Dodaj do ulubionych

medicapolska

14.08.09, 15:24
czy ktoś korzysta z ich usług?Jesteście zadowolone?Właśnie zadzwonił do mnie
ich przedstawiciel z ofertą.Jak to naprawdę wygląda?
Obserwuj wątek
    • mniemanologia Re: medicapolska 14.08.09, 15:28
      Allianz Medica Polska? Takie ubezpieczenie zdrowotne?
      Mój mąż ma to w pracy, mamy w związku z tym pakiet rodzinny. Są
      plusy i minusy smile
    • dorek3 Re: medicapolska 14.08.09, 15:32
      Ja ma w pracy. Dopłacam sama do pakietu rodzinnego. Generalnie jestem zadowolona choć czasami uwiera mnie ograniczenie w postaci pakietu podstawowego.
      • gusia210 Re: medicapolska 14.08.09, 15:36
        zaproponowali mi 40 zł miesięcznie za pakiet rodzinny.Niestety na ich stronie są
        tylko wzmianki o tym co w to wchodzi a reszta tylko dla zalogowanych a ja nie
        mogę się zalogować(nie wiem dlaczego).
        • mniemanologia Re: medicapolska 14.08.09, 16:00
          www.allianz.pl/ubezpieczenia/medica_polska_umowy_dodatkowe,1514.html
          www.ubezpieczeniasterenga.pl/placowki_zdrowotne/placowki_medica.pdf
          www.allianz.pl/ubezpieczenia/medica_polska,1509.html
          Minus jest taki, że nie umawiasz się bezpośrednio w placówce, tylko
          przez konsultanta - i dostajesz smsem wiadomość o umówionej wizycie.
          Więc wtedy np. sprawdzasz, że ten lekarz, do kórego Cię umówili, nie
          jest fajny. Dzwonisz i prosisz o zmiane wizyty. Czekasz na sms. W
          międzyczasie wymyślasz sobie, że możesz jednak iść na wizytę też we
          czwartek, bo masz wolny. Dzwonisz raz jeszcze. I to ze świadomością,
          że oni za kazdym razem dzwonią do placówki i umawiają Cie na nowo...
          Ech smile
          • dorek3 Re: medicapolska 14.08.09, 16:05
            E tam...

Jeśli wiem gdzie chcę iść to dzwonię sama, uzgadniam wszystko jak mi pasuje. W sieciówkach typu Damian/Luxmed i tak jak przychodzisz to dzwonia i sprawdzaja przy Tobie więc nawet nie zgłaszam tego Alianzowi wcześniej. W innych dzwonie i przekazuję wszytkie uzgodnione przeze mnie szczegóły. A jak mi wszystko jedno to dopeiro się zdaję na nich.

Myślę, że warto sprawdzić z jak wielu placówek jesteś w stanie skorzystać i czy ą to miejsca które Ci pasuja. W Warszawie jest spory wybór na szczęście. Uwaga, okresowo modyfikuja wykaz placówek bez powiadomienia (zniknęły przychodnie Flacka w tym roku).
        • dorek3 Re: medicapolska 14.08.09, 16:01
          Nic nie wymaga logowania (jeśli na pewno mówimy o tym samym).
          Tutaj masz zakres ubezpieczenia indywidualnego www.allianz.pl/ubezpieczenia/moje_zdrowie_szczegolowe_informacje,600.html
          A tu możesz sobie pobrać załaczniki w przypadku ubezpieczenia grupowego przez firmę www.allianz.pl/ubezpieczenia/medica_polska,1509.html

nie chce mi sie porównywać, ale ja za podstawowy pakiet rodzinny w ubezpieczeniu grupowym płacę niecałe 100 zł a zwykle indywidualne są droższe więc dopytaj się dokładnie. Ale może jest promocja smile
          • gusia210 link 14.08.09, 19:00
            mówię o tym:www.medicapolska.pl/
    • mamma1975 Re: medicapolska 14.08.09, 16:02
      Ja mam z pracy męża pakiet rozszerzony, zastanawiałam się nawet nad vip-owskim.
      Plusy to takie że (ja z Warszawy) korzystam głównie z cenrtrum damiana i Lux
      Medu więc jest spory wachlarz możliwości, wielu lekarzy do wyboru. Oprócz tych
      dwóch jest jeszcze kilkanaście innych przychodni z których też mogę korzystać.
      Nie znoszę tego że trzeba się rejstrować przez Medicę, tzn dzwonić do nich mówić
      jaką się chce wizytę lekarza i wszystkie szczegóły a potem te Panie oddzwaniają.
      Ale potrafią oddzwonić po 2 dniach. Wieć robię tak że dzwonię sama do damiana
      rezerwuję wizytę i potem Medica tylko potwierdza. Lux Med nie chce rezerwować
      jak dzwonię sama, więc czasami uda mi się wykłócić albo muszę przez Medicę. W
      palkiecie rozszerzonym nie ma zadnych szczepień dla ciebie, za wszystkie muszę
      płacić, w vipowskim też zresztą nie ma!!!! Dlatego się nie zdecydowałam.
      Poprzednio miałam pakiet vipowski z Lim i wszystkie szczepienia w pakiecie. Ale
      było super!!!! Ogólnie nie jest zle, chodz wolałam Lim (do którego chodziłam z
      dziećmi przez 4 lata).
      • mamma1975 Re: medicapolska 14.08.09, 16:03
        Oj zle napisałam, nie ma żadnych szczepień dla dzieci.
      • dorek3 do mamma1975 14.08.09, 16:12
        A masz modże wiedzę czy we wspólpracującym Synevo zrobią mi badania z ubezpieczenia jeśli skierowanie będzie od lekarza spoza współpracujących placówek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka