodzi.
            Mają bardziej kobiece kształty i ładniejsze twarze.
            Modelki wybiegowe to na prawdę typowe "wieszaki", a to już nie jest takie fajne.
            Rozumiem kasa, kariera, ale jakim kosztem....
    • heca7 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 12:31
      Nie bardzo wiem czemu mam być dumna, że ktoś tam dobrze zarabia w zawodzie modelki? Ani nie jest moją krewną, ani nie jestem jej menadżerem wink Dumna to ja mogę być ze sportowców, naukowców itd. Ewentualnie z utalentowanych aktorów lub reżyserów. Ale z wychudzonej dziewczyny , która umie się ustawić do zdjęcia (i tak poddanego potem fotoszopowi) dumna ni cholery być nie potrafię.
      Żadne z jej zdjęć nie zachęciło mnie nigdy do kupienia ubrań czy biżuterii. Może dlatego, że nigdy nie chciałam być modelką?
      • gryzelda71 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 15:16
        Bycie wziętą modelką nie polega na ustawieniu się do zdjecia. Wbrew pozorom to dość ciężkie zajęcie.
        • heca7 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 23:13
          Nadal nie widzę powodu , dla którego to ja miałabym być dumna wink Ona może sobie być z własnej kariery. Ale ja? Z tego powodu, że to rodaczka? No bez jaj.
    • latarnia_umarlych Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:08
      Uważam, że trzeba mieć nie po kolei w głowie, żeby pod artykułami w internecie pisać nienawistne komentarze, bo oglądającemu nie spodobała się czyjaś twarz. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy coś takiego robią.
      • lauren6 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:33
        W opisanym przypadku owe "nienawistne" komentarze dotyczą wagi pani Rubik oraz promowania mody na niezdrową chudość, a nie jej twarzy.
        • snakelilith Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 13:47
          To chyba tych komentarzy nie czytałaś, bo czego dotyczą zdania jak "ależ ona szpetna", "Co pięknego jest w tych zdjęciach? Modelka brzydka, z odpychającą miną, kolor włosów i fryzura straszne, a biust...Jaki biust?" "Wot magia fotoszopa , cycki z pryszczy zdjełali , a koński ryj jakby ładniejszy." "Ambasadorka sutka, beznadzieja" "Brzydka modelka, brzydkie ubrania, jakby wyjęte z dolnych półek ciuchlandu za 5 złotych." I czy naprawdę komentrz typu "Czy naprawdę jakieś Towarzystwo Ochrony Koni nie może zrobić czegoś z głodzącym to stworzenie właścicielem?" jest przeciwko promowaniu mody na niezdrową chudość?
        • latarnia_umarlych Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:51
          Aha. Czyli wyzywanie od "końskiego ryja" i "wstrętnej mordy" to po prostu walka z anoreksją. Świetna interpretacja.
        • 21mada Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 22:32
          Ciekawe czy promowanie chudosci ma wplyw na epidemie otylosci?
    • jolie Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 14:23
      Nie wiem, dlaczego ona jest obiektem hejtu, bo dla mnie jest zupełnie niekontrowersyjna. Tak, jest chuda, ale co z tego? Pracuje w branży, gdzie chudość jest pożądana, zrobiła dzięki temu karierę. Ma też plastyczną twarz, choć przyznaję, że ta maniera otwierania na zdjęciach ust jest dziwna (ale i tak bardziej wnerwiająca dla mnie jest maniera Kim Kardashian - rozchylone napompowane usta, a język wepchnięty między zęby - to niby ma być seksowne (?), a wygląda idiotycznie). Taka figura jak ma Rubik wygląda super w większości ubrań i szczerze mówiąc to ja prędzej popatrzę z podziwem na smukłą wysoką długonogą dziewczynę niż na niską z lekką nadwagą (co niby jest takie apetyczne i kobiece). Małe białe domki bywają urocze, ale to gotycka katedra robi wrażenie.
    • mynia_pynia Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 14:47
      Ja mam cały czas wrażenie, że ona kiedyś szczękę miała złamaną.
      Dziewczyna ładna, zgrabna, zrobiła karierę ale jednak do radia się nie nadaje.
    • obrus_w_paski Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 14:47
      Ciekawe czy panie i panowie z takiej NBA tez sa hejtowani, np za nienaturalny wzrost.
      Rubik jest modelka, pracuje w branży gdzie poszukuje sie ciał nietypowych i tez odpowiedniego charakteru. One maja naprawdę nietypowe ciała; sa bardzo "długie", maja długie "brzuchy", sa proporcjonalne i najcześciej maja bardzo ładne piersi (np Rubik-małe i proporcjonalne, ładnie podniesione- nie każda szczupła dziewczyna tak ma)+ plastyczna twarz . Co do charakteru; ktos wczesniej juz pisał; te dziewcyzny pracują od 4-5 rano, stoją z ta rozdziawiona buzia przez kilka godzin (Rubik kiedys mówiła ze otwarta buzia to częsty wymóg), tracą włosy, zdrowie (skóra) i w dodatku sa średnio szanowane. Trzeba miec jakas charyzmę, cieżko pracować, zwrócić na sie od uwagę...

Uwielbiałam modelki 90-60-90, teraz sie pozmieniało..
      • majenkir Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 15:16
        obrus_w_paski napisała:
        > Ciekawe czy panie i panowie z takiej NBA tez sa hejtowani, np za nienaturalny w
        > zrost.

Cos Ty? Panow to sie kocha, a panie sie dziobia wzajemnie jak kury w kurniku big_grin.

Teraz moja kolej: big_grin
        do mnie tez za bardzo nie przemawiaja dzisiejsze idealy. Supermodels z lat 90-tych - to byly pieknosci! A taka na przyklad Gisele Bundchen? Szkoda gadac...
        • snakelilith Re: Anja Rubik jako modelka 06.12.15, 00:50
          majenkir napisała:

Supermodels z lat 90-t
          > ych - to byly pieknosci!

Modelki to nie są ideały piękności. Gdyby chodziło o piękno, to brałyby udział w konkursach przeróżnych Miss, a nie pracowały w swoim zawodzie.
    • 18lipcowa3 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 15:37
      nie odmawiam jej sukcesu, cieszę się
      ale ona jest potwornie chuda
    • biala_ladecka Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:09
      Bardzo ją lubię. Wygląda, że ma dobrze poukładane w głowie.
    • kawka74 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 16:28
      Ma nieładną końską szczękę i jest chuda przeokrutnie, ale ma dobrze wychodzić na zdjęciach, dobrze nosić ciuchy i dobrze się prezentować na wybiegu. Jeśli wychodzi, nosi i się prezentuje tak, że ktoś chce jej za to płacić, i to duże pieniądze, to OK, niech jej się dobrze powodzi.
    • livia.kalina Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 17:42
      Jest za szczupła. Ma do tego prawo- jest dorosła, jej wybór ale promowanie takiego ideału piękna, zważywszy jak bezkrytyczne wobec medialnego przekazu i podatne na taka manipulację potrafią być nastolatki, jest nieodpowiedzialne.
    • karo.8 Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 19:02
      Widzialam Anje i nie rzucala sie szczegolnie w oczy. mam proporcjonalną budowe ciala i duzo szczescia,ze podoba sie kamerze.
    • po-trafie Mieszanie pojec "modelki" i "wzoru piekna" 05.12.15, 19:46
      Mam wrazenie, ze frustracja czy agresja komentujacych wynika z tego, ze wydaje mi sie, ze Anja pokazywana w prasie i na plakatach jest tam, bo jest piekna. Patrza i mysla: ale przeciez NIE JEST PIEKNA!
      Jest brzydka! Jest wychudzona i niezdrowa! Dlaczego ktos ja pokazuje jako piekna? To oburzajace!

Anja nie jest wybierana na plakaty bo jest piekna. Jest wybierana na plakaty, poniwaz jej zdjecia sprzedaja ubrania. Moze patrzac na nia kupujacy mysla 'ojej, wygladalbym w tym o niebo lepiej'?
      Moze mysla 'ojej, skoro nawet ona w tym ladnie wyglada, to ja wygladalabym swietnie'?
      Moze jej wspolczuja? Moze mysla ze jak cos kupia to ona w koncu cos zje?

Niezbadane sa wyroki naszej tlumnej konsumpcyjnej psychiki. Ale Anja sprzedaje ciuchy.
      Firmy takie jak GAP zatrudniajac modelki na kolejne sezony porownuja: rok temu mielismy pania X i sprzedaz po wypuszczaniu plakatow w danym miescie zmienila sie tak, w tym roku mamy Anje, sprzedaz zmienila sie tak, zatrudnijmy Anje na kolejny sezon.

Panien sprzedajacych ubrania jest duzo wiecej niz topmodelek. Bo top modelki poza tym, ze magicznie wyzwalaja w nas chec kupowania rzeczy, musza tez byc wytrzymale, terminowe, latwe we wspolpracy, nieuzaleznione od narkotykow, niekaprysne, miec dobra skore i wlosy, miec wytrzymalosc, cierpliwosc, odpowiednia spojnosc psychiczna zeby nie dac sie wykonczyc presji i zmeczeniu.
      Anja to najwyrazniej ma.
      Jest wzrorem osoby, ktora wykorzystujac pewnie naturalne dane jej cechy i laczac je z mocnym charakterem, osiagnela sukces finansowy.
      I to z powodu tego pojawia sie w mediach. Z powodu sukcesu, doswiadczenia, ktorym moze sie dzielic, pewnej wiedzy w danym temacie, a nawet przykladu tego, ze nawet wysoki wzrost i nadmierna chudosc mozna przekuc w atut.
      To moze byc inspiracja.

Niestety, zamiast widziec to, jedna z druga przychodzi i mowi: ale dlaczego pokazuja JA? JA a nie kogos kto jest zdrowy i ladny?

Odpowiedz mam nadziej brzmi: bo nie tylko ladni ludzi zasluguja na uwage i pochwale. Brzydkim ludziom tez sie czasem udaje. Moze badzcie troche mniej powierzchowne, hm?

• lady-z-gaga Re: Anja Rubik jako modelka 05.12.15, 21:38
      >Dlaczego nie umiemy się cieszyć sukcesem Polki? Przecież robi karierę i godnie nas reprezentuje w swoim zawodzie.

Dlatego, bo (niektore) media - zamiast pisać o niej wyłącznie w kontekście sukcesów i pozycji w branży - probują sprzedać nam jej wizerunek jako ideał piękna. Inne nakręcają sensację, pisząc o jej chudości - jakby chudość była czymś niezwykłym u topowej modelki.
      To jest taka sama bzdura, jak omawianie sylwetki np mistrza świata kulturystyki - wszyscy wiemy, że normalni ludzie tak nie wyglądają, że to ani zdrowe, ani - dla wielu ludzi - estetyczne.
      Niestety ludzie zapominają (albo nie wiedzą), że to nie modelki wytyczają trendy i nie na nich powinna się skupiać niechęć do lansowania wypaczonych wzorców.
    • damajah Re: Anja Rubik jako modelka 06.12.15, 03:17
      Hm.
      Te zdjęcia są po prostu brzydkie. I Ania też wygląda na nich po prostu brzydko. I jest naprawdę bardzo chuda. Dla mnie za bardzo.

Nie hejtuję jej zdjęć, nie wypisuję komentarzy. Ale jeśli ktoś mnie zapyta o zdanie to dlaczego mam mówić że jest ładna, albo że zdjęcia fajne lub chociaż dobre - skoro kompletnie tak nie uważam? Ponieważ nie wolno wyrazić swojego zdania jeśli nie jest pozytywne bo to już hejt?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka