Dodaj do ulubionych

chyba mam dość !!!!

02.10.03, 15:13
czasami wydaje mi sie ze jestem wyrodna matka bo nie mam cierpliowosci do
swojego miesiecznego dziecka...jestem zmeczona, niewyspana i rozdrazniona...
czasem zarzucam sobie ze nie nadaje sie na matke ale ja po prostu JUZ jestem
zmeczona
Obserwuj wątek
    • monic3 Re: chyba mam dość !!!! 02.10.03, 15:49
      Głowa do góry!!! Najważniejsze śpij wtedy kiedy śpi dziecko! Ono i tak
      potrzebuje więcej czasu na sen od ciebie, więc pare chwil zostanie ci na
      jeszcze na inne sprawy. Czy masz w domu kogos kto ci pomaga? Mi wtym okresie
      bardzo pomógł mąż i mama. Sprawy domowe prawie mnie nie zajmowały, ja miałam
      dziecko. To najtrudnieszy, najbardziej męczący czas, ale uwierz - minie.
      Pomyśl, że twojej kruszynie tez nie jest łatwo... wszystko takie nowe, obce.
      Najważniejsze wypoczywaj i staraj się nie denerwować, ono to czuje.
      Trzymaj się i napisz po jakims czasie jak ci jest!!
      Monika
    • aluc Re: chyba mam dość !!!! 02.10.03, 16:05
      jak mawia moja przyjaciółka, uczucie permanentnego zmęczenia i niedospania mija
      już po roku, potem bolą już tylko ramiona i kręgosłup smile)))
      • ja275 Re: chyba mam dość !!!! 02.10.03, 17:06
        niezle !!! tak mam do pomocy mame i tate bo maz siedzi za granica - mam do
        niego doleciec jak zalatwie wszystkie urzedowe sprawy a to tyle trwa ze glowa
        mala - biurokracja nie ma co gadac !!! a poza tem to mala dzisiaj tak mi dala
        dzisiaj popalic ze hej. A co do snu - staram sie odpoczywac wtedy kiedy ona spi
        ale z tym spaniem u niej bywa naprawde roznie - a poza tem przeraza mnie ogrom
        prasowania ktore mnie niestety czeka !!!
        • wieczna-gosia Re:ech te nowe rodki... 02.10.03, 18:00
          a co ty zamierzasz prasowac kobieto??
          Nie prasuj wink) spij.
          I nie martw sie kobieta ktora przy nieprzerwanej obsludzie dziecka nie ma
          ochoty wyrzucic dziecka przez okno ewentualnie wersja soft- wyskoczyc sama
          ewentualnie wyrzucic meza wink) istnieje w poradnikach dla kobiet wink) w zyciu
          jest postacia mitologiczna- kazdy taka zna i nikt taka nie jest wink)
          Taki maluch jest po prostu meczacy. A miesiac to naprawde nie wiele w koncu do
          ciazy przyzwyczajalas sie 9 miesiecy, teraz trzeba tez troche czasu.
          Dogracie sie dogadacie bedzie dobrze.
          A jak juz przyjedziesz do tego meza to wez tyzakop sie w lozko i wywal go na
          drugi konic mieszkania z dzieckiem, wsadz stopery w uszy i policz ile tak
          wytrzymasz. Ja bym wytrzymala z 15 minut w czym objawia sie niesamowita
          irracjonalnosc kobiecego charakteru i wytrzymalosc ciala wink)
    • aronka1 Re: chyba mam dość !!!! 02.10.03, 17:53
      Jesteś w bardzo trudnym momencie. Miesiąc to niewiele. Wszystko Ci się
      poprzestawiało, zmieniło. Przecież jeszcze niedawno miałaś tyle czasu dla
      siebie, prawda? I nagle tyle rzeczy zwaliło się na głowę. wink
      To normalne, chociaż nie jestem pewna, czy Cię pocieszę. Moja Natalia nie
      należała do dzieci, które na okrągło śpią i nie marudzą. Zdarzało się, że ona
      wyła półtorej godziny, a ja, już całkiem bezsilna wyłam małżonkowi do
      słuchawki, bo akurat był na delegacji.
      Mama nie zawsze mogła przyjść, pomóc, zresztą sama nie chciałam jej męczyć, w
      końcu to moje dziecko, ona swoje już odchowała. Wszystko było na mojej głowie.
      Pranie, prasowanie (też nienawidzę!), gary, zakupy, targanie wózka z dzieckiem
      i zakupami po schodach, itd... Miałam dość. Ale też wtedy przekonałam się, jak
      jestem silna, również fizycznie! wink
      Potem też nie jest łatwo, dziecko zacznie raczkować, później chodzić. Musisz
      mieć oczy dookoła głowy. Tyle, że po prostu przywykniesz do samej obecności
      nowego człowieczka w domu. A chyba o to chodzi. Przestawisz się, lepiej
      wszystko zorganizujesz.
      Na razie pozwól sobie na bałagan, górę betów do prasowania, śpij ile się da.
      Ja nawet nie spałam wtedy, kiedy dziecko, bo w żaden sposób nie zasnę w ciągu
      dnia. sad(( Nawet, jak padam na pysk.
      A i teraz, kiedy Natalia ma prawie trzy lata są dni, kiedy mam ochotę ją
      zamordować, bo jest taka okropna. Naprawdę! Też zajmuję się domem, pracuję
      zawodowo itd.
      Uwierz, będzie lepiej, może nie sielankowo, ale troszkę lepiej, inaczej, kiedy
      dziecko będzie bardziej kontaktowe, da Ci troszkę radości.
      Powodzenia! Nie załamuj się! Prawie każda z nas to przeszła... sad
      • ja275 Re: chyba mam dość !!!! 02.10.03, 19:25
        dzieki dziewczyny za slowa otuchy smile)) dobrze ze nie tylko ja borykam sie z
        takimi problemami - pozdrawiam cieplutko
        • fra_mauro Re: chyba mam dość !!!!- i ja tez !!! 02.10.03, 20:54
          Mija 5 miesiac odkad zyje z trzema juz facetami pod jednym dachem i takze
          chwilami nie wiem, jak sie nazywam.Kiedys wydawalo mi sie,ze moj starszy jest
          najbardziej absorbujacym dzieckiem pod sloncem.Mylilam sie, do chwili urodzenia
          mlodszego.Jeszcze 3 miesiace temu mylil mi sie dzien z noca, potykalam sie o
          porozrzucane ciuchy i walczylam z wyrzutami sumienia, widzac rosnaca w tempie
          swiatla gore rzeczy do prasowania.Cale szczescie,ze sa pampersy i posiadam cud
          techniki pt zmywarka !
          Ale nic to...
          Jak spiewali Beatlesi: It's getting better all the time !
          Przyzwyczailam sie do 3 pobudek kazdej nocy, wlasnych sniadan o 5-6 nad ranem,
          ba ! nawet potrafie sie rozgrzeszyc z pojscia spac bez umycia sie (sic !)
          Wrocilam do pracy, zatrudniamy opiekunke, ktora potrafi tez odgruzowac chalupe
          i czasem cos ugotowac. Chyba jestem ocalona !

Aha, jeszcze jedno: malutkie dzieci sa tak slodkie,ze chcialoby sie je zjesc, a
          jak podrosna to zaluje sie,ze sie tego nie zrobilo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka