Dodaj do ulubionych

Fotel gamingowy

12.05.20, 23:23
Syn dojrzał do zakupu, a my z nim, bo rzeczywiscie stary fotel nie nadaje się na wielogodzinne siedzenie przed kompem. Zresztą juz się wysłużył.

Syn wymarzył sobie fotel gamingowy (wg mnie są brzydkie, ale de gustibus itd.)

Musimy oczywiście kupić online, a ceny nie są niskie. Możecie polecić firmę/model? Syn ma ok. 180 cm. wzrostu.
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Fotel gamingowy 12.05.20, 23:39
      Ja mam DX Racer, synuś mi kupił. Mam 173 cm.
      Osobiście wolałabym głębsze siedzisko, ale że rzadko siedzę jak trzeba, to może być.
    • mysiulek08 Re: Fotel gamingowy 12.05.20, 23:40
      nie tyle gamingowe, co do dlugiego siedzenia przed kompem, Ergohuman, Okamura, z Okamury model leopard, ale cena bedzie raczej zaporowa, ja chwale contesse
    • eliszka25 Re: Fotel gamingowy 12.05.20, 23:46
      Mąż kupił sobie ostatnio taki

l33t-gaming.com/product/e-sport-pro-excellence-l-yellow/

Jest zadowolony. Mój mąż ma ponad 1,90 m wzrostu, więc zależało mu, żeby fotel był odpowiednio duży i ten mu pasuje. Przy komputerze głównie pracuje, a teraz od 2 miesięcy siedzi na ho i na starym fotelu już nie mógł wytrzymać. Mówi, że na takim wygoda jest nie do porównania.
    • triismegistos Re: Fotel gamingowy 13.05.20, 04:52
      Przycupnę.
    • nenia1 Re: Fotel gamingowy 13.05.20, 10:03
      Owszem, piękne nie są, też miałam ten dylemat, ale chodzi jednak o zdrowie, ja jestem moim fotelem zachwycona, i muszę przyznać, bo mam dwa w gabinecie, zdarzało mi się parę razy, że ludzie siadający na te fotele pytali mnie gdzie kupiłam, bo są bardzo wygodne i doskonale wyprofilowane, mają też wiele możliwości regulacji. Jak dla mnie idealne jest podparcie pod część lędźwiową, specjalnie wyprofilowane, jeśli syn siedzi wiele godzin przed komputerem to nie ma co oszczędzać na fotelu.

www.centrumkrzesel.pl/fotel-ergohuman-plus-le01/3841/p

wklejam ci też model bardziej młodzieżowy

www.centrumkrzesel.pl/fotel-ergohuman-g-racer-czerwono-bia-y-/4780/p

Mogę z czystym sumieniem polecić ten fotel, sama dostałam na niego namiary od znajomego, który jest rehabilitantem, jak dla mnie strzał w 10, z ostrożności najpierw kupiłam jeden, ale partner zaczął mnie podsiadać i dokupiliśmy drugi, bo nie chciał schodzić z mojego wink

• grey_delphinum Re: Fotel gamingowy 13.05.20, 10:46
        Auć, jaka cena...
        • mysiulek08 Re: Fotel gamingowy 13.05.20, 18:39
          tanio jak za dobre krzeszlo, poza tym solidne jest, szczegolnie te w skorze
      • mysiulek08 Re: Fotel gamingowy 13.05.20, 18:38
        tym ergohumanie mowie, czarnym, kuzyn chwali, mnie nie podpasowal, siedze na Contessie Okamury, w pieknym zoltym kolorze smile

www.okamura.com/en_eu/products/categories/seating/task/contessa/

drugi kuzyn, bardzo wybredny jesli chodzi o siedzenie przy kompie (a siedzi duzo), wysoki, problemy z kregoslupem, zawsze marudzil na krzeslo, ani ergohuman, ani contessa, koniec koncow znalazl swojego graala

www.equipamientointegraldeoficinas.com/es/silla-diseno-leopard-okamura-ergonomia-vanguardia-estado-puro/

fakt, krzeszlo niebianskie...
        • nenia1 Re: Fotel gamingowy 13.05.20, 18:48
          Tak, twój ładny, podoba mi się bardziej niż mój, ale poświęciłam moją potrzebę estetyzmu, bo mi ten fotel bardzo zachwalał człowiek, który zawodowo zajmuje się kręgosłupami, i powiem szczerze, że sporo dolegliwości, niby nie poważnych, ale upierdliwych, minęło. I to prawda, że jest solidne, ma też sporo różnych możliwości regulacji, według mnie stosunek jakości do ceny jest tu na dobrym poziomie.
          • mysiulek08 Re: Fotel gamingowy 13.05.20, 18:59
            ale ja nie mowie, ze ergohuman jest zly, w zyciu! nie pasuje mi to konca i tyle, ale kuzyn zachwycony

cena, w porownaniu z okamura to tanizna smile przez kilka tak nie moglismy dobrac sobie krzesel, tzn chlopaki, bo ja jakos mniej potrzebowalam, ciagle cos bylo nie tak, w koncu kupilismy jednego ergohumana i contesse, zeby zobaczyc z czym sie mierzymy, zaraz potem leoparda dla naszej krzeslowej marudy i od kilku lat jest wreszcie spokoj smile
    • lajtova Re: Fotel gamingowy 13.05.20, 10:15
      Zobacz fotele firmy diablochairs.
      • black.emma Re: Fotel gamingowy 13.05.20, 10:17
        My właśnie kupiliśmy ze dwa tygodnie temu, bardzo wygodny i całkiem fajnie zrobiony. Mimo, że to eko skóra to nie śmierdzi.
        • grey_delphinum Re: Fotel gamingowy 13.05.20, 10:47
          Dziękuję smile

Black_emma, a jaki konkretnie kupiliście?
    • kolibeer2 Re: Fotel gamingowy 13.05.20, 12:56
      sprawdź sobie jeszcze firmę secretlab - córka poleca smile
    • kiddy Re: Fotel gamingowy 13.05.20, 19:06
      No przepraszam, ten jest brzydki? wink Tekst linku
    • bluethealmighty Re: Fotel gamingowy 14.05.20, 08:19
      Mogę polecić fotele od Huzaro - super jakość, a ceny rozsądne. Sam na takim siedzę wink

www.huzaro.pl/pl/c/FOTELE-GAMINGOWE/14
      • grey_delphinum Re: Fotel gamingowy 14.05.20, 11:02
        Dziękuję smile

Syn wybrał model z firmy Gamvis (jakoś tak) - musi czekać do lipca na przesyłkę, ale fotel wydaje się ok.

• passiflora78 Re: Fotel gamingowy 06.04.21, 19:40
      Mój ma diablo chairs i bardzo sobie chwali.
    • kowalsowy1981 Re: Fotel gamingowy 19.07.21, 19:23
      Jeśli potrzebujesz fotela gamingowego dla dziecka to sprawdź tutaj: chairpc.pl/porady/jaki-fotel-komputerowy-wybrac-do-pokoju-mlodziezowego/ fotel gamingowy nie musi być wcale drogi, żeby był fajny smile A do tego dochodzi odpowiednia ergonomia, co też jest na duży plus jeśli chodzi o takie krzesła do komputera
    • marionkaess Re: Fotel gamingowy 06.10.21, 13:42
      jak masz kupic cos porzadnego to nie patrz na te za 400 czy 500 zl. z genesisa jest kilka fajnych modeli w roznych cenach
    • taje Re: Fotel gamingowy 06.10.21, 14:05
      Miałam ten sam problem - dla mnie wszystkie gamingowe są brzydkie, niestety. No ale złamałam się i wybraliśmy (wspólnie) model, który jest ponoć super wygodny (syn potwierdza) i mniej mnie raził wizualnie niż inne. Mamy taki, są różne wersje kolorystyczne, w tym jednolite kolory secretlab.eu/pages/titan-evo-2022-series Jak chcesz mogę wrzucić zdjęcie jak wygląda na żywo. Piękny nie jest (według mnie) ale da się przeżyć.
      • taje Re: Fotel gamingowy 06.10.21, 14:16
        I znowu stary wątek, ktoś wyciągnął.
    • novembre Re: Fotel gamingowy 06.10.21, 14:18
      Mój młody ostatnio kupował i najważniejsze parametry były takie:
      - regulowane podłokietniki
      - zagłówek
      - nie skóropodobne, ale z siatki (na skóropodobnym siedział na ręczniku, bo się pocił i przyklejał, a potem fotel i tak oblazł jak nieszczęście).
    • asfiksja Re: Fotel gamingowy 19.09.22, 21:58
      Mój syn podobnego wzrostu właśnie dostał fotel gamingowy, najtańszy model z ikei. Z tym że byliśmy stacjonarnie, żeby się przymierzył i obejrzał. Sprawia OK wrażenie, ale oczywiście nie wiem, czy się prędko nie rozwali.
    • ichi51e Re: Fotel gamingowy 19.09.22, 22:04
      faktycznie są brzydkie ale wszyscy znani mi gamerzy powyżej lat 10 marzą o tym grzmocie. Niech mu dobrze sluzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka