Dodaj do ulubionych

kamera cyfrowa

IP: *.* 18.01.02, 12:25
Chcemy kupić kamerę cyfrową, myślimy o jakiejś SONY, chcemy wydać do 1000 USD i kupić ją w USA.I teraz pytanie - czy kupić dobrą ale w sumie dość dużą kamerkę w systemie digital8, czy jednak postawić na nowoczesność i mini DV???
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: kamera cyfrowa IP: *.* 18.01.02, 20:32
      Radze Ci szczerze kupic kamere mini DV.Sa one praktyczne, montaz mozesz robic na Avidzie co jest latwe i przyjemne, nie potrzebujesz tradycyjnego studia a jakosc numeryczna pozwoli Ci na profesjonalna jakosc filmu.Co do digital8 to nic korzystnego(nikla jakosc obrazu i srednia przyjemnosc przy pracy), moim zdaniem nie warto inwestowac w cos co nie ma przyszlosci.Za tysiac $ kupisz sredniej jakosci, nowa kamere DV z roczna gwarancja w pierwszym lepszym sklepie w NY. NY to najlepsze miejsce na tego typu zakupy - ceny nie do pobicia.Zeby kupic cos bardziej profesjonalnego trzeba najmniej 3000 $.
      • Gość: guest Re: kamera cyfrowa IP: *.* 22.01.02, 08:36
        Dzięki wszystkim za porady! W takim razie kupimy coś nowszego.A możecie mnie uświadomić, jak się potem obrabia taki materiał - tzn. co robicie dalej z tym co nagracie, na co przegrywacie, w jakich programach obrabiacie itp, bo ja niestetynic zupełnie nie wiem...
        • Gość: guest Re: kamera cyfrowa IP: *.* 22.01.02, 19:47
          Droga mast,wszystko zalezy czy chcesz zarabiac dzieki Twojej kamerze pieniazki, czy tylko pragniesz ja kupic na uzytek rodzinny-typu archiwum usmiechu Twojego malenstwa ?W pierwszym przypadku najprosciej jest pracowac na Avidzie-jest to program do montarzu numerycznego. Latwy i przyjemny w uzywaniu oraz dajacy jakosc ktora pozwoli sprzedac Ci Twoje sekanse do telewizji, czy gdzie tam chcesz.W drugim przypadku bedzie chyba najpraktyczniej zaplacic za montaz i kopie w oczekiwanym formacie.Pozdrowienia.
    • Gość: bunia Re: kamera cyfrowa IP: *.* 20.01.02, 01:38
      My (ja i Adam) stawiamy na mini DV. Pozdrawiam. Bunia
      • Gość: Viola_emama Re: kamera cyfrowa IP: *.* 22.01.02, 20:56
        Mieszkam w NY i widze jak wiekszosc ludzi(oczywiscie jesli maja zainkasowac w kupno wiecej pieniedzy)kupuje kamery mini DV,sama ja posiadam i polecam ,jest super i daje duza przyjemnosc w nagrywaniu ,a potem w odtwarzaniu!Pozdrawiam-Viola mama Kevinka
    • Gość: DagmaraB Re: kamera cyfrowa IP: *.* 21.01.02, 12:24
      Moim zdaniem postawić na nowoczesność. Pozdrowienia,Dagmara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka