Dodaj do ulubionych

Dziewczyny mam problem

28.05.03, 22:04
Może to jest dla innych banalne lub śmieszne pytanie,ale mam nadzieje ze mi
pomozecie.Jak myślicie czy Rajdy przeciw komarom (te elektryczne) są
szkodliwe dla niemoląt? nie chce aby się coś stało mojej niuni.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamaadama4 Re: Dziewczyny mam problem 28.05.03, 22:25
      Miałam ten sam problem rok temu. Mały miał 1,5 roku a my bylismy na wsi, gdzie
      upiorne komary gryzły jak najęte. Zdecydowałam jednak zastosować, bo
      pomyslałam, że lepszy Rajd niz owady. Z tym, że stosowałam tylko w nocy i przy
      uchylonym oknie. Wiem, że na opakowaniu jest ostrzezenie dla alergików
      wziewnych.
      danka
    • maugosia1 Re: Dziewczyny mam problem 28.05.03, 22:32
      Z tego co pamietam w ulotce jest napisane, ze nie powinno sie ich uzywac, gdy w
      pomieszczeniu spi niemowle. Najlepiej sama sprawdz. Przyznam sie, ze uzywalam
      ostatnio wlasnie takigo odstraszacza na prad - w obecnosci rocznego synka. Ale
      nie moge z czystym sumieniem tego polecac, bo po rostu nie wiem na ile jest
      szkodliwe. wiem natomiast co szkodliwe nie jest:
      1 Dla niemowląt oraz dzieci, które mają wrażliwszą skórę, poleca się Pungino
      (spray) lub Dapis (żel) z wyciągiem z geranium lub preparat homeopatyczny Ledum
      Palustre 5CH - granulki, które rozpuszcza się w wodzie i podaje łyżeczką -
      starsze dzieci mogą je ssać. Skuteczne mogą okazać się także olejki z
      goździków, eukaliptusa lub cytryny.
      2. Moskitiera podwieszana nad lozkiem (ok. 150 zl z tego co pamietam) lub gesto
      tkana firana, mozna nia zabezpieczyc takze okna, robila to kiedys - idealne
      rozwiazanie, choc ma sie wrazenie ze jest bardzo duszno.
    • aceria Re: Dziewczyny mam problem 29.05.03, 00:30
      Ja kupiłam ale nie używałam, bo na ulotce było napisane, że nie powinno się
      tego stosować w obecności niemowląt - to są w końcu środki chemiczne.
      Najbezpieczniejsza jest moskitiera - ja zrobiłam ją z najzwyklejszej firanki
      pouczepianej nad śpiącym dzieckiem. Możesz ją też przylepic do okna taśmą
      dwustronną - wtedy chronisz całe pomieszczenie.
      • silije.amj Re: Dziewczyny mam problem 29.05.03, 08:29
        Też się bałam używać tego jak Julia była malutka, moskitiera nad łóżeczkiem
        odpadała, bo ona spała z nami, zabezpieczyliśmy okno, ale u nas były tego roje
        i wlatywały przez drzwi jak się je na moment otwierało. Po prostu codziennie
        zapalaliśmy światło i musieliśmy wybić te stworzenia co do jednego - nie powiem
        wam jak potem wyglądały ściany i sufit sad.
    • anja_mama-kuby Re: Dziewczyny mam problem 29.05.03, 09:22
      W zeszłym roku latem mój Kubuś miał 9 mcy. Też bałam się używać elektrycznych
      odstraszaczy, ale robiłam to przed pójściem spać, a potem spaliśmy przy
      otwartym balkonie. Jak już czasami komary dawały bardziej czadu, a Kuba ma
      jakąś alergię, bo bardzo puchnie w tym miejscu po ugryzieniu, to smarowałam go
      takim rewelacyjnym kremem Moustidose (nawet na noc - troszkę buzię i odkryte
      części ciała). Polecam z czystym sumieniem!
      • doris73 Re: Dziewczyny mam problem 31.05.03, 21:26
        A my w oknie sobie zrobilismy siatke! Prosto, szybko, tanio i skuteczniesmile
    • alicjaso Re: Dziewczyny mam problem 31.05.03, 21:51
      Zajrzyj na forum Niemowlę. Post: Komary - jak uchronić niemowlę.

Pozdrawiam,
      Alicja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka