sonia9919 09.11.07, 20:32 Niepubliczne Przedszkole Aniołkowo, Kid's Club, Gogola 12, Łódź Widzew. Przedszkole Językowo - Artystyczne, czynne 7.30 - 17.30 www.kids-club.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patka05 Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 25.02.08, 09:28 Ma ktoś jakieś opinie na temat tego przedszkola? Odpowiedz Link
bro_nia Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 15.03.08, 21:25 Na pierwszy rzut oka fajnie ale... Panuje duży chaos, bałagan i wolna amerykanka. 'Panie dyrektorki' - a raczej dwie młode siksy - nie panują nad niczym. Ponadto powoli wycofują się z danych na początku obietnic, a czesne jakoś zmniejszeniu nie ulega... Nauczycielki - również b. młode dziewczyny, jeszcze na studiach - nie mają ŻADNEGO doświadczenia. Wprawdzie są dość miłe, ale nie zawsze to wystarcza. Zobaczymy, jak będzie dalej... Odpowiedz Link
bro_nia Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 15.03.08, 21:27 Aha. No i zero wyobraźni, jeżeli chodzi o nazwę przedszkola. Chyba żadna z nich nigdy z dzieckiem w szpitalu nie była, bo na pewno nie nazwałaby przedszkola 'aniołkowo'... Odpowiedz Link
enka12 Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 12.03.15, 15:28 Moje dziecko chodziło do aniołkowa - do miniprzedszkola wówczas, czyli takiej grupy dla maluszków od 2 r. ż. Po pierwszych kilku tygodniach w miarę niezłej adaptacji, zaczął się płacz co rano przed wyjsciem, co zrzuciliśmy na karb jednak wrażliwości i niełatwego procesu adaptacyjnego. Po roku chodzenia do mini, negocjacji żeby przekonac go do wyjscia z domu wyjawił co tak bardzo mu nie podeszło w przedszkolu. Pani wyprowadzała moje dziecko do łazienki kiedy zaczynał płakac z tęsknoty i miał tam siedzieć aż się uspokoi. Fantastyczna metoda wychowawcza, którą okupił traumą i nerwicą. Odpowiedz Link
kala_11 Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 19.04.08, 15:23 Ja posylam swojego synka od listopada i jestem bardzo zadowolona. Wszystko zależy na co kto stawia dla mnie najważniejsze są zajęcia edukacyjne i ruchowe a w tym przedszkolu ich nie brakuje!!! Panie dużo pracują z dziećmi a jeżeli chodzi o zabawki to to akurat dla mnie nie jest najważniejsze ale w zalożeniach pedagogiki M. Montessorii z tego co sie orientuje powinno byc jak najmniej zabawek a wiecej pomocy edukacyjnych których w tym przedszkolu nie brakuje. Co dla mnie jeszcze jest bardzo ważne to wyjscia na spacery a wiem , że dzieciaczki wychodzą a teraz jak mają już swój plac zabaw to wychodzą bardzo często. Jeżeli chodzi o wykształcenie to dziewczyny na 100% mają skończone studia robią teraz tylko podyplomowe. Co do nazwy dla mnie rewelacja ale oczywiście rzecz gustu i najmniej istotna rzecz. Kadra to Panie w wieku 25- 35 lat i każda z nich pracowala juz wczesniej z dziećmi lub w przedszkolu (do dwóch Pań na zajęcia do domu kultury chodzily dzieci moich koleżanek), kolejne dwie pracowaly w przedszkolach wcześniej.A to, że mlode to chyba dobrze , ja wole takie niż po 50 Panie które pracuja na starych programach edukacyjnych i operuja starymi metodami. Panie w mojej grupie są jak dla mojego dziecka rewelacyjne. Wiele by można jeszcze pisać ale ja jak i wiele innych mam ( wiem bo czesto rozmawiamy w szatni czy przed przedszkolem ) jestesmy zadowolone. Dziwi mnie wyrazanie opinii tak negatywnej po jednorazowym pobycie w przedszkolu ale mam tez wrazenie ze to ktos z premedytacja chce zaszkodzic i oczernic to przedszkole. Ja i mam nadzieje wiele innych mam bedziemy bronić naszego przedszkole bo to w koncu tez troszke "nasze przedszkole" :) ps : nie znam drugiega przedszkola w Łodzi ktore oferowaloby taka ilosc zajec dodatkowych a dlugooooo szukalam przedszkola dla synka i jestem przekonana ze wybralam dobrze! Bro_nia a "siksy" to co to znaczy? ze maja 16 lat? 20? Totalny brak kultury!! Odpowiedz Link
hania503 Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 29.08.08, 19:52 Całkiem przypadkiem natknęłam się na ten wątek i nie mogę uwierzyć, że chodzi o przedszkole, do którego od stycznia uczęszcza moja córka. Została przepisana z jednego z publicznych przedszkoli o nie najgorszej opinii – miała być m.in. doświadczona kadra pedagogiczna (w wieku przedemerytalnym), piękny teren, pyszne jedzenie itp. Dziecko przepłakiwało całe dnie, budziło się rano z płaczem, trzęsło się na widok jednej z pań wychowawczyń, nie chciało odpowiadać na żadne pytania o przedszkolu, nie jadło posiłków itp… i nie było odosobnionym przypadkiem. Udało nam się zmienić w trakcie roku szkolnego na ANIOŁKOWO i problemy minęły niemal natychmiast. Drodzy Rodzice – pedagog nie musi mieć 50 lat żeby był doświadczony i nadawał się do pracy z dziećmi. Panie wychowawczynie w ANIOŁKOWIE są kompetentne, wykształcone, a co ważniejsze: uwielbiane przez dzieci, pogodne, pełne energii i pomysłów i nie było żadnych zmian personelu w trakcie roku. Są rzeczywiście młode ale - po naszych doświadczeniach - jest to niewątpliwie duża zaleta. Córka świetnie się rozwija, chętnie uczestniczy w zajęciach edukacyjnych i wciąż nas zaskakuje nowymi umiejętnościami, mocno też utożsamia się ze swoim przedszkolem. Z niecierpliwością oczekuje na 1.09, gdyż w czasie wakacji nie uczęszczała, choć przedszkole pracowało bez wakacyjnej przerwy. I jeszcze kilka słów o zabawkach: to jedno z nielicznych miejsc dla dzieci gdzie ciężko o chińską plastikową tandetę. Zabawki są bardzo wysokiej jakości, wiele z nich wykonanych jest z drewna, większość pełni funkcję edukacyjną. Dzieci mają też bardzo porządne przybory do zajęć plastycznych i świetnie wyposażony plac zabaw, na którym spędzają dużo czasu. Niejednokrotnie rozmawiałam z rodzicami dzieci uczęszczających do ANIOŁKOWA i wszyscy bez wyjątku byli zadowoleni - mam więc wrażenie, że te negatywne opinie o przedszkolu nie pochodzą od rodziców dzieci z ANIOŁKOWA. Bez wahania polecam to przedszkole swoim znajomym. Odpowiedz Link
niunia Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 30.08.08, 20:31 Podpisuję się pod powyższą opinią obiema rękoma. Moja córka uczęszcza do przedszkola od połowy marca i tak jej się podoba, że nawet nie myślałam o zapisywaniu jej w kwietniu do przedszkola publicznego na nowy rok szkolny. My także mamy za sobą złe doświadczenia z państwowego przedszkola, gdzie codziennie rano moja córeczka wpadała w histerię, a gdy odbierałam ją tuż przed 17 panie patrzyły na mnie z wyrzutem, o której to ja przychodzę po dziecko - a przedszkole teoretycznie czynne do 17, a co najgorsze dziecko czasami już czekało na mnie w butach..... W ANIOŁKOWIE nie ma takich problemów, codziennie odbieram moją pociechę o 17 (przedszkole czynne do 17.30) lub parę minut po i nikt nigdy nawet nie spojrzał na mnie krzywo, a nawet bardzo często zostajemy jeszcze parę minut, aby porozmawiać z Paniami (notabene uwielbianymi przez moją Małą). Gdy po 3 tygodniowym urlopie moja córeczka miała wrócić do przedszkola wręcz nie mogła się doczekać, kiedy się spotka z dziećmi i Paniami. Ja również polecam swoim znajomym ANIOŁKOWO. A tak na marginesie do hania503, moja Karolinka nie może się już doczekać spotkania z Hanią w poniedziałek :-) Pozdrawiamy! Odpowiedz Link
oliwia2005 Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 19.03.08, 19:18 Bro-nia napisz prosze cos więcej, bo trochę sie przestraszyłam. ZApisałam tam córkę. Czy opieka jast dobra, czy dbaja o dzieci, jak jest z posiłkami? Proszę, będę wdzięczna za każdą informację. dziuękuje pozdraiwam Odpowiedz Link
nina2002 Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 19.04.08, 16:03 Szok - takie opinie o naszym przedszkolu. Poproszę rodziców z naszej grupy aby napisali parę słów.Szczególnie PANI B-RONI. Przedszkole jest super wyposażone, Panie wykształcone.Jest to Niepubliczne przedszkole, czyli podlega pod Kuratorium, Sanepid. Myślę że naprawdę, cechą Plaka to oczernić i krytykować. Odpowiedz Link
kids.club Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 24.04.08, 12:12 Dziękujemy wszystkim rodzicom za zainteresowanie naszym przedszkolem. Wszystkie opinie zarówno pozytywne jak i negatywne są dla nas bardzo cenne i na pewno przyczynią się do rozwoju Naszego Przedszkola. Chciałybyśmy jednocześnie rozwiać Państwa wątpliwości i zdementować nieprawdziwe informacje. 1. Jesteśmy Przedszkolem Niebublicznym podlegającym pod Kuratorium, Wydział Oświaty i Sanepid - cała kadra nauczycieli przedszkolnych ma skończone studia wyższe pedagogiczne, jest w trakcie podnoszenia swoich kwalifikacji na studiach podyplomowych. 2. Ilość zabawek w naszym przedszkolu jest wystarczająca i cały czas się powiększa.Nieprawdą jest że mamy 1 grę i 1 klocki na 3 grupy. Większość zabawek znajduje się w szafkach, dzieci przedszkolne doskonale wiedzą gdzie je znaleźć.U nas panuje taki system celem zachowania porządku w salach i koncentracji dzieci na prowadzonych zajęciach. Wszystkie zabawki znajdujące się u nas w przedszkolu( wbrew pozorom nie są tanie) posiadają atesty. 3. Jesteśmy jak najbardziej otwarci na wszystkie sugestie, opinie, propozycje od rodziców, jednakże nie jesteśmy w stanie dostosować całego przedszkola pod indywidualne wymagania każdego rodzica. Wszystkich zaniepokojonych rodziców zapraszamy do nas w celu wyjaśnienia wątpliwości.Przedszkole "ANIOŁKOWO" Łódź Widzew, Gogola 12. ps.Do Bro_nia Pani zarzuty są bezpodstawne i obraźliwe.Do tej pory NIE WYCOFAŁYŚMY się z żadnej danej obietnicy rodzicom. Odpowiedz Link
fercor Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 28.07.08, 20:27 Niestety obraz przedszkola nie przedstawia się tak różowo jak mogłoby się wydawać z powyższego komentarza... Przedszkole jest słabo wyposażone - chciałoby wykorzystywać w swej działalności elementy metody M. Montessori, ale odpowiednio przygotowane otoczenie dziecka, które jest podstawą tej metody panie dyrektor ( mam nadzieje) widziały w książkach. Przygotowanie kadry pedagogicznej pozostawia wiele do życzenia zarówno w zakresie metody montessori(żadna z pań nie posiada odpowiedniego kursu) jak i wychowania przedszkolnego ( panie mają wprawdzie studia pedagogiczne <co nie znaczy ze w zakresie wychowania przedszkolnego> - głównie zaoczne, ale wychowanie przedszkolne w najlepszym przypadku ćwiczą w domu). Zastanawiające jest jak może nie przeszkadzać rodzicom olbrzymia rotacja wśród nauczycielek, która z pewnością nie wpływa korzystnie na rozwój i samopoczucie dzieci w placówce. Przedszkole na pewno jest pod "nadzorem" sanepidu, ale to wcale nie jest przeszkodą w tym, aby dostęp do jedzenia podawanego dzieciom miały osoby nieupoważnione...do pomieszczenia kuchennego może wejść z korytarza praktycznie każdy - często jest pozostawiane bez nadzoru i zabezpieczenia. Łatwo to sprawdzić wystarczy przyjść odebrać "siostrzeńca" i rozejrzeć się po korytarzu. Drodzy rodzice rozejrzyjcie się tam dokładnie - zapewnienia i aspiracje pani dyrektor niestety nijak się mają do rzeczywistości. Odpowiedz Link
kids.club Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 04.08.08, 14:40 Po raz kolejny przychodzi mi sprostować kłamstwa wypisywane tu przez osoby tak bardzo nam nieprzychylne (Niestety nie wszystkie osoby pozytywnie przeszły proces rekrutacji do pracy u nas i zapewne w ten sposób chcą nam podziękować). Oczywiście każdy ma prawo wyrażać swoje opinie tak długo dopóki są one prawdziwe. Przedszkole nie jest przedszkolem M. Montessori , wykorzystujemy tylko niektóre elementy z tej metody i są osoby w naszym przedszkolu, która odbyły Kurs Pedagogiki Marii Montessori w zakresie edukacji wieku dziecięcego i zajmują się prowadzeniem tych zajęć. Aniołkowo jako placówka niepubliczna funkcjonuje od października zeszłego roku i od tego momentu kadra jest stała, dochodzą nowe Panie w związku z otworzeniem kolejnych oddziałów. Każdy nauczyciel wiodący grupy posiada pełne kwalifikacje do pracy w przedszkolu, a mianowicie oprócz studiów pedagogicznych , również ukończyły studia "Pedagogika Wieku Dziecięcego" co daje im pełne kwalifikacje do pracy w przedszkolu. Oprócz tego placówka zatrudnia opiekuna metodycznego, którym jest zgodnie z wymogami nauczyciel dyplomowany. Nie ma u nas rotacji wśród nauczycieli praktycznie żadnej, obecnie jedna z Pań odchodzi i jest to pierwsza zmiana od roku. Nie wiem komu sprawia przyjemności wymyślanie kolejnych kłamstw i oczernianie nas. W domu nie da się ćwiczyć wychowania przedszkolnego chyba, ze ktoś ma przedszkole w domu. Pomieszczenie kuchenne oznakowane jest jako niedostępne dla osób trzecich i zamykane na klucz i jeśli ktoś niewychowany usiłuje się tam dostać – jest przechwytywany przez pracowników. Wszystkich rodziców którzy maja wątpliwości, zastrzeżenia zapraszamy do nas w celu ich wyjaśnienia, gdyż nie jestem w stanie prostować tu wszystkich niedorzecznych kłamstw i pomówień. Ktoś pod osłoną 'Nicka' chce nas oczernić ale mam nadzieje , że nie wszyscy wierzą osobie która zasłania sie internetem i forum. Najlepiej porozmawiać z nami bądź osobami które rzeczywiście przyprowadzają do nas dzieci. Odpowiedz Link
jaszy Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 11.08.09, 15:39 Chciałbym w imieniu swoim i mojej żony bardzo serdecznie podziękować dyrekcji "Aniołkowa" za nieco spóźniony prezent ślubny. Pozdrawiam Jacek Szychowski Odpowiedz Link
joanna_makaronik Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 04.10.11, 08:24 wg mnie koszmar.... niedawno tam bylam ogladałam nie sprawiają dobrego wrażenia Odpowiedz Link
only_yasminka Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 05.11.09, 13:56 czy w tym przedszkolu zainstalowane są kamery w salach, by rodzice mogli "podglądnąć" w ciągu dnia swoje pociechy? ja uważam, że to niezły pomysł Odpowiedz Link
zizu.0 Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 05.11.09, 15:36 Korzystając z możliwości chętnie dodam swą opinię. Zaczynając od kadry Panie dyrektor w ramach możliwości dokonują zmian sugerowanych przez rodziców. Nauczycielki owszem prowadzą ciekawe zajęcia lecz niestety nie wzbudzają respektu wśród dzieci i często sobie z nimi nie radzą (brak doświadczenia, młody wiek a może brak charakteru?). Dzieci choć je uwielbiają to często są niedopilnowane. To wymaga korekty. Zajęcia jak wspomniałam ciekawe i przedszkolaki fantastycznie się rozwijają. Jedzenie również poprawiło się na lepsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link
alicja_mariusz1994 Re: Niepubliczne Przedszkole "Aniołkowo" Kid's Cl 03.08.22, 12:50 Zdecydowanie nie polecam!!! Przedszkole nie jest remontowane ani odswiezane od 15 lat. Dziurawe, odpadające podłogi i sufity, stare stoliki i krzesła. Nie będę wspominać o wykładzinie, która ciągnie się przez całe przedszkole i WSZYSCY chodzą po niej buciorami, czy to zima czy deszcz. Wykładzina nie jest czyszczona ani prana, siedlisko bakterii i wirusów. Dzieci czesto chorują, czasami całe grupy naraz, nic z tym nie robią. Dyrektorka urwana z choinki, zupełnie nie szanuje rodziców, kłamie, nie informuje o strategicznych decyzjach, np zlikwidowała naukę jezyka hiszpanskiego z dnia na dzien nic nie mowiac rodzicom, dowiedzielismy sie zupelnie przypadkowo po 2 miesiącach!!! chciała połączyc dwie najmłodsze grupy bez konsultacji z rodzicami bo dzieci chorowały i czasami było ich po kilka - a utrzymanie 4 nauczycielek kosztuje. Wyrazilismy zdecydowany sprzeciw to była wielce oburzona no jak to ?! w tym przedszkolu liczy się tylko kasa kasa kasa, żeby jeszcze jakość szla w parze... Mało zajec,ciagle to samo. BRAK OGRODU! dzieci mają tylko mały plac zabaw, wokol betonoza. dzieci w ogole nie wychodzą na dwór jesienia, zima i wiosną, latem czesciej ale tylko na ten plac zabaw - nie bede wspominac ze 100 m dalej jest lasek widzewski! z daleka od tego przedszkola!!!! Odpowiedz Link