marcena29 28.05.03, 22:04 Może to jest dla innych banalne lub śmieszne pytanie,ale mam nadzieje ze mi pomozecie.Jak myślicie czy Rajdy przeciw komarom (te elektryczne) są szkodliwe dla niemoląt? nie chce aby się coś stało mojej niuni.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaadama4 Re: Dziewczyny mam problem 28.05.03, 22:25 Miałam ten sam problem rok temu. Mały miał 1,5 roku a my bylismy na wsi, gdzie upiorne komary gryzły jak najęte. Zdecydowałam jednak zastosować, bo pomyslałam, że lepszy Rajd niz owady. Z tym, że stosowałam tylko w nocy i przy uchylonym oknie. Wiem, że na opakowaniu jest ostrzezenie dla alergików wziewnych. danka Odpowiedz Link Zgłoś
maugosia1 Re: Dziewczyny mam problem 28.05.03, 22:32 Z tego co pamietam w ulotce jest napisane, ze nie powinno sie ich uzywac, gdy w pomieszczeniu spi niemowle. Najlepiej sama sprawdz. Przyznam sie, ze uzywalam ostatnio wlasnie takigo odstraszacza na prad - w obecnosci rocznego synka. Ale nie moge z czystym sumieniem tego polecac, bo po rostu nie wiem na ile jest szkodliwe. wiem natomiast co szkodliwe nie jest: 1 Dla niemowląt oraz dzieci, które mają wrażliwszą skórę, poleca się Pungino (spray) lub Dapis (żel) z wyciągiem z geranium lub preparat homeopatyczny Ledum Palustre 5CH - granulki, które rozpuszcza się w wodzie i podaje łyżeczką - starsze dzieci mogą je ssać. Skuteczne mogą okazać się także olejki z goździków, eukaliptusa lub cytryny. 2. Moskitiera podwieszana nad lozkiem (ok. 150 zl z tego co pamietam) lub gesto tkana firana, mozna nia zabezpieczyc takze okna, robila to kiedys - idealne rozwiazanie, choc ma sie wrazenie ze jest bardzo duszno. Odpowiedz Link Zgłoś
aceria Re: Dziewczyny mam problem 29.05.03, 00:30 Ja kupiłam ale nie używałam, bo na ulotce było napisane, że nie powinno się tego stosować w obecności niemowląt - to są w końcu środki chemiczne. Najbezpieczniejsza jest moskitiera - ja zrobiłam ją z najzwyklejszej firanki pouczepianej nad śpiącym dzieckiem. Możesz ją też przylepic do okna taśmą dwustronną - wtedy chronisz całe pomieszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: Dziewczyny mam problem 29.05.03, 08:29 Też się bałam używać tego jak Julia była malutka, moskitiera nad łóżeczkiem odpadała, bo ona spała z nami, zabezpieczyliśmy okno, ale u nas były tego roje i wlatywały przez drzwi jak się je na moment otwierało. Po prostu codziennie zapalaliśmy światło i musieliśmy wybić te stworzenia co do jednego - nie powiem wam jak potem wyglądały ściany i sufit . Odpowiedz Link Zgłoś
anja_mama-kuby Re: Dziewczyny mam problem 29.05.03, 09:22 W zeszłym roku latem mój Kubuś miał 9 mcy. Też bałam się używać elektrycznych odstraszaczy, ale robiłam to przed pójściem spać, a potem spaliśmy przy otwartym balkonie. Jak już czasami komary dawały bardziej czadu, a Kuba ma jakąś alergię, bo bardzo puchnie w tym miejscu po ugryzieniu, to smarowałam go takim rewelacyjnym kremem Moustidose (nawet na noc - troszkę buzię i odkryte części ciała). Polecam z czystym sumieniem! Odpowiedz Link Zgłoś
doris73 Re: Dziewczyny mam problem 31.05.03, 21:26 A my w oknie sobie zrobilismy siatke! Prosto, szybko, tanio i skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
alicjaso Re: Dziewczyny mam problem 31.05.03, 21:51 Zajrzyj na forum Niemowlę. Post: Komary - jak uchronić niemowlę. Pozdrawiam, Alicja Odpowiedz Link Zgłoś